beatakeshi wrote:Ono što me zbunjuje zašto se na Burudiju ovoliko piše o ovoj temi.(naravno da ne želim da arbitriram koliko, ko i o čemu će da piše)
Et Fić
Zato sto postoje razlicita misljenja, pa teramo dok neko ne popusti
beatakeshi wrote:Ono što me zbunjuje zašto se na Burudiju ovoliko piše o ovoj temi.(naravno da ne želim da arbitriram koliko, ko i o čemu će da piše)
Et Fić
ficfiric wrote:
a pomalo je i zato sto je nov fenomen cak i u ovako ludoj politici. Misilm osim samog Germogena ja ne znam za primer da se pravi ovako crkva.ficfiric wrote:beatakeshi wrote:Ono što me zbunjuje zašto se na Burudiju ovoliko piše o ovoj temi.(naravno da ne želim da arbitriram koliko, ko i o čemu će da piše)
Et Fić
Zato sto postoje razlicita misljenja, pa teramo dok neko ne popusti
Svi ti detalji u efektu imaju hranjenje narativa na kom je baziran takozvani Apel 88 u kom se zvanični Beograd osuđuje za pokušaj izazivanja nestabilnosti u Crnoj Gori. Taj apel koji su potpisali brojni intelektualci iz regiona, a u kom su mnogi prepoznali rukopis neformalnog savjetnika i Đukanovića i Vučića - Bebe Popovića, ima jednu logičku pogrešku - ta osuda se desila i prije nego što je zvanična Podgorica ijednom pomenula Beograd u tom kontekstu.
Sada Vučić može da maše apelom kao jedinim dokazom da je on protiv onoga što radi vlast u Crnoj Gori. Čak je i u ovom momentu utisak da zvanična Podgorica ne forsira previše tezu o ulozi zvaničnog Beograda.
još u svežem sećanju 1990. godina i tadašnji pokušaj da se uređuju prava građana sprske nacionalnosti u, kako on tvrdi, drugim državama u regionu.
plachkica wrote:https://www.vijesti.me/vijesti/politika/krstaski-rat-podgorica-cetinje-beograd?fbclid=IwAR2RjXio7exPCcL2xzixBe0Or9vhTVUusbzh04MFQYXzeCFzcFP4nMYrHt0
Kod "briljatno" sam prestao da čitam.plachkica wrote:https://www.vijesti.me/vijesti/politika/krstaski-rat-podgorica-cetinje-beograd?fbclid=IwAR2RjXio7exPCcL2xzixBe0Or9vhTVUusbzh04MFQYXzeCFzcFP4nMYrHt0
Добар текст, свакако врло уравнотежен поглед из Црне Горе. Наглашавам ракурс, јер је итекако кључан по ову нашу, бурунђанску расправу. Ово ми је заправо једина проблематична теза:ficfiric wrote:plachkica wrote:https://www.vijesti.me/vijesti/politika/krstaski-rat-podgorica-cetinje-beograd?fbclid=IwAR2RjXio7exPCcL2xzixBe0Or9vhTVUusbzh04MFQYXzeCFzcFP4nMYrHt0
Evo, NC, sve lepo objasnjeno. Ima i Bebe Popovica
У остатку текста, доста убедљиво документује хистерисање српских строго алкохолисаних медија, навијача, Дачића, итд. Како Вучић може да се избаци из целе те приче, и поготово: којом то заумном логиком Вучић, који је утвара 90-тих, може да се сматра “невидљивим потписником” тзв. Апела 88?Svi ti detalji u efektu imaju hranjenje narativa na kom je baziran takozvani Apel 88 u kom se zvanični Beograd osuđuje za pokušaj izazivanja nestabilnosti u Crnoj Gori. Taj apel koji su potpisali brojni intelektualci iz regiona, a u kom su mnogi prepoznali rukopis neformalnog savjetnika i Đukanovića i Vučića - Bebe Popovića, ima jednu logičku pogrešku - ta osuda se desila i prije nego što je zvanična Podgorica ijednom pomenula Beograd u tom kontekstu.
Sada Vučić može da maše apelom kao jedinim dokazom da je on protiv onoga što radi vlast u Crnoj Gori. Čak je i u ovom momentu utisak da zvanična Podgorica ne forsira previše tezu o ulozi zvaničnog Beograda.
"Danas je svaka reka Jordan, i Dunav je naš Jordan u kojem se pokazuje blagost Božija. Neka nas ta blagodat Božija uvek prati u životu, onda ćemo znati zašto živimo, postojimo i podnosimo mnoge muke", rekao je Irinej i poručio da "sve one koji su na putu Hristovom nagradiće Bog".
Anđe'o wrote:Čekaj, još je na kraju ženska uspela da osvoji krst? Koje sisice.....
#Plivač Andrija Petković, proglašen za najboljeg mladog sportistu Niša, prvi je stigao do Časnog krsta na manifestaciji Bogojavljensko plivanje
— Južne vesti (@juznevesti) January 19, 2020
Gimnazijalac je bio najmlađi takmičar - pre par meseci je napunio 18 godina#Niš #Bogojavljenje #plivanjehttps://t.co/xvKaKjJ2mD
No Country wrote:
У остатку текста, доста убедљиво документује хистерисање српских строго алкохолисаних медија, навијача, Дачића, итд. Како Вучић може да се избаци из целе те приче, и поготово: којом то заумном логиком Вучић, који је утвара 90-тих, може да се сматра “невидљивим потписником” тзв. Апела 88?
Иначе си у праву: да, мене врло мало занима Црна Гора, СПЦ и поготово тзв. “верници”, а јако ме занима када се рецедиви србовања забатргају и на овом забаченом месту, а онда неки људи за које држим да су све то давно и добро изпроцесирали - жмуре из све снаге, и страшно се љуте када им укажеш да свакодневно плаћају пуну цену те жмурке.