Super je tekst.Erős Pista wrote:Odlican tekst, o "polarizaciji"...
http://bostonreview.net/politics-philosophy-religion/c-thi-nguyen-polarization-or-propaganda
Preporuke za čitanje i gledanje
- Post n°251
Re: Preporuke za čitanje i gledanje
- Post n°252
Samo sto mnogi koji govore o polarizaciji navode relativizaciju istine kao glavni uzrok i ne nude "hvatanje za ruke" kao resenje, nego restauraciju proverljive istine.
- Post n°253
Zar nismo ovdi skoro imali The revolt of public, gde pisac kaže da restauraciju poverenja u vlast može da donese samo vlast koji ima moralni legitimitet?
_____
"Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."
“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
- Post n°254
https://www.versobooks.com/blogs/5125-agamben-wtf-or-how-philosophy-failed-the-pandemic
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°255
Jesi čitao, vidim da je friško izašla knjiga?
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°256
Nisam, samo ovo. Ali sad sam se zainteresivao i za knjigu.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°257
Dobar je Verso, ali hajde što ubace nevidljve kodove u html e-knjige nego što smaraju sa
This eBook is licensed to xxx yyyy, zzzzt@gmail.com on dd/mm/yyyy
na početku i iza svakog poglavlja
This eBook is licensed to xxx yyyy, zzzzt@gmail.com on dd/mm/yyyy
na početku i iza svakog poglavlja
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°258
Upon publication of the earliest of these, Agamben’s friend, the French philosopher Jean-Luc Nancy, warned us to ignore him, and that if he himself had followed Agamben’s medical advice discouraging a heart transplant that saved his life, that he would be dead.
- Post n°259
Napisaću Vam nešto duže večeras kad sednem za mahinu...
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°260
dobro, ovo je bas smear piece. sad kapiram oko cega agambenisti po netu piste poslednjih dana. mislim agamben lupa ali ovo je bas onako moralizatorstvo.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°261
Solus_Rex wrote:Napisaću Vam nešto duže večeras kad sednem za mahinu...
- Post n°262
Meni su se za ove krize agambenovci na kurac popeli svojim nerazumevanjem svega, pa mi je tekst lego, a jeste malo prvoloptaski.
_____
- Post n°263
@Polip
Mnogo volim taj mim, međutim, zaveo me ženski andriod ruske proizvodnje pa sam se najednom osetio kao Benjamin u Moskvi 1926. kada piše da: "Banalna tvrdnja da u životu ništa ne protiče planirano, nije dobila nigde na takvoj težini kao ovde u Moskvi. Od nje čovek počne najintimije da se saoseća sa fatalizmom Rusa." Ili tako nešto...
U nastavku vesti slušam kako mlada Jakobinka jedno 10 min nameštea volej Slavoju ex-Žižek Janši, da o nam o sumraku liberalizma da neku Doomer Adorno analizu. Međutim, od Bloomera Janše stiže odgovor: " Apsolutno da! Evo sad sam gledao crtani za decu....(5 min. posle) Za razliku od ovih što se bave solidarnošći i collective agency, imam mogo više razumevanja konzervativce koji kažu: Vidi ove migrante kako su prljavi i gladni. Daj odmah da ih operemo i vakcinišemo a za ostalo ćemo se već dogovoriti."
Mnogo volim taj mim, međutim, zaveo me ženski andriod ruske proizvodnje pa sam se najednom osetio kao Benjamin u Moskvi 1926. kada piše da: "Banalna tvrdnja da u životu ništa ne protiče planirano, nije dobila nigde na takvoj težini kao ovde u Moskvi. Od nje čovek počne najintimije da se saoseća sa fatalizmom Rusa." Ili tako nešto...
U nastavku vesti slušam kako mlada Jakobinka jedno 10 min nameštea volej Slavoju ex-Žižek Janši, da o nam o sumraku liberalizma da neku Doomer Adorno analizu. Međutim, od Bloomera Janše stiže odgovor: " Apsolutno da! Evo sad sam gledao crtani za decu....(5 min. posle) Za razliku od ovih što se bave solidarnošći i collective agency, imam mogo više razumevanja konzervativce koji kažu: Vidi ove migrante kako su prljavi i gladni. Daj odmah da ih operemo i vakcinišemo a za ostalo ćemo se već dogovoriti."
- Post n°264
Solus_Rex wrote:@Polip
pa sve je slavuj u pravu. mislim lako te zavede to.
mi smo sada izmedju agambenovskog ludijanja & ove budimo razumni pravo resenje ruski kosmizam u cyborg dragu pseudo-utopisticke linije. tu ova zizekijanska liberalni autoritarizam, da drzava bude drzava, spika deluje kao jedina razumna. to sto zizek prica rade makron & merkel & biden.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°265
Pa taj post irony obrt drzava da bude drzava deluje gotovo pa iskreno danas iako joj gotovo svi rade o glavi
Sto ja naravno podrzavam. Dakle moze, pod uslovom da se radi u korist njene stete
Sto ja naravno podrzavam. Dakle moze, pod uslovom da se radi u korist njene stete
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°266
Da ne zatrpavam pastunski topik, posto je samo lateralno povezano.
Thread: After 9/11, "critique of sovereignty was really a critique of popular sovereignty." https://t.co/oG0AoTJ7Vd
— corey robin (@CoreyRobin) August 17, 2021
_____
- Guest
- Post n°267
https://www.nydailynews.com/news/world/ny-serbia-president-aleksandar-vucic-melts-down-twitter-20210817-4zxz52mhnbf7hbydf4k4pcvlga-story.html?outputType=amp&__twitter_impression=true
o vučiću i tviteru, a predsednik srbije lukašenko
o vučiću i tviteru, a predsednik srbije lukašenko
- Post n°268
Silicon Valley Vampire
David Runciman
Libertarians would have us believe that unregulated, free-market capitalism is somehow diametrically opposed to state capitalism. One encourages innovation; the other stifles it. What Peter Thiel demonstrates is that unregulated, free-market capitalism is in fact closely aligned to state capitalism. Deregulation means that nothing constrains the monopoly power of the security state and nothing gets in the way of people selling it their bogus and corrupting wares. This alliance helps explain the weird anomaly of Thiel’s persona. He’s like a cross between Joe Pesci in Goodfellas – a man who will stab you in the eye with a ballpoint pen if you cross him – and Richard Branson, another so-called entrepreneur who makes most of his money by capturing state-controlled contracts (Virgin Rail, Virgin Atlantic, Virgin Media). Branson, unlike Thiel, is a bit of a hippy and mouths most of the liberal pieties, including about climate change. But it doesn’t really matter what the philosophy is. The business model is the same: get as close as you can to the people who control the protection rackets.
Read More
_____
- Post n°269
Ne znam što se više čeka s filmom o Thielu, recimo opet Sorkin Fincher kombinacija
_____
- Post n°270
Hehe, pa da im to bude poslednje.
_____
Sweet and Tender Hooligan
- Post n°271
https://jacobinmag.com/2021/10/peter-thiel-silicon-valley-tech-right-wing-libertarian-military
Još malo o Thielu i Sillicijskojj dolini
Još malo o Thielu i Sillicijskojj dolini
_____
- Post n°273
Jako je zanimljiv Torre, ima čak i oke emisija s Juričanom kojeg inače i ne volim nešto:
Bluberi, jesi čitao što od njega?
Bluberi, jesi čitao što od njega?
_____
- Post n°275
The Dawn of Everything Is Not a Book About the Origins of Inequality Or, Why Rousseau and Hobbes Can Suck It
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama