Crna Gora
- Post n°601
Re: Crna Gora
Cru Crnogorci nikad nisu bili uprljani Turskim genima, tu turska noga(i kurac) nijekad nijesu krocili itd.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°602
No Country wrote:Е да - а где си нашао баш расистички национализам?
Na mobilnom sam sada, ali samo kratko - ovaj tekst ima code reči.
- Guest
- Post n°604
KinderLad wrote:bradilko wrote:https://www.vijesti.me/kolumne/ne-dvije-crkve-dva-svijeta
zipa ovog sta sve baljezga a gospodar mu pravi crkve i prica o sudaru svetova. 30 jebenih godina vladaju i nemaju veze ni sa cim losim a skoro sve je lose. nit luk jeli nit luk mirisali.jos jedno pola veka da im se da napravice nesto da valja. (oce k.)
Opa, poceli smo i sa Bizantom
Ej NC ovo nije nikakav sudar svetova, ovo je sudar verskog nacionalizma sa rasistickim nacionalizmom.
pa će, kao što je briljantni srpski mislilac D. Tucović na razmeđu prethodnih vjekova ispisao svoje veliko djelo o Srbiji na Istoku, neko od crnogorskih istoričara iza sebe ostaviti i trag o Crnoj Gori na Zapadu. Na nekim stranicama te knjige mogli bi se naći i zapisi o ovom Zakonu. Zato ovo i nije priča o izboru između dvije crkve, već o izboru između dva udaljena svijeta.
E taman će takav ostaviti trag na toj temi, takav mu je i svet, kao što je "D. Tucović" napisao "Srbija na Istoku".
Budala.
- Post n°605
Ovo je zapravo zabavno :slight_smile: pic.twitter.com/bPv5rUVft0
— rivarola (@rivarola_lives) February 27, 2020
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°607
Bluberi wrote:Orijent?
Izmedju ostalog. Kao i "Bizant". Kao i to da CG tek treba da postane deo "zapadne civilizacije". I ima jos u toj prici o "svetovima".
Pocepace zemlju.
- Post n°608
Gargantua wrote:KinderLad wrote:
Opa, poceli smo i sa Bizantom
Ej NC ovo nije nikakav sudar svetova, ovo je sudar verskog nacionalizma sa rasistickim nacionalizmom.
pa će, kao što je briljantni srpski mislilac D. Tucović na razmeđu prethodnih vjekova ispisao svoje veliko djelo o Srbiji na Istoku, neko od crnogorskih istoričara iza sebe ostaviti i trag o Crnoj Gori na Zapadu. Na nekim stranicama te knjige mogli bi se naći i zapisi o ovom Zakonu. Zato ovo i nije priča o izboru između dvije crkve, već o izboru između dva udaljena svijeta.
E taman će takav ostaviti trag na toj temi, takav mu je i svet, kao što je "D. Tucović" napisao "Srbija na Istoku".
Budala.
Jedan od najvecih problema tih miloista je sto su strahovito neobrazovani, and it shows.
- Guest
- Post n°610
Океј, то је тај некакав бикисрбљановић празилук. И можда ће им се земља и поцепати (а неће) по линији дотичних "светова". Но, ипак, расизам... не разумем?KinderLad wrote:Bluberi wrote:Orijent?
Izmedju ostalog. Kao i "Bizant". Kao i to da CG tek treba da postane deo "zapadne civilizacije". I ima jos u toj prici o "svetovima".
Pocepace zemlju.
- Post n°612
No Country wrote:Океј, то је тај некакав бикисрбљановић празилук. И можда ће им се земља и поцепати (а неће) по линији дотичних "светова". Но, ипак, расизам... не разумем?KinderLad wrote:
Pocepace zemlju.
Let's try this way
https://youtu.be/7pUZK_J6cL0?t=3232
Nije to rasizam koji neki WASP u US ima pre nekom US crncu ili nekom muslimanu (i to je rasizam, naravno, ali nije samo to). Ovo je, pak, isti onaj rasizam koji se krije iza recimo srpskog sovinizma prema Albancima. Jeste nacionalizam, ali rasisticki nacionalizam. Pri tom je neizmerno glupo. U Grckoj na primer Crkva ima ogromnu ulogu u drustvu. Grcka je nedvosmisleno Zapad, posebno u poredjenju s Crnom Gorom, a definitivno u poredjenju sa Milovom Crnom Gorom. Politicki determinizam koji proizilazi iz "civilizacijskih" razlika (to ni Huntingron nije tako bas radio) je jedna vrsta rasizma. To je prosto to.
- Guest
- Post n°613
Блубери знатно компактнији.
Иначе, сваки је шовинизам у том смислу расистички, т.ј. уверен да је наш генотип супериоран њиховом.
Мислим да губиш из вида важнију поруку приче о "2 света", а то је да два система оштро супростављених вредности заиста постоје, и мапирају се на релативно компактне, а доста велике групе, у Црној Гори. Некада је слично стање било и у Србији, док Вучић није потпуно обесмислио обе варијанте.
Иначе, сваки је шовинизам у том смислу расистички, т.ј. уверен да је наш генотип супериоран њиховом.
Мислим да губиш из вида важнију поруку приче о "2 света", а то је да два система оштро супростављених вредности заиста постоје, и мапирају се на релативно компактне, а доста велике групе, у Црној Гори. Некада је слично стање било и у Србији, док Вучић није потпуно обесмислио обе варијанте.
- Post n°614
Da, ali za to su krivi ovi tupani od političara koji su govorili u ime srpstva. Oni su napravili jaz, a Milo ga izvodi do krajnjih konsekvenci.
- Post n°615
Чак и да је у питању легитимна борба између два светоназора унутар исте нације (а није), приписивање цивилизацијских разлика једној страни је опасно, а може се назвати стереотипизујућим, расистичким или шовинистичким. Одриче се читавој групи слободан избор у политичкој димензији, детерминишу се и проказују као нишћи.
Овај текст добро илуструје тај кодирани језик који уместо огољеног непријатељства користи тлапње о бизанту, окциденту и источном питању које треба да замаскирају третман реалних људи.
Овај текст добро илуструје тај кодирани језик који уместо огољеног непријатељства користи тлапње о бизанту, окциденту и источном питању које треба да замаскирају третман реалних људи.
- Post n°616
No Country wrote:Блубери знатно компактнији.
Koji "sistem vrednosti" predstavlja rezim? Koji to "svet" on "brani"? Zapadni sigurno ne.
- Guest
- Post n°617
Идеја да су ове Амфилохијеве процесије манифестација некаквог цивилизацијски равноправног светоназора... на исти начин можеш да нормализујеш навијаче, митинге "истине", паљење посластичарница. Све су то некакви "реални" људи.
Од свега је једино нереално да је овај наратив победио на Бурундију. Све друго је сасвим очекивано.
Од свега је једино нереално да је овај наратив победио на Бурундију. Све друго је сасвим очекивано.
- Post n°618
No Country wrote:Идеја да су ове Амфилохијеве процесије манифестација некаквог цивилизацијски равноправног светоназора... на исти начин можеш да нормализујеш навијаче, митинге "истине", паљење посластичарница. Све су то некакви "реални" људи.
Nije bitan trenutno Amfilohije (on je bitan za nesto drugo), nije se Amfilohije latio ovih ocena o kojima konkretno sad pricamo.
- Post n°619
Ima više narativa koji na prvi pogled zastupaju isto. Na primer, postoji narativ koji povezuje Mila i Vučića i kada se na njega ukaže, odgovor je; ista je to ladica.No Country wrote:Идеја да су ове Амфилохијеве процесије манифестација некаквог цивилизацијски равноправног светоназора... на исти начин можеш да нормализујеш навијаче, митинге "истине", паљење посластичарница. Све су то некакви "реални" људи.
- Guest
- Post n°620
2Киндер:
Па да, ти би да причаш о Милу, ја бих о Амфилохију. То је тај неки избор.
- Post n°621
No Country wrote:2Киндер:
Ne ja bih da pricamo o ovom tekstu kad smo vec o njemu poceli da pricamo, a tekst je napisao predstavnik rezima. Predstavnik rezima koji vlada autokratski, koji nikada na izborima nije smenjen, koji apsolutno ne dozvoljava normalnu trzisnu utakmicu na svojoj teritoriji, koji ne postuje sopstveni ustav bi nekom da prica o tome sta je "Zapad". Jel ti to uocavas?
- Guest
- Post n°622
Не знам ко их смешта у исту фиоку, ја свакако нисам тај. Ђукановић је отприлике оно што би Ђинђић био, да је преживео и победио. Прагматични аутократа + мафијаш. Вучећ је wannabe Ђинђић, карикатура и сакалуда. Живети унутар карикатуре је опасно по ментално и свако друго здравље.Bluberi wrote:Ima više narativa koji na prvi pogled zastupaju isto. Na primer, postoji narativ koji povezuje Mila i Vučića i kada se na njega ukaže, odgovor je; ista je to ladica.No Country wrote:Идеја да су ове Амфилохијеве процесије манифестација некаквог цивилизацијски равноправног светоназора... на исти начин можеш да нормализујеш навијаче, митинге "истине", паљење посластичарница. Све су то некакви "реални" људи.
- Guest
- Post n°623
Наравно да уочавам. Човек је, дакле, тешки лицемер и вероватно покварењак.KinderLad wrote:No Country wrote:2Киндер:
Ne ja bih da pricamo o ovom tekstu kad smo vec o njemu poceli da pricamo, a tekst je napisao predstavnik rezima. Predstavnik rezima koji vlada autokratski, koji nikada na izborima nije smenjen, koji apsolutno ne dozvoljava normalnu trzisnu utakmicu na svojoj teritoriji, koji ne postuje sopstveni ustav bi nekom da prica o tome sta je "Zapad". Jel ti to uocavas?
Е, а са друге стране је Амфилохије и народ "пробуђен у православљу". Како да ти кажем, између та два... избор је ужасно лак.
- Post n°624
No Country wrote:Наравно да уочавам. Човек је, дакле, тешки лицемер и вероватно покварењак.KinderLad wrote:
Е, а са друге стране је Амфилохије и народ "пробуђен у православљу". Како да ти кажем, између та два... избор је ужасно лак.
Mozda je tebi lak. Zato sto je za tebe ovo sto je on napisao samo licemerje i pokvarenjastvo. A ne i pokusaj delegitimizacije protivnika na 1 nivou koji ne samo da nije politicki, nego cak ni verski u uzem smislu.
- Post n°625
No Country wrote:Не знам ко их смешта у исту фиоку, ја свакако нисам тај. Ђукановић је отприлике оно што би Ђинђић био, да је преживео и победио. Прагматични аутократа + мафијаш. Вучећ је wannabe Ђинђић, карикатура и сакалуда. Живети унутар карикатуре је опасно по ментално и свако друго здравље.Bluberi wrote:
Ima više narativa koji na prvi pogled zastupaju isto. Na primer, postoji narativ koji povezuje Mila i Vučića i kada se na njega ukaže, odgovor je; ista je to ladica.
No Country wrote:Наравно да уочавам. Човек је, дакле, тешки лицемер и вероватно покварењак.KinderLad wrote:
Ja ne mogu da verujem da je nekome mafijaski, autokratski rezim, koji diskriminise i obespravljuje nacionalnu manjinu lak izbor.
_____
Pristalica krvne osvete