Virus
- Post n°326
Re: Virus
in other news, upravo sam hostovala zurku za devetogodisnjake preko zooma.
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°327
Sve to znam, ali kod obolelih je tek pakao od nekonzistentnosti.bemty wrote:Mau wrote:
Ja predlazem ovom skupu da samo i jedino prati broj umrlih, posto nemamo podatke o hospitalizovanima.
mau, nazalost razlicite zemlje imaju razlicite kriterijume o tome sta se ubraja u smrt od korone. npr, ako je neko bio u terminalnoj fazi raka i dobio ovaj virus i umro - u nekim zemljama se to ubraja u koronu, u drugima ne.
- Post n°328
Mau wrote:Koja je poenta gledanja promene u broju zarazenih ako se ne testira cela populacija ili nasumicni uzorak?Mór Thököly wrote:
20% Onako...
Ja predlazem ovom skupu da samo i jedino prati broj umrlih, posto nemamo podatke o hospitalizovanima.
I sad malo obeshrabrujucih podataka:
Spanija je sa 3650 skocila na 4090 u poslednja 24h. Prosecna trodnevna stopa umiranja joj je 27%. Italija je kad je imala toliki broj umrlih rasla po prosecnoj trodnevnoj stopi od 16%.
SAD na 1000 umrlih prosecna trodnevna stopa rasta 35%, dok su Italija, Spanija i Francuska u tom periodu imale rast umrlih od 27-28%.
Mrvica svetla za FR:
Francuska sa 1300 umrlih, prosecna trodnevna stopa je 25%. Italija i Spanija su na tom broju bile na 26-27%.
Mislim da ce Spanija da pretekne Italiju.
Sto se tice broja zarazenih, mislim da je broj mnooogo veci od ovoga sto se izbacuje, ali to ne bi bio metodoloski problem ako bi taj faktor kojim mnozimo registrovane da dobijemo stvarne bio konstantan. Problem je u promenljivoj selekciji ko se testira i obuhvatu ljudi koji se testiraju. Zato treba potpuno, potpuno zaboraviti na zvanicne brojeve o zarazenima.
Sto se mene tice, u Bergamu i Milanu su verovatno svi zarazeni.
si citala levita?
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°329
rumbeando wrote:Italija je probila stopu smrtnosti od 10% u odnosu na registrovane slučajeve (7503/74386).
Stopa smrtnosti u odnosu na zatvorene slučajeve iznosi 44,5%.
https://coronavirus.jhu.edu/map.htmlConfirmed: 74,386
Deaths: 7,503
Recovered: 9,362
ok, oni imaju ebolu.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°330
bemty, kako ti je sestra?
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°331
Ako je neki autorski tekst, nisam.erős paprika wrote:Mau wrote:
Koja je poenta gledanja promene u broju zarazenih ako se ne testira cela populacija ili nasumicni uzorak?
I sad malo obeshrabrujucih podataka:
Spanija je sa 3650 skocila na 4090 u poslednja 24h. Prosecna trodnevna stopa umiranja joj je 27%. Italija je kad je imala toliki broj umrlih rasla po prosecnoj trodnevnoj stopi od 16%.
SAD na 1000 umrlih prosecna trodnevna stopa rasta 35%, dok su Italija, Spanija i Francuska u tom periodu imale rast umrlih od 27-28%.
Mrvica svetla za FR:
Francuska sa 1300 umrlih, prosecna trodnevna stopa je 25%. Italija i Spanija su na tom broju bile na 26-27%.
Mislim da ce Spanija da pretekne Italiju.
Sto se tice broja zarazenih, mislim da je broj mnooogo veci od ovoga sto se izbacuje, ali to ne bi bio metodoloski problem ako bi taj faktor kojim mnozimo registrovane da dobijemo stvarne bio konstantan. Problem je u promenljivoj selekciji ko se testira i obuhvatu ljudi koji se testiraju. Zato treba potpuno, potpuno zaboraviti na zvanicne brojeve o zarazenima.
si citala levita?
Nas nekoliko poremecenih multidisciplinarnih ljudi na mojoj grupi pratimo samo zvanicne podatke i ako neko donese neki peer-reviewed paper ili neku ad-hoc studiju iz kine/italije. Uopste nemam bandwidth da citam i novinske clanke. Ako je dobro, okaci mi da pogledam.
- Post n°332
Nemaju ebolu, nego je zarazenost u Lombardiji x50.erős paprika wrote:rumbeando wrote:Italija je probila stopu smrtnosti od 10% u odnosu na registrovane slučajeve (7503/74386).
Stopa smrtnosti u odnosu na zatvorene slučajeve iznosi 44,5%.
https://coronavirus.jhu.edu/map.html
ok, oni imaju ebolu.
- Post n°333
Mau wrote:Ako je neki autorski tekst, nisam.erős paprika wrote:
si citala levita?
Nas nekoliko poremecenih multidisciplinarnih ljudi na mojoj grupi pratimo samo zvanicne podatke i ako neko donese neki peer-reviewed paper ili neku ad-hoc studiju iz kine/italije. Uopste nemam bandwidth da citam i novinske clanke. Ako je dobro, okaci mi da pogledam.
https://www.calcalistech.com/ctech/articles/0,7340,L-3800632,00.html
_____
- Post n°334
Bendegúz Somogyi wrote:Još jedna osoba umrla (3 danas prijavljene), 48 godina, u D. Mišoviću.
Znao sam da ce niti katastrofalan procenat kod nas. Ljudi su posle 30 godina krize u uzasnom stanju zdravstveno
- Post n°335
Hvala! Baš ću pročitam.erős paprika wrote:Mau wrote:
Ako je neki autorski tekst, nisam.
- Post n°336
Mau wrote:
Ovo isto kaze moja drugarica u Milanu, ova ciju su pricu za Marku Zvaku svi zivi sherovali, a ona je biohemicar na top naucnom nivou. Upravo prolazi kroz nikada testirani nicim utvrdjeni COVID19 u kucnom karantinu sa lakim simptomima bolesti. I kaze da karantin u ova 2 grada vise nema smisla.
A ne znam ni koliko pracenje smrtnosti u low response zemljama kao sto je Srbija ima smisla. Kada bi radili obdukciju svake umrle osobe onda da, ovako nikada necemo znati ko je imao korona virus u sebi a ko je umro od ne znam cega, ako nije bio na infektivnoj ili dragisi zbog ovoga.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°337
bemty wrote:in other news, upravo sam hostovala zurku za devetogodisnjake preko zooma.
И ми од јуче имамо 1 деветогодишњака... Цветановић (тј не зове се више тако, ал' је на том месту на главном сокаку посластичарница већ 80 година) се извинио, каже цела радња му је на годишњем док не виде како ће, дакле торта је била у кућној радиности.
Срећа па од играчака буде доста 50$ на пејпел да купи игру коју хоће
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°338
Levit gleda zaražene. U šoku sam.erős paprika wrote:Mau wrote:
Ako je neki autorski tekst, nisam.
Ali lepo kaže što i divna Ana Gligić, a to je da epidemija ima svoju dinamiku. I ona elaborira da kroz pasaže virus slabi.
Za vikend ću da istražim te sojeve koje ona pominje i da pratim smrtnost u US jer ih tamo kljukaju hlorokinom.
Last edited by Mau on Thu Mar 26, 2020 5:24 pm; edited 1 time in total
- Post n°339
bolje nemoj, razocaraces se u lek ako si biliverka
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Korisnik
- Post n°340
jel se prenosi izdisajem? tipa ja nemam simptome al mogu da bivanjem i disanjem u istoj prostoriji prenesem drugima
- Post n°341
Pa gledam US da bih testirala dejstvo i teoriju da je ARDS posledica prekomernog imunog odgovora.
A i navijam jer bih da imamo quick fix.
A i navijam jer bih da imamo quick fix.
- Post n°343
Moze neko da okaci one linkove o tome kako nemci friziraju svoju statistiku?
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°344
Overactive immune response.Halászlé wrote:Šta je to prekomerni imuni odgovor?
- Guest
- Post n°345
да се не клиберим само, алергије и слична срања
Last edited by Talason on Thu Mar 26, 2020 5:48 pm; edited 1 time in total
- Post n°346
kad citokini navale na pluća kao imunološki odgovor na virus, hloroksikinin drastično usporava imuni odgovor i u tom slučaju radiHalászlé wrote:Šta je to prekomerni imuni odgovor?
e sad ne mož da radi ako je došlo do neke druge komplikacije zbog virusa(pogotovo kod osoba koje boluju od nečeg drugog), ali u većini slučajeva je ovo u pitanju tako da u većini slučajeva radi
- Post n°347
organizam uništava i sopstvene ćelijeHalászlé wrote:Šta je to prekomerni imuni odgovor?
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Guest
- Post n°348
Mau wrote:Overactive immune response.Halászlé wrote:Šta je to prekomerni imuni odgovor?
to su alergije...
- Post n°349
kod nas danas dvoje pozitivno od 78 testiranih
- Post n°350
Ne iscroljuju alergije celu listu prekomernih imunih odgovora. Kada se desi oluja citokina, takodje nastaje prekomerni imuni odgovor.