Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Virus

Nektivni Ugnelj

Virus - Page 11 Empty Re: Virus

Post by Nektivni Ugnelj Tue Mar 10, 2020 11:52 pm

Apsolutno najvaznija stvar, rekao bih i vaznija od karantina i izolacija je drasticno povecanje zdravstvenih kapaciteta i opreme. Ali o tome, koliko vidim, malo ko prica.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Mar 11, 2020 12:05 am

Virus - Page 11 2729202060

Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Mar 11, 2020 12:05 am

Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Mar 11, 2020 12:32 am

Mašala
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Mar 11, 2020 12:39 am

U jednom trenutku sam dobio sledeću misao: da (pre)veliki udeo nosilaca političke moći među obolelima (dakle ljudima koji prolaze daleko brižljivije dijagnostičke mere od ostatka populacije) možda znači da u dubinama stanovništva postoji veliki rezervoar izrazito blagih slučajeva koji će do kraja ostati neotkriveni. To bi bila jako dobra vest.
    boomer crook

Post by boomer crook Wed Mar 11, 2020 12:42 am

pa u to manje vise svi veruju. gotovo je nemoguce da ovako eksplodira u ovoj fazi epidemije.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Mar 11, 2020 12:46 am

Znam ali kada bi taj broj bio iznenađujuće veliki...možda bi se ovo izduvalo brže nego što mislimo. 
    Samo se odajem wishful thinkingu.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Mar 11, 2020 12:48 am

boomer crook

Post by boomer crook Wed Mar 11, 2020 12:53 am

Papa Lazarou wrote:Znam ali kada bi taj broj bio iznenađujuće veliki...možda bi se ovo izduvalo brže nego što mislimo. 

pa ne znam. mislim ovo je ministar zdravlja sto znaci da je po prirodi posla bila u kontaktu sa zarazenima verovatno. no opet.

mislim nisam pametan. merkelova je rekla da ce do kraja krize biti zarazeno 70% nemaca. mislim jebote to je pakao.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    boomer crook

Post by boomer crook Wed Mar 11, 2020 12:58 am

moze da bude interesantno

twitter.com/Wilkinsonjonny/status/1237493105529630722

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Mar 11, 2020 1:00 am

razlozi protiv zatvaranja škola

ponešto od ovoga je US-centric, ali većina se može primeniti i na druge zemlje.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Mar 11, 2020 1:02 am

Sad videh to za Merkel, čini se da je to 5-10 miliona pacijenata kojima će trebati hospitalizacija. Nadam se da je odabrala najgoru projekciju od gomile ponuđenih, kako bi mobilisala javnost i kolege.

Sve mi se čini da će Evropa, politički i ekonomski, izgledati dosta drugačije kad ovo prođe.
    ćaća

Post by ćaća Wed Mar 11, 2020 1:05 am

Za početak, nema teorije da Salvini dobije manje od 70% glasova na izborima.
    boomer crook

Post by boomer crook Wed Mar 11, 2020 1:09 am

Papa Lazarou wrote:Sad videh to za Merkel, čini se da je to 5-10 miliona pacijenata kojima će trebati hospitalizacija. Nadam se da je odabrala najgoru projekciju od gomile ponuđenih, kako bi mobilisala javnost i kolege.

Sve mi se čini da će Evropa, politički i ekonomski, izgledati dosta drugačije kad ovo prođe.

pa ili to ili mozda i ona racuna na tvoj 'duboki rezervoar'

_____
    disident

Post by disident Wed Mar 11, 2020 1:32 am

Preokret
    Ranije najavljen miting SNS-a, na kome je 14. marta šef te stranke Aleksandar Vučić trebao zvanično da objavi početak izborne kampanje, otkazan je iz za sada nepoznatih razloga.

Prema nekim informacijama, SNS je odlučio da otkaže planirani miting zbog korona virusa, a po drugim, 6.000 ljudi na mitingu "Budućnost Srbije" prošle godine u ovo vreme u Vranju nije ono što Vučić očekuje na početku kampanje.

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    kapetanm

Post by kapetanm Wed Mar 11, 2020 1:32 am

Interesantno kako uopste nemam predstavu kako ce biti ovde za 3 meseca recimo. Mozda ce se izduvati a mozda ce biti kao u filmu. Nekako ne mogu uopste da obradim sve informacuje i zakljucim nesto.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Wed Mar 11, 2020 1:34 am

bruno sulak wrote:
    Papa Lazarou wrote:Znam ali kada bi taj broj bio iznenađujuće veliki...možda bi se ovo izduvalo brže nego što mislimo. 

pa ne znam. mislim ovo je ministar zdravlja sto znaci da je po prirodi posla bila u kontaktu sa zarazenima verovatno. no opet.

mislim nisam pametan. merkelova je rekla da ce do kraja krize biti zarazeno 70% nemaca. mislim jebote to je pakao.

to jeste pakao, ali zavisi kolika je smrtnost. ako zapravo ima mnogo vise obolelih, onda je smrtnost mozda 1%. 

mislim, postoje dva nacina na koje ovo moze da se gleda, u ekstremu: humani i statisticki (ako je smrtnost u stvari 1%, ako je 4% onda ne moze). Statisticki, ako je 1%, nek oboli 5 milijardi ljudi, umrece 50 miliona, to je 100 miliona 2020, umesto da umre 50 kao sto je uobicajeno, iduce godine vakcina, cao zdravo (a nece dobiti 5 milijardi, ali eto...). 

Kada bi bilo dovoljno kapaciteta da se prime svi kojima je potrebna bolnicka nega, cak ne bi bilo ni toliko ludacki tako gledati. Ali kapaciteta, osoblja i opreme ne da nema dovoljno, nego ni blizu. I zato mora ovako. A i ovako je pitanje na sta ce liciti. Kljuc je u underinvestmentu, godinama i svuda, u javno zdravstvo. Jednom je moralo da dodje na naplatu. I moglo je i nesto mnogo gore od ovoga da se desi.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Mar 11, 2020 8:01 am

У Републици Србији је до 8 часова 11. марта 2020. године регистровано укупно 12 потврђених случајева COVID 19.

До 8 часова 11. марта 2020. године, у националној референтној лабораторији Института Торлак тестиранo je укупно 130 особa које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

Од последњег извештаја до 8 часова, 11.03.2020. године тестирани су узорци 13 особа од којих је седам било позитивних и шест негативних на нови корона вирус.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Mar 11, 2020 8:04 am

Ojha
    kondo

Post by kondo Wed Mar 11, 2020 8:37 am

Ojha.

Ovo je u stvari najgora vest, nije 12

Од последњег извештаја до 8 часова, 11.03.2020. године тестирани су узорци 13 особа од којих је седам било позитивних и шест негативних на нови корона вирус.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Mar 11, 2020 8:43 am

Znam. Dijagnostički kriterijum je izuzetno strog, a testova izgleda ima u vrlo malim količinama.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Mar 11, 2020 8:45 am

Pretpostavljam da su krenuli po tim linijama zaraze, familija, poznanici i kontakti do sada zaraženih, kao prvi logični korak.
    kapetanm

Post by kapetanm Wed Mar 11, 2020 8:47 am

Petoro od novih je oovezano s dve prodavacice iz K Mihajlove..
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Mar 11, 2020 8:50 am

Đirektno kaže:

Od sedam novih slučajeva, pet je povezano sa dve žene za koje je juče utvrđeno da su pozitivne nakon direktnog kontakta sa državljankom Švajcarske koja je nedavno boravila u Srbiji, a za koju je utvrđeno da je pozitivna na COVID-19.

Preostala dva slučaja su potvrđena nakon njihovog boravka i kontakata sa osobama u inostranstvu (Italija, Nemačka).

edit: u stvari, ovo je preneto sa sajta Ministarstva zdravlja - https://www.zdravlje.gov.rs/vest/346299/informacije-o-novom-korona-virusu-na-dan-1103-u-8-casova.php
    lalinea

Post by lalinea Wed Mar 11, 2020 9:23 am

Kondo wrote:linea jeste svajcarska je no go no come zemlja za srbiju od danas.
    zna li neko da li ovo vazi i za drumski saobracaj ili samo za letove? (konkretno, ako bi ih neko dovezao autom da li bi taj neko mogao da se vrati istim putem.)

_____
    you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels

Post by Sponsored content

Similar topics

-
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus
      » Virus

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 8:57 am