У Републици Србији је до 18 часова 19. марта 2020. године регистровано укупно 103 потврђенa случајa COVID 19.
Од последњег извештаја до 18 часова, 19. марта 2020. године тестирани су узорци 20 особа од којих je 6 позитивнo и 14 негативнo на нови корона вирус.
У кућној изолацији налазе се четири особе са лакшом клиничком сликом, док су две особе задржане на болничком лечењу, без компликација, стабилног општег стања.
Virus
- Guest
- Post n°901
Re: Virus
- Post n°902
beatakeshi wrote:Dejan Cukić odložio koncert za oktobar. Kupljena karta će važiti.
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°903
Gargantua wrote:Pročitao sam Teofila.
U suštini ne podnosim kenjatorske tekstove, posle kojih se osetiš upljuvanim i izvređanim bez ukazivanja na razuman korak ka poboljašnju pozicije tj mogućnosti "iskupljenja", ako i dopustiš da je analiza baš tačna (a ovde se svodi na kulturni esencijalizam). Jebo takve tekstove i autore.
Upravo. To mi je od svega najgore.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°904
Amazing story: The Mossad intelligence service bought 100K Corona Virus tests from 2 countries that have no diplomatic relations with Israel. When the tests arrived in Israel tonight, ministry of health officials discovered it wasn't the right kind of tests. I kid you not
— Barak Ravid (@BarakRavid) March 19, 2020
- Post n°906
Gargantua wrote:Amazing story: The Mossad intelligence service bought 100K Corona Virus tests from 2 countries that have no diplomatic relations with Israel. When the tests arrived in Israel tonight, ministry of health officials discovered it wasn't the right kind of tests. I kid you not
— Barak Ravid (@BarakRavid) March 19, 2020
I ode milion dolara...
Nista, ponovo.
- Post n°907
Ih, šta je Jehudima milion dolara. Oni to nalihvare očas posla.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Guest
- Post n°908
evo da spakujem u jedan post najzanimljivije radove na koje sam danas naišao.
danas objavljen rad u Nature Medicine o proceni smrtnosti od korone
money quote:
rad o korelaciji značajnog prenošenja virusa unutar zajednica i meteoroloških uslova
vredi pogledati ceo rad, a evo ukratko šta kažu:
anti-malarik hydroxychloroquine se dobro pokazao protiv korone
studija mala ali obećava
SARS-CoV-2 Infection in Children
nalazi iz Vuhana, potvrđuje ono što se do sada govorilo...
danas objavljen rad u Nature Medicine o proceni smrtnosti od korone
money quote:
Using public and published information, we estimate that the overall symptomatic case fatality risk (the probability of dying after developing symptoms) of COVID-19 in Wuhan was 1.4% (0.9–2.1%), which is substantially lower than both the corresponding crude or naïve confirmed case fatality risk (2,169/48,557 = 4.5%) and the approximator1 of deaths/deaths + recoveries (2,169/2,169 + 17,572 = 11%) as of 29 February 2020.
rad o korelaciji značajnog prenošenja virusa unutar zajednica i meteoroloških uslova
vredi pogledati ceo rad, a evo ukratko šta kažu:
To date, Coronavirus Disease 2019 (COVID-19), caused by SARS-CoV-2, has established significant community spread in cities and regions along a narrow east west distribution roughly along the 30-50o N’ corridor at consistently similar weather patterns consisting of average temperatures of 5-11oC, combined with low specific (3-6 g/kg) and absolute humidity (4-7 g/m3). There has been a lack of significant community establishment in expected locations that are based only on population proximity and extensive population interaction through travel.
The distribution of significant community outbreaks along restricted latitude, temperature, and humidity are consistent with the behavior of a seasonal respiratory virus.
anti-malarik hydroxychloroquine se dobro pokazao protiv korone
studija mala ali obećava
SARS-CoV-2 Infection in Children
nalazi iz Vuhana, potvrđuje ono što se do sada govorilo...
Of the 1391 children assessed and tested from January 28 through February 26, 2020, a total of 171 (12.3%) were confirmed to have SARS-CoV-2 infection.
As of March 8, 2020, there was one death. A 10-month-old child with intussusception had multiorgan failure and died 4 weeks after admission. A total of 21 patients were in stable condition in the general wards, and 149 have been discharged from the hospital.
In contrast with infected adults, most infected children appear to have a milder clinical course. Asymptomatic infections were not uncommon.
- Post n°909
https://www.nedeljnik.rs/video-onesvestio-se-holandski-ministar-zdravlja-iscrpljen-sam/
navodno je podneo ostavku
navodno je podneo ostavku
- Guest
- Post n°910
i tako...od Velike Srbije do zabrane građanima Srbije da uđu u svoju zemlju.
izgleda da je rekao da zbog Ustava ne može da zabrani kafiće?!
izgleda da je rekao da zbog Ustava ne može da zabrani kafiće?!
- Post n°911
Kakve veze ima ustav sa kaficima, pa jos u vanrednom stanju? N razumem?
- Guest
- Post n°912
Ne znam da li je to rekao, ne mogu da ga slušam. Aj ako neko gleda da potvrdi
- Post n°913
Hlorokin je dosta čuven i korišćen lek, ali je pre dvadesetak i više godina bila debata treba li ga masivno koristiti obzirom na ozbiljne nuspojave. Tada je stanovište WHO bilo da je dragocen ptotiv malarije u sirimašnim zemljama Afrike i Azije, ali su ga pojedine zapadne države zabranile.
- Post n°914
ono federalist papers.
ne mogu da ga slusam. recite mi sta znaci ovo o medjugradskom saobrcaju?
ne mogu da ga slusam. recite mi sta znaci ovo o medjugradskom saobrcaju?
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°915
dr. Labrador Špegelj wrote:Hlorokin je dosta čuven i korišćen lek, ali je pre dvadesetak i više godina bila debata treba li ga masivno koristiti obzirom na ozbiljne nuspojave. Tada je stanovište WHO bilo da je dragocen ptotiv malarije u sirimašnim zemljama Afrike i Azije, ali su ga pojedine zapadne države zabranile.
Vrlo je zajeban lek, od ranije znam da su ljudi izbegavali da ga koriste, kao, rizikovacu malariju ali necu da se pretvaram u vampira i da ostanem bez jetre.
- Post n°916
obustavlja se međugradski saobraćaj od sutra u 12h
poslednji polasci sa autobuskih i železničkih stanica moraju biti organizovani do tad.
kolima može ići ko i kako hoće, još uvek.
poslednji polasci sa autobuskih i železničkih stanica moraju biti organizovani do tad.
kolima može ići ko i kako hoće, još uvek.
- Post n°917
ok. super. hvala plackice.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°918
Pa da, WHO ohrabruje korišćenje tamo gde vlada endemska malarija i gde umiru hiljade ljudi. Da koronavirus nije ovako zarazan siguran sam da uopšte ne bi razmatrali da ga koriste.
- Guest
- Post n°919
šta se dešava kad nekome pozli usred noći? nadamo se da će hitna pomoć moći da se pobrine za sve slučajeve? zeznuto je ko nema kola, ne može ni da izađe na ulicu i sedne u taksi, a sam bog zna koliko ima ljudi koji su na taj način dolazili do UC-a...
- Post n°920
Cekaj, taksi sluzbe rade, zar ne?
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°921
Treba se organizovati sa komšijama. Hitne medicinske slučajeve ne zaustavljaju.
- Post n°922
Gargantua wrote:У Републици Србији је до 18 часова 19. марта 2020. године регистровано укупно 103 потврђенa случајa COVID 19.
Од последњег извештаја до 18 часова, 19. марта 2020. године тестирани су узорци 20 особа од којих je 6 позитивнo и 14 негативнo на нови корона вирус.
У кућној изолацији налазе се четири особе са лакшом клиничком сликом, док су две особе задржане на болничком лечењу, без компликација, стабилног општег стања.
Ovo je vec blago usporavanje u odnosu na juce. Ali videcemo narednih dana
- Guest
- Post n°924
u Beogradu ne, citirao Gargantua na preth. straniWilliam Murderface wrote:Cekaj, taksi sluzbe rade, zar ne?
Осим тога, како су нам потврдили у граду, сада је и дефинитивно да таксисти после 20 часова неће моћи до 5 ујутру да возе грађане што значи да до даљег ова врста јавног превоза такође неће функционисати у доба забране кретања.
- Guest
- Post n°925
Прочитао Теофила. Ретка ситуација где му је било далеко паметније да ћути. Међутим, тешко је то, када ти је професија да паметујеш на све теме. Такође, занимљиво романтична представа о Британцима.