vakcine - institucije i poverenje
- Post n°376
Re: vakcine - institucije i poverenje
ko je hirurg ovde? mislite na momu grobara?
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°377
cekaj sarapa ovog oslovljava sa "psihijatar" - znaci i on je doktor bogtejebo.... "moze mu pomoci komsinica" hahaha
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Guest
- Post n°378
kakva drzava i drustvo, potpuno isti i doktori, smece
- Post n°379
OK je bio moma maneken mada me malo razocarao sto nije bio ekstremniji ono tipa nabod čorba, možda mu je bio malo daleko
a vi ovakve stvari gledate regulare?
a vi ovakve stvari gledate regulare?
_____
#FreeFacu
- Post n°380
Da se podsetimo gde ovakvi kreteni uvek mogu da racunaju na odskocnu dasku:
- Post n°381
Tja, samo jednom. Youtube izbacuje mnogo vise snimaka sa Hepija
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°384
masala, roditelji poceli da prave ili kupuju falsifikovane vakcinalne kartone. organizacija tog govnarenja se sprovodi uglavnom po polutajnim i tajnim fb grupama. molim mladu mamu sto valja kolica i pelene disidenta da proba da proveri on the face of the place u tom deep srbija webu.
- Guest
- Post n°385
dugo su inace istrajali antivakseri na prevari zaveri i trovanju od strane zvanicnih institucija, pa se brze bolje bacili na srpska posla klasicna, prevara falsifikat sitna bedna muljacina.
- Post n°386
lolz, to kao onomad lekarsko opravdanje što je moglo da se kupi
- Guest
- Post n°387
pa da samo sto sa laznim opravdanjem da si bolestan kad nisi ne ugrozavas bezobzirno i bahato zdravlje i zivote drugih
- Post n°388
Jep
https://www.bebac.com/vesti/ns-roditelji-lazirali-vakcinalne-kartone-dece
https://www.bebac.com/vesti/ns-roditelji-lazirali-vakcinalne-kartone-dece
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°389
tooo, sad ce ns domovi zdravlja morati da izdaju 15-20 hiljada potvrda jer radosno detinjstvo nece da se bakce da proverava koji je karton lazan.
- Post n°390
a vi stariji jel su vama mame pricale da li su se zentovale od vakcine kad ste bili mali
ja se kroz maglu secam da mi je moja pricala o tome da joj je bas bila frka da li ce biti nekih posledica
nije da je bila anti vakserka ali je bilo necega, pricamo o sredini 60-tih
ja se kroz maglu secam da mi je moja pricala o tome da joj je bas bila frka da li ce biti nekih posledica
_____
#FreeFacu
- Guest
- Post n°391
nikad, onih iz prvih godina zivota se naravno ne secam, ali iz obdanista i osnovne skole se secam dobro, i niko nije promil sanse da se desi nesto lose kao posledica vakcinacije, predstavljao kao ogromnu dramu, mada se pricalo da moze biti lose reakcije, ali ne drugacije nego sto se pricalo i vec uveliko znalo o alergiji na penicilin, i neke druge antibiotske sastojke.
- Post n°392
kome su zive majke neka ih pita, bas me zanima.
_____
#FreeFacu
- Post n°393
Nikad o tome nije bilo spora. Doduse moj pok cale je bio lekar, pa kad se on uzdao u to nismo ni razmisljalu. Ne secam se da se iko brinuo.Kondo wrote:a vi stariji jel su vama mame pricale da li su se zentovale od vakcine kad ste bili mali
Mislim da su neke vakcine uvedene kao obavezne tek 70-ih
- Guest
- Post n°394
ja se secam predavanja iz skole o vakcinaciji, pa robert koh bacil tuberkuloze, realno tuberkuloza je kosila po jugoslaviji do pocetka 60ih godina, vise po ruralnim krajevima doduse, ali se redovno pojavljivala. svako selo je imalo svoje vracare i ostale vidovnjake, obicno povezane sa crkvom. niko nije kenjao o stetnosti, vec se pominjalo ono sto sam rekao, meni su vrlo rano otkrili alergiju na penicilin, jednom sam se osuo jako pa nisu posle hteli da rizikuju da ne bih dobio neki sok i sl, zato sam jos kao mali znao zasto se neki lekovi ne smeju uzimati.
- Post n°395
OK moguće da je to. ne sektašim, pokušavam da se setim. moja mama je bila hiperprotektivna kada sam bio malji deca pa je sasvim izvesno paranojisala. ali bi bilo zanimljivo saznati šta su te mlade mame tada pričale, sličan uzorak kao ove današnje
_____
#FreeFacu
- Guest
- Post n°396
u senci magije - krsto skanata 1955, treba pogledati.
u novom sadu je mom dedi umro brat sa godinu dana 1903, a sestra sa 16 godina 1917, od tuberkuloze. u to doba je novim sadom npr harao tbc kao kuga u srednjem veku evropom.
u novom sadu je mom dedi umro brat sa godinu dana 1903, a sestra sa 16 godina 1917, od tuberkuloze. u to doba je novim sadom npr harao tbc kao kuga u srednjem veku evropom.
- Post n°397
Moguce je i da si upravu, antivaks pokret je star koliko i vakcinacija(cak su i neki argumenti isti u 19vekovnim pamfletima i danas kod fb mama) , moguce da je u tom periodu naleteo talas tih prica usled nekog slucaja ili ko zna cega.Kondo wrote:OK moguće da je to. ne sektašim, pokušavam da se setim. moja mama je bila hiperprotektivna kada sam bio malji deca pa je sasvim izvesno paranojisala. ali bi bilo zanimljivo saznati šta su te mlade mame tada pričale, sličan uzorak kao ove današnje
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°398
uvek mi je glupo sto nemam taj materijal o zdravlju stanovnistva u kraljevini jugoslaviji pri ruci, sirom nje si imao najrazlicitije endemske bolesti i jednu opstu horor situaciju.Arkady Ivanovich wrote:u senci magije - krsto skanata 1955, treba pogledati.
_____
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°399
ih, to je vreme iz the knick serije, nije ni nyc mogao biti bolje zasticen ne znam kakvom infrastrukturom ni kvalitetnijom higijenom od nekog novog sada ili sl. a medicina jos nije imala resenja za milion bolestina.
- Guest
- Post n°400
milica je moja prabaka. svo troje umrle dece je bilo starije od dede (koji je bio 1913. godište) i umrlo pre nego što se on rodio, a ona je umrla početkom 1916. od tifusa, kod šapca pod okupacijom.