Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

boomer crook

Virus - Page 15 Empty Re: Virus

Post by boomer crook Thu Mar 26, 2020 6:23 pm

Mau wrote:
    erős paprika wrote:

https://www.calcalistech.com/ctech/articles/0,7340,L-3800632,00.html
    Levit gleda zaražene. U šoku sam.

Ali lepo kaže što i divna Ana Gligić, a to je da epidemija ima svoju dinamiku. I ona elaborira da kroz pasaže virus slabi. 

Za vikend ću da istražim te sojeve koje ona pominje i da pratim smrtnost u US jer ih tamo kljukaju hlorokinom.

ne, bas gleda umrele.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Mar 26, 2020 6:30 pm

stavio sam ja los txt. 

evo ga bolji

https://www.latimes.com/science/story/2020-03-22/coronavirus-outbreak-nobel-laureate

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    rumbeando

Post by rumbeando Thu Mar 26, 2020 6:47 pm

Levit je prognozirao da će broj novoumrlih smanjivati vrlo rapidno u trenutku kad je Kina imala 305 mrtvih.

https://github.com/csblab/novoCoronavirus-Analysis/blob/master/docs/results/1.Analysis_of_Coronavirus-2019_Data_Michael_Levitt-v1.pdf (poslednja rečenica na prvom slajdu)

Zatim je prognozirao da će broj mrtvih ostati ispod 1000 kad ih je bilo 724.

https://github.com/csblab/novoCoronavirus-Analysis/blob/master/docs/results/10.Analysis_of_Coronavirus-2019_Data_Michael_Levitt.pdf (poslednja rečenica na prvom slajdu)

Kina je u međuvremenu doterala do skoro 3300 mrtvih.

Ovde imate sve analize koje je kačio, koga zanima:
    https://github.com/csblab/novoCoronavirus-Analysis/tree/master/docs/results
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Mar 26, 2020 6:53 pm

naravno covek je potpuna budala i svi cemo da umremo osim statisticara u bunkeru.

_____
    disident

Post by disident Thu Mar 26, 2020 6:56 pm

disident wrote:Moze neko da okaci one linkove o tome kako nemci friziraju svoju statistiku?

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Mar 26, 2020 6:57 pm

Pa ne friziraju.

_____
    Margit Savović

Post by Margit Savović Thu Mar 26, 2020 6:59 pm

Da, gleda mrtve, ali ja ne bih smela da prognoziram ništa, posebno na kineskim podacima. 
    Sorry, ali kineskoj statistici se ne veruje. It is known.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 26, 2020 7:01 pm

Epidemiolozi ih koriste bez zazora. Niko ih nije obavestio da se kineskim statistikama ne veruje po defaultu.

boomer crook

Post by boomer crook Thu Mar 26, 2020 7:02 pm

ma nema preciznih prognoza. ali ina razloga da se veruje da smo peakovali ranije od ocekivanog.

_____
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Mar 26, 2020 7:04 pm

@halaszle: pa jebiga belezili su drugacije asimptomatske zarazene sto bi ladno dodalo jos nekih 40 hiljada na njihov broj. ali to je verovatno drugacija metodologija.

_____
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Mar 26, 2020 7:05 pm

inace izvinjavam se rumbeandu na ispadu. jesnostavno navodno artikulisani pesimizam je naivan koliko i optimizam. mi ovde imamo mnogo nepoznanica ukljucujuci koliko dugo virus cirkulise u evropi.

_____
    паће

Post by паће Thu Mar 26, 2020 7:07 pm

erős paprika wrote:@halaszle: pa jebiga belezili su drugacije asimptomatske zarazene sto bi ladno dodalo jos nekih 40 hiljada na njihov broj. ali to je verovatno drugacija metodologija.

На статистици се тако и лаже: тачно сабереш оно што си избројао, само се после испостави да ниси бројао како други броје, него нешто другачије. И онда буде тачно да бројке не лажу.

_____
       electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Margit Savović

Post by Margit Savović Thu Mar 26, 2020 7:07 pm

Halászlé wrote:Epidemiolozi ih koriste bez zazora. Niko ih nije obavestio da se kineskim statistikama ne veruje po defaultu.

Radi se sa varijacijama koje imas, sto i dalje obara informacionu entropiju. 

Ali u mojoj oblasti se ne uzima zvanicna statistika iz Kine kao nesto sto je metodoloski uporedivo jer se stimuje i to je dobro poznato. 

Inace, imas jako hostile ton.
    disident

Post by disident Thu Mar 26, 2020 7:10 pm

Ja pojma nemam ko je ko od kad ste izmenjali nickove

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Margit Savović

Post by Margit Savović Thu Mar 26, 2020 7:11 pm

erős paprika wrote:inace izvinjavam se rumbeandu na ispadu. jesnostavno navodno artikulisani pesimizam je naivan koliko i optimizam. mi ovde imamo mnogo nepoznanica ukljucujuci koliko dugo virus cirkulise u evropi.
    Naravno da lovimo u mutnom, sve su unchartered vode, sto bi rekli.

Ne znas strukturalno ponasanje virusa jer jos uvek nije prosao sve pasaze, a da ne pricam o varijacijama u invervenciji izmedju drzava, da bi mogao da se prenosi jedan ocenjeni statisticki model na druge.
    rumbeando

Post by rumbeando Thu Mar 26, 2020 7:14 pm

Švedska:

Virus - Page 15 B25GFsa

Izvor: https://platz.se/coronavirus/?

Stopa smrtnosti u odnosu na registrovane od 2,7%, u odnosu na zatvorene od neverovatnih 83%, dnevni rast novih slučajeva od 33% uz 7% registrovanih ljudi na intenzivnoj nezi.

Nažalost, ne deluje da će moći još dugo terati tako opušteno kako je opisano u ovom članku:
    http://balkans.aljazeera.net/vijesti/svedski-nacin-borbe-protiv-virusa-uzivajte-u-suncu
    rumbeando

Post by rumbeando Thu Mar 26, 2020 7:28 pm

Nemačka:

Nedeljni porast slučajeva 3,3x.
    Nedeljni porast broja umrlih 9,9x.

Sad su na 0,54% umrlih među registrovanim slučajevima, a pre nedelju dana bili su na 0,18%.

Virus - Page 15 CpjjqOG
    https://en.wikipedia.org/wiki/2020_coronavirus_pandemic_in_Germany

Za nedelju dana su testirali oko 200.000 ljudi.
    Vergangene Woche seien in Deutschland etwa 200.000 Menschen auf eine Infektion mit dem Coronavirus getestet worden.
    https://www.welt.de/vermischtes/live206505337/Coronavirus-live-Aerztekammer-raet-einfache-Atemmasken-zu-tragen.html

Last edited by rumbeando on Thu Mar 26, 2020 7:32 pm; edited 1 time in total
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 26, 2020 7:29 pm

Mau wrote:
    Halászlé wrote:Epidemiolozi ih koriste bez zazora. Niko ih nije obavestio da se kineskim statistikama ne veruje po defaultu.

Ali u mojoj oblasti se ne uzima zvanicna statistika iz Kine kao nesto sto je metodoloski uporedivo jer se stimuje i to je dobro poznato. 

Nisam hostilan nego smoren. Pasažiranje, kurci, palci, statistike ovakve i onakve, a nepoznata je glavna, ključna informacija: antitela. Pored toga, na dnevnom nivou porede se babe i žabe, što i sama kažeš.

A ovo za kineske podatke: epidemiolozima ne smetaju, koriste ih. Nema konsenzusa da su štimovani, a malo zvučiš kao da ex cathedra tvrdiš da jesu. Nisam hostilan prema tebi, ali jesam prema toj tvrdnji.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 26, 2020 7:36 pm

Suzi wrote:Vasiljević je ocenila da je tokom pandemije koronavirusa većina medija u Srbiji na visini zadatka i da je situacija sa medijima bolja nego u vreme poplava i da novinari proveravaju informacije koje dobiju preko društvenih mreža pre nego što nešto objave.
    "Većina njih dosta dobro radi", poručila je Vasiljević i dodala da mediji treba da prikazuju ljudima ono što se dešava u svetskim metropolama.

što volim kad ona uzme ovako da ocenjuje medije...

btw, onaj Gautret et al. rad o hlorokinu je, izgleda, vrlo problematičan. detalji ovde.

istovremeno, iz Kine (kin. časopis, na kineskom, čitao sam prevod apstrakta na engleski koji je dao 1 američki profesor, ali ne znam da li da kačim jer je sve to još uvek relativno neprovereno) stižu i vesti o maloj kontrolisanoj studiji (15 pacijenata u target i 15 u kontrolnoj grupi) koja ne pokazuje nikakve naročite efekte hlorokina.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 26, 2020 7:37 pm

Можемо да обрађујемо податке какви јесу, али онда прихватамо да је резултат са превеликом грешком.

У скоријој историји имали смо неколико налета грипа, који су имале сличне ефекте, али ипак далеко блаже. Без обзира на то, могу да се користе за упоредну анализу.

Међутим, те, статистичке анализе, занемарују превише. Не знамо прави однос оболелих и заражених. Не знамо, због тога, ни колико један заражени зарази других. Да Кинези раде оно што је потребно, узели би узорак од пар десетина хиљада званично незаражених становника Вухана и на основу тога би могли да екстраполирамо шта нас, и у ком временском периоду очекује.

Без тога нема праве анализе. Немој да се неко вређа што пишем овако, трудим се да будем концизан.
    Margit Savović

Post by Margit Savović Thu Mar 26, 2020 7:41 pm

Halászlé wrote:
    Mau wrote:

Nisam hostilan nego smoren. Pasažiranje, kurci, palci, statistike ovakve i onakve, a nepoznata je glavna, ključna informacija: antitela. Pored toga, na dnevnom nivou porede se babe i žabe, što i sama kažeš.

A ovo za kineske podatke: epidemiolozima ne smetaju, koriste ih. Nema konsenzusa da su štimovani, a malo zvučiš kao da ex cathedra tvrdiš da jesu. Nisam hostilan prema tebi, ali jesam prema toj tvrdnji.
    U svetu slepih, onaj sa jednim okom je kralj. Kad radis sa empirijom i manifestacijama onoga sto ne znas kako u stvarnosti radi, hvatas se za svaki varijabilitet ili dinamiku jer i to tako smanjuje prostor dogadjaja. 

Sto se tice kineske statistike, ja sam se izjasnila za sebe na osnovu svog iskustva i preporuka u mom krugu. Nije da ce ova informacija doci do bilo kog epidemiologa, pa cak ni do kakve vece grupe ljudi pa da izazove sum. 

A ja ti sad kazem da ti zvucis kao ucitelj.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 26, 2020 7:42 pm

сенсеи!
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 26, 2020 7:52 pm

Mau wrote:
    Halászlé wrote:

U svetu slepih, onaj sa jednim okom je kralj. Kad radis sa empirijom i manifestacijama onoga sto ne znas kako u stvarnosti radi, hvatas se za svaki varijabilitet ili dinamiku jer i to tako smanjuje prostor dogadjaja. 

Sto se tice kineske statistike, ja sam se izjasnila za sebe na osnovu svog iskustva i preporuka u mom krugu. Nije da ce ova informacija doci do bilo kog epidemiologa, pa cak ni do kakve vece grupe ljudi pa da izazove sum. 

Ok, prihvatam primedbu Virus - Page 15 1143415371
    Margit Savović

Post by Margit Savović Thu Mar 26, 2020 7:54 pm

Halászlé wrote:
    Mau wrote:

Ok, prihvatam primedbu Virus - Page 15 1143415371
    I ja cu od sada da pravim bolje disclaimere. Virus - Page 15 1143415371
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 26, 2020 8:01 pm

Virus - Page 15 359476144

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus