Please don't dignify any of this, you're so way ahead...
Knjiga srama
- Guest
- Post n°251
Re: Knjiga srama
Аха... Тито наравно није био шампион неокупаних? Нити се поглавито бавио изградњом сопственог култа и држањем медија на што краћој узици? Обећавао реформе које никада нису стигле?
- Post n°252
Za početak, nije pobegao u Bosnu kad mu se pravila partija. Kažem, prilično neozbiljno, jer za početak nadji poreklo moći.
- Post n°253
Ma čeu sad ova rasprava. Naravno da se Vučiću drma u stranci i da to (iuzmeđu ostalog) rešava izborima. To je prosto previše očigledno.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°254
No Country for Old Man wrote:Зато, Фићо, што он врло добро зна да је моћ потрошна роба, која се најбрже троши тако што се користи. Сећа се он јако добро Ђинђића.ficfiric wrote:Ako on stvarno vlada SNS-om, zasto ne sprovede bar nesto od silnih najava o smenama u vladi, javnim preduzecima, metli u sns-u, itd? Funkcioneri stranke se javno pickaraju, na svakih par meseci se najavljuje Vuciceva metla ali nikako da je vidimo na delu. Zar bi se ovoliko blamirao sa Gasicevim slucajem da ima moc da ga resi?
А њему је сама моћ оно једино што га занима, не и то у шта би евентуално могао да је употреби. Та ствар се исцрпљује односно задовољава у самој жваци: ухапсићемо, сменићемо, променићемо... Сад кад нешто размислим, тако је у ствари владао и Тито: апсолутна, стравична моћ - која се онда не користи.
Tito nije koristio moc? Hebrang, Djilas, Rankovic,... kazi koliko ti imena treba, nabrojacu ih.
A koji problem u stranci je resio ovaj sarlatan za sve ove godine? Nijedan. Zato sto ne moze.
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°255
Јебо вас Тито.ficfiric wrote:Tito nije koristio moc? Hebrang, Djilas, Rankovic,... kazi koliko ti imena treba, nabrojacu ih.
A koji problem u stranci je resio ovaj sarlatan za sve ove godine? Nijedan. Zato sto ne moze.
Друго, питао си зашто Вучић не користи моћ и ја сам ти одговорио. Тито је ту био пошалица/ провокација. Једним делом исувише успешна, очито.
Дакле, може ли се сазнати шта конкретније о Вучићевим проблемима у странци? Ја их за сада нисам уочио, овако поиздаље, изузев пар минорних дворских интригица, које су ваљда неодвојиви део тог таблоидног стила. Али је генерални утисак да он прича и ради шта год хоће, без да консултује и сопствени мозак, акамоли било кога у странци.
Треће, гледе Тите, могао си и 48-у да поменеш. But of course да је он био играч светске класе, а да је овај тужни wannabe шарлатан. Но то ни најмање не укида могућност да се вуку неке релативно забавне паралеле, поготово са оматорелим Титом из 70-тих, оним кога се ја сећам.
ед: у међувремену видех да се и Бота слаже са мном, куку мени, гледе апсолутне моћи:
http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2016&mm=01&dd=17&nav_category=11&nav_id=1086223
- Post n°256
NCfOM - Vučić vodi vrlo intenzivan tabloidni rat protiv sopstvenih ministarki (Zorane i Kori) i Tome Nikolića. Vučićević je Zoranu optuživao da učestvuje u državnom udaru i radi za CIA. Pritom, Vučić očigledno ne sme da je smeni.
Nakon sukoba sa Zoranom, nije bilo kvoruma u parlamentu, što vrlo očigledno pokazuje da je iz SNS povukao svoje ljude da bi mu pokazao da se ne šali na taj način.
Zorana očigledno ima strane zaštitnike koji mu nisu po volji, ali kojima ne me direktno da se zameri. Nikolić pak ima svoje interese.
Nakon sukoba sa Zoranom, nije bilo kvoruma u parlamentu, što vrlo očigledno pokazuje da je iz SNS povukao svoje ljude da bi mu pokazao da se ne šali na taj način.
Zorana očigledno ima strane zaštitnike koji mu nisu po volji, ali kojima ne me direktno da se zameri. Nikolić pak ima svoje interese.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Guest
- Post n°257
Thanks. Мени то све изгледа доста неубедљиво, и чак донекле режирано. Однекле је и део Вучићеве "контроле", односно стила владавине: пусти своје таблоидне керове да те три дана бесно развлаче (Саша Јанковић, Дачић, Мали, Кори, мањим делом и Зорана, итд.), онда им звизне да престану. Ем демонстрира силу, ем забавља народ.
Мислим, волео бих ја да си ти у праву, да ту стварно постоје неке "силе" које контролишу лудака. Само ми онда није јасно кој' га клинац уопште трпе?
Мислим, волео бих ја да си ти у праву, да ту стварно постоје неке "силе" које контролишу лудака. Само ми онда није јасно кој' га клинац уопште трпе?
- Post n°258
Upravo to što radi preko pinka i tabloida govori o nedostatku autoriteta.
- Guest
- Post n°259
Ете га сад, ауторитет!?
Па има ауторитет колико и Краљ Иби, или Калигула. Постоји моћ без ауторитета, али таква никада није без штете.
Па има ауторитет колико и Краљ Иби, или Калигула. Постоји моћ без ауторитета, али таква никада није без штете.
- Post n°260
Tačno tako. Da može, smenio bi ih do sada.
NCfOM, nema on dovoljno moći u svojim rukama, on vlada kao najjači među feudalnim gospodarima i nikad ne zna kad će koji da mu se otme s lanca. Pritom zavisi od strane podrške, ili bar od stranog nemešanja, Amerikanci ga jebu preko Kurira i N1, i očigledno spremaju Zoranu za kalificu umesto kalifa, a on ne sme ništa, nego da pusti svoju džukelicu da laje, pa ni to ne previše.
NCfOM, nema on dovoljno moći u svojim rukama, on vlada kao najjači među feudalnim gospodarima i nikad ne zna kad će koji da mu se otme s lanca. Pritom zavisi od strane podrške, ili bar od stranog nemešanja, Amerikanci ga jebu preko Kurira i N1, i očigledno spremaju Zoranu za kalificu umesto kalifa, a on ne sme ništa, nego da pusti svoju džukelicu da laje, pa ni to ne previše.
_____
- Post n°261
malo gazda podmece lepoj, a ona je resavac problema
pravi je radnik ona u pozitivi
tako sam cuo u vrticu
pravi je radnik ona u pozitivi
tako sam cuo u vrticu
- Post n°262
A da ne moze da kadruje ni u vladi, pokazuje epizoda u vezi Kori. Kad se vratio iz USA besan zbog pisma kongresmena i protesta koji su ga pratili, njegovi verni kerovi su rekli kako iza toga stoji sestra Udovicki. Nakon toga je stigao odgovor u vidu optuzbe da Vucicev kum ucenjuje sestru. I sta se na kraju desilo? Nista. Eno Kori i dalje sedi u vladi, samo Gasic iz protesta ne zeli vise da sedi pored nje.
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°263
2 лице убице: мало ми је та хипотеза "један од феудалних владара" несагласна са рејтингом међу бирачима, који га јасно промовише у Господара (ево аутоцензуришем даљне маршалске асоцијације). И Зорана ми апсолутно не личи на неког са пучистичким амбицијама. Но дешавале су се и чудније ствари, све је могуће.
- Post n°264
A za sestru se po Vučićevim rečima, "ne zna gde je"!
_____
- Post n°265
No Country for Old Man wrote:2 лице убице: мало ми је та хипотеза "један од феудалних владара" несагласна са рејтингом међу бирачима, који га јасно промовише у Господара (ево аутоцензуришем даљне маршалске асоцијације). И Зорана ми апсолутно не личи на неког са пучистичким амбицијама. Но дешавале су се и чудније ствари, све је могуће.
Maršal nikada nije morao na izbore, Vučić mora, i da bi ih dobio mora da podmiri svoje vazale. Ako ih ne pomiri dobija lom u stranci, koji ne ume da hendluje. S druge strane, ako ih podmiri, dobija sve veće nezadolvjstvo naroda zbog nespsoobnih pa i kriminalnih likova poput Gašare. It's a conundrum. Na priemru Saše Mirkovića smo videli da ne uspeva da ga reši uvek kako valja, a zapravo to vidimo i na primeru Gašića, samo u suprotnom smeru. Mirkovića nije podmirio, i sad je sebi stvorio neprijatelja. Gašića je podmirio, ali po cenu da mu oprosti gadost koju su svi videli i da pokrene ozbiljno nezadovljstvo javnosti.
_____
- Post n°266
No Country for Old Man wrote:2 лице убице: мало ми је та хипотеза "један од феудалних владара" несагласна са рејтингом међу бирачима, који га јасно промовише у Господара (ево аутоцензуришем даљне маршалске асоцијације). И Зорана ми апсолутно не личи на неког са пучистичким амбицијама. Но дешавале су се и чудније ствари, све је могуће.
Ma, podrska moze da se izduva brzo. Trenutno je velika zato sto je stvorena slika o svemogucem Vucicu koji resava sve probleme. Kad pocne da se raspada SNS i kad bude morao da obigrava i puzi oko Dacica za podrsku, srusice se i mit o njemu kao Gospodaru Srbije.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°267
William Murderface wrote:Maršal nikada nije morao na izbore, Vučić mora, i da bi ih dobio mora da podmiri svoje vazale. Ako ih ne pomiri dobija lom u stranci, koji ne ume da hendluje.
Stvar je u tome sto nikako ne moze namiriti sva gladna usta zato sto ih ima previse. Napravio je preveliku stranku. Svi ocekuju nesto. Sigurno se nisu uclanjivali u SNS zbog programa.
Na lokalnim izborima bi trebao odbraniti sve one lokalne vlasti koje su oteli "prekompozicijama". Nema sanse da sva mesta zadrzi tako da ce posle lokalnih izbora gladnih usta biti jos vise
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°268
Velika je podrška jer ima kontrolu nad medijima, a to podrazumeva da stranci ne finansiraju opozicione medije. Kako vidimo, na primeru N1 i Kurira, to se menja iz dana u dan.
Kori hoće da isteruje stranačke vojnike iz uprave, stranački vojnici hoće da nađu posao, vreme prolazi, rešenja nema, izbori se spremaju.
Kori hoće da isteruje stranačke vojnike iz uprave, stranački vojnici hoće da nađu posao, vreme prolazi, rešenja nema, izbori se spremaju.
_____
- Post n°269
huh, ajde za kralja ibija reći tako nešto, ali opšta je zabluda da je kaligula bio ludak i neko bez autoriteta! pa njemu su despoti sa istoka bili uzor. ona epizoda sa konjem samo pokazuje njegov prezir prema rimskoj aristokratiji i eliti.
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Guest
- Post n°270
Океј, мало сам претерао са Калигулом. Но појам "ауторитет", онако како га схватам, се свакако не мапира ни на дотичног.
Укратко, Вучић контролише српско политичко лудило. Како? Па, управо производњом и умножавањем лудила. И неће се свршити добро по њега, али ни по нас.
Него, сад ми се чини да му је ова финта са изборима можда донекле и рационална: исцимао је комплетну опозицију, сви су показали карте.
Укратко, Вучић контролише српско политичко лудило. Како? Па, управо производњом и умножавањем лудила. И неће се свршити добро по њега, али ни по нас.
Него, сад ми се чини да му је ова финта са изборима можда донекле и рационална: исцимао је комплетну опозицију, сви су показали карте.
- Post n°271
Pre bih rekao da su svi odavno svesni da se izbori bliže.
- Post n°272
Naravno da je racionalna. Niko nije tvrdio da nije. Spremaju se sranja i on hoće još 2 godine mandata dok još može da ih stekne.
_____
- Guest
- Post n°273
Убиј ме - изгледа као да сам се данас претплатио да ти противречим, а стварно ми није намера - али сигуран сам да код Вучића ради (и) нешто друго: он воли изборе! Тај би најрадије одмах након победе на изборима заказао нове, све док је сигуран да их добија. Воле ме, још увек ме воле, опет ме воле... Бог те јебо ал' ме воле!
То њега и држи у политици.
- Post n°274
Slažem se da jedino što zna je držanje rejtinga, ali ovog puta opozicija dočekuje spremno izbore. Prave koalicije umesto deljenja.
- Post n°275
No Country for Old Man wrote:Убиј ме - изгледа као да сам се данас претплатио да ти противречим, а стварно ми није намера - али сигуран сам да код Вучића ради (и) нешто друго: он воли изборе! Тај би најрадије одмах након победе на изборима заказао нове, све док је сигуран да их добија. Воле ме, још увек ме воле, опет ме воле... Бог те јебо ал' ме воле!
To je možda tačna dijagnoza, ali sumnjam da je razlog za raspisivanje izbora. On se do sad pokazao kao vrlo racionalan u procenama ove vrste, i na prošlim izborima je šočistio celu desnu opoziciju, a opoziciju uopšte sveo na privezaku skupštini. Sad ima racionalnu procenu da može da dobije ubedljivu većinu, a da vrlo brzo više neće moći. Da je nema, ne bi išao na izbore, uveren sam.
_____