Virus
- Post n°876
Re: Virus
Moj zvanični stav: guske u magli, muve bez glave. Šta nam Bog da.
- Post n°877
Kon se nada da ce do kraja nedelje uspeti da testiraju do 1500 osoba. Slazem se da je to premalo u ovoj fazi bolesti.
Medju zarazenima zdravstveni radnici skoro 8,5%. To je previse.
Medju zarazenima zdravstveni radnici skoro 8,5%. To je previse.
- Post n°878
Da, ideja je da se epidemija kontrolirano razvuče uz prihvatanje takve stope smrtnosti. Ako urade kao BoJo&co u predvođenju krda, onda šta da se radi, idemo svi.Bendegúz Somogyi wrote:Smrtnost u kom periodu? Nije isto da ti umre 2-3% za 3 meseca i za 3 godine, a tu je, mislim, osnovna filozofska postavka problema.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°880
Sad me zvala prijateljica iz Švecke da neće doći za uskrs. Kaže, mogu ja, ovdje niko ne pravi probleme, ali Česi ne daju uć. Radi u open spejsu s 60ak ljudi. Kaže, 1/3 bolovala oko 3 tjedna, 1/3 oko tjedan, a preostala 1/3 izgubila njuh i okus. Bez mrtvih. I dalje pozorno pratimo situaciju.Mór Thököly wrote:Ma da, pogresna ke postavka to sa procentima. Nije to situacija u kojoj odjednom 2-3% obolelih padne saksija na glavu. To je situacija u kojoj je zdravstvo totalno preoptereceno i ima masa "kolateralnih" zrtava, plus medicinsko osoblje je jednako masivno izbaceno iz "stroja". To je sitiacija u kojoj se, kao, zivot odvija "normalno", ali za lekare i sve kojima je potrebna lekarska nega u toku je bukvalno rat. I to je tako sada, sa svim ovim merama (ni u 1 Svedskoj nije bas potpuno redovno stanje), kako bi bilo da se sve "pusti", ne mogu ni da zamislim
_____
- Post n°881
Slučajevi:
https://studylib.net/coronavirus-growth
Smrti:
https://studylib.net/coronavirus/coronavirus-deaths-growth.html
https://studylib.net/coronavirus-growth
Smrti:
https://studylib.net/coronavirus/coronavirus-deaths-growth.html
- Post n°882
Svedski eksperiment - 76 umrlih u jednom danu
Norveska - 2
Danska - 8
Finska - 0
Norveska - 2
Danska - 8
Finska - 0
Last edited by Mór Thököly on Mon Apr 06, 2020 3:59 pm; edited 1 time in total
- Post n°883
ubedljivo najveci doom and gloom je to sto ponavljaju iz dana u dan 'pa evo vidimo pacijent 1985 godiste se uspesno skinuo sa respiratora'
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°884
Evo ga opet neki episldemiolog vristi na gradjane. Prijatelju, jebi se. Imas obolele, imas testove (i Hrvatima je danas stiglo samo 600 i nesto testova), nadji zarazene, nadji klastere, zaustavi zarazu. Jesi Dr epidemiolog, jel znas da radis svoj posao? Svako moze da vrsiti na 5% stanovnistva koji eventualno slucajno ne postuju bas sve.mere
- Post n°887
Mór Thököly wrote:Evo ga opet neki episldemiolog vristi na gradjane. Prijatelju, jebi se. Imas obolele, imas testove (i Hrvatima je danas stiglo samo 600 i nesto testova), nadji zarazene, nadji klastere, zaustavi zarazu. Jesi Dr epidemiolog, jel znas da radis svoj posao? Svako moze da vrsiti na 5% stanovnistva koji eventualno slucajno ne postuju bas sve.mere
Na RTSu?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°888
Erős Pista wrote:Mór Thököly wrote:Evo ga opet neki episldemiolog vristi na gradjane. Prijatelju, jebi se. Imas obolele, imas testove (i Hrvatima je danas stiglo samo 600 i nesto testova), nadji zarazene, nadji klastere, zaustavi zarazu. Jesi Dr epidemiolog, jel znas da radis svoj posao? Svako moze da vrsiti na 5% stanovnistva koji eventualno slucajno ne postuju bas sve.mere
Na RTSu?
Ma neam pojma video sam vest na B92. Na B92 je bio.
"Prekinimo socijalne kontakte sada, ne treba nam policijski čas. Ako ne možemo drugačije da ih prekinemo, bolji je i policijski čas nego da ljudi umiru masovnije. To nećemo da vidimo, pa makar ušli u istoriju kao najveće autokrate na svetu", poručio je Janković gostujući na televiziji N1.
Ja ne znam da li on razume da je 24/7 krah epidemiologije kod nas. To je buzdovanska mera kojom efektivno priznajes da vise nije bitno da li ces kao epidemiolog vise raditi ili ne, jer to bukvalno svako moze da smisli. A ne, sorry, "imunolog". Matters not, svejedno je krah epidemiologije.
- Post n°889
Uh, pa to je ovaj sto sam ga hvalio pre neki dan...
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°891
To са здравством је оно ""шест пута сам секао, и опет је кратко".
Не само код нас. Десет година политике оскудице је довело мацу на вратанца, цицу на колица и шта још где дође. Ама код нас је савршена олуја од дрпања, небриге, негативне селекције, разјуривања мислећих, замене стручних послушним, крупног и ситног уграђивања. Добро је да и оволико постоји.
Не само код нас. Десет година политике оскудице је довело мацу на вратанца, цицу на колица и шта још где дође. Ама код нас је савршена олуја од дрпања, небриге, негативне селекције, разјуривања мислећих, замене стручних послушним, крупног и ситног уграђивања. Добро је да и оволико постоји.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°892
srdja jankovic ?Erős Pista wrote:Uh, pa to je ovaj sto sam ga hvalio pre neki dan...
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Guest
- Post n°893
Erős Pista wrote:Uh, pa to je ovaj sto sam ga hvalio pre neki dan...
Svi su usisani u priču, plus im se uža lekarska logika poklapa sa logikom zatvaranja i zabrana.
- Post n°894
rumbeando wrote:Slučajevi:
Smrti:
Rumuni su u poslednja dva dana znacajno oborili broj obolelih, videcemo da li tu postoji trend tzv zaravnjenja.
Mi smo, pored njih, najgori u regiji, za sada. Turci su van konkurencije.
- Post n°895
Pa boriš se time što imaš. Ako nemaš testove, nemaš kapacitete za praćenje kontakata i klastera, nemaš bolničke kapacitete, onda je fizičko udaljavanje sve što ostaje. Budimo sretni da virus ne leti slobodno od kuće do kuće.Mór Thököly wrote:Erős Pista wrote:
Na RTSu?
"Prekinimo socijalne kontakte sada, ne treba nam policijski čas. Ako ne možemo drugačije da ih prekinemo, bolji je i policijski čas nego da ljudi umiru masovnije. To nećemo da vidimo, pa makar ušli u istoriju kao najveće autokrate na svetu", poručio je Janković gostujući na televiziji N1.
Ja ne znam da li on razume da je 24/7 krah epidemiologije kod nas. To je buzdovanska mera kojom efektivno priznajes da vise nije bitno da li ces kao epidemiolog vise raditi ili ne, jer to bukvalno svako moze da smisli. A ne, sorry, "imunolog". Matters not, svejedno je krah epidemiologije.
_____
- Post n°896
Ferenc Puskás wrote:Pa boriš se time što imaš. Ako nemaš testove, nemaš kapacitete za praćenje kontakata i klastera, nemaš bolničke kapacitete, onda je fizičko udaljavanje sve što ostaje. Budimo sretni da virus ne leti slobodno od kuće do kuće.Mór Thököly wrote:
Ali onda ne vristis na te neke "pojedince" nego se kaze "mora ovako". I onda, naravno, ispadnes bukvalno jedina zemlja na svetu gde "mora tako".
- Post n°897
PA GDE SE DADE TO LIDERSTVO U REGIONU VUCICU
EL TO SAMO NA TV ILI STA?
ALI, NEMA VEZE! NESTASICA RESPIRATORA JER POTRAZNJA JER TRZISTE, PA CEMO SAD DA PREKO BUGARA I KIPRA I NEKIH KOMBINACIJA A LA DADAN, NABAVIMO REKORDAN BROJ SPRAVA KOJE CE NAM POSLE KURCU SLUZITI. MI ZNAMO DA SE DOVIJEMO, U DNK NAM SVERCERERSKI GEN
I NA SVAKI CEMO ZALEPITI TROBOJKU
ZIVELA SRBIJA
EL TO SAMO NA TV ILI STA?
ALI, NEMA VEZE! NESTASICA RESPIRATORA JER POTRAZNJA JER TRZISTE, PA CEMO SAD DA PREKO BUGARA I KIPRA I NEKIH KOMBINACIJA A LA DADAN, NABAVIMO REKORDAN BROJ SPRAVA KOJE CE NAM POSLE KURCU SLUZITI. MI ZNAMO DA SE DOVIJEMO, U DNK NAM SVERCERERSKI GEN
I NA SVAKI CEMO ZALEPITI TROBOJKU
ZIVELA SRBIJA
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°898
BTW OSTANI KOD KUCE I 2 M RASTOJANJE MOGU DA PRIUSTE ONI BOLJI
ONI SA DNA KACE SLJAKEN SIE BITTE
ONI SA DNA KACE SLJAKEN SIE BITTE
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°899
Mór Thököly wrote:Btw, ako se slucajno desi da se razbolim - umirem kod kuce
https://www.clip.rs/tresti-muzika-na-sajmu-deo-pacijenata-provodi-vece-uz-muzicke-hitove/15412
svakako da umirem kod kuce, sa zenom, kucetom i mackom
sve i da me stave bilo gde, na respiratoru umreti necu sigurno.
i od ovoga i od bilo cega.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°900
за неке је евидентно потребан карантин 24/7
Ovako je to iz pticje perspektive izgledalo danas u NP. Odgovorno, je l da? Distanca? Aha...Jer - sto se na tv ne objavi, kao da se nije ni desilo...Neko ce pomisliti da je mogla jedna kamera da snimi, pa prosledi ostalima...Ali, ne bi bilo bogougodno, verovatno. pic.twitter.com/xzBBPiLkW8
— Tanja Manojlovic (@mantanja) April 6, 2020