Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Crna Gora

Nektivni Ugnelj

Crna Gora - Page 3 Empty Re: Crna Gora

Post by Nektivni Ugnelj Wed Jan 08, 2020 5:52 pm

Ne verujem da dole protestuju "Srbijanci", kao ni "velikosrbijanci"
    Somlói Galuska

Post by Somlói Galuska Wed Jan 08, 2020 5:54 pm

Gargantua wrote:https://www.autograf.hr/moj-stav-o-dukanovicevom-nasrtaju-na-spc-u-crnoj-gori/

Naravno, ali kako ti da ubediš ljude koji nisu sposobni da upotrebe elementarnu logiku i izgluglaju par podataka.
    bradilko

Post by bradilko Wed Jan 08, 2020 5:55 pm

doci ce ovo do novog drzavnog udara a milo nest'o!

шумидер-модер

Post by шумидер-модер Wed Jan 08, 2020 6:45 pm

Најогавнији могући deja vu 90-их, и то са обе стране: такозваним народима је, од свих могућих, умувана најретрограднија, најнекрофилскија опција, национализам се поново, по ко зна који пут, показао као панацеја за све стварне проблеме...
    Једина разлика у односу на 90-те је што су светиње замениле (вековна) огњишта, а као бајаги православље тутнуто као истинска вредност, преча од свега...
    Огавна мешавина навијаштва, новокомпонованог 'крст на шофершајбни и крстим се пролазећи поред цркве' славског православља, странчарења и изнад свега неумрлог национализма предвођеног, 2020. године, мантијашима...
    И - потпуни банкрот сваке политичке опције од свих које су протеклих 30-ак година имале прилику да људима понуде било какво иоле модерно решење стварних проблема, проблема од којих се живи, решење које се не би ослањало на национализме, примитивно православље, прилику да политичке неистомишљенике не сврставају по аутоматизму у присталице милошевића, туђмана, вучића, ђукановића, четнике, усташе, шиптаре, комуњаре...
    Поново широм отворена - као да су икада била и затворена - врата ловцима на домаће издајнике, неистомишљенике...

_____
    Dok si to smislio, na mom si visio.
    Je l imamo temu na kojoj pišemo o tome koliko je Biki lepa ili može ovde?
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Jan 08, 2020 6:50 pm

Anđe'o wrote:
    Gargantua wrote:https://www.autograf.hr/moj-stav-o-dukanovicevom-nasrtaju-na-spc-u-crnoj-gori/

Naravno, ali kako ti da ubediš ljude koji nisu sposobni da upotrebe elementarnu logiku i izgluglaju par podataka.
    Sve ovo ovdje rečeno sam saznao od dobrih ljudi SPC-a kojima vjerujem, kao i svojim profesorima na teološkim učilištima i autorima knjiga koje sam pročitao.
    Za kraj, dragi predsjedniče Stjepane Mesiću, za “CPC” (koju ste podržali, a to vrijedi i za druge neupućene političare i javne osobe u crkvenu i religiološku problematiku), kako mi reče jedan moj prijatelj srpski vladika, ”braća Dalton & Jesse James su pobožno društvance”. To je istinska razbojnička Đukanovićeva družina.

Мислим, све је могуће ако ћеш да верујеш "добрим људима СПЦ". Такође је апсолутно све могуће ако ћеш да верујеш Милу Ђукановићу. Сад, што би човек веровао било једној било другој страни? Зар су ствари заиста бинарне?

А има и ово:
    Srbijanski predsjednik Vučić, ipak, nije upao u postavljenu zamku Đukanovića, mirno i državnički odmjereno je reagirao naglašavajući, da će sve uraditi da se održi mir i stabilnost u regiji.
    Мирно и државнички? И Александар Вучић, а у истој реченици??? Прво и пре свега - није истина. Сва медијска халабука, навијачка дивљања, сасвим објективан покушај извоза "револуције" - ништа од тога у Србији не може да се деси мимо Вучићеве воље. То можда г. Пилсел не зна, јер се по сопственом признању информише преко српских владика - али ти би требало да јако добро познајеш дотичну проблематику.

Иначе је надасве забавно да г. Пилсел католичку цркву у Хрватској назива "нехуманом, националистичком сектом", јебе им кеву гледе усташлука, и старог и новог, итд. Све је човек дабоме у праву, ал` ту се испречила проклета балканска тараба: е да би био у праву са своје стране тарабе, одједном су ти српске владике дивни и мирољубиви, а Вучић идеал државништва? Колико год да и тзв. Апел 88 пати од истог феномена, ипак не иде у овако карикатурална искривљења.
    Somlói Galuska

Post by Somlói Galuska Wed Jan 08, 2020 7:29 pm

No Country wrote:
    Anđe'o wrote:

Sve ovo ovdje rečeno sam saznao od dobrih ljudi SPC-a kojima vjerujem, kao i svojim profesorima na teološkim učilištima i autorima knjiga koje sam pročitao.
    Za kraj, dragi predsjedniče Stjepane Mesiću, za “CPC” (koju ste podržali, a to vrijedi i za druge neupućene političare i javne osobe u crkvenu i religiološku problematiku), kako mi reče jedan moj prijatelj srpski vladika, ”braća Dalton & Jesse James su pobožno društvance”. To je istinska razbojnička Đukanovićeva družina.

Мислим, све је могуће ако ћеш да верујеш "добрим људима СПЦ". Такође је апсолутно све могуће ако ћеш да верујеш Милу Ђукановићу. Сад, што би човек веровао било једној било другој страни? Зар су ствари заиста бинарне?

А има и ово:
    Srbijanski predsjednik Vučić, ipak, nije upao u postavljenu zamku Đukanovića, mirno i državnički odmjereno je reagirao naglašavajući, da će sve uraditi da se održi mir i stabilnost u regiji.
    Мирно и државнички? И Александар Вучић, а у истој реченици??? Прво и пре свега - није истина. Сва медијска халабука, навијачка дивљања, сасвим објективан покушај извоза "револуције" - ништа од тога у Србији не може да се деси мимо Вучићеве воље. То можда г. Пилсел не зна, јер се по сопственом признању информише преко српских владика - али ти би требало да јако добро познајеш дотичну проблематик

Ne verujem nikome, nego sam se informisao - informiši se i ti.
    Pre neko veče si izbegao razgovor kad sam napisao onoliko teksta - hoćeš sad da ti kopipestujem pa ako hoćeš opet raspravu? Mene ne zanima Garijevsko uanlajnersko podjebavanje doskočicama, nisam toliko zaludan u životu.
    Rekoh - probaj da odgovoriš (sebi pre svega):

1. Kojim aktom je CPC postala autokefalna. Piše u apelu 88 intelektualaca da je autokefalna - ko i kada joj je dao autokefalnost?
    2. Kako se to desila okupacija CG 1918? Ko je vodio rat? Gde su bitke? Ko je poginuo? Gde je primenjena "krvava sila"?

Nisam vernik i boli me uvo za SPC, a za Crnu Goru još više. Pišem ovo isključivo zato što sam prilično potresen Apelom 88, jer mi nije jasno kako ljudi mogu da lažu:

Latinka Perović, istoričar
    Šerbo Rastoder, istoričar
    Ivo Goldstein, istoričar
    Husnija Kamberović, istoričar
    Milivoj Bešlin, istoričar
    Momir Samardžić, istoričar
    Nikola Samardžić, istoričar
    Živko Andrijašević, istoričar
    Dragan Markovina, istoričar
    Edin Omerčić, istoričar
    Adnan Prekić, istoričar

Dakle, saopštenje nije pisao udbaški nepismeni žbir Marijan Rističević, pa da ne zna, nego ljudi koji su istoričari. Zašto lažu?
    Ovo je najcrnji revizionizam, potpuno jednak onome koji sprovodi onaj četnički istoričar Dimitrijević. To bi trebalo da shvatiš.
    Somlói Galuska

Post by Somlói Galuska Wed Jan 08, 2020 7:48 pm

Anđe'o wrote:
    No Country wrote:

А има и ово:

Мирно и државнички? И Александар Вучић, а у истој реченици??? Прво и пре свега - није истина. Сва медијска халабука, навијачка дивљања, сасвим објективан покушај извоза "револуције" - ништа од тога у Србији не може да се деси мимо Вучићеве воље. То можда г. Пилсел не зна, јер се по сопственом признању информише преко српских владика - али ти би требало да јако добро познајеш дотичну проблематик

Pre neko veče si izbegao razgovor kad sam napisao onoliko teksta - hoćeš sad da ti kopipestujem pa ako hoćeš opet raspravu? Mene ne zanima Garijevsko uanlajnersko podjebavanje doskočicama, nisam toliko zaludan u životu.

1. Kojim aktom je CPC postala autokefalna. Piše u apelu 88 intelektualaca da je autokefalna - ko i kada joj je dao autokefalnost?
    2. Kako se to desila okupacija CG 1918? Ko je vodio rat? Gde su bitke? Ko je poginuo? Gde je primenjena "krvava sila"?

Nisam vernik i boli me uvo za SPC, a za Crnu Goru još više. Pišem ovo isključivo zato što sam prilično potresen Apelom 88, jer mi nije jasno kako ljudi mogu da lažu:

Ivo Goldstein, istoričar
    Edin Omerčić, istoričar
    Adnan Prekić, istoričar

Dakle, saopštenje nije pisao udbaški nepismeni žbir Marijan Rističević, pa da ne zna, nego ljudi koji su istoričari. Zašto lažu?
    Ovo je najcrnji revizionizam, potpuno jednak onome koji sprovodi onaj četnički istoričar Dimitrijević. To bi trebalo da shvatiš.

NCFOM, ponovio sam post, pošto možda nećeš uspeti da ga nađeš od Garijevog spama.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Jan 08, 2020 7:55 pm

Anđe'o wrote:
    No Country wrote:

А има и ово:

Ivo Goldstein, istoričar
    Edin Omerčić, istoričar
    Adnan Prekić, istoričar

Мислим да си се мало превише дао у реторику. `Ође раде емоције, управо у томе и јесте проблем.

И Црној Гори живе неки људи који мисле да је Црна Гора српска Спарта, и неки други, који са отприлике подједнаким резонима мисле да су их Срби поробили 1918-те. И једних и других је релативно мало, а у том доста широком идентитеском простору између те две групе - живи, како може и уме, највећи број грађана Црне Горе. И како и сви грађани било чега и било где на свету - мало се мрдају ближе једнима, па се онда преливају ка другима, and so it goes. Флуидна је та ствар. А поготово у Црну Гору!

Размишљај, дакле, о тараби. Шта ти мислиш о некаквом проблем, али пре свега из визуре сопственог дворишта? Меншчини да је то једини (донекле) исправан начин.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Jan 08, 2020 8:00 pm

bradilko wrote:da si fer dodao bi ovde i mila kako zbori da je kucnuo čas za obračun sa ustašama za sva vremena, rat za mir, bombardovanje dubrovnika, podrška karadžiću i mladiću itd. da si mila podržao od 97. fo 2000. razumeo bih ali posle toga to je već..
    kao što onom drugom ne trebaju informacije. informisao se 90- ih i to je to. a sad evropski derbi velikana virtus- partizan!!!
    Ма јел се ти то мени обраћаш? Оно, већ сам те пар пута питао исту ствар, одговора нема.
    Somlói Galuska

Post by Somlói Galuska Wed Jan 08, 2020 8:02 pm

No Country wrote:
    Anđe'o wrote:

Ivo Goldstein, istoričar
    Edin Omerčić, istoričar
    Adnan Prekić, istoričar

Мислим да си се мало превише дао у реторику. `Ође раде емоције, управо у томе и јесте проблем.

И Црној Гори живе неки људи који мисле да је Црна Гора српска Спарта, и неки други, који са отприлике подједнаким резонима мисле да су их Срби поробили 1918-те. И једних и других је релативно мало, а у том доста широком идентитеском простору између те две групе - живи, како може и уме, највећи број грађана Црне Горе. И како и сви грађани било чега и било где на свету - мало се мрдају ближе једнима, па се онда преливају ка другима, and so it goes. Флуидна је та ствар. А поготово у Црну Гору!

Размишљај, дакле, о тараби. Шта ти мислиш о некаквом проблем, али пре свега из визуре сопственог дворишта? Меншчини да је то једини (донекле) исправан начин.

Iz vizure sopstvenog dvorišta se i pitam - zašto ljudi kojima sam verovao, a od kojih neke i poznajem - lažu?
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Jan 08, 2020 9:22 pm

Па не значи обавезно да лажу. То да ли се Црна Гора одушевљено одрекла своје државности или је све то било под итекаквим војним притиском - то ти је једно отворено питање. Ја свакако не знам довољно да бих могао да нешто паметујем око тога. Видим да обе "историје" итекако живе међу Црногорцима. Вероватно неће бити да су једни баш потпуно у праву, док други лажу ко пси?

Гледе аутокефалности, то је сасвим лако доказиво, те си се (само?) зато толико и ухватио за то. МНЕ је покушао да ти ствар објасни из једног мало ширег угла, и није се добро провео. Не верујем ни да ћу ја бити боље среће. Дакле, Црна је Гора вековима била верска држава, при томе слободна (а за разлику од Србије, јел да). Црногорски владика можда није имао ћагу о аутокефалности, али је у пракси био суверенији од било ког Пећког патријарха. То да ти сада неки Црногорац дође и устврди да су 1918-те изгубили и државу и цркву (again, код њих је то добрим делом историје било једно те исто), са тим ти не мораш да се сложиш, али би било корисно да признаш легитимност таквог става. Или ћеш да наставиш да се држиш за легалност, ко неки, боже-ме-прости. Коштуница?  Crna Gora - Page 3 4101625831
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Wed Jan 08, 2020 9:27 pm

Koko puta su staznam goldstajna napadali zbog jasenovca. mislim to su tako lake mete

Bedara je sto je lik fazon jevrej. I tako za skoro svakog na. Spisku

Mada ima tu i reakcionara, ne kazem

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Wed Jan 08, 2020 9:29 pm

Inace to za pecku patrijarsiju i njenu autokefalnost misim d smo apsolvirali

Njima je pravoslavlje bilo prece i od srpstva, tj. prodali su narod radi ocuvanja neke nazovi nezavisnosti njihove

Pa i danas patrijarh mrtav ladan porucuje da treba pravoslavlje po svaku cenu sacuvati

Post by Nino Quincampoix Wed Jan 08, 2020 9:49 pm

lol ova rasprava ima 1 jak ispredragstorski kvalitet

Crna Gora - Page 3 2439132509 Crna Gora - Page 3 1552546758

Post by Nino Quincampoix Wed Jan 08, 2020 9:50 pm

No Country wrote:то ти је једно отворено питање

Crna Gora - Page 3 903208043

Sva su pitanja uvek otvorena.
    kapetanm

Post by kapetanm Wed Jan 08, 2020 9:50 pm

Jok reci ce da nije bitno
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Wed Jan 08, 2020 9:56 pm

Pa njemu bitno

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Wed Jan 08, 2020 10:00 pm

Slab nesto moleban ovaj danas bio

Vucko na porti kod sultana. Prioriteti jebigica
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Jan 08, 2020 10:40 pm

dr. Labrador Špegelj wrote:lol ova rasprava ima 1 jak ispredragstorski kvalitet

Crna Gora - Page 3 2439132509 Crna Gora - Page 3 1552546758
    А ти ми имаш један јак пепепејски квалитет да добацујеш са галерије. So what?
    bradilko

Post by bradilko Wed Jan 08, 2020 10:41 pm

No Country wrote:Па не значи обавезно да лажу. То да ли се Црна Гора одушевљено одрекла своје државности или је све то било под итекаквим војним притиском - то ти је једно отворено питање. Ја свакако не знам довољно да бих могао да нешто паметујем око тога. Видим да обе "историје" итекако живе међу Црногорцима. Вероватно неће бити да су једни баш потпуно у праву, док други лажу ко пси?

Гледе аутокефалности, то је сасвим лако доказиво, те си се (само?) зато толико и ухватио за то. МНЕ је покушао да ти ствар објасни из једног мало ширег угла, и није се добро провео. Не верујем ни да ћу ја бити боље среће. Дакле, Црна је Гора вековима била верска држава, при томе слободна (а за разлику од Србије, јел да). Црногорски владика можда није имао ћагу о аутокефалности, али је у пракси био суверенији од било ког Пећког патријарха. То да ти сада неки Црногорац дође и устврди да су 1918-те изгубили и државу и цркву (again, код њих је то добрим делом историје било једно те исто), са тим ти не мораш да се сложиш, али би било корисно да признаш легитимност таквог става. Или ћеш да наставиш да се држиш за легалност, ко неки, боже-ме-прости. Коштуница?  Crna Gora - Page 3 4101625831
    mne nije ništa objasnio oko autokefalnosti. to je proglasio kralj nikola 1905. u parlamentu. vladika je imao i titulu egzarh pećke patrijaršije. 
    ogromna većina 1918. je bila za ujedinjenje, ogromna. srpska vojska je dočekivana kao oslobodilačka a ne kao okupatorska. vlada crne gore je kapitulirala valda 15. 
    i zelenaši i bjelaši su bili za ujedinjenje.
    kondo

Post by kondo Wed Jan 08, 2020 10:49 pm

No Country wrote:Дакле, Црна је Гора вековима била верска држава, при томе слободна (а за разлику од Србије, јел да). 

eto to je ta grtaličko kenjadanska faktografija. 

državi koja je stekla nezavisnost i međunarodno priznanje 1878 i trajala do 1918 on pretvara 40 godina državnosti u vekove...

s kakvim se neotesanim mentolom i lažovom ovde preganja ceo forum, da li je normalno.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    kondo

Post by kondo Wed Jan 08, 2020 10:50 pm

Mr.Pink wrote:Koko puta su staznam goldstajna napadali zbog jasenovca. mislim to su tako lake mete

Bedara je sto je lik fazon jevrej. I tako za skoro svakog na. Spisku

Mada ima tu i reakcionara, ne kazem

priznaj da ga sapunjaš na azema, znamo se

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.

Post by Nino Quincampoix Wed Jan 08, 2020 10:51 pm

Nije Crna Gora bila verska država, već je vladika bio gospodar. Takođe, ne znam šta znači bila je slobodna? Nezavisna, kao i Srbija, postala je 1878.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Jan 08, 2020 10:58 pm

u toj jednačini je sve pogrešno

i crna gora kao država i spc kao crkva i debeovci kao popovi i ratni zločinci kao državnici i narod kao retardi i dijaserci kao proliv običan i forum koji hrabri retarde i pičketine od forumaša koje se snebdivaju da oteraju u 3-4 kurca par mrmota koji su sebi dali pravo na monopol

marš u pičku lepu materinu retardiranu
    Ferenc Puskás

Post by Ferenc Puskás Wed Jan 08, 2020 10:59 pm

Kondo wrote:
    No Country wrote:Дакле, Црна је Гора вековима била верска држава, при томе слободна (а за разлику од Србије, јел да). 

eto to je ta grtaličko kenjadanska faktografija. 

državi koja je stekla nezavisnost i međunarodno priznanje 1878 i trajala do 1918 on pretvara 40 godina državnosti u vekove...

s kakvim se neotesanim mentolom i lažovom ovde preganja ceo forum, da li je normalno.
    Pa bila je faktički slobodna mnogo dulje. Tako da je dvostruko neumjesno da pjeniš i ideš u ličnu ravan: jer je neumjesno po sebi; i jer pjeniš, a u krivu si.

_____
    Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Fri Nov 08, 2024 11:10 pm