Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Svetski Rat K(orona)

Nektivni Ugnelj

Svetski Rat K(orona) - Page 24 Empty Re: Svetski Rat K(orona)

Post by Nektivni Ugnelj Thu Mar 19, 2020 10:19 pm

Anduril wrote:Jos jednom, najbolji primeri koje imamo su Koreja, Tajvan, HK i Singapur. Nijedna od tih drzava nema totalni lock-down tipa Kina ili cak Italija, nego su na vreme i prilicno rano poceli sa merama kontrole epidemije. Dakle, to su podaci koje itekako imamo i za sada su najbolja opcija. 
    Problem je vise disciplina stanovnistva, posebno u Evropi, koji nisu navikli na ovakve stvari dok su Aziji manje epidemije (SARS, MERS, H1N1, itd.) harale vec nekoliko puta i zato su bolje pripremljeni.
    Scenario gde se stari i bolesni, dakle 30% stanovnistva, nekako magicno izoluje u karantin dok ostatak populacije masovno siri zarazu mesecima za sada nigde nema potvrdu u praksi. To je teorija.
    Meni je totalno neverovatno da postoje ljudi koji su spremni da rizikuju zivot stotina hiljada ili cak miliona radi neke teorije dok u praksi vec imamo primere gde je epidemija pod kontrolom sa mnogo manje zrtava dok ekonomija funkcionise.

Btw. ovaj tekst gore je smece - komentari ispod objasnjavaju seriju gluposti.

+1
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Mar 19, 2020 10:23 pm

I bilo bi dobro kad bi se lekari drzali medicine ako nastupaju kao lekari. Kad dodje na neki forum onda moze da pise o cemu god oce. 

Kad bi pustili eto tako da to samo od sebe prodje, ono sto bi se desio je globalni Bergamo.
    Anduril

Post by Anduril Thu Mar 19, 2020 10:30 pm

Rozita wrote:To da je "zaraznost neuporediva" je takodje hipoteza, ima previše različitih procena i računa, još uvek.
    ...

Dobro, ja do sada nisam video da je grip napravio ovakav haos u italiji. Cenima da je to ta hipoteza. Ali, sacekajmo jos podatke, sto rece ovaj cica - verovatno ce pokazati da je ovo kao sezonska influenca. Nothing to see here...
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Mar 19, 2020 10:34 pm

Osim toga, covek lepo kaze - mozda je 1%. Evo recimo ako je 0,7%. To je na nivou US 1,1m, ako se zarazi pola stanovnistva. Vise od milion ljudi bi pomrlo od toga, sto je 20 puta vise od bad flu season i u rangu ne ratnih, nego teskih ratnih gunitaka. Eh, ali to su ionako oni ciji life expectancy nije nesto dug... E moj doktore, svi koji imaju 30, 40, 50 stede i daju u penziono neko sigurno ne sa idejom da ce ga drzava prepustiti na milost i nemilost nekom virusu kad bude imao 70 ili 80. Pustiti "da vidimo sta ce se desiti" ne ubija poverenje u drzavu onih koji ce umreti sutra, to je jedno, nego je sasvim drugo sto ubija poverenje onih koji treba da zive jos pola veka. Ali doktor to ne razume.
    Rozita

Post by Rozita Thu Mar 19, 2020 10:36 pm

"Now that you’re up to date with the basic info, back to Italy.
    According to the study, 68 000 deaths were attributable to flu epidemics in the winter months between 2013 and 2014, and 2016 and 2017 respectively.
    This is likely due to the fact that Italy has an ageing population, and the elderly are more at risk, generally."

Read more: https://www.2oceansvibe.com/2020/03/11/how-many-people-die-annually-from-flu-in-italy/#ixzz6HAnz7er0

_____
    Rosencrantz and Guildenstern could not be told apart
    People muddled up their names right from the very start
    Gertrude called one Guildenstern the other Rosecrantz
    Claudius saw differently just from a cursive glance.
    Rozita

Post by Rozita Thu Mar 19, 2020 10:37 pm

Anduril wrote:
    Rozita wrote:To da je "zaraznost neuporediva" je takodje hipoteza, ima previše različitih procena i računa, još uvek.
    ...

Dobro, ja do sada nisam video da je grip napravio ovakav haos u italiji...

Nisi ni ti sve video...

_____
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Mar 19, 2020 10:38 pm

Ne znamo mi koliko ce na kraju umreti od ovoga. Ali zato imas ono na forumu iz Bergama. Sasvim lepo poredjenje pa pogledaj. I to pored svih napora koji se cine.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 19, 2020 10:38 pm

Meni se čini da su stvari relativno proste iz ugla Srbije ili neke uporedive manje i siromašne (siromašne u smislu rasprostranjenosti visokih tehnologija, savremenih medicinskih uređaja, itd itd).

Od masovnog testiranja teško da je moglo biti išta. Niti dovoljno testova, niti baš previše mogućnosti da se nabave (novac, izvor), verovatno ni dovoljno ljudstva/labova (nagađam). 
    Drugo, testiranje danas ne znači da neko neće zakačiti virus sutra. Ostalo je da se radi karantin tj pritisak na stanovništvo, gde će masa kako-tako to poštovati a ostali će se uterivati u pamet.

I to sve kako se ne bi preplavili bolnički kapaciteti u jednom trenutku, jer testiranje u ovom kontekstu služi da kroz levak upućuje ljude u bolnicu i strožije izoluje pozitivne.

Šta će biti za par nedelja videćemo za par nedelja.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 19, 2020 10:39 pm

čitajući sve ovo o hidroksihlorohinu (matorim, jeftinim, generičkim lekom), sve mi se više čini da imamo sa koronom više sreće nego pameti.
    Anduril

Post by Anduril Thu Mar 19, 2020 10:40 pm

KinderLad wrote:I bilo bi dobro kad bi se lekari drzali medicine ako nastupaju kao lekari. Kad dodje na neki forum onda moze da pise o cemu god oce. 
    Kad bi pustili eto tako da to samo od sebe prodje, ono sto bi se desio je globalni Bergamo.

Pa to, ovaj sa Stenforda radi meta-studije, jeste vazno i korisno, ali nije strucnjak ni za virologiju pa cak ni za epidemologiju. 
    Kao i ona dva tipa u UK koji su bulaznili o herd immunity, nisu bili eksperti iako su se pravili, i jos su se oslanjali na jednu ideolosku skolu eksperata u okviru epidemiologije a ignorisali druge i zatim to prezentovali kao nesto bolje i nesto sto su kao samo oni ukapirali. 
    Ti likovi su vise prodavci nauke i PR ideja nego zaista kriticni i obazrivi u svojim izjavama.
    Produkt negativne selekcije koji je cest na tom nivou.
    Rozita

Post by Rozita Thu Mar 19, 2020 10:40 pm

KinderLad wrote:Osim toga, covek lepo kaze - mozda je 1%. Evo recimo ako je 0,7%. To je na nivou US 1,1m, ako se zarazi pola stanovnistva...

Ako se zarazi pola stanovništva...
    U Italiji, ubedljivo najzaraženijoj, zaraženo mnogo manje od 1 posto.

_____
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Mar 19, 2020 10:41 pm

Rozita wrote:
    KinderLad wrote:Osim toga, covek lepo kaze - mozda je 1%. Evo recimo ako je 0,7%. To je na nivou US 1,1m, ako se zarazi pola stanovnistva...

To je samo zato sto su preduzete mere. Sam autor teksta spekulise sa 60% zsrazenih ukupno
    kondo

Post by kondo Thu Mar 19, 2020 10:42 pm

Papa Lazarou wrote:čitajući sve ovo o hidroksihlorohinu (matorim, jeftinim, generičkim lekom), sve mi se više čini da imamo sa koronom više sreće nego pameti.

jel se informises na tviteru o tom leku ili gde?

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Thu Mar 19, 2020 10:42 pm

Papa Lazarou wrote:čitajući sve ovo o hidroksihlorohinu (matorim, jeftinim, generičkim lekom), sve mi se više čini da imamo sa koronom više sreće nego pameti.

Da, lek, kako tako efikasan, je jedina stvarna short-term nada
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 19, 2020 10:44 pm

Pa više tekstova je upućivalo na to je da sars-cov2 u stvari fragilan virus i da ima mnogo ranjivih mesta, i da je u suštini pitanje vremena kad će se ne samo naći vakcina (koja ne može brzo u upotrebu zbog ispitivanja) nego i koji postojeći lekovi mogu biti (relativno) efikasni i brzo stavljeni u dejstvo.
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Mar 19, 2020 10:45 pm

Rozita wrote:

pa koliko dugo traje pandemija? ja ne znam neki put sam blizi tvom stavu a neki put to deluje kao jebeni sumski pozar.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Mar 19, 2020 10:45 pm

Gargantua wrote:Pa više tekstova je upućivalo na to je da sars-cov2 u stvari fragilan virus i da ima mnogo ranjivih mesta, i da je u suštini pitanje vremena kad će se ne samo naći vakcina (koja ne može brzo u upotrebu zbog ispitivanja) nego i koji postojeći lekovi mogu biti (relativno) efikasni i brzo stavljeni u dejstvo.

da ali ovolika smrtnost u italiji i iranu je ludilo.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Rozita

Post by Rozita Thu Mar 19, 2020 10:46 pm

Hajde, dobro, kad u januaru dogodine ispadne da u Italiji 2020. nije umrlo više ljudi nego 2019. osim eventualno na nivou statističke greške, da smo živi i zdravi i ako budemo na forumu, reći ćeš: Rozita, zajebo sam se Svetski Rat K(orona) - Page 24 1233199462 ?

_____
    Anduril

Post by Anduril Thu Mar 19, 2020 10:47 pm

Jeste, ne izgleda lose ali sada treba da probaju na vise pacijenata:
    https://www.mediterranee-infection.com/wp-content/uploads/2020/03/Hydroxychloroquine_final_DOI_IJAA.pdf
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Mar 19, 2020 10:47 pm

Rozita wrote:Hajde, dobro, kad u januaru dogodine ispadne da u Italiji 2020. nije umrlo više ljudi nego 2019. osim eventualno na nivou statističke greške, da smo živi i zdravi i ako budemo na forumu, reći ćeš: Rozita, zajebo sam se Svetski Rat K(orona) - Page 24 1233199462 ?

ja? pa ja nemam bas stav. ljubicu ti avatar ko svetu patku (tm by stoya) ako tako bude u svakom slucaju.

_____
    Rozita

Post by Rozita Thu Mar 19, 2020 10:49 pm

Mislila sam na Kinder Lada Svetski Rat K(orona) - Page 24 1143415371
    Ti skoro da si u mom kampu Svetski Rat K(orona) - Page 24 903208043

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 19, 2020 10:49 pm

bruno sulak wrote:
    Rozita wrote:Hajde, dobro, kad u januaru dogodine ispadne da u Italiji 2020. nije umrlo više ljudi nego 2019. osim eventualno na nivou statističke greške, da smo živi i zdravi i ako budemo na forumu, reći ćeš: Rozita, zajebo sam se Svetski Rat K(orona) - Page 24 1233199462 ?

ja? pa ja nemam bas stav. ljubicu ti avatar ko svetu patku (tm by stoya) ako tako bude u svakom slucaju.

Вероватноћа за то је инфинитезимална.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Mar 19, 2020 10:50 pm

Kondo wrote:

jel se informises na tviteru o tom leku ili gde?

na izvoru. čitam ovaj rad

https://www.mediterranee-infection.com/wp-content/uploads/2020/03/Hydroxychloroquine_final_DOI_IJAA.pdf

koji je toliko raspalio maštu industrije da će Amerikanci imati 50 miliona doza za mesec dana, i to posle par studija vrlo ograničenog dosega. 
    fora je u tome što je ovo star i vrlo poznat lek čije su kontraindikacije u potpunosti proučene. ne moraš da praviš potpuno novo auto nego kupiš golfa dvojku, eto to je taj nivo.
    nije korona nikakav meseršmit od virusa, genetski je izgleda dosta miran i uz to lepo odgovara na postojeće terapije. samo je nov jbg pa pravi haos.
    kondo

Post by kondo Thu Mar 19, 2020 10:50 pm

pisao sam vam da se japan odbranio pametnim koriscenjem ovog leka. provalili su tajming kada treba da pocne terapija, kada krene razvoj od stanja zarazenosti ka jacim indikacijama. 850 zarazenih, 31 smrtni slucaj, manje od sezonskih gripa u zemlji od preko 80 miliona stanovnika.

danas izlaze iz vanrednog stanja, mozete da cestitate.

edit - ne bih farmakolosku analizu na laickom forumu, pisem samo o fenomenoloskim stvarima. lek nije bas golf cvajte, ako vec daje rezultat za bolesti gore od korone kao sto je sjogrenov sindrom ili HIV+

Last edited by Kondo on Thu Mar 19, 2020 10:52 pm; edited 1 time in total

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    boomer crook

Post by boomer crook Thu Mar 19, 2020 10:50 pm

mislim ja sam tokom dana rudan nestorovic a nocom se pretvaram u stenjuceg vucica.

_____

Post by Sponsored content

Current date/time is Sun Nov 17, 2024 5:48 pm