Virus
- Post n°478
Re: Virus
Realno, samo rat neki da ne izbije, ono tipa resavanje manjeg problema vecim
- Post n°479
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°481
Летећи Полип wrote:Polako, biće i toga.Opaaaa! pic.twitter.com/tULTwB0iri
— SofronijeUE (@SofronijeUE) March 17, 2020
Da, da, čuo sam. Prava stvar za reći u vanrednom stanju. Very tactful, much diplomacy.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°482
ako i treba, 70% sandžaka ga je glasalo nek ih jebe sad ovako javno
- Guest
- Post n°485
nije pomenuo Kosovo* kad je govorio o snabdevanju susednih teritorija pšenicom i sl.
- Guest
- Post n°488
The effects of temperature/humidity are very mild. Debatable if data from tropic Asian countries skewed the relationship, as these countries have better measures against the pandemic. https://t.co/8AW6e0u3jx
— Nikola (@nikolaivica) March 17, 2020
- Guest
- Post n°489
Malo dobrih vesti. U suštini se povećava broj lekova koji kako-tako deluju protiv virusa. Nije neočekivano, nije sars-cov2 neko ludilo već prosto treba vremena.
Favipiravir, a remarkably simple experimental small-molecule drug (pyrazine with OH, CONH2, and F at positions 2, 3, and 5, respectively) reported to have completed clinical trials in China for treating #COVID19. Thought to target viral RNA polymerases. https://t.co/xZcLyS62lp
— David R. Liu (@davidrliu) March 17, 2020
- Post n°490
Kina je već sada moralni pobednik. Ako nađe i lek, ona iz ovoga izlazi kao svetski lider.
_____
~~~~~
- Post n°493
Ali naravno, daj boze da ga nadju koliko sutra
- Guest
- Post n°494
Inače, videh da je primećeno, iza Vučića na ovoj kzn više nema EU zastava, bile su deo scenografije odavno.
- Post n°495
Da, pohvalili su samo Austriju i Madjarsku, da ne kazem Austro-Ugarsku
Ma, mislim, gluposti, ne znam ni zasto stoje kad nismo u EU, a sad oni kao ljuti na nekog...
Ma, mislim, gluposti, ne znam ni zasto stoje kad nismo u EU, a sad oni kao ljuti na nekog...
- Post n°496
KinderLad wrote:Errrm, mozda u Srbiji...
Pa i ne baš samo u Srbiji. Čak i američka štampa priznaje Kini da se sa ovim mnogo bolje nosi. I što se tiče virusa, i što se tiče ekonomije. Zapad na vrednosno-ideološkom planu trenutno trpi udarce kakve je nekad primao SSSR.
_____
~~~~~
- Post n°497
Nose se odlicno, ali procitao sam gomilu komentara koji...da kazem ne bi previse uveselili predsednika Ksija. Gomila ljudi ih krivi za ovo
- Guest
- Post n°498
Jedna prosta stvar - na globalnom nivou Amerika nije više inspiracija ni za šta. Ne da se to ne može obrnuti ali nije baš ni lako zamislivo. I ne da tu postoji jasna i nedvosmislena smena "hegemona", ne, pogotovo ne sa širim političkim implikacijama, ali.... kineske brljotine na početku krize, i Kina kao nevoljni izvor problema, će, mislim, lako biti sklonjeno u stranu ako nastave sistematski zdravstveno-tehnološko-spoljnopolitički agitprop.
- Post n°499
Ja trenutno stojim na stanovistu - nista se ne zna. Svakakvi scenariji su moguci.
- Guest
- Post n°500
Pa slažem se, ali do juče se znalo ko je glavni. I nepoznatost čak i bliske budućnosti je već promenjeno stanje.