okej, pitanje je koliko bi njih umrlo i od običnog gripa da nije bilo korone, pretpostavljam manje ali svakako desetine, velika je ItalijaGargantua wrote:U Italiji 168 mrtvih u zadnja 24 sata, rekord
Virus
- Post n°226
Re: Virus
- Guest
- Post n°227
U Zenici su potvrđena nova dva slučaja zaraze korona virusom, potvrđeno je za N1.
- Post n°228
Da li ja dobro razumem da su stradali u italiji u proseku stari 81. godinu?
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°230
koji/gde je zvanicni info o zabrani putovanja/letova iz Beograda? Muz i dete su sada zaglavljeni u BG jer je air swiss let sutra izgleda otkazan.
najbolje sto mogu da smislim je da im trazim let sa stopom preko neke trece zemlje i da se molim da to nece zabraniti do prekosutra.
najbolje sto mogu da smislim je da im trazim let sa stopom preko neke trece zemlje i da se molim da to nece zabraniti do prekosutra.
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Guest
- Post n°231
Peta osoba u Srbiji sa koronavirusom zarazila se od istog izvora kao i dve devojke iz Beograda kod kojih je prethodno otkriven virus, pišu "Novosti".
Radi se o muškarcu iz Beograda koji je takođe bio u kontaktu sa ženom iz Švajcarske. Ona je boravila u gostima u Beogradu, a kod nje je nedugo potom dokazano da je imala virus.
- Post n°232
The EU has agreed to fund researchers seeking a vaccine for the coronavirus, allow member states greater flexibility on providing subsidies to companies and invest €25bn (£21.5bn) in parts of the European economy worst hit by the epidemic.Following a two and a half hour teleconference, the first such summit in the EU’s history, the European council president, Charles Michel, said the 27 heads of state and government would make €7.5bn of the funding immediately with the rest to follow.
- Guest
- Post n°233
https://www.raskrikavanje.rs/page.php?id=583
...
„Italija je posle Kine zemlja sa najvećem brojem umrlih od koronavirusa, a pulmolog Branimir Nestorović objašnjava da su slabi italijanski geni i loša opremljenost bolnica krivi za ovako poraznu statistiku. Doktor ističe da Srbi nemaju potrebe da brinu jer imaju pravu lavovsku genetiku“, piše Alo.
Branimir Nestorović za Raskrikavanje tvrdi: nije rekao da Srbi imaju lavovske gene niti je o Srbima uopšte govorio sa novinarkom Alo-a. Ona ga je, kaže, pozvala juče sa pitanjem zašto Italijani toliko masovno obolevaju.
„Ja sam samo rekao da je naša genetska struktura potpuno drugačija pa je ispao taj naslov da imamo lavovske gene“, kaže Nestorović.
Na pitanje šta znači da je naša genetska struktura „potpuno drugačija“, on objašnjava:
„Koronavirus pokazuje afinitet za jedan specifični protein ACE2. Svi imaju taj protein u plućima, ali oni koji imaju specifičan oblik tog proteina lakše vezuju virus i razvijaju pneumoniju. Ostali imaju blage oblike. Taj takozvani polimorfizam je naročito izražen kod naroda istočne Azije, a izgleda da i Italijani imaju visoku učestalost tog proteina. Tako se objašnjava zašto je kod njih velika stopa smrtnosti“, kaže on.
Ipak, Nestorović kaže da je i to za Italijane na nivou spekulacije, jer dokaza nema. Izvor za ovo su mu, kako navodi, skora istraživanja kineskih naučnika.
„Objašnjenje za Kineze je jasno da imaju taj protein u plućima, a ovo za Italijane nije dokazano, ali nema ništa pametnije, nema nikakvog normalnijeg odgovora koji bi objasnio ovoliki mortalitet kod Italijana. A to je zanimljivo, jer se virus ponaša potpuno netipično“, navodi on.
Nestorović nije znao da objasni zašto bi taj specifični protein imali Italijani, ali ne i mi, koji smo po genetskoj strukturi sličniji njima nego Azijatima.
Sve je to, tvrdi, rekao i novinarki Alo-a, ali ništa se nije našlo u tekstu. Pisanje Alo-a i drugih tabloida nije ranije demantovao jer, kako kaže, neće da se bavi time, „ionako je sve to jedna ista redakcija“.
Iz ovog tabloida na pitanja Raskrikavanja o ovome nisu odgovorili.
Nestorović, poznat po izjavi da je reč o „najsmešnijem virusu u istoriji čovečanstva“ i da žene štiti estrogen te slobodno mogu u šoping u Italiju, za Raskrikavanje i dalje tvrdi da situacija uopšte nije alarmantna i da je ovde ozbiljna samo - panika.
Na pitanje kako nije alarmantno što je za par meseci u svetu umrlo 4.000 ljudi, on kaže:
„To je malo. Nemojte da se ljutite ali to je strašno malo. Prema podacima SZO, od sezonskog gripa ove zime je umrlo 88.000 ljudi“, kaže on.
Novinarka: Kako to da onda u svetu vladaju ove mere kontrole i panika?
„Ne znam šta da Vam kažem. (...) Ja mislim da je to što se dešava znatno van medicine. Vidite juče šta se dešavalo, pad petrodolara, berze itd. Mislim da je sve ovo pokriće za neke krupnije priče koje se odigravaju“, navodi on i dodaje da je virus pokrenuo ekonomsku lavinu.
Kako kaže, ne misli da je virus namerno napravljen u laboratoriji i tvrdi da su to teorije zavere, ali ističe da je priča „mnogo čudna“.
Za svoju raniju izjavu- da žene mogu slobodno u šoping - Nestorović tvrdi da je šala, te da su njegove reči stavljene u pogrešan kontekst.
- Guest
- Post n°234
IF (which is a big if) the three EU countries manage like China to plateau the newly confirmed cases, plateau will be reached in Italy in ~30 days and in Germany and France in around 40 days. pic.twitter.com/cLfDLrvdjj
— Guntram Wolff (@GuntramWolff) March 7, 2020
- Post n°235
https://www.nature.com/articles/s41421-020-0147-1Gargantua wrote:https://www.raskrikavanje.rs/page.php?id=583
...
„Italija je posle Kine zemlja sa najvećem brojem umrlih od koronavirusa, a pulmolog Branimir Nestorović objašnjava da su slabi italijanski geni i loša opremljenost bolnica krivi za ovako poraznu statistiku. Doktor ističe da Srbi nemaju potrebe da brinu jer imaju pravu lavovsku genetiku“, piše Alo.
Branimir Nestorović za Raskrikavanje tvrdi: nije rekao da Srbi imaju lavovske gene niti je o Srbima uopšte govorio sa novinarkom Alo-a. Ona ga je, kaže, pozvala juče sa pitanjem zašto Italijani toliko masovno obolevaju.
„Ja sam samo rekao da je naša genetska struktura potpuno drugačija pa je ispao taj naslov da imamo lavovske gene“, kaže Nestorović.
Na pitanje šta znači da je naša genetska struktura „potpuno drugačija“, on objašnjava:
„Koronavirus pokazuje afinitet za jedan specifični protein ACE2. Svi imaju taj protein u plućima, ali oni koji imaju specifičan oblik tog proteina lakše vezuju virus i razvijaju pneumoniju. Ostali imaju blage oblike. Taj takozvani polimorfizam je naročito izražen kod naroda istočne Azije, a izgleda da i Italijani imaju visoku učestalost tog proteina. Tako se objašnjava zašto je kod njih velika stopa smrtnosti“, kaže on.
- Guest
- Post n°236
Our findings indicated that no direct evidence was identified genetically supporting the existence of coronavirus S-protein binding-resistant ACE2 mutants in different populations
nije stigao da pročita...
ovde ima svašta, uglavnom statistika
https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-act-today-or-people-will-die-f4d3d9cd99ca
- Guest
- Post n°237
Confirmed cases:
— Carl Quintanilla (@carlquintanilla) March 10, 2020
* US: 755
* Mexico: seven. https://t.co/WwIMNuiUq5
- Post n°238
Gargantua wrote:Our findings indicated that no direct evidence was identified genetically supporting the existence of coronavirus S-protein binding-resistant ACE2 mutants in different populations
nije stigao da pročita...
ovde ima svašta, uglavnom statistika
https://medium.com/@tomaspueyo/coronavirus-act-today-or-people-will-die-f4d3d9cd99ca
pa dobro, nije izbio nuklearni rat...
- Post n°240
Kaže dr Kembel da je smrtnost u Italiji najveća među populacijom 80+ zato što su saniteti u Lomabriji zakrčeni obolelima primorani da prave selekcije koga će lečiti i koga zaobići što je najužasniji deo situacije dok ovi u UK održavaju festival za 250, 000 dece a pristižu im letovi iz Italije...bruno sulak wrote:Da li ja dobro razumem da su stradali u italiji u proseku stari 81. godinu?
Last edited by Solus_Rex on Tue Mar 10, 2020 10:47 pm; edited 1 time in total
- Post n°241
Solus_Rex wrote:Kaže dr Kembel da je smrtnost u Italiji najveća među populacijom 80+ zato što saniteti u Lomabriji zakrčeni obolelima primorani da prave selekcije koga će lečiti i koga zaobići što je najužasniji deo situacije dok ovi u UK održavaju festival za 250, 000 dece a pristižu im letovi iz Italije...bruno sulak wrote:Da li ja dobro razumem da su stradali u italiji u proseku stari 81. godinu?
Па важније је да се одржавају везе са ЕУ, макар и културне... Енејчес ће иначе да се покаже недорастао, што је и намера.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°242
Izveštaj ovde:https://t.co/QYondxaYlD
— Nikola Tomic (@TomiccNikola) March 10, 2020
- Guest
- Post n°243
Kako da kažem, računanje istorijskih era u Evropi može komotno da se (ponovo) resetuje ako se ovakvi scenariji ostvare.
- Post n°244
linea jeste svajcarska je no go no come zemlja za srbiju od danas.
that said ja sam danas imao sastanak sa likom koji je doleteo iz zeneve, na kurac nataknem i unicef i druge krovne UN organizacije koje to ne otkazuju. ako je dosao sa virusom danas je zarazio jedno 50 ljudi i desetkovao neke vazne poslove....
that said ja sam danas imao sastanak sa likom koji je doleteo iz zeneve, na kurac nataknem i unicef i druge krovne UN organizacije koje to ne otkazuju. ako je dosao sa virusom danas je zarazio jedno 50 ljudi i desetkovao neke vazne poslove....
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°245
Gargantua wrote:Kako da kažem, računanje istorijskih era u Evropi može komotno da se (ponovo) resetuje ako se ovakvi scenariji ostvare.
da
- Post n°246
@srex: ne, naravno ali opet je bizarna cifra. mislim prosek je 81. godina koliko 90to godisnjaka tamo ima?
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°247
Maske danas kostaju 120 din , sa 15 koliko su bile pre dva meseca kada sam ja mastao da imam 10 000 evra da grunem u njih
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°248
sto se nisi javio
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°249
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°250
Does closing schools slow the spread of coronavirus? Past outbreaks provide clues
...
Proactive school closures—closing schools before there’s a case there—have been shown to be one of the most powerful nonpharmaceutical interventions that we can deploy. Proactive school closures work like reactive school closures not just because they get the children, the little vectors, removed from circulation. It’s not just about keeping the kids safe. It’s keeping the whole community safe. When you close the schools, you reduce the mixing of the adults—parents dropping off at the school, the teachers being present. When you close the schools, you effectively require the parents to stay home.
...
We know from past epidemics of multiple types of viruses that school closure works. We know that it interrupts adult transmission even if the kids are not vectors. Here, it’s likely that kids are vectors, and preliminary evidence from China suggests that they can be. I absolutely recognize it’s a difficult calculus. But what we’re talking about here is a pandemic.
https://www.sciencemag.org/news/2020/03/does-closing-schools-slow-spread-novel-coronavirus