Posle uvodne špice mi je trebalo jedno petnaest minuta da se opasuljim. Dobro je ovo.
Razno razno razno
- Post n°351
Re: Razno razno razno
Moram priznati da sam se oglušio o tvoje upute. Prospero's Books sam prvo našao da skinem. Koji barokni abundance!
Posle uvodne špice mi je trebalo jedno petnaest minuta da se opasuljim. Dobro je ovo.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°352
pazi i ja sam gledao prvo cook thief wife lover pa mi je bio podnosljiv. onda sam pogledao pillow book ili baby of macon, ne secam se vise sta i hteo da se ubijem. i tek posle nekoliko godina mog smatranja da je grinavej djubre reditelj me je bivsa devojka naterala da sednem i pogledam drowning by numbers. i zapravo tek tu mi se otvorila percepcija njegovog dela.
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°353
dzef bridzis ima limfom
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°354
same here same here.Daï Djakman Faré wrote:onda sam pogledao pillow book ili baby of macon, ne secam se vise sta i hteo da se ubijem.
- Post n°355
https://www.dissentmagazine.org/article/cowboy-confederates
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°356
Klintarini vesterni su priča za sebe. Revizionistički, a u stvari nisu. Čak ni Unforgiven.
_____
~~~~~
- Post n°357
https://screenrant.com/movies-without-female-characters/?fbclid=IwAR0EWUInxk1jxk6RbTHFNmiAUBytXbTicj4oOvk3zWkMAicjuyBJ8K6QTlM
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°359
i mekridi bi se slozio
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°360
DaSotir wrote:Углавном одлични филмови.
Mozda ima neka tajna veza
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°362
Летећи Полип wrote:Klintarini vesterni su priča za sebe. Revizionistički, a u stvari nisu. Čak ni Unforgiven.
Мислиш ли на Клинтов рани шпагети период или на његов познији, режисерски период?
Мој став је овакав:
Unforgiven није 100% ревизионистички вестерн, али првобитни италијански које је Леоне режирао јесу.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°363
Каква ментална гимнастика...
Но, непријатељ мог непријатеља не мора бити мој пријатељ, али може бити савезник.
Но, непријатељ мог непријатеља не мора бити мој пријатељ, али може бити савезник.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°364
Pa ovo su skoro sve filmovi u kojima sa dobrim umetničkim razlogom nema žena - ili zato što za to postoje "objektivni" razlozi - kad su u pitanju ratni filmovi (Escape to Victory), zato što su filmovi o patologijama muškosti (The Thing, First Blood, Glengarry Glenn Ross), ili oba (Enemy Below). Izuzetak je 12 Angry Men, u kojem razlog jeste u izvesnom smislu politički - u to vreme su u mnogim delovima SŠA već postojale mešane porote i to je uveliko bila tema na nacionalnom nivou - upravo zato, autori nisu hteli da ubace žene, da ne bi skretali pažnju sa "glavne" teme filma.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°365
Takođe, autor teksta i ne kaže drugačije, tj ne kritikuje nedostatak žena, nego prosto konstatuje. Za The Thing izričito kaže da je u pitanju creative choice, što i jeste.
_____
- Post n°366
Јанош Винету wrote:
Мислиш ли на Клинтов рани шпагети период или на његов познији, режисерски период?
Мој став је овакав:
Unforgiven није 100% ревизионистички вестерн, али првобитни италијански које је Леоне режирао јесу.
Baš na one koje je Klint režirao.
Da budem jasniji, za mene revizionistički vestern znači dekonstrukcija konzervativnih mitova o Divljem zapadu. Toga u Klintovim vesternima suštinski nema. Kod Leonea kreće tek od Bilo jednom... Sve pre toga je dečačka fantazija o kaubojcima.
U vezi dobrih sausage fest filmova: Crimson tide i Hell on the Pacific su isto dobri.
_____
~~~~~
- Post n°367
Летећи Полип wrote:Јанош Винету wrote:
Мој став је овакав:
Baš na one koje je Klint režirao.
Da budem jasniji, za mene revizionistički vestern znači dekonstrukcija konzervativnih mitova o Divljem zapadu. Toga u Klintovim vesternima suštinski nema. Kod Leonea kreće tek od Bilo jednom... Sve pre toga je dečačka fantazija o kaubojcima.
U vezi dobrih sausage fest filmova: Crimson tide i Hell on the Pacific su isto dobri.
dobar, los, zao vec sadrzi ozbiljne revizionisticke elemente (po meni).
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°368
Please do explain more. Ne osporavam, nego popodnevna karantinska znatiželja.
_____
~~~~~
- Post n°369
Летећи Полип wrote:Please do explain more. Ne osporavam, nego popodnevna karantinska znatiželja.
Ајде, из угла нас који смо то гледали како је долазило.
Прво, јесу ружни и прљави, нема више холивудске шминке, нема да се изврну кочије и из њих извуку госпоју са беспрекорном фризуром. Рањен каубој се вуче, капље крв, рана се пуни прашином. Необријани, ознојани.
Отприлике, дошао неореализам, куцнуо холивудски вестерн по рамену и рекао му "не сери, није тако било".
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°370
prikaz rata medju drzavama kao besmislene klanice, brutalnost zarobljenickog kampa, cinizam protagonista, apokalipticni pejzaz koji je primereniji nekom filmu posle kraja sveta... revizionizam ne znaci obavezno odsustvo avanture ili kritiku macizma.
naravno tesko da je tu leone prvi mada je najdosledniji. vec kod aldricha imamo odmak od mitologizacije zapada (vera cruz).
inace ti si u pravu za unforgiven. on dekonstruise mitologiju vesterna kroz brutalni naturalizam da bi na samom kraju posegao za jednom drugom mitologijom doslovce pokazujuci da je klintov lik makar u tom jednom trenutku zaista "veci od zivota".
naravno tesko da je tu leone prvi mada je najdosledniji. vec kod aldricha imamo odmak od mitologizacije zapada (vera cruz).
inace ti si u pravu za unforgiven. on dekonstruise mitologiju vesterna kroz brutalni naturalizam da bi na samom kraju posegao za jednom drugom mitologijom doslovce pokazujuci da je klintov lik makar u tom jednom trenutku zaista "veci od zivota".
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°371
паће wrote:Летећи Полип wrote:Please do explain more. Ne osporavam, nego popodnevna karantinska znatiželja.
Ајде, из угла нас који смо то гледали како је долазило.
Прво, јесу ружни и прљави, нема више холивудске шминке, нема да се изврну кочије и из њих извуку госпоју са беспрекорном фризуром. Рањен каубој се вуче, капље крв, рана се пуни прашином. Необријани, ознојани.
Отприлике, дошао неореализам, куцнуо холивудски вестерн по рамену и рекао му "не сери, није тако било".
ovo
_____
- Post n°372
Da dodam i kako onaj dobar iz samog naslova nije dobar na način kakvi su dobri likovi bili u klasičnom vesternu.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°373
fikret hadžiabdić wrote:Da dodam i kako onaj dobar iz samog naslova nije dobar na način kakvi su dobri likovi bili u klasičnom vesternu.
_____
- Post n°374
fikret hadžiabdić wrote:Da dodam i kako onaj dobar iz samog naslova nije dobar na način kakvi su dobri likovi bili u klasičnom vesternu.
Па не, више онако као кад ми кажемо "добар је ....ара".
_____
- Post n°375
Ok, stoji to za DLZ.
_____
~~~~~