by Guest Mon Apr 06, 2020 10:27 pm
Ја стварно не знам на основу чега желите да урадите рационално предвиђање, када је 60 заражених у болници, где би хигијена и заштита морали да буду неколико нивоа изнад локалног максија. Основно им је било да нас убеђују да Ана Лалић није имала добар извор и да је у КЦВ све фантастично. Коме је потребан чланак у новинама на ту тему, када су се на Дедињу заразили 60 здравствених радника? Шта радимо, штедимо маске? Који курац онда седимо по кућама?
Парадоксално, овде нису проблем кафићи или кладионице, ма колико они мени сметали. Проблем је системско заташкавање свих показатеља неуралгичних тачака. Болнице морају да имају потпуну опрему. Све. Без тога ћемо имати мртве и од короне, али и од слепог црева.
Најефикасније би било - напоље не може без маске и рукавица. Стална дезинфекција јавних површина. Нема ограничења појединаца, не сме бити заједно више од двоје на улици. Сваки појединац у РС мора да добија бесплатно следовање маски и рукавица за следећу недељу.
Сталне инструкције како водити потпуно хигијену простора и људи. Шта радити по доласку у стан.
Све друго је бесмисао. Имамо полицијски час, а онда нас нагурају по 200 у продавницу.
Алтернатива томе је потпуно затварање свега, све потрепштине на кућни праг у организацији државе у трајању од 3 недеље.