Virus
- Guest
- Post n°777
Re: Virus
Inače pre sat vremena me je iz polusna prenula misao da mi virus korona (tumačenje Odbora za standardizaciju srpskog jezika je da se virus ovako piše) zapravo jako komplikuje život već sada. Treba da obiđemo vrtiće pred upis u aprilu, a onda sam shvatio šta su danas rekli - da će zatvoriti vrtiće kada počne širenje virusa u zajednici. Mislim da to moram rešiti za 10 dana tops, a možda ću i zakasniti. A baš mi se ne upisuje dete na slepo, evo lepa fasadna cigla, veliko dvorište, sigurno je dojaja vrtić.
to je ono gde "nemojte da paničite i da se ložite" potpuno gubi vrednost. neću da paničim ali hoću da vidim organizovani algoritam odgovora na ovo i to tipa sada, da mogu da planiram svoj život.
to je ono gde "nemojte da paničite i da se ložite" potpuno gubi vrednost. neću da paničim ali hoću da vidim organizovani algoritam odgovora na ovo i to tipa sada, da mogu da planiram svoj život.
- Post n°778
Pa postupaj normalno ne polazi od toga da će sutra biti sve zatvoreno. Obidji vrtiće i upiši dete
- Guest
- Post n°779
kapetanm wrote:Pa postupaj normalno ne polazi od toga da će sutra biti sve zatvoreno. Obidji vrtiće i upiši dete
Ma naravno, nije o tome reč, nego sam planirao da njuškam mesec i po dana po vrtićima, a sada kontam da nemam to vreme na raspolaganju i da moram da požurim, da ne bih došao u situaciju da vrtići budu zakatančeni i da ne mogu da napravim procenu. Rešiva stvar, ali komplikuje život.
- Post n°780
mislim da zaposleni u vrtićima ne bi bili oduševljeni da im neko mesec i po dana vršlja okolo.
btw, dvoumila sam se da li da ovo da stavim ovde, ili na vučićev topik (a danas je usnimljen kako kija),
neka ga ovde:
btw, dvoumila sam se da li da ovo da stavim ovde, ili na vučićev topik (a danas je usnimljen kako kija),
neka ga ovde:
Important Update: Coronavirus
— AIPAC (@AIPAC) 06. март 2020.
As emailed to Policy Conference attendees, participants, speakers, administration and Hill offices.https://t.co/0mkWeuRErA pic.twitter.com/EHl694pkgJ
- Guest
- Post n°781
Данас по први пут, на два одвојена састанка, вирус се помиње као нешто што ће утицати на рокове реализације пројеката. Мислим да није немогуће да, when everything is said and done, штета изазвана паником буде неупоредиво виша од свега другог.
Но, и то је свет у коме живимо. Паника је сасвим реална ствар.
Но, и то је свет у коме живимо. Паника је сасвим реална ствар.
- Post n°782
Папа,
Идете ли у приватни или државни вртић?
Ако ћете у државни (ја сам сасвим задовољан), онда је довољно да ошацујете васпитачице. Увек их има 2-3 за једну групу.
Идете ли у приватни или државни вртић?
Ако ћете у државни (ја сам сасвим задовољан), онда је довољно да ошацујете васпитачице. Увек их има 2-3 за једну групу.
- Post n°784
Нама се понекад десило да има нека са којом нисмо задовољни за одређене ствари, али ту је увек и друга па буде све ОК. И мењаће васпитачице на 1-3 године, упознаће их десетак можда.
- Guest
- Post n°785
WTF - Professor of Infectious Diseases at the University of #Athens declared on national radio that the faithful can have the Holy Communion during Easter without fearing the #coronavirus https://t.co/o586vg2imR
— Bruno Tersago (@BrunoTersago) March 6, 2020
- Post n°787
the purge
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°788
Samo da ostane zabeleženo:
https://www.zdravlje.gov.rs/vest/346184/loncar-nema-mesta-panici-razradili-smo-sve-scenarije.phpМинистар здравља Златибор Лончар истакао је данас, након што је регистрован први случај корона вируса у Србију, да нема места за панику и страх, и да су надлежни разрадили све могуће сценарије.
...
"Ако је питање да ли ће вируса бити у Београду... Имамо разрађен план, шта са једним, троје, пет, седам... пацијената, где ће бити смештени, лечени, по ком принципу и за Београд и за друга места", истакао је Лончар.
https://mondo.rs/Magazin/Zdravlje/a1292025/Korona-virus-u-Srbiji-prvi-slucaj-zarazenog-korona-virusom-Vucic-o-korona-virusu.html"Ponašamo se odgovorno, ko god je pokazao da ima simptome slične gripu odnosno nešto jače, testiran je. Ne samo da nema mesta panici, važno je da svi nadležni rade svoj posao", istakao je Vučić.
On je istakao da Srbija nije žarište krize i da će se, ukoliko se broj zaraženih bude povećavao, to biti za dva, tri, pet, deset slučajeva, a ne stotine i hiljade, kako se dešava u Kini, Južnoj Koreji, Iranu, Italiji...
"Ako se i bude povećavao broj obolelih to će biti po pet, 10, a ne na stotine kao na primer u Italiji. Ide i lepše vreme, ali treba biti oprezan, svakako, prati ruke o čemu sam govorio pa su mi se smejali", rekao je Vučić.
- Post n°789
Swiss je resila da se mere fokusiraju na zastitu najugrozenijih grupa, tj starijih i bolesnih, i porucila mladima da preuzmu odgovornost usporavanja sirenja... nece zatvrati skole i vrtice jer to znaci da onda babe i dede paze decu.
stigla zvanicna preporuka da se radi od kuce. ofis je otvoren, ali ako posao dozvoljava, raditi od kuce.
stigla zvanicna preporuka da se radi od kuce. ofis je otvoren, ali ako posao dozvoljava, raditi od kuce.
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Guest
- Post n°790
The death toll from the new coronavirus in Italy has risen to 197 after the largest daily increase in fatalities there since the outbreak began.
Officials said 49 people had died in 24 hours, while more than 4,600 cases have been reported in total.
The country has now reported the most deaths outside of China, where the virus emerged in December.
Officials said 49 people had died in 24 hours, while more than 4,600 cases have been reported in total.
The country has now reported the most deaths outside of China, where the virus emerged in December.
- Guest
- Post n°791
Papa Lazarou wrote:kapetanm wrote:Pa postupaj normalno ne polazi od toga da će sutra biti sve zatvoreno. Obidji vrtiće i upiši dete
Ma naravno, nije o tome reč, nego sam planirao da njuškam mesec i po dana po vrtićima, a sada kontam da nemam to vreme na raspolaganju i da moram da požurim, da ne bih došao u situaciju da vrtići budu zakatančeni i da ne mogu da napravim procenu. Rešiva stvar, ali komplikuje život.
to ti je odlična ideja, ja sam obišao sve vrtiće koji su nam dolazili u obzir, i to je puno pomoglo da odlučimo gde ćemo. iz mog iskustva, vrlo su predusretljivi, najaviš se unapred, upravnica (uvek je upravnica) te provede, vidiš sobe, dvorište (ako ga ima), u kakvom stanju je zgrada, hodnici... hoće to vrlo da se razlikuje od jednog vrtića do drugog. jedino što ne možeš da izvidiš vaspitačice unapred jer sad nema šanse da znaju kod koga tačno bi dete moglo da ti zapadne.
- Post n°792
Papa Lazarou wrote:kapetanm wrote:Pa postupaj normalno ne polazi od toga da će sutra biti sve zatvoreno. Obidji vrtiće i upiši dete
Dzaba, problemi se pojavljuju kasnije. Svi su ljubazni i super kada dodjes, posle skapiras da vaspitaci cesto daju otkaz, da jedan vaspitac cesto dodje sam na 25 dece, da u nekim vrticima deca zapate streptokok mnogo cesce nego u nekim drugim... umesto u vrtice bolje se raspituj kod roditelja koji vec imaju decu u vrticima.
Ja sam dao dijete i "Povratak Prirodi" (ima Zemun i Vozdovac), tamo ima i dobrih i losih stvari. U svakom slucaju ne kajem se, dete je srecno, imaju odlican program i vaspitace, samo je mnogo dece jbg.
ontopik
https://www.youtube.com/watch?v=dQQnH-A0fug&feature=youtu.be
@gargantua pa to je skoro 5% det rejt (na broj prijavljenih slucajeva)... ima li negde link na starosnu statistiku umrlih?
- Guest
- Post n°793
Nema u vesti.
Ne zaboravi da je smrtnost faktička stvar, a "broj obolelih" u stvari broj ljudi koji je sistem uspeo da prepozna kao takve i da je gotovo sigurno veći u bilo kom trenutku, tj da je % smrtnosti bar nešto manji nego što se (sada) prikazuje.
Ne zaboravi da je smrtnost faktička stvar, a "broj obolelih" u stvari broj ljudi koji je sistem uspeo da prepozna kao takve i da je gotovo sigurno veći u bilo kom trenutku, tj da je % smrtnosti bar nešto manji nego što se (sada) prikazuje.
- Post n°795
Gargantua wrote:Nema u vesti.
Ma to je jasno od pocetka. Ali nisam u fazonu da gledam u pasulj kao neki "epidemiolozi" koji kazu da je broj obolelih 5X veci te je tako spmrtnost 5Xmanja.
- Guest
- Post n°796
Zbog stalnih skokova temperature tokom noći, pacijent iz Subotice, koji je zaražen korona virusom, prebačen je na dalje lečenje u Klinički centar Vojvodine, saznaje Nova S.
- Post n°797
Rudan "epidemiolog". "Gleda u pasulj." Cowboy će objasniti kako zbilja stoje stvariCowboy wrote:Gargantua wrote:Nema u vesti.
Ma to je jasno od pocetka. Ali nisam u fazonu da gledam u pasulj kao neki "epidemiolozi" koji kazu da je broj obolelih 5X veci te je tako spmrtnost 5Xmanja.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Guest
- Post n°798
Rudan zaista nije epidemiolog i sa velikim pouzdanjem iznosi predviđanja kojih se klone vrhunski epidemiolozi koji su na licu mesta proučavali i zaustavljali ebolu.
- Post n°799
obtained Masters in Anthropology (1997) and Epidemiology (1999)Papa Lazarou wrote:Rudan zaista nije epidemiolog i sa velikim pouzdanjem iznosi predviđanja kojih se klone vrhunski epidemiolozi koji su na licu mesta proučavali i zaustavljali ebolu.
Ne znam koju kvalifikaciju treba steći da biste ga priznali za epidemiologa.
Iznosi predviđanja da je broj zaraženih znatno veći od broja testiranih i evidentiranih, te da će se virus vjerovatno ponašati u skladu s do sad poznatim epidemiološkim informacijama.
Ali pošto ja nisam epidemiolog, čak niti zdravorazumski samouki sveznadar, ostavljam sebi prostor razumne sumnje u informacije koje dobivam. U taj prostor ne spada sumnja u Rudanovu stručnu kvalifikaciju.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°800
otto katz wrote:Rudan "epidemiolog". "Gleda u pasulj." Cowboy će objasniti kako zbilja stoje stvari
Nije jedini, niti nuzno epidemiolog. Ali da internet vrvi od strucnjaka koji se neodgovorno igraju statistikom, to je cinjenica.
Necu ja objasnjavati nista, ali progutati one tekstove moze samo pratilac bloga "365 lepih dana"
Pazi ovo
"Stoga bi ova nova bolest i dalje, temeljem svih raspoloživih podataka, mogla biti lakša od obične gripe i odnijeti manji broj žrtava - možda čak i znatno manji. U emisiji Nedjeljom u 2 objasnio sam i nekoliko dodatnih razloga zašto se nikakav stvaran postotak umrlih među svim zaraženima, bio on 1% ili 0,1%, ne bi trebao projicirati na cjelokupno stanovništvo neke države kako bi se procijenio moguć broj žrtava", kaže Rudan.
Last edited by Cowboy on Sat Mar 07, 2020 3:11 pm; edited 2 times in total