Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

COVID19 i Srbija - društvene posledice

Erős Pista

COVID19 i Srbija - društvene posledice - Page 25 Empty Re: COVID19 i Srbija - društvene posledice

Post by Erős Pista Sat Apr 11, 2020 1:11 pm

Halászlé wrote:ima situacija u kojima ćutiš da bi kasnije bio u prilici da uradiš nešto umesto ništa...
    ali da, u pravu ste, onda moraš na Koraksovu karikaturu,  to je cena toga.

Slažem se, i moj je utisak da Kon ba odudara od ostatka ekipice. Zaista me ne zanima ni da morališem. Primećujem i da povremeno ispali ponešto borderline subverzivno. Sve to stoji. Ali, tu je gde je.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Nektivni Ugnelj

COVID19 i Srbija - društvene posledice - Page 25 Empty Re: COVID19 i Srbija - društvene posledice

Post by Nektivni Ugnelj Sat Apr 11, 2020 1:11 pm

Talason wrote:тешко је радити свој посао у диктатурама

Stoji. Ali s obzirom na to da je mene licno ova vlast svojim merama sprecila da radim svoj posao u Srbiji, mogu samo da kazem - zabole me. U kolu je.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Apr 11, 2020 1:12 pm

atajlo wrote:
    Erős Pista wrote:Nepravedno? Mozda, but he draws it like he sees it. And like we all see it. Ovo je bezmalo fotografija. Cak je uhvatio i izvesni Konovu nevoljkost, on ne vodi kolo, nego je u njega uvucen. Ali jbg, u njemu je.

Kon radi ono što radi već četdeset godina. Diktatori su se menjali, on je bio i ostao tu gde je bio i hvala Bogu da je tako (u oba slučaja, mada nisam baš zahvalna Bogu što je postojao i jedan diktator). Ovo je samo moje najnajskromnije mišljenje, i sasvim je moguće da epski grešim, i da će se do kraja ispostaviti da je najveća krivica upravo na njemu i da zbog njega imamo ovoliki broj mrtvih, zaraženih, respiratornih i zatamničenih, ali do tada (kraja koji baš i ne nazirem u svojoj neukosti i slepilu), čovek koji je više puta rekao "ne znam" i "to je samo moje mišljenje" od svih ostalih koji su makar prošli, u potrazi za rukavicama, maskama i alkoholom, pored nekog TV studija, a ne gostovali u njemu... Ili sam samo budala, koja mnogo više veruje u "ne znam" nego  u "ja ću da ti kažem i krvlju potpišem da je tako". Figurativno, naravno, ali valjda sam donekle uspela da objasnim šta sam 'tela kasti.

Sve je to okej, ali ovo nije presuda, nego karikatura.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Apr 11, 2020 1:14 pm

Osim toga, pogledao sam mu malo i biografiju. U "kolu" je 100%
    ficfiric

Post by ficfiric Sat Apr 11, 2020 1:15 pm

atajlo wrote:Kon radi ono što radi već četdeset godina. Diktatori su se menjali, on je bio i ostao tu gde je bio i hvala Bogu da je tako (u oba slučaja, mada nisam baš zahvalna Bogu što je postojao i jedan diktator). Ovo je samo moje najnajskromnije mišljenje, i sasvim je moguće da epski grešim, i da će se do kraja ispostaviti da je najveća krivica upravo na njemu i da zbog njega imamo ovoliki broj mrtvih, zaraženih, respiratornih i zatamničenih, ali do tada (kraja koji baš i ne nazirem u svojoj neukosti i slepilu), čovek koji je više puta rekao "ne znam" i "to je samo moje mišljenje" od svih ostalih koji su makar prošli, u potrazi za rukavicama, maskama i alkoholom, pored nekog TV studija, a ne gostovali u njemu... Ili sam samo budala, koja mnogo više veruje u "ne znam" nego  u "ja ću da ti kažem i krvlju potpišem da je tako". Figurativno, naravno, ali valjda sam donekle uspela da objasnim šta sam 'tela kasti.

Ne kazem da je najkrivlji, vec nemam poverenja u likove koji pristaju da ucestvuju u predstavama iako su svesni da to neko moze platiti glavom.

S druge strane, imali smo i onu najavu ostavke - znaci, moze se kad se hoce. To je trebao uraditi u startu.

_____

Uprava napolje!

bela maca

Post by bela maca Sat Apr 11, 2020 1:16 pm

13.03.

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da prevremeno zatvaranje školskih i predškolskih ustanova u Srbiji nema smisla, jer je utvrđeno da se deca od koronavirusa "gotovo i ne razboljevaju", kao i da je veoma karakteristično da "nisu prenosioci".

"Treba obrazložiti zašto je struka ostala na stavu da je zatvaranje školskih i predškolskih ustanova kontraproduktivno u ovom trenutku. Jednostavno, nemamo situaciju porasta respiratornih infekcija u školskim kolektivima. To je pokazatelj da nema prenošenja. Takođe, svi oni podaci koji su dobijeni od kolega iz Kine koji su sve ovo preživeli govore da deca praktično da i ne obolevaju, a ono što je najkarakterističnije je da imaju infekcije, ali da nisu prenosivi", naveo je Kon.

On je naveo da stručnjaci u našoj zemlji rade na medicini zasnovanoj nad dokazima, kao i da se prešlo na dnevni nadzor nad respiratornim infekcijama u Beogradu.

jaka mi struka.

_____
    most of us probably not getting better
    but not getting better together
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Apr 11, 2020 1:16 pm

atajlo wrote:
    Erős Pista wrote:Nepravedno? Mozda, but he draws it like he sees it. And like we all see it. Ovo je bezmalo fotografija. Cak je uhvatio i izvesni Konovu nevoljkost, on ne vodi kolo, nego je u njega uvucen. Ali jbg, u njemu je.

Kon radi ono što radi već četdeset godina. Diktatori su se menjali, on je bio i ostao tu gde je bio i hvala Bogu da je tako (u oba slučaja, mada nisam baš zahvalna Bogu što je postojao i jedan diktator). Ovo je samo moje najnajskromnije mišljenje, i sasvim je moguće da epski grešim, i da će se do kraja ispostaviti da je najveća krivica upravo na njemu i da zbog njega imamo ovoliki broj mrtvih, zaraženih, respiratornih i zatamničenih, ali do tada (kraja koji baš i ne nazirem u svojoj neukosti i slepilu), čovek koji je više puta rekao "ne znam" i "to je samo moje mišljenje" od svih ostalih koji su makar prošli, u potrazi za rukavicama, maskama i alkoholom, pored nekog TV studija, a ne gostovali u njemu... Ili sam samo budala, koja mnogo više veruje u "ne znam" nego  u "ja ću da ti kažem i krvlju potpišem da je tako". Figurativno, naravno, ali valjda sam donekle uspela da objasnim šta sam 'tela kasti.

Ovo bi trebalo da bude plus?

Post by beatakeshi Sat Apr 11, 2020 1:16 pm

Uzgred, on je general čija je vojska dočekala rat u pocepanim čizmama i sa zarđalim oružjem. Ako se ne varam.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Apr 11, 2020 1:17 pm

Osim toga, samo da vam kazem, dolazi vreme kad nece vise bitno ni Kosovo, ni EU, ni NATO, ni Rusija, ni Kina, ni migranti, ni nista nego samo jedno.

Post by Nino Quincampoix Sat Apr 11, 2020 1:17 pm

Major, sad potpukovnik.

Post by beatakeshi Sat Apr 11, 2020 1:18 pm

COVID19 i Srbija - društvene posledice - Page 25 3579118792
    ficfiric

Post by ficfiric Sat Apr 11, 2020 1:20 pm

Erzsébet Biszak wrote:13.03.
    jaka mi struka.

A dan kasnije preti ostavkom. Sta je od toga predstava a sta ne, i kako da mu verujem?

_____

Uprava napolje!

Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Apr 11, 2020 1:21 pm

To. Vidim šta vidim, čujem šta čujem, o onome što se dešava in his heart of hearts mogu samo da nagađam, ali me to zapravo i ne zanima.

_____

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Apr 11, 2020 1:22 pm

Mislim nije za zatvor ili ne znam sta, ali da ga sazaljevam ili "razumem" to me ne zanima

Post by beatakeshi Sat Apr 11, 2020 1:25 pm

Iseckasmo ga na froncle. COVID19 i Srbija - društvene posledice - Page 25 286371741
    rumbeando

Post by rumbeando Sat Apr 11, 2020 1:26 pm

Frile wrote:Nepravedno je stavljati Kona uz ovu ekipicu.

Jebo vas Kon.

26. 2. 2020.
    EPIDEMIOLOG PREDRAG KON: Koronavirus je bolest sa kojom možemo da se nosimo bez ikakvih problema, a običan grip je opasniji od korona virusa

Medijski udar ne odgovara stvarnoj pretnji sa kojom se susrećemo kada je reč o korona virusu, ocenio je epidemiolog Predrag Kon iz Gradskog zavoda za javno zdravlje, posle današnjeg sastanka predstavnika zdravstvenih institucija sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Apr 11, 2020 1:28 pm

Struka.

_____

Anonymous
    Guest

Post by Guest Sat Apr 11, 2020 1:29 pm

Oglušio se o molbe Velikog Vođe.... a usput i prekršio pozitivne propise....
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sat Apr 11, 2020 1:30 pm

Jbt...
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Apr 11, 2020 1:32 pm

Mi bukvalno dolazimo u stanje gde su njegove ludačke izjave zakon. To mi pade na pamet i kad je neko prijavio da se nakon njegove prve izjave da će da ukine termin za kučkare smanjio broj ljudi koji šetaju pse u tom terminu. IAKO NIKAKVE ZABRANE NIJE BILO.

_____

Post by MNE Sat Apr 11, 2020 1:32 pm

budite dosljedni ako oprastate Konu oprostite  i Nestorovicu
    bela maca

Post by bela maca Sat Apr 11, 2020 1:46 pm

ne samo da su se ljudi pridržavali nego su i panduri terali ljude unutra

_____
    most of us probably not getting better
    but not getting better together
    ficfiric

Post by ficfiric Sat Apr 11, 2020 1:52 pm

Kad je vanredno stanje moglo da se uvede na onakav nacin, sto bismo se oko pasa drzali procedura

_____

Uprava napolje!

Erős Pista

Post by Erős Pista Sat Apr 11, 2020 1:56 pm

I to što kažeš.

_____

zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Sat Apr 11, 2020 2:00 pm

meni je to sa psima bilo zanimljivo jer se desavalo na starom gradu, medju obavestenim woke kuckarima... ne u nekom vucicevom uporistu...

_____
    ova zemlja to je to

Post by Sponsored content

Current date/time is Sun Nov 17, 2024 7:16 am