https://nationalinterest.org/feature/vladimir-putin-real-lessons-75th-anniversary-world-war-ii-162982
Pitajte istoričare
- Guest
- Post n°51
Re: Pitajte istoričare
Pitajte Putina
https://nationalinterest.org/feature/vladimir-putin-real-lessons-75th-anniversary-world-war-ii-162982
- Post n°53
The blame for the tragedy that Poland then suffered lies entirely with the Polish leadership, which had impeded the formation of a military alliance between Britain, France and the Soviet Union and relied on the help from its Western partners, throwing its own people under the steamroller of Hitler's machine of destruction.
wow
- Post n°54
I will only say that, in September 1939, the Soviet leadership had an opportunity to move the western borders of the USSR even farther west, all the way to Warsaw, but decided against it.
- Post n°55
In autumn 1939, the Soviet Union, pursuing its strategic military and defensive goals, started the process of the incorporation of Latvia, Lithuania and Estonia.
- Post n°56
Tekst je trebalo da se zove "Yearning for Yalta"
- Post n°59
Seen.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Guest
- Post n°61
https://www.in4s.net/ustaske-ideje-na-filozofskom-fakultetu-u-beogradu/
- Post n°62
Ković prati Burundi ili je i sam Burunđanin?
- Post n°63
Izdanje Pogleda iz 13. 11. 1992...
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°66
ja sam cuo dve verzije: da je naredio Broz da ga ubiju dzast bikoz, jer je bio popularan a Broz to nije voleo da vidi i da je izvrsio samoubistvo jer se osecao krivim za zverstva sto je cinio tokom rata.
dosta smesno zvuci zvanicno objasnjenje, mislim za jednog generala, ratnika, revolucinara i sve to.
(dobio sam kaznu za parkiranje u ulici Petra Drapsina, otuda ovo interesovanje, obnovljeno )
dosta smesno zvuci zvanicno objasnjenje, mislim za jednog generala, ratnika, revolucinara i sve to.
(dobio sam kaznu za parkiranje u ulici Petra Drapsina, otuda ovo interesovanje, obnovljeno )
_____
????
- Post n°67
Ja sam na to naišao makar jednom, ako ne i 2x.Bendegúz Somogyi wrote:Nisam nikad čuo tu tezu.
Inače lijep volej iskusnog Kovića! Igrač takvog kalibra zna kako iskoristiti krasan nabačaj brzoprstog Samardžića s lijevog krila.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°68
Шта си читао претходних 30 година?Bendegúz Somogyi wrote:Nisam nikad čuo tu tezu.
Једна константа новијих тумачења је да је свако из врхушке ко је прерано напустио овај свет то учинио по Титовом наређењу, најмашзовитије изведеном.
Има сведочење шта се десило у књизи Оклопне јединице...,од Димитријевића.
Кад је био у Младеновцу мислим, тражио је да му дају пиштољ. Дали су му неки стари, и упозорили га да је неисправан, и да не ради кочница. Касније током вечери се упуцао у стомак (што више томе да је нешто радио са пиштољем него самоубиству). После неколико дана у болници је подлегао ранама.
- Guest
- Post n°69
Dobro, to je načelno logiciranje koje mi je jasno. Prosto nisam čuo to za Drapšina.
- Post n°72
Evo prilike da prof. @username_ns objasni svoj postupak u vezi “lajkovanja” tviter objave @Iggyb666.
— Stefan Radojković (@RadojkovicS) July 4, 2020
Sledeća instanca kojoj ću se obratiti je Odbor za profesionalnu etiku @Univerzitet_BG. https://t.co/w8yJ1P5NUW
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°73
Kosovo nije bilo srce nemanjićke Srbije
— SLOBODAN (@SlobaGeorgiev) July 12, 2020
Nije bilo srce ni despotovine
Nije bilo srce ni ustaničke Srbije
Postalo je Srce kada se Srbija održavila posle Berlinskog kongresa ili je drugačije bilo?
Šta kažu istoričari?
_____
????
- Post n°74
Šta znači srce? Jeste bilo sastavni i važan deo nemanjićke Srbije.