https://www.republika.rs/vesti/tema-dana/191514/video-koronavirus-prevara-veka-smisljeno-siri-panika-farmakomafija-zgrnula-milijarde
Virus
- Post n°451
Re: Virus
Nek ostane za buduce generacije istoricara i medijskih arheologa
https://www.republika.rs/vesti/tema-dana/191514/video-koronavirus-prevara-veka-smisljeno-siri-panika-farmakomafija-zgrnula-milijarde
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°452
Talason wrote:Постоји нешто чега нема у људском телу на 36.3, а има напољу на 25.
Virus se prilično uspešno širi npr. u Maleziji, u čijem glavnom gradu je praktično tokom cele godine stalno 22°C noću, a 32°C danju.
Toplo vreme eventualno donekle može usporiti virus, ali uzdati se u njega kao odlučujući faktor je potpuno nerealno.
- Post n°455
Sarkazaaaaaam detektoooooooor popraviii
ne poznajem rumberandoa, a svakakvih sam se gluposti nacitao u ovih par nedelja.
Kod sarkazma je fora da znas coveka jer u suprotnom i Vucic moze komplet da se shvati sarkasticno. I ovaj Trampavi englez je pre sarkastican nego ozbiljan, jer ako je bio ozbiljan kada je rekao da virus treba pustiti da protrci kroz naciju onda jebi ga
"ne znam ja njega", a lik ima vise postova od tebe. ne znas ti reda buraz
- Post n°456
ni ja nisam siguran da je stvar u temperaturi ali ostaje cinjenica da bih pre ocekivao italijanski scenario u maleziji (sa sve ogromnom kineskom dijasporom) nego u severnoj italiji.
dosta epidemiologa veruje da ce covid-19 da oponasa svoju sabracu i da se povuce na leto kako bi se vratio grdji na jesen.
dosta epidemiologa veruje da ce covid-19 da oponasa svoju sabracu i da se povuce na leto kako bi se vratio grdji na jesen.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Guest
- Post n°457
rumbeando wrote:Talason wrote:Постоји нешто чега нема у људском телу на 36.3, а има напољу на 25.
Virus se prilično uspešno širi npr. u Maleziji, u čijem glavnom gradu je praktično tokom cele godine stalno 22°C noću, a 32°C danju.
Toplo vreme eventualno donekle može usporiti virus, ali uzdati se u njega kao odlučujući faktor je potpuno nerealno.
Топло време више мање, вероватно има неког утицаја. Више наде полажем у сјебан озонски омотач.
Не пишем на основу познатог за овај вирус, више је ово едукјетид гес.
- Post n°458
Broj bolničkih kreveta na 1000 stanovnika:
https://data.oecd.org/healtheqt/hospital-beds.htm
Japan 13,1
South Korea 12,3
Russia 8,1
Germany 8,0
Austria 7,4
Hungary 7,0
Czech Republic 6,6
Poland 6,6
Lithuania 6,6
France 6,0
Slovak Republic 5,8
Belgium 5,6
Latvia 5,6
Estonia 4,7
Switzerland 4,5
Luxembourg 4,5
Slovenia 4,5
China (People's Republic of) 4,3
Greece 4,2
Australia 3,8
Norway 3,6
Portugal 3,4
Netherlands 3,3
Finland 3,3
Italy 3,2
Israel 3,0
Spain 3,0
Ireland 3,0
Iceland 2,9
Turkey 2,8
United States 2,8
New Zealand 2,6
United Kingdom 2,5
Canada 2,5
Denmark 2,5
Sweden 2,2
Chile 2,1
Colombia 1,7
Mexico 1,4
Costa Rica 1,1
Indonesia 1,0
India 0,5
https://data.oecd.org/healtheqt/hospital-beds.htm
- Post n°459
bjesomučje wrote:
"ne znam ja njega", a lik ima vise postova od tebe. ne znas ti reda buraz
Dobro je da ti sa svojim brojem postova meni drzis pridiku
Skapirao ko je covek, vememenah sa PPP
sori na nerazumevanju sarkazma
in adr njuz, zena zakazala ginekologa za sebe i zubara za dete u ponedeljak a moglo je sve da se obavi pre par nedelja
edit: Irig, dva ucenika, zatvorena skola. Jebote ja sam glupavo mislio da ce samo BG i Nis buknuti, ovo se pojavljuje po malim sredinama bez problema. Jako aljkavo uradjena preventiva, mada se drugacije nisam ni nadao.
Last edited by Cowboy on Thu Mar 12, 2020 3:37 pm; edited 1 time in total
- Post n°460
Španija je trenutno ubedljivo najgora od cele velike petorke po pitanju nedeljnog rasta.
Rast registrovanog broja obolelih od 4. do 11. marta za 5 najvećih zapadnoevropskih zemalja:
Španija 10,3x
Francuska 7,9x
Nemačka 7,3x
V. Britanija 5,3x
Italija 4,0x
Izvor: https://covid19info.live/
Rast registrovanog broja obolelih od 4. do 11. marta za 5 najvećih zapadnoevropskih zemalja:
Španija 10,3x
Francuska 7,9x
Nemačka 7,3x
V. Britanija 5,3x
Italija 4,0x
- Post n°461
a to ima tačno kakve veze sa bilo čim?
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°462
Trenutna stopa smrtnosti u odnosu na registrovani broj zaraženih:
Italija 6,6%
Španija 2,8%
Francuska 2%
V. Britanija 1,7%
Nemačka 0,1%
Italija 6,6%
Španija 2,8%
Francuska 2%
V. Britanija 1,7%
Nemačka 0,1%
- Guest
- Post n°463
Ovo za Irig je za sada glasina. Preporučujem da objavljujemo samo potvrđene informacije kako ne bi doprinosili atmosferi panike.
- Post n°464
Ima li neko radno objasnjenje virusologa(tm) za ovakvu razliku u procentima u Italiji? Starosna grupa, vrsta virusa (valjda su izdvojili dva soja, slabiji i jaci)? Ovo je tri puta vise od Kine, 60X vise od Nemaca jbt.
Genetika? Jbn neverovatno.
Jer do pre neki dan su svi oboleli imali efikasnu zdravstvenu zastitu.
@Vasa, na PPP covek kaze da mu otac zivi u Irigu. Inace sve je glasina dok se ne pojavi na Covid.rs, brisi ako smeta. Ja necu vise prenositi te vesti, ovo sam preneo samo zato sto se uklapa u patern da se u manjim mestima pojavljuju zarista.
@Vasa, na PPP covek kaze da mu otac zivi u Irigu. Inace sve je glasina dok se ne pojavi na Covid.rs, brisi ako smeta. Ja necu vise prenositi te vesti, ovo sam preneo samo zato sto se uklapa u patern da se u manjim mestima pojavljuju zarista.
- Post n°465
iako onaj lik kaze da je covid piramida a ne ledeni breg mislim da to nije slucaj u italiji. stavise ako je suditi po poznatima koji oboljevaju mislim da je virus daleko rasprostranjeniji nego sto mi vidimo.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°466
testiraju samo one sa ociglednim i teskim simptomima pa je veci procenat?Cowboy wrote:Ima li neko radno objasnjenje virusologa(tm) za ovakvu razliku u procentima u Italiji? Starosna grupa, vrsta virusa (valjda su izdvojili dva soja, slabiji i jaci)? Ovo je tri puta vise od Kine, 60X vise od Nemaca jbt.
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Post n°467
Gargantua wrote:I can't believe what I'm reading. The UK government's plan is to allow the entire population to get infected and "acquire herd immunity" to the coronavirus. This is at insane levels of incompetencyhttps://t.co/xgoGaj1SRx pic.twitter.com/PiB4XhzgpX
— Saloni ️ (@salonium) March 12, 2020
Nije to nekompetencija, amglosaksonci su bazdareni da razmisljaju statisticki. Mada ko zna da li je ovo tacno
- Post n°468
bruno sulak wrote:ni ja nisam siguran da je stvar u temperaturi ali ostaje cinjenica da bih pre ocekivao italijanski scenario u maleziji (sa sve ogromnom kineskom dijasporom) nego u severnoj italiji.
Planina, jbg
- Post n°469
Cowboy wrote:Ima li neko radno objasnjenje virusologa(tm) za ovakvu razliku u procentima u Italiji?
Ima objašnjenje: ako ti je promaklo, zdravstveni sistem na severu se raspada i na aparate priključuju samo pacijente koji imaju najbolje šanse da prežive, što će reći da većina starih nema više pristup ventilatorima i ECMO-ima.
Pre samo nedelju dana, dok je sistem još bio dostupan svima kojima je potreban, stopa smrtnosti u Italiji bila je 0,9%.
- Post n°470
rumbeando wrote:Cowboy wrote:Ima li neko radno objasnjenje virusologa(tm) za ovakvu razliku u procentima u Italiji?
Ima objašnjenje: ako ti je promaklo, zdravstveni sistem na severu se raspada i na aparate priključuju samo pacijente koji imaju najbolje šanse da prežive, što će reći da većina starih nema više pristup ventilatorima i ECMO-ima.
Pre samo nedelju dana, dok je sistem još bio dostupan svima kojima je potreban, stopa smrtnosti u Italiji bila je 0,9%.
pa da ali to takodje znaci da na jednog registrovanog dolazi nekoliko "ilegalaca"
_____
- Post n°471
lalinea wrote:testiraju samo one sa ociglednim i teskim simptomima pa je veci procenat?Cowboy wrote:Ima li neko radno objasnjenje virusologa(tm) za ovakvu razliku u procentima u Italiji? Starosna grupa, vrsta virusa (valjda su izdvojili dva soja, slabiji i jaci)? Ovo je tri puta vise od Kine, 60X vise od Nemaca jbt.
Ovo ima smisla.
@rumbeado kako samo 0,9 posto, koliko se secam procenat nije padao ispod 3, barem kada su smrtni slucajevi bili na dve decimale. Mada moguce da sam se zabunio.
- Post n°472
KinderLad wrote:
Nije to nekompetencija, amglosaksonci su bazdareni da razmisljaju statisticki. Mada ko zna da li je ovo tacno
linkovani tekst meni deluje dosta razumno. razbolecemo se hteli - ne hteli (nije to plan, to je realnost), dakle cilj je da rasporedimo kad se ko razboljeva da odrzimo bolnicki kapacitet.
inace jos troje studenata potvrdjeno da ima covid-19, ukupno pet. pocinju i da pristizu slucajevi iz okoline u loklanu bolnicu. a u obdanistu moje cerke ipak nije bio covid.
_____
Warning: may contain irony.
- Post n°473
koliko ima pusaca medju starijim italijanima? da ne igra to ulogu? kod nas (odnosno vas) nazalost verujem da ce pusacka pluca biti veliki faktor.
_____
Warning: may contain irony.
- Guest
- Post n°474
Kakva bilmezina odvratna
Jazz star Donovan Mitchell has tested positive for the coronavirus, league sources tell ESPN. Jazz players privately say that Rudy Gobert had been careless in the locker room touching other players and their belongings. Now a Jazz teammate has tested positive.
— Adrian Wojnarowski (@wojespn) March 12, 2020
- Post n°475
bemty wrote:koliko ima pusaca medju starijim italijanima? da ne igra to ulogu? kod nas (odnosno vas) nazalost verujem da ce pusacka pluca biti veliki faktor.
iako nije tzv. strucnjak moja supruga to prica vec neko vreme.
_____