Virus
- Post n°276
Re: Virus
a što ne bi moglo
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°277
asiatimes.com/2020/03/why-are-koreas-covid-19-death-rates-so-low/
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°278
ajd me smirite malo. neki pep talk.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°279
Сад баш и није време за штедњу тестова. Да им прође пар заражених, имаћемо лавину за недељу дана. Мора да се сузбија одмах.
- Post n°280
Vrlo je neodgovorno štedeti na testiranju pošto to ne samo da ubrzava epidemiju, već ugrožava i zdravstvene radnike, a njih će trebati u izobilju.
Uskoro javljam iz prve ruke, čekam sanitet da me vozi na infektivnu.. Troje ljudi iz firme sa kojom sarađujemo i sa kojima sam bio u kontaktu imaju potvrdjen virus.
— Dr Đorđe Kozić (@djkozic) March 10, 2020
Pustili su me kući na moju odgovornost, moram u izolaciju dok ne dobijem rezultate testa. Trebalo bi sutra do podne da mi jave.
Isto je i ovde, testirali su me na moje insisitiranje kao i zbog astme.
Sutra tek dobijam rezultate. Šalje se u Torlak i čeka se 6-8 sati.
- Post n°281
ko je on?
_____
- Guest
- Post n°282
Direktor Infektivne klinike Goran Stevanović kaže za RTS da od sedam novozaraženih pacijenata, jedan u Novom Sadu ima ozbiljnu kliničku sliku, a ostali umerenu.
"Ovakav skok u broju obolelih je jednim delom neodogovrnost prema kolektivu, okolini. Potiču od jednog izvora. Apelujem na građane da poštuju apele nadležnih. Ako ste prehlađeni, kijate, nemojte ići na sastanke i skupove, nemojte praviti žurke", istakao je Stevanović.
Prema njegovim rečima, neće biti iznenađenje da imamo veći broj obolelih i to uglavnom iz tog jednog izvora.
"Desilo se da se organizuje jedan skup i da je jedna osoba bila zaražena i u ovom trenutku imamo veliki broj zaraženih", napominje Stevanović.
"Ovakav skok u broju obolelih je jednim delom neodogovrnost prema kolektivu, okolini. Potiču od jednog izvora. Apelujem na građane da poštuju apele nadležnih. Ako ste prehlađeni, kijate, nemojte ići na sastanke i skupove, nemojte praviti žurke", istakao je Stevanović.
Prema njegovim rečima, neće biti iznenađenje da imamo veći broj obolelih i to uglavnom iz tog jednog izvora.
"Desilo se da se organizuje jedan skup i da je jedna osoba bila zaražena i u ovom trenutku imamo veliki broj zaraženih", napominje Stevanović.
- Post n°283
bruno sulak wrote:ko je on?
Potencijalno zaraženi tviteraš, ne znam detalje osim ovoga što sam preneo.
- Post n°284
Imam ja jedan silver lining.bruno sulak wrote:ajd me smirite malo. neki pep talk.
Onaj brod Diamond Princess je zatvoren sistem sa 7k ljudi. Demografska struktura po mojoj proceni je da je 5k ljudi imalo preko 50 godina i da ostatak cini staff, ukljucujuci i zabavljace, trenere, frizere, etc. koji po pravilu ima 25-6 godina u proseku.
Zvanicni brojevi kazu da ima 696 obolelih i da je od toga 7 umrlo.
Testirano je puno vise od 696, na vrhuncu i po 4000 dnevno. Testiranja se ponavljaju na istim osobama u razlicitim vremenskim tackama. Prevalencija je endogeni broj, zavisi i od ponasanja u sistemu, ali ako bi mogla da se zadrzi na 10%, to bi bilo super.
- Post n°285
Nisi debeli asmaticar ko jabruno sulak wrote:ajd me smirite malo. neki pep talk.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°286
Mau wrote:Imam ja jedan silver lining.bruno sulak wrote:ajd me smirite malo. neki pep talk.
Onaj brod Diamond Princess je zatvoren sistem sa 7k ljudi. Demografska struktura po mojoj proceni je da je 5k ljudi imalo preko 50 godina i da ostatak cini staff, ukljucujuci i zabavljace, trenere, frizere, etc. koji po pravilu ima 25-6 godina u proseku.
Zvanicni brojevi kazu da ima 696 obolelih i da je od toga 7 umrlo.
Testirano je puno vise od 696, na vrhuncu i po 4000 dnevno. Testiranja se ponavljaju na istim osobama u razlicitim vremenskim tackama. Prevalencija je endogeni broj, zavisi i od ponasanja u sistemu, ali ako bi mogla da se zadrzi na 10%, to bi bilo super.
dajte jos!
_____
- Post n°287
disident wrote:Nisi debeli asmaticar ko jabruno sulak wrote:ajd me smirite malo. neki pep talk.
ali sam stariji. mozes bolje.
_____
- Post n°288
Mau wrote:Onaj brod Diamond Princess je zatvoren sistem sa 7k ljudi.
3,7k.
https://www.businessinsider.com/how-diamond-princess-cruise-ship-coronavirus-quarantine-went-wrong-2020-2#on-february-1-a-man-whod-been-on-the-diamond-princess-tested-positive-for-the-coronavirus-six-days-after-leaving-the-ship-the-cruise-docked-in-the-port-of-yokohama-japan-three-days-later-1When it docked in Yokohama, the ship had 3,711 crew members and guests.
- Post n°289
Da, pardon. Zanela sam se. Mislim da tu i dalje mora biti izmedju 1500 i 2000 crew membera, tako da je onda populacija podeljena pola pola po starosti.
Onda smo na 20%.
Onda smo na 20%.
- Guest
- Post n°290
Srpska napredna stranka otkazala je sve predizborne skupove do 1. aprila. Predsednik SNS Aleksandar Vučić odlučio je da naprednjaci ne održavaju predizborne skupove do kraja meseca iz preventivnih razloga, kako bi se izbeglo eventualno širenje virusa.
Ova odluka doneta je u cilju sprečavanja širenja koronavirusa i preventivnih mera.
Ova odluka doneta je u cilju sprečavanja širenja koronavirusa i preventivnih mera.
- Post n°291
Oko 1100 članova posade.
https://www.aljazeera.com/news/2020/02/filipino-crew-leave-diamond-princess-remain-board-200225020355478.htmlAn estimated 2,670 passengers and 1,100 crew members were forced into quarantine
- Post n°292
Gargantua wrote:Srpska napredna stranka otkazala je sve predizborne skupove do 1. aprila. Predsednik SNS Aleksandar Vučić odlučio je da naprednjaci ne održavaju predizborne skupove do kraja meseca iz preventivnih razloga, kako bi se izbeglo eventualno širenje virusa.
jel ovo pep talk?
_____
- Post n°293
Lol. Pa kako u takvim uslovima moze da se odrzi kampanja.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°294
Zapravo znaci da je sitiacija ozbiljna
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°295
Pa mora on da otkaže svojima da se pokaže da je odgovoran pa će vlada nešto kasnije da zabrani sve skupove i tako potvrdi da je on najpametniji jer čuva svoje članove i pristalice.
Last edited by rumbeando on Wed Mar 11, 2020 10:13 am; edited 1 time in total
- Post n°296
kod kruzera ima dodatni silver lining, da su se svi odmah karantinirali kada je potvrdjena korona, iskljucen ventilacioni sistem i pozakljucavali u sobe. osoblje donosilo hranu i kupilo prljavo sudje. taj servis tesko mozemo da imamo u drzavi.
ali da, usli smo bas brzo u zonu jake spirale i za to je najvise kriva pres konferencija, oko toga nema zbora. sada je na delu prosta matematika, atomizacija vektora do najsitnijih i cak mislim da je procena o 200 obolelih za 7 dana optimisticna.
vasa je bio u pravu za sve, ali to nisu ljudi nego politicari.
ali da, usli smo bas brzo u zonu jake spirale i za to je najvise kriva pres konferencija, oko toga nema zbora. sada je na delu prosta matematika, atomizacija vektora do najsitnijih i cak mislim da je procena o 200 obolelih za 7 dana optimisticna.
vasa je bio u pravu za sve, ali to nisu ljudi nego politicari.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°297
hey rekoh pep talk!
_____
- Post n°298
idi u šoping.
_____
#FreeFacu
- Post n°299
da. kupujem ulje, smrznute pogacice, smrznuto voce, cajnu kobasicu, krekere umesto leba, sardine, pastete, virsle, pastu sam juce kupio. planiram da setam pse po terasi.
_____
- Post n°300
ja cu žozi da vodim u zadnje dvorište, dovoljno je daleko od ispljuvaka i aerosola ljudskog porekla. strogo mačeća i kučeća govna.
evo još pepa
evo još pepa
Prijatelji, imamo tužnu vest. Naš sin Lucijan je sleteo danas u Niš iz Italije gde je išao na takmičenje u krosfitu i doneo je mladi korona virus. Lucijan je u šupi u karantinu sa 20 pašteta i 3 kila leba. Ko hoće neka se pomoli da Lucijan ozdravi. Uplate na PayPal
— Dživdžan Radule (@DzivdzanRadule) March 10, 2020
_____
#FreeFacu