Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

bemty

Virus - Page 14 Empty Re: Virus

Post by bemty Thu Mar 26, 2020 4:44 pm

in other news, upravo sam hostovala zurku za devetogodisnjake preko zooma.

_____
    Warning: may contain irony.
    Margit Savović

Post by Margit Savović Thu Mar 26, 2020 4:46 pm

bemty wrote:
    Mau wrote:

Ja predlazem ovom skupu da samo i jedino prati broj umrlih, posto nemamo podatke o hospitalizovanima. 

mau, nazalost razlicite zemlje imaju razlicite kriterijume o tome sta se ubraja u smrt od korone. npr, ako je neko bio u terminalnoj fazi raka i dobio ovaj virus i umro - u nekim zemljama se to ubraja u koronu, u drugima ne.
    Sve to znam, ali kod obolelih je tek pakao od nekonzistentnosti.
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Mar 26, 2020 4:46 pm

Mau wrote:
    Mór Thököly wrote:

20% Onako...
    Koja je poenta gledanja promene u broju zarazenih ako se ne testira cela populacija ili nasumicni uzorak? 

Ja predlazem ovom skupu da samo i jedino prati broj umrlih, posto nemamo podatke o hospitalizovanima. 

I sad malo obeshrabrujucih podataka: 
    Spanija je sa 3650 skocila na 4090 u poslednja 24h. Prosecna trodnevna stopa umiranja joj je 27%. Italija je kad je imala toliki broj umrlih rasla po prosecnoj trodnevnoj stopi od 16%. 

SAD na 1000 umrlih prosecna trodnevna stopa rasta 35%, dok su Italija, Spanija i Francuska u tom periodu imale rast umrlih od 27-28%. 

Mrvica svetla za FR:
    Francuska sa 1300 umrlih, prosecna trodnevna stopa je 25%. Italija i Spanija su na tom broju bile na 26-27%. 

Mislim da ce Spanija da pretekne Italiju. Virus - Page 14 1949538119 

Sto se tice broja zarazenih, mislim da je broj mnooogo veci od ovoga sto se izbacuje, ali to ne bi bio metodoloski problem ako bi taj faktor kojim mnozimo registrovane da dobijemo stvarne bio konstantan. Problem je u promenljivoj selekciji ko se testira i obuhvatu ljudi koji se testiraju. Zato treba potpuno, potpuno zaboraviti na zvanicne brojeve o zarazenima. 

Sto se mene tice, u Bergamu i Milanu su verovatno svi zarazeni.

si citala levita?

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Mar 26, 2020 4:49 pm

rumbeando wrote:Italija je probila stopu smrtnosti od 10% u odnosu na registrovane slučajeve (7503/74386).

Stopa smrtnosti u odnosu na zatvorene slučajeve iznosi 44,5%.

Confirmed: 74,386
    Deaths: 7,503
    Recovered: 9,362
    https://coronavirus.jhu.edu/map.html

ok, oni imaju ebolu.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    bela maca

Post by bela maca Thu Mar 26, 2020 4:50 pm

bemty, kako ti je sestra?

_____
    most of us probably not getting better
    but not getting better together
    Margit Savović

Post by Margit Savović Thu Mar 26, 2020 4:50 pm

erős paprika wrote:
    Mau wrote:
    Koja je poenta gledanja promene u broju zarazenih ako se ne testira cela populacija ili nasumicni uzorak? 

I sad malo obeshrabrujucih podataka: 
    Spanija je sa 3650 skocila na 4090 u poslednja 24h. Prosecna trodnevna stopa umiranja joj je 27%. Italija je kad je imala toliki broj umrlih rasla po prosecnoj trodnevnoj stopi od 16%. 

SAD na 1000 umrlih prosecna trodnevna stopa rasta 35%, dok su Italija, Spanija i Francuska u tom periodu imale rast umrlih od 27-28%. 

Mrvica svetla za FR:
    Francuska sa 1300 umrlih, prosecna trodnevna stopa je 25%. Italija i Spanija su na tom broju bile na 26-27%. 

Mislim da ce Spanija da pretekne Italiju. Virus - Page 14 1949538119 

Sto se tice broja zarazenih, mislim da je broj mnooogo veci od ovoga sto se izbacuje, ali to ne bi bio metodoloski problem ako bi taj faktor kojim mnozimo registrovane da dobijemo stvarne bio konstantan. Problem je u promenljivoj selekciji ko se testira i obuhvatu ljudi koji se testiraju. Zato treba potpuno, potpuno zaboraviti na zvanicne brojeve o zarazenima. 

si citala levita?
    Ako je neki autorski tekst, nisam. 

Nas nekoliko poremecenih multidisciplinarnih ljudi na mojoj grupi pratimo samo zvanicne podatke i ako neko donese neki peer-reviewed paper ili neku ad-hoc studiju iz kine/italije. Uopste nemam bandwidth da citam i novinske clanke. Ako je dobro, okaci mi da pogledam.
    Margit Savović

Post by Margit Savović Thu Mar 26, 2020 4:51 pm

erős paprika wrote:
    rumbeando wrote:Italija je probila stopu smrtnosti od 10% u odnosu na registrovane slučajeve (7503/74386).

Stopa smrtnosti u odnosu na zatvorene slučajeve iznosi 44,5%.

https://coronavirus.jhu.edu/map.html

ok, oni imaju ebolu.
    Nemaju ebolu, nego je zarazenost u Lombardiji x50.
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Mar 26, 2020 4:52 pm

Mau wrote:
    erős paprika wrote:

si citala levita?

Nas nekoliko poremecenih multidisciplinarnih ljudi na mojoj grupi pratimo samo zvanicne podatke i ako neko donese neki peer-reviewed paper ili neku ad-hoc studiju iz kine/italije. Uopste nemam bandwidth da citam i novinske clanke. Ako je dobro, okaci mi da pogledam.

https://www.calcalistech.com/ctech/articles/0,7340,L-3800632,00.html

_____
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Mar 26, 2020 4:55 pm

Bendegúz Somogyi wrote:Još jedna osoba umrla (3 danas prijavljene), 48 godina, u D. Mišoviću.

Znao sam da ce niti katastrofalan procenat kod nas. Ljudi su posle 30 godina krize u uzasnom stanju zdravstveno
    Margit Savović

Post by Margit Savović Thu Mar 26, 2020 4:57 pm

erős paprika wrote:
    Mau wrote:

Hvala! Baš ću pročitam.
    kondo

Post by kondo Thu Mar 26, 2020 5:01 pm

Mau wrote:

Ovo isto kaze moja drugarica u Milanu, ova ciju su pricu za Marku Zvaku svi zivi sherovali, a ona je biohemicar na top naucnom nivou. Upravo prolazi kroz nikada testirani nicim utvrdjeni COVID19 u kucnom karantinu sa lakim simptomima bolesti. I kaze da karantin u ova 2 grada vise nema smisla.

A ne znam ni koliko pracenje smrtnosti u low response zemljama kao sto je Srbija ima smisla. Kada bi radili obdukciju svake umrle osobe onda da, ovako nikada necemo znati ko je imao korona virus u sebi a ko je umro od ne znam cega, ako nije bio na infektivnoj ili dragisi zbog ovoga.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    паће

Post by паће Thu Mar 26, 2020 5:05 pm

bemty wrote:in other news, upravo sam hostovala zurku za devetogodisnjake preko zooma.

И ми од јуче имамо 1 деветогодишњака... Цветановић (тј не зове се више тако, ал' је на том месту на главном сокаку посластичарница већ 80 година) се извинио, каже цела радња му је на годишњем док не виде како ће, дакле торта је била у кућној радиности.

Срећа па од играчака буде доста 50$ на пејпел да купи игру коју хоће Virus - Page 14 1143415371

_____
       electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Margit Savović

Post by Margit Savović Thu Mar 26, 2020 5:17 pm

erős paprika wrote:
    Mau wrote:

Levit gleda zaražene. U šoku sam.

Ali lepo kaže što i divna Ana Gligić, a to je da epidemija ima svoju dinamiku. I ona elaborira da kroz pasaže virus slabi. 

Za vikend ću da istražim te sojeve koje ona pominje i da pratim smrtnost u US jer ih tamo kljukaju hlorokinom.

Last edited by Mau on Thu Mar 26, 2020 5:24 pm; edited 1 time in total
    kondo

Post by kondo Thu Mar 26, 2020 5:21 pm

bolje nemoj, razocaraces se u lek ako si biliverka

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Korisnik
    Korisnik

Post by ontheotherhand Thu Mar 26, 2020 5:22 pm

jel se prenosi izdisajem? tipa ja nemam simptome al mogu da bivanjem i disanjem u istoj prostoriji prenesem drugima
    Margit Savović

Post by Margit Savović Thu Mar 26, 2020 5:23 pm

Pa gledam US da bih testirala dejstvo i teoriju da je ARDS posledica prekomernog imunog odgovora.

A i navijam jer bih da imamo quick fix.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 26, 2020 5:29 pm

Šta je to prekomerni imuni odgovor?
    disident

Post by disident Thu Mar 26, 2020 5:38 pm

Moze neko da okaci one linkove o tome kako nemci friziraju svoju statistiku?

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Margit Savović

Post by Margit Savović Thu Mar 26, 2020 5:46 pm

Halászlé wrote:Šta je to prekomerni imuni odgovor?
    Overactive immune response.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 26, 2020 5:46 pm

Virus - Page 14 3579118792

да се не клиберим само, алергије и слична срања

Last edited by Talason on Thu Mar 26, 2020 5:48 pm; edited 1 time in total

Post by MNE Thu Mar 26, 2020 5:48 pm

kad citokini navale na pluća kao imunološki odgovor na virus, hloroksikinin drastično usporava imuni odgovor i u tom slučaju radi

e sad ne mož da radi ako je došlo do neke druge komplikacije zbog virusa(pogotovo kod osoba koje boluju od nečeg drugog), ali u većini slučajeva je ovo u pitanju tako da u većini slučajeva radi
    bela maca

Post by bela maca Thu Mar 26, 2020 5:52 pm

organizam uništava i sopstvene ćelije

_____
    most of us probably not getting better
    but not getting better together
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 26, 2020 5:53 pm

Mau wrote:
    Overactive immune response.

to su alergije...

Post by MNE Thu Mar 26, 2020 6:00 pm

kod nas danas dvoje pozitivno od 78 testiranih
    Margit Savović

Post by Margit Savović Thu Mar 26, 2020 6:03 pm

Ne iscroljuju alergije celu listu prekomernih imunih odgovora. Kada se desi oluja citokina, takodje nastaje prekomerni imuni odgovor.

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus

Current date/time is Sun Nov 17, 2024 7:39 pm