Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

Virus - Page 36 Empty Re: Virus

Post by beatakeshi Mon Apr 06, 2020 3:31 pm

Moj zvanični stav: guske u magli, muve bez glave. Šta nam Bog da.
    Esterházy Márton

Post by Esterházy Márton Mon Apr 06, 2020 3:34 pm

Kon se nada da ce do kraja nedelje uspeti da testiraju do 1500 osoba. Slazem se da je to premalo u ovoj fazi bolesti.

Medju zarazenima zdravstveni radnici skoro 8,5%. To je previse.
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Mon Apr 06, 2020 3:37 pm

Bendegúz Somogyi wrote:Smrtnost u kom periodu? Nije isto da ti umre 2-3% za 3 meseca i za 3 godine, a tu je, mislim, osnovna filozofska postavka problema.
    Da, ideja je da se epidemija kontrolirano razvuče uz prihvatanje takve stope smrtnosti. Ako urade kao BoJo&co u predvođenju krda, onda šta da se radi, idemo svi.

_____
    Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Apr 06, 2020 3:41 pm

Br. novoobolelih u HR - 40.
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Mon Apr 06, 2020 3:49 pm

Mór Thököly wrote:Ma da, pogresna ke postavka to sa procentima. Nije to situacija u kojoj odjednom 2-3% obolelih padne saksija na glavu. To je situacija u kojoj je zdravstvo totalno preoptereceno i ima masa "kolateralnih" zrtava, plus medicinsko osoblje je jednako masivno izbaceno iz "stroja". To je sitiacija u kojoj se, kao, zivot odvija "normalno", ali za lekare i sve kojima je potrebna lekarska nega u toku je bukvalno rat. I to je tako sada, sa svim ovim merama (ni u 1 Svedskoj nije bas potpuno redovno stanje), kako bi bilo da se sve "pusti", ne mogu ni da zamislim
    Sad me zvala prijateljica iz Švecke da neće doći za uskrs. Kaže, mogu ja, ovdje niko ne pravi probleme, ali Česi ne daju uć. Radi u open spejsu s 60ak ljudi. Kaže, 1/3 bolovala oko 3 tjedna, 1/3 oko tjedan, a preostala 1/3 izgubila njuh i okus. Bez mrtvih. I dalje pozorno pratimo situaciju.

_____
    rumbeando

Post by rumbeando Mon Apr 06, 2020 3:50 pm

Slučajevi:
    Virus - Page 36 U1xLBaa
    https://studylib.net/coronavirus-growth

Smrti:
    Virus - Page 36 Ex6Zcen
    https://studylib.net/coronavirus/coronavirus-deaths-growth.html
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Apr 06, 2020 3:51 pm

Svedski eksperiment - 76 umrlih u jednom danu
    Norveska - 2
    Danska - 8
    Finska - 0

Last edited by Mór Thököly on Mon Apr 06, 2020 3:59 pm; edited 1 time in total
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Mon Apr 06, 2020 3:55 pm

ubedljivo najveci doom and gloom je to sto ponavljaju iz dana u dan 'pa evo vidimo pacijent 1985 godiste se uspesno skinuo sa respiratora' Virus - Page 36 1848198029

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Apr 06, 2020 4:34 pm

Evo ga opet neki episldemiolog vristi na gradjane. Prijatelju, jebi se. Imas obolele, imas testove (i Hrvatima je danas stiglo samo 600 i nesto testova), nadji zarazene, nadji klastere, zaustavi zarazu. Jesi Dr epidemiolog, jel znas da radis svoj posao? Svako moze da vrsiti na 5% stanovnistva koji eventualno slucajno ne postuju bas sve.mere
    kapetanm

Post by kapetanm Mon Apr 06, 2020 4:35 pm

Vau
    rumbeando

Post by rumbeando Mon Apr 06, 2020 4:35 pm

Slučajevi:
    Virus - Page 36 OtcyHVn

Smrti:
    Virus - Page 36 YHnCweA
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Apr 06, 2020 4:40 pm

Mór Thököly wrote:Evo ga opet neki episldemiolog vristi na gradjane. Prijatelju, jebi se. Imas obolele, imas testove (i Hrvatima je danas stiglo samo 600 i nesto testova), nadji zarazene, nadji klastere, zaustavi zarazu. Jesi Dr epidemiolog, jel znas da radis svoj posao? Svako moze da vrsiti na 5% stanovnistva koji eventualno slucajno ne postuju bas sve.mere

Na RTSu?

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Apr 06, 2020 4:51 pm

Erős Pista wrote:
    Mór Thököly wrote:Evo ga opet neki episldemiolog vristi na gradjane. Prijatelju, jebi se. Imas obolele, imas testove (i Hrvatima je danas stiglo samo 600 i nesto testova), nadji zarazene, nadji klastere, zaustavi zarazu. Jesi Dr epidemiolog, jel znas da radis svoj posao? Svako moze da vrsiti na 5% stanovnistva koji eventualno slucajno ne postuju bas sve.mere

Na RTSu?

Ma neam pojma video sam vest na B92. Na B92 je bio. 

"Prekinimo socijalne kontakte sada, ne treba nam policijski čas. Ako ne možemo drugačije da ih prekinemo, bolji je i policijski čas nego da ljudi umiru masovnije. To nećemo da vidimo, pa makar ušli u istoriju kao najveće autokrate na svetu", poručio je Janković gostujući na televiziji N1.

Ja ne znam da li on razume da je 24/7 krah epidemiologije kod nas. To je buzdovanska mera kojom efektivno priznajes da vise nije bitno da li ces kao epidemiolog vise raditi ili ne, jer to bukvalno svako moze da smisli. A ne, sorry, "imunolog". Matters not, svejedno je krah epidemiologije.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Mon Apr 06, 2020 4:55 pm

Uh, pa to je ovaj sto sam ga hvalio pre neki dan...

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Apr 06, 2020 4:56 pm

Virus - Page 36 3579118792
    паће

Post by паће Mon Apr 06, 2020 4:56 pm

To са здравством је оно ""шест пута сам секао, и опет је кратко".

Не само код нас. Десет година политике оскудице је довело мацу на вратанца, цицу на колица и шта још где дође. Ама код нас је савршена олуја од дрпања, небриге, негативне селекције, разјуривања мислећих, замене стручних послушним, крупног и ситног уграђивања. Добро је да и оволико постоји.

_____
       electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Daï Djakman Faré

Post by Daï Djakman Faré Mon Apr 06, 2020 4:59 pm

Erős Pista wrote:Uh, pa to je ovaj sto sam ga hvalio pre neki dan...
    srdja jankovic ? Virus - Page 36 1233199462

_____
    i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Apr 06, 2020 4:59 pm

Erős Pista wrote:Uh, pa to je ovaj sto sam ga hvalio pre neki dan...

Svi su usisani u priču, plus im se uža lekarska logika poklapa sa logikom zatvaranja i zabrana.
    Esterházy Márton

Post by Esterházy Márton Mon Apr 06, 2020 5:02 pm

rumbeando wrote:Slučajevi:
    Virus - Page 36 OtcyHVn

Smrti:
    Virus - Page 36 YHnCweA

Rumuni su u poslednja dva dana znacajno oborili broj obolelih, videcemo da li tu postoji trend tzv zaravnjenja.

Mi smo, pored njih,  najgori u regiji, za sada. Turci su van konkurencije.
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Mon Apr 06, 2020 5:03 pm

Mór Thököly wrote:
    Erős Pista wrote:

Na RTSu?

"Prekinimo socijalne kontakte sada, ne treba nam policijski čas. Ako ne možemo drugačije da ih prekinemo, bolji je i policijski čas nego da ljudi umiru masovnije. To nećemo da vidimo, pa makar ušli u istoriju kao najveće autokrate na svetu", poručio je Janković gostujući na televiziji N1.

Ja ne znam da li on razume da je 24/7 krah epidemiologije kod nas. To je buzdovanska mera kojom efektivno priznajes da vise nije bitno da li ces kao epidemiolog vise raditi ili ne, jer to bukvalno svako moze da smisli. A ne, sorry, "imunolog". Matters not, svejedno je krah epidemiologije.
    Pa boriš se time što imaš. Ako nemaš testove, nemaš kapacitete za praćenje kontakata i klastera, nemaš bolničke kapacitete, onda je fizičko udaljavanje sve što ostaje. Budimo sretni da virus ne leti slobodno od kuće do kuće.

_____
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon Apr 06, 2020 5:16 pm

Ferenc Puskás wrote:
    Mór Thököly wrote:

Pa boriš se time što imaš. Ako nemaš testove, nemaš kapacitete za praćenje kontakata i klastera, nemaš bolničke kapacitete, onda je fizičko udaljavanje sve što ostaje. Budimo sretni da virus ne leti slobodno od kuće do kuće.

Ali onda ne vristis na te neke "pojedince" nego se kaze "mora ovako". I onda, naravno, ispadnes bukvalno jedina zemlja na svetu gde "mora tako".
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Mon Apr 06, 2020 5:21 pm

PA GDE SE DADE TO LIDERSTVO U REGIONU VUCICU

EL TO SAMO NA TV ILI STA?

ALI, NEMA VEZE! NESTASICA RESPIRATORA JER POTRAZNJA JER TRZISTE, PA CEMO SAD DA PREKO BUGARA I KIPRA I NEKIH KOMBINACIJA A LA DADAN, NABAVIMO REKORDAN BROJ SPRAVA KOJE CE NAM POSLE KURCU SLUZITI. MI ZNAMO DA SE DOVIJEMO, U DNK NAM SVERCERERSKI GEN

I NA SVAKI CEMO ZALEPITI TROBOJKU

ZIVELA SRBIJA

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Mon Apr 06, 2020 5:26 pm

BTW OSTANI KOD KUCE I 2 M RASTOJANJE MOGU DA PRIUSTE ONI BOLJI

ONI SA DNA KACE SLJAKEN SIE BITTE

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    kondo

Post by kondo Mon Apr 06, 2020 5:49 pm

Mór Thököly wrote:Btw, ako se slucajno desi da se razbolim - umirem kod kuce

https://www.clip.rs/tresti-muzika-na-sajmu-deo-pacijenata-provodi-vece-uz-muzicke-hitove/15412

svakako da umirem kod kuce, sa zenom, kucetom i mackom
    sve i da me stave bilo gde, na respiratoru umreti necu sigurno.
    i od ovoga i od bilo cega.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon Apr 06, 2020 5:49 pm

за неке је евидентно потребан карантин 24/7

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus