Virus
- Post n°876
Re: Virus
opa! teofil prica o bare lifeu. teofil posto agambenijanac. podrzavam!
_____
ova zemlja to je to
- Guest
- Post n°877
... And Sports ministry says jogging should be confined within 1-to-2km radius, while showcasing a few apps on how to exercise at home https://t.co/MiWMiRnt9Q
— Pierre Briançon (@pierrebri) March 19, 2020
- Post n°878
Glupost. Ako trcis sam po nekoj sumi 10km koga ugrozavas? S druge strane ako trcite vas petoro oko zgrade onda stvarno mozda ugrozavas nekoga.
- Post n°879
KinderLad wrote:A ako Nemci stvarno ne racunaju one koji su dobili koronu pa umrli od infarkta tokom bolesti u zrtve korone imace veliki problem sa statistikom.
To je veliko ako pošto još nisam video ozbiljne dokaze, a u prve slučajeve su ubrojili i one koji su imali druge bolesti tj. zdravstvene probleme odranije.
https://www.tagesschau.de/inland/coronavirus-deutschland-tote-101.html (translation by Deepl)Two people have died in Germany in connection with the coronavirus. This was reported by the district of Heinsberg and the city of Essen.
In Essen, an 89-year-old woman died in whom the virus had been detected last Tuesday. She had last been treated in the intensive care unit of the university hospital in Essen, where she died of pneumonia caused by an infection with the corona virus.
According to district administrator Stephan Pusch, the man who died in the Heinsberg district is 78 years old. According to Pusch, the patient "had a variety of previous illnesses", including diabetes and problems with the heart. Since Friday, he had been treated in the hospital in Geilenkirchen.
Po raspoloživim podacima Nemci dosta testiraju i imaju dosta povoljniju starosnu strukturu pacijenata od Italijana.
- Post n°880
Da, kazem "ako"
Mislim, meni je fer i kad se napise "u vezi sa" koronavirusom
Mislim, meni je fer i kad se napise "u vezi sa" koronavirusom
- Post n°882
Prema informacijama, predsednik Vučić i predsednica vlade Ana Brnabić razmotriće danas pitanje mogućnosti zatvaranja granica za putnički saobraćaj.
- Post n°883
pa zar nije vec zatvoren
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°884
Nije, osim od 20-05h
Ovo bi bilo totalno zatvaranje da niko ne moze da udje u zemlju osim robe i onog ko je vozi
Ovo bi bilo totalno zatvaranje da niko ne moze da udje u zemlju osim robe i onog ko je vozi
- Guest
- Post n°885
Потпуно обустављање јавног превоза на територији главног града у периоду од 20 до 5 часова, у време забране кретања за све грађане осим за оне који раде трећу смену, на снагу ће ступити у петак увече, сазнаје „Политика”.
То ће, како смо већ писали, у пракси значити да ће повлачење аутобуса са траса кренути око 18 - 18.30 часова јер све зависи од тога колико је траса неког аутобуса дугачка.
Најраније последње дневне поласке из града и ка граду ће имати житељи из најудаљенијих престоничких насеља јер је поента ове нове мере да сви путници кућама стигну пре 20 часова.
Осим тога, док буде трајала ова мера, први јутарњи поласци неће бити организовани у 4 сата већ тек од 5, јер до даљњег нема разлога да аутобуси, трамаваји и тролејбуси излазе на редовне трасе у последњем јутањем сату важења забране кретања за грађане.
Тако ће у зависности од линије и трасе многа јавна возила на почетним окретницама бити тек између 5 и 5.30 часова.
Осим тога, како су нам потврдили у граду, сада је и дефинитивно да таксисти после 20 часова неће моћи до 5 ујутру да возе грађане што значи да до даљег ова врста јавног превоза такође неће функционисати у доба забране кретања.
Када је реч о грађанима који морају да у вечерњим и ноћним сатима раде, односно да физички буду на послу, план је да за њих град организује посебну врсту превоза, тако што представници фирми који за тим имају потребу обратити Привредној комори која ће у сарадњи са гардом обезбедити превоз.
http://www.politika.rs/scc/clanak/450375/Od-petka-u-Beogradu-bez-javnog-prevoza-u-vreme-policijskog-casa
- Guest
- Post n°886
Šef kineske delegacije Crvenog krsta u Italiji koja je došla da pomogne u savladavanju krize koronavirusa rekao je danas da se Italijani ne drže dovoljno mera izolacije i upozorio da je jedini način da se zaustavi širenje virusa zatvaranje celokupne ekonomske aktivnosti.
Sun Šuopeng, izvršni direktor Društva Crvenog krsta Kine, rekao je da je bio šokiran da vidi toliko građana Milana kako šetaju gradom, koriste javni saobraćaj, večeraju u hotelima i ne nose zaštitne maske.
Sun je upozorio da je Vuhan, epicentar pandemije, imao vrhunac broja zaraženih tek mesec dana posle strogo sprovedene izolacije.
On je ovo izjavio istog dana kada je Vuhan prvi put prijavio da nema novozaraženih.
U Italiji, koja je i dalje najveće žarište u Evropi, koronavirusom zaraženo je najmanje 2.629 zdravstvenih radnika od početka epidemije, navodi se u izveštaju koji je u sredu objavio Gruppo Italiano per la Medicina Basata sulle Evidenze ili GIMBE - Italijanska grupa za medicine utemeljenu na dokazima.
Objavljivanje podataka o zaraženim lekarima, medicinskim sestrama i zdravstvenim počelo je tek 11. marta. Od tada se svakodnevno beleži stotine novih slučajeva.
Nema zvaničnih podataka o broju medicinskih radnika koji su preminuli tokom zaraze koronavirusom u Italiji.
Izvor: Beta
- Post n°887
Pa mogu i ovi da zatvore jedan grad, ali celu zemlju...tesko.
Anyhoo, posle respiratora iz Nemacke, sad je stiglo konacno i 18 od naše daleke braće
Iz Švedske
Anyhoo, posle respiratora iz Nemacke, sad je stiglo konacno i 18 od naše daleke braće
Iz Švedske
- Post n°889
Yup
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°891
stigao mi DM na tviteru, HITNO da li moze da se prevede neki psiholoski upitnik na srpski. nesto u vezi sa korona virusom i, da prostite, rezilijentnosti.
_____
Warning: may contain irony.
- Guest
- Post n°892
FDA nije odobrila plakvenil već je narandžasti majmun rekao da je naredio FDA da ga odobri po kratkom postupku. to je budalaština.
- Post n°893
Neko je pustio trac da se od veceras ne prodaje gorivo fizickim licima, opsti haos na pumpama
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°895
Dejan Cukić odložio koncert za oktobar. Kupljene karte će važiti.
- Post n°897
redina ispred pumpe, dragi hteo da ide da natoči, ja ga zaustavila. da li je to moguće kao mera ili lupetaju?
- Guest
- Post n°898
Pročitao sam Teofila.
U suštini ne podnosim kenjatorske tekstove, posle kojih se osetiš upljuvanim i izvređanim bez ukazivanja na razuman korak ka poboljašnju pozicije tj mogućnosti "iskupljenja", ako i dopustiš da je analiza baš tačna (a ovde se svodi na kulturni esencijalizam). Jebo takve tekstove i autore.
U suštini ne podnosim kenjatorske tekstove, posle kojih se osetiš upljuvanim i izvređanim bez ukazivanja na razuman korak ka poboljašnju pozicije tj mogućnosti "iskupljenja", ako i dopustiš da je analiza baš tačna (a ovde se svodi na kulturni esencijalizam). Jebo takve tekstove i autore.
- Post n°899
https://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:853900-Ambasador-Fabrici-Evropska-unija-aktivirala-mehanizme-da-pomogne-Zapadnom-Balkanu?utm_campaign=alo.contentexchange.me&utm_medium=referral&utm_source=alo.contentexchange.me
Zanimljivo mi je sto su Novosti
Zanimljivo mi je sto su Novosti
- Post n°900
Hahahaha, meni su pre sat vremena svi naslovi izasli da je FDA odobrila. Kako da naredi agenciji?! Boze gospode!Papa Lazarou wrote:FDA nije odobrila plakvenil već je narandžasti majmun rekao da je naredio FDA da ga odobri po kratkom postupku. to je budalaština.
Sad vidim::
“It’s been around for a long time, so we know that if things don’t go as planned it’s not going to kill anybody,” Trump said.