Svetski Rat K(orona)
- Post n°176
Re: Svetski Rat K(orona)
imate ljud IL nemojte trošiti živce, trebaće vam, trajaće ovo dugo
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°177
KinderLad wrote:Rozita wrote:A Srbija je menjala geografsku poziciju (tj. "selila") izmedju Miloševića i Djindjića, recimo?
A opet su bili različiti pokrovitelji...
Mnogo je zanimljivo kako je geografija sada neoboriv argument, a koliko juče nije bila.
Srbija je potpuno okruzena EU i NATO. Ne postoji niti ce postojati nikakav savez sa Kinom. Bice glavinjanje kao do sada, sto je katastrofa sa moje tacke gledista, ali to je drugo.
ovo je sada neobjavljeni svetski rat. ovaj, poput prvog, doslovce niko nije zeleo ali svima je jasno da mora da se dobije. ukoliko se evropa fragmentira, zarobi u nacionalne granice, eksplicitno odrekne buducih clanica (poput srbije), iran se urusi pod tezinom sopstvene korumpirane kombinacije trzisne i drzavne korupcije, SAD upadnu u izolacionisticku histeriju posle milion zrtava ovaj rat ce imati jasnog pobednika i novog hegemona odnosno samo jednu globalnu silu koja ce moci da projektuje svoju moc, prvenstveno ekonomsku, bilo gde na planeti.
ako tako posmatras za BoDzOa i Tramparu ovde je imperativ da ovo, i pratece zrtve, posmatraju kao ratne a svoju ekonomiju kao primarnu metu.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°178
vortex wrote:Samo ti nastavi. Zasto ne kazes da si ekstremno nezadovoljan poslom i zivotnom situacijom pa imas potrebu da se na nekom iskalis, a ovo ti dodje kao idealna prilika? Koga briga ko sve tebi ne udje i ne izadje iz radnje pa da nam to ovde predocavas?
Au.
Pa jebote
- Post n°179
bruno sulak wrote:KinderLad wrote:
Srbija je potpuno okruzena EU i NATO. Ne postoji niti ce postojati nikakav savez sa Kinom. Bice glavinjanje kao do sada, sto je katastrofa sa moje tacke gledista, ali to je drugo.
ovo je sada neobjavljeni svetski rat. ovaj, poput prvog, doslovce niko nije zeleo ali svima je jasno da mora da se dobije. ukoliko se evropa fragmentira, zarobi u nacionalne granice, eksplicitno odrekne buducih clanica (poput srbije), iran se urusi pod tezinom sopstvene korumpirane kombinacije trzisne i drzavne korupcije, SAD upadnu u izolacionisticku histeriju posle milion zrtava ovaj rat ce imati jasnog pobednika i novog hegemona odnosno samo jednu globalnu silu koja ce moci da projektuje svoju moc, prvenstveno ekonomsku, bilo gde na planeti.
ako tako posmatras za BoDzOa i Tramparu ovde je imperativ da ovo, i pratece zrtve, posmatraju kao ratne a svoju ekonomiju kao primarnu metu.
Onda smo nemacki
- Post n°180
Svetski Rat K(orona)
ajde da imamo topik za jedenje govana o globalnim efektima virusa kako ne bi zakrcili druge topike gde mozemo da dobijemo pravovremene informacije i da se bavimo sto bi se reklo zivotom u ratnom stanju.
ja cu prebaciti deo rozitinih i pratecih postovo kako bi se oslobodio balasta primarni topik.
ja cu prebaciti deo rozitinih i pratecih postovo kako bi se oslobodio balasta primarni topik.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°181
KinderLad wrote:Rozita wrote:A Srbija je menjala geografsku poziciju (tj. "selila") izmedju Miloševića i Djindjića, recimo?
A opet su bili različiti pokrovitelji...
Mnogo je zanimljivo kako je geografija sada neoboriv argument, a koliko juče nije bila.
Ти и даље тандрчеш о томе да ЕУ нема алтернативу?
ЕУ мора имати алтеранативу, јер ЕУ нас неће и посматра нас предворје Тврђаве Еуропа.
У моменту када купујемо респираторе од Кинеза, а Швабе у ЕУ забрањују извоз респиратора и маски? Океј, ванредно стање и све, али то показује колико смо ниско на скали важности.
Увек има алтернативе и мора имати алтернативе, таква нам је геополитичка судбина. Није добра алтернатива, свакако је боље да смо у ЕУ као Хрватска или Словенија, али мислити сада о томе како да се додворимо ЕУ је погрешно.
Главињање нам не гине. Главињала је и СФРЈ са Несврстанима, која је била много јача држава него ова.
Ово је врло интересантан поглед на ствари, апсолутно нисам размишљао на тај начин.bruno sulak wrote:
- Post n°182
bruno sulak wrote:ajde da imamo topik za jedenje govana
Podrzavam
_____
★
Uprava napolje!
- Admin
- Post n°183
bruno sulak wrote:ajde da imamo topik za jedenje govana o globalnim efektima virusa kako ne bi zakrcili druge topike gde mozemo da dobijemo pravovremene informacije i da se bavimo sto bi se reklo zivotom u ratnom stanju.
- Post n°184
Ah, počinjem da tripujem da ima šanse da pravimo rimejk "12 gnevnih ljudi".
Najpre je bilo 11 uverenih i 1 totalna budala.
Pa se dvoje-troje ipak počinju pomalo da nećkaju.
Ima još dosta do kraja, pa mi je teško da procenim ko će biti onaj poslednji koji će da promeni stranu
(Upozorio me Bruno na ovo splitovanje, pa kopiram svoj post sa starog topika, a mod neka ga briše tamo ako smeta.)
Ima još dosta do kraja, pa mi je teško da procenim ko će biti onaj poslednji koji će da promeni stranu
(Upozorio me Bruno na ovo splitovanje, pa kopiram svoj post sa starog topika, a mod neka ga briše tamo ako smeta.)
_____
Rosencrantz and Guildenstern could not be told apart
People muddled up their names right from the very start
Gertrude called one Guildenstern the other Rosecrantz
Claudius saw differently just from a cursive glance.
- Post n°185
Utvara wrote:KinderLad wrote:
ЕУ мора имати алтеранативу, јер ЕУ нас неће и посматра нас предворје Тврђаве Еуропа.
У моменту када купујемо респираторе од Кинеза, а Швабе у ЕУ забрањују извоз респиратора и маски? Океј, ванредно стање и све, али то показује колико смо ниско на скали важности.
Увек има алтернативе и мора имати алтернативе, таква нам је геополитичка судбина. Није добра алтернатива, свакако је боље да смо у ЕУ као Хрватска или Словенија, али мислити сада о томе како да се додворимо ЕУ је погрешно.
Главињање нам не гине. Главињала је и СФРЈ са Несврстанима, која је била много јача држава него ова.Ово је врло интересантан поглед на ствари, апсолутно нисам размишљао на тај начин.bruno sulak wrote:
za razliku od nas koji se pitamo da li ce biti brasna u junu svetske elite vec sada razmisljaju pet godina unapred i razmisljaju kako da pozicioniraju svoje imperije. ovo je kinu dugorocno idealan scenario koji bi izbegao tukididovu zamku i doneo pobedu u neumitnom sukobu sa amerikom.
ja vam garantujem da u pentagonu sedi makar jedan krtis lemej koji upravo pita neke bele mantile da li je moguce da je ovo specijalni rat kine protiv amerike.
_____
- Post n°186
KinderLad wrote:паће wrote:
Посао.
Pa gde bas kod tih zlikovaca...
Изабрали они мене.
После сам се и ја уписао у зликовце. Финансирао сам и авганистански и ирачки рат.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°187
Rozita wrote:Ah, počinjem da tripujem da ima šanse da pravimo rimejk "12 gnevnih ljudi".
Нешто ми не делујеш као тај упорни глас разума и логике... али ајде, видећемо. Шта ти оно беше главна теза? Онако изложена сама за себе, а не као одговор неком.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°188
Rozita wrote:I Đole Đogani je duži niz godina bio glavni pokrovitelj Anabele, pa onda više nije bio...
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°189
Onda smo nemacki - kaže Kinder Lad.
Ja kažem: Onda smo trebali da prepišemo nemačke mere protiv Korone koje su em delotvorne em mnogo manje radikalne...
Ja kažem: Onda smo trebali da prepišemo nemačke mere protiv Korone koje su em delotvorne em mnogo manje radikalne...
_____
- Post n°190
Utvara wrote:KinderLad wrote:
Главињање нам не гине. Главињала је и СФРЈ са Несврстанима, која је била много јача држава него ова.Ово је врло интересантан поглед на ствари, апсолутно нисам размишљао на тај начин.bruno sulak wrote:
Ne, naravno da alternative uvek postoje, samo su losije. A ako se EU raspadne, sudbina podunavlja je srednja evropa. To nije tako od juce, nego jedno 4-5 hiljada godina. Nisam previse odusevljen time i zato mi se i svidja sto postoji Nato recimo. Ali to da mi stojimo na savi i dunavu a da izbegnemo srednju evropu i vezemo se primarno za nekoga izq 7 gora i mora....to tesko. Vrlo tesko. Posebno bez mora
Last edited by KinderLad on Mon Mar 16, 2020 2:21 pm; edited 1 time in total
- Post n°191
Rozita wrote:Onda smo nemacki - kaže Kinder Lad.
Moze eventualno kad budemo imali njihove zdravstvene kapacitete, proporcionalno. Mislim da uopste ne shbatas za sta se trci ova trka.
- Post n°192
@ paće
da ne budemo:
A ja što ću, ali sa kime ću?
Malo rukah, malena i snaga,
jedna slamka među vihorove,
sirak tužni bez nigđe nikoga…
Odnosno da nam se politika ne svodi na impresionizam, nego na neki plan, koji u ovom slučaju može da bude samo stvaranje "imuniteta stada", ne, dakle, pokušaj zaustavljanja epidemije i života, nego hendlovanje na način da imaš kontrolisan porast zaraženih koji nije toliko veliki da preoptereti zdravstveni sistem, a uz koji se polako stvara imunitet zajednice, dok uz to život nastavlja da teče, privreda radi, a i obrazovni sistem, makar onoliko da roditelji sa sitnom decom imaju gde da ih ostave na čuvanje ili u najmanju ruku da država plaća jednog roditelja za bejbisiting. Malo li je.
da ne budemo:
A ja što ću, ali sa kime ću?
Malo rukah, malena i snaga,
jedna slamka među vihorove,
sirak tužni bez nigđe nikoga…
Odnosno da nam se politika ne svodi na impresionizam, nego na neki plan, koji u ovom slučaju može da bude samo stvaranje "imuniteta stada", ne, dakle, pokušaj zaustavljanja epidemije i života, nego hendlovanje na način da imaš kontrolisan porast zaraženih koji nije toliko veliki da preoptereti zdravstveni sistem, a uz koji se polako stvara imunitet zajednice, dok uz to život nastavlja da teče, privreda radi, a i obrazovni sistem, makar onoliko da roditelji sa sitnom decom imaju gde da ih ostave na čuvanje ili u najmanju ruku da država plaća jednog roditelja za bejbisiting. Malo li je.
_____
- Post n°193
Rozita wrote:@ kinder lad
1. Ja citiram Agambena koji kaže da se u Italiji epidemija koristi kao izgovor da bi vlasti suspendovale demokratski poredak.
mozda nije najzdravije u ovoj situaciji po mudrost ici kod biopolitics freakova.
i fuko je mislio da je sida americka puritanska podvala pa je umro od nje.
_____
ova zemlja to je to
- Post n°194
Meanwhile, in Frankfurt:
Just had a heated conversation with a certain Germany based critical theorist of AI who argued that pervasive testing should be avoided because it encourages ‘big data biopolitics’, that this is the greater problem, and that he has told all his students to refuse testing.
— Benjamin H. Bratton (@bratton) March 14, 2020
- Post n°195
Гледе тога, нема везе шта се догађа, негде ће се скупљати неки подаци, неко ће наћи начина да их премеље, препакује и препрода.
Ако се успут о то омасти и политика, боље да ради са тачним подацима, мање ће брљати.
Ако се успут о то омасти и политика, боље да ради са тачним подацима, мање ће брљати.
_____
- Post n°196
Cowboy wrote:vortex wrote:Samo ti nastavi. Zasto ne kazes da si ekstremno nezadovoljan poslom i zivotnom situacijom pa imas potrebu da se na nekom iskalis, a ovo ti dodje kao idealna prilika? Koga briga ko sve tebi ne udje i ne izadje iz radnje pa da nam to ovde predocavas?
Au.
Pa jebote
Nesto ti nije jasno? On je zamislio da moze da vredja, ja mu odgovoram. Svako neka svoje frustracije leci tamo gde se to leci, ne na ljudima koji imaju "nepodobno" misljenje.
_____
Yes it's gonna be a cold, lonely summer...
- Post n°198
Moja nezadovoljstva nemaju veze sa tobomvortex wrote:disident wrote:
Kuš dzukelo samoživa
Samo ti nastavi. Zasto ne kazes da si ekstremno nezadovoljan poslom i zivotnom situacijom pa imas potrebu da se na nekom iskalis, a ovo ti dodje kao idealna prilika? Koga briga ko sve tebi ne udje i ne izadje iz radnje pa da nam to ovde predocavas?
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°199
BOCA RATON, Fla. (CBS12) — The Berman Law Group filed a class action federal lawsuit against the People’s Republic of China and several other Chinese government entities, alleging they mishandled the outbreak of COVID-19.
According to the law group, the lawsuit accuses the Chinese government of failing to contain the virus and allowing it to spread globally, causing it to become a costly global pandemic.
The law group is backed by big names such as Frank Biden, Joe Biden's brother, and former Sen. Joseph Abruzzo.
The suit names five plaintiffs, none of whom have the virus, but who say they were adversely impacted by the outbreak. The Berman Group, a Boca Raton-based law firm representing the five plaintiffs, say they’ve received dozens of calls from others looking to be added to the complaint since filing.
The plaintiffs are “virtually certain to suffer physical illness or death, as well as emotional distress, and its physical manifestations, from the effects of the outbreak, and other damages,” according to the complaint.
The suit alleges that the Chinese government “knew that COVID-19 was dangerous and capable of causing a pandemic, yet slowly acted, proverbially put their head in the sand, and/or covered it up for their own economic self-interest.”
Among other claims, the suit is alleging negligence on the part of the Chinese government and is requesting a jury trial.
In a 20-page civil complaint filed in a South Florida federal court, the plaintiffs reference unconfirmed theories about the virus’ origin, including a theory that it emerged from a Chinese microbiology lab near Wuhan.
The Berman Group, however, is confident that they will be able to determine the virus’ origin after they obtain documents from China as the case progresses.
While the Chinese government could ignore the suit, a consultant with the Berman Group told reporters there are economic ways to ensure the Chinese government comply with the court process, including targeting various bank accounts and relying on treaties between the U.S. and China.
https://cbs12.com/news/local/boca-firm-sues-chinese-government-over-handling-of-coronavirus
According to the law group, the lawsuit accuses the Chinese government of failing to contain the virus and allowing it to spread globally, causing it to become a costly global pandemic.
The law group is backed by big names such as Frank Biden, Joe Biden's brother, and former Sen. Joseph Abruzzo.
The suit names five plaintiffs, none of whom have the virus, but who say they were adversely impacted by the outbreak. The Berman Group, a Boca Raton-based law firm representing the five plaintiffs, say they’ve received dozens of calls from others looking to be added to the complaint since filing.
The plaintiffs are “virtually certain to suffer physical illness or death, as well as emotional distress, and its physical manifestations, from the effects of the outbreak, and other damages,” according to the complaint.
The suit alleges that the Chinese government “knew that COVID-19 was dangerous and capable of causing a pandemic, yet slowly acted, proverbially put their head in the sand, and/or covered it up for their own economic self-interest.”
Among other claims, the suit is alleging negligence on the part of the Chinese government and is requesting a jury trial.
In a 20-page civil complaint filed in a South Florida federal court, the plaintiffs reference unconfirmed theories about the virus’ origin, including a theory that it emerged from a Chinese microbiology lab near Wuhan.
The Berman Group, however, is confident that they will be able to determine the virus’ origin after they obtain documents from China as the case progresses.
While the Chinese government could ignore the suit, a consultant with the Berman Group told reporters there are economic ways to ensure the Chinese government comply with the court process, including targeting various bank accounts and relying on treaties between the U.S. and China.
https://cbs12.com/news/local/boca-firm-sues-chinese-government-over-handling-of-coronavirus
- Post n°200
Jako si blizu menePapa Lazarou wrote:no, definitivno je smanjeno kretanje gradom. ovo nije obican saobracaj u 9:20 ponedeljkom.
ova crna traka na Zvezdari, to je moja ulica :ljaksofon: