EU - what's next?
- Post n°426
Re: EU - what's next?
U oba slucaja, cena koju ce platiti Srbija ce biti ogromna. I tu cenu treba na kraju, ako jos bude ziv, nabiti direktno ispod nosa Vojislavu Kostunici.
- Post n°427
Ja samo zelim da ljudi koji podrzavaju direkrno ili indirektno ovaj rezim shvate da podrzavaju ili potpuno truljenje Srbije do tacke kada ona nece biti nista vise od jedne totalno...well, istrulele mešine od koje ce bukvalno svi zeleti da pobegnu ilipodrzavaju dolazak jos makar jedne egzistencijalne krize iz koje je pitanje sta ce i ko ce izaci bar psihicki citav.
- Post n°428
Stvar je u tome što oni upravo i žele takav nekakav scenario. Prvo su ti resantimanski glasači koji uživaju u sveopštem raspadu i pratećem spektaklu. Drugi su ekipa kojima je poluizolovan položaj Miloševićeve Jugoslavije zapravo idealan scenario - jedno sveopšte mutno u kome možeš da radiš šta hoćeš.
- Post n°429
Zapravo, izazov za deep state hobotnicu koja vlada ovom zemljom je upravo u balansiranju između izolacije i ekonomskog opstanka zemlje, koji je uslovljen saradnjom sa inostranstvom. Po tom pitanju Kina deluje kao idealna opcija za spoljnopolitičku orijentaciju, jer daje pare i ne meša se, ali pitanje je koliko će to da traje.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°430
Летећи Полип wrote:Stvar je u tome što oni upravo i žele takav nekakav scenario. Prvo su ti resantimanski glasači koji uživaju u sveopštem raspadu i pratećem spektaklu. Drugi su ekipa kojima je poluizolovan položaj Miloševićeve Jugoslavije zapravo idealan scenario - jedno sveopšte mutno u kome možeš da radiš šta hoćeš.
Ne, znam, naravno. Kod.nas je, ima tome dosta godina/decenija u većinskom kolektivnom podsvesnom pobedila neka vrsta nagona za samounistenjem. Ima tome dosta uzroka, preobimno je za uz prvu jutarnju kafu, dosta tih uzroka, recimo iz vremena socijalizma je dobila gomilu posledica kao totalno unintended concequences. Ali najveci deo je iz 90tih, naravno.
- Post n°431
Ja mislim da je sovenska psihoza (dobar izraz btw) dobrim delom posledica sve neminovnijeg popustanja oko Kosova. Sve sto ste napisali stoji, ali isto tako mi se cini da je za Vucica igri kraj i da su iz inostranstva krenule da stizu ozbiljne i nedvosmislene pretnje.
Bumo vidli.
Bumo vidli.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°432
Moguce, ali nisam siguran da ce pretnje raditi. Ne kazem da nece, samo nisam siguran, a nisam siguran ni koliki je taj štap, a pogotovu više nisam siguran u mrkve. Ali, da, videćemo.
- Post n°433
Pa gle, za EU si u pravu, ali mislim da tu više i nije najbitnija EU, nego US. Ono Bajdenovo je nivo pretnji na koje je ova vlast osetljiva, a ne ovo neće vam otvorimo poglavlje, zabole ih baš.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°434
Znam da ih zabole, ali ako popustaju moraju da imaju bar nesto da pokazu kao trade, cela prica sa razmenom je u vezi sa tim. Druga opcija je indirektnivojni pritisak preko albanskih akcija na kosovu. Ne znam koliko bilo koovde zelito da gleda.
- Post n°435
Amerikanci su vrv, u boljem slucaju, zamislili nesto kao zajednicki napor njih i EU u kojem se Kosovu skidaju vize, a Srbiji jasno otvara perspektiva clanstva u EU (kao i Kosovu na duzi rok), backed up with neka vrsta pretnje Srbiji na Kosovu. Lupam, ali ne verujem da mnogo gresim. Posle jucerasnjeg dana mogu sam da kazem da ce se za tako nesto njihove ambasade u mnogoj evropskoj prestonici naraditi za tako nesto. A ako se ide bez "sargarepe",ali jako i do samog kraja, nek nam je bob upomoc sa ovima na vlasti.
- Post n°436
Ja znam vrlo malo o tim stvarima, ali sam dosad ponesto naucio o tome kako da citam ponasanje vlasti - i sad vidim sto reko Vucic, rat in the corner.
Elem...
Elem...
Opet nijedno otvoreno poglavlje, oće Jadranka da podnosi ostahahahahahah
— Radomir Martin:tm: (@radomir_martin) June 11, 2021
_____
- Post n°437
Ne može nas EU uvući unutra na silu. Ne postoji relevantna politička struktura koja članstvo u EU postavlja kao glavni cilj sa jasnom vizijom da se tome podređuju ostali aspekti politike, niti postoji sad neka dinamika koja nagoveštava da će se to dogoditi u predvidljivo vreme.
Pored toga, postoji ogroman prostor između toga da AV kao završi Kosovo i toga da je blizu prijema u EU (tj da su rešeni ključni problemi zemlje). U tom prostoru on može godinama da pruža sitne usluge pojedinim zainteresovanim zapadnim zemljama u pogledu spoljne politike ili unutrašnje ekonomije, a u EU će biti dovoljno njihovih proširenjo-skeptika* da u njima nađe makar prećutne saveznike. Takođe, nijedna ZB zemlja nije nikakav "šampion" EU integracija pa stoga nijedna zemlja ni posebno ne štrči kao otpadnik od procesa.
Tako da mrcvarenje može da traje ihahaj.
Pored toga, postoji ogroman prostor između toga da AV kao završi Kosovo i toga da je blizu prijema u EU (tj da su rešeni ključni problemi zemlje). U tom prostoru on može godinama da pruža sitne usluge pojedinim zainteresovanim zapadnim zemljama u pogledu spoljne politike ili unutrašnje ekonomije, a u EU će biti dovoljno njihovih proširenjo-skeptika* da u njima nađe makar prećutne saveznike. Takođe, nijedna ZB zemlja nije nikakav "šampion" EU integracija pa stoga nijedna zemlja ni posebno ne štrči kao otpadnik od procesa.
Tako da mrcvarenje može da traje ihahaj.
- Post n°438
To sigurno. Presudno je ovo što kažeš da vipe ne postoji relevenatna politička struktura kojoj je to cilj nad ciljevima - a više ne postoji ni baza na koju bi se takva struktura potencijalno mogla osloniti. Tako da tu smo gde smo. Kome ne valja, sad može ipak puno lakše sam da ode i to je to.
_____
- Post n°439
Moze, nije da ne moze, ali
Moze, ako ga puste. Videvsi americko ponasanje sa 1 UK glede Sev.Irske - i druge opcije su moguce. Ne znam da li su verovatnije, ali su moguce
U tom prostoru on može godinama da pruža sitne usluge pojedinim zainteresovanim zapadnim zemljama u pogledu spoljne politike ili unutrašnje ekonomije, a u EU će biti dovoljno njihovih proširenjo-skeptika* da u njima nađe makar prećutne saveznike
Moze, ako ga puste. Videvsi americko ponasanje sa 1 UK glede Sev.Irske - i druge opcije su moguce. Ne znam da li su verovatnije, ali su moguce
- Post n°440
Erős Pista wrote:To sigurno. Presudno je ovo što kažeš da vipe ne postoji relevenatna politička struktura kojoj je to cilj nad ciljevima - a više ne postoji ni baza na koju bi se takva struktura potencijalno mogla osloniti. Tako da tu smo gde smo. Kome ne valja, sad može ipak puno lakše sam da ode i to je to.
Nece ovď promene sprovesti proevropska baza, nego ljudi kojima se ovaj popeo na vrh austrijskog premijera, a takvih je dosta.
- Post n°441
Da, slazem se.
_____
- Post n°442
http://www.nspm.rs/hronika/aleksandar-bocan-harcenko-pritisci-na-srbiju-zbog-kim-nece-uspeti-srbija-uvek-moze-da-se-osloni-na-rusiju-nikakvog-resenja-ne-moze-da-bude-bez-saglasnosti-i-odobrenja-sb.html
Rusi troluju za sve pare.
Rusi troluju za sve pare.
_____
~~~~~
- Post n°444
Edward P Joseph - Biden's Balkan Test
Плаши ме колико је овај тип упућен и све зна, као и његов поприлично непријатељски став према Србији.
Само батина, ништа шаргарепа, то нам се спрема.
Плаши ме колико је овај тип упућен и све зна, као и његов поприлично непријатељски став према Србији.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°445
Bez sekiracije. Naš odugovlači, vraća loptu golmanu, simulira povredu, etc. nadajući se da će Tramp da se vrati, najkasnije do januara 2025. Plan B je da Bajden umre.
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°446
Јанош Винету wrote:Edward P Joseph - Biden's Balkan Test
Sve je ovo mrsavo.
- Post n°447
_____
~~~~~
- Post n°448
Inače, mislim da mi, kao raja, nećemo osetiti neki potencijalni obračun Zapada sa režimom. Isuviše je Srbija upetljana u globalne lance snabdevanja da bi se sad pravilo neko sranje ovde. Na stranu kineski i ruski kapital. Jebaće oni Vučka i ekipu direktno.
_____
~~~~~
- Post n°449
Seriously, ovo su neke u najboljem slucaju polumere i diplomatske inicijative koje vise otkrivaju sta SAD ne mogu da urade, nego sta mogu. Ako se stbari uopste budu resavale, resavace se na nekoj potpuno drugoj ravni.
- Post n°450
То би било најбоље за све, али то није у плану.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.