1. Umesto restriktivne politike koju je mislim Mor predložio (daj 150 hiljada nečega pa budi lekar u Nemačkoj), jednostavnije je školovati manje lekara koji svi ostaju ovde
2. Naravno da školovanje 600 lekara ne košta 3x više nego 200, ali fakultet (ili Univerzitet, ne znam kako se pare rasporedjuju) dobija novac od studenata koji nisu na budzetu nego sami plaćaju. 200 na budzetu i nula samofinansirajućih nije isto kao 200 na budzetu i 400 samofinansirajućih. Za malu deltu u troškovima faks dobija veliku deltu u prihodima. Drzavni faks ne treba da ima profit kao zvezdu vodilju.
3. Ne znam šta da ti kažem za ovo o neostvarenim lekarima koji postanu frustrirani automehaničari. Mislim, pun je grad ljudi koji su pali prijemni na FDU i postali pravnici, ekonomisti pa bogami i taksisti, pa ipak život nekako ide dalje bez njih u Senkama nad Balkanom.
4. Nikad nisam rekao da treba sledećih 30 godina upisivati po 200 studenata medicine. Teraš tako dok ne zaposliš sve sa biroa i sve volontere koji godinama rade za dz čekajući priliku. Onda napraviš presek da li je 200 dovoljno ili nije i teraš dalje.