Izbori 2020
- Post n°76
Re: Izbori 2020
Eto vidiš.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°77
William Murderface wrote:Ma pusti Zupera, opet botuje protiv opozicije. Ali ja ga puštam, neka ga.
I jos nudi "pomoc", vrbuje
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°78
otto katz wrote:Ali on to naravno ne razume.William Murderface wrote:Ma pusti Zupera, opet botuje protiv opozicije. Ali ja ga puštam, neka ga.
Mozda ja to ne razumem ali ti razumes mene, rasnog Jabucila.
Ti se Lujo dobro razumes u pastuve, dobro konje.
Ipak sam ja rasni pastuv Jabucilo a ti Lujo vise pratis one njemacke, radnicke.
Trke.
- Post n°79
Ok sad ja ne razumijem.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°80
zuper je negde izmedju pitije i zeta cede iz gospodje ministarke
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°81
Lider Nove stranke Zoran Živković, koji je prisustvovao sastanku dela opozicije sa predstavnicima EU, izjavio je da je "sastanak bio kratak", a da je poruka evroparlamentaraca bila jasna, a to je da treba izaći na izbore.
"Oni su za to da se izađe na izbore. Ja sam ih upozorio da ja razumem te preporuke i da sam blizu toga da ih prihvatim, ali moramo da, to sam im i rekao, da ostvarimo tri stvari a to su: slobodni mediji, slobodni mediji i slobodni mediji. Sve druge stvari su manje važne", rekao je Živković za N1.
Predstavnici EU su, kako je rekao, obećali da će dati svoj doprinos tome.
"Gospođa Fajon je rekla da ona nije za bojkot, već je neko to tako tumačio. Komesar je eksplicitno rekao da je izlazak na izbore nešto što definiše jednu državu koja želi da bude deo EU. Rekao je da želi da u njegovom mandatu barem jedna država uđe u EU, a ja sam na to rekao da ja želim da to bude Srbija, da to sad ne izgleda kao realno, ali da sam ja iz stare garde koja je neke tirane pomerila s vlasti i da ako nam stvore te uslove, a to su slobodni mediji, da to može da se ponovi i sada", kazao je Živković.
"Oni su za to da se izađe na izbore. Ja sam ih upozorio da ja razumem te preporuke i da sam blizu toga da ih prihvatim, ali moramo da, to sam im i rekao, da ostvarimo tri stvari a to su: slobodni mediji, slobodni mediji i slobodni mediji. Sve druge stvari su manje važne", rekao je Živković za N1.
Predstavnici EU su, kako je rekao, obećali da će dati svoj doprinos tome.
"Gospođa Fajon je rekla da ona nije za bojkot, već je neko to tako tumačio. Komesar je eksplicitno rekao da je izlazak na izbore nešto što definiše jednu državu koja želi da bude deo EU. Rekao je da želi da u njegovom mandatu barem jedna država uđe u EU, a ja sam na to rekao da ja želim da to bude Srbija, da to sad ne izgleda kao realno, ali da sam ja iz stare garde koja je neke tirane pomerila s vlasti i da ako nam stvore te uslove, a to su slobodni mediji, da to može da se ponovi i sada", kazao je Živković.
_____
????
- Post n°83
Немојте се љутити на гласника Напросто, ЈЕСТЕ било тако речено. И ја сам се мало изненадио тако директној поруци. (И питам се, питам, чиме ли је "купљена")) Али немојте се правити као да вам није речено и пљувати по @ZoranDirektno само зато што је пренео комесарове речи. https://t.co/lSHLD9u4lG
— Ђорђе Вукадиновић (@djordjenspm) February 6, 2020
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°85
I nema veze sto Pescanik za svo ovo vreme (od te tribine do danas) nije uradio nista protiv bojkota - hajd da pljujemo Cece.
Inace, ovo je iseceno iz konteksta, koliko se secam te tribine, ona uopste nije bila protiv bojkota
Inace, ovo je iseceno iz konteksta, koliko se secam te tribine, ona uopste nije bila protiv bojkota
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°86
[size=15]Robert Coban
@robert_coban
[/size]
Ako DS izbaci iz svog članstva
@gordanacom
to će biti poslednji ekser koji je u njen sanduk ukucalo sadašnje rukovodstvo stranke. 30 godina nakon što smo u Domu omladine prisustvovali stvaranju DS, kao nove nade za Srbiju - ovo je njen konačni kraj...
_____
????
- Post n°87
a evo ga i ovaj
[size=15]Tomislav Momirovic
@TomaMomirovic
·
15h
[/size]
Replying to
@robert_coban
and
@gordanacom
Roberte, to se nikada nece desiti.
Niko normalan ne bi izbacio zenu koja je toliko godina bila na najvisim funkcijama bez i jedne afere i sa besprekornom reputacijom cak i medju protivnicima.
[size=15]Tomislav Momirovic
@TomaMomirovic
·
15h
[/size]
Replying to
@robert_coban
and
@gordanacom
Roberte, to se nikada nece desiti.
Niko normalan ne bi izbacio zenu koja je toliko godina bila na najvisim funkcijama bez i jedne afere i sa besprekornom reputacijom cak i medju protivnicima.
_____
????
- Post n°88
I ovaj:
Predlažem @gordanacom da ona sad isključi sve te male kukavičke đilasovske hulje iz DS. https://t.co/vjpp8rkqfa
— Небојша Kрстић (@dr_byrne22) February 6, 2020
- Post n°89
ficfiric wrote:I nema veze sto Pescanik za svo ovo vreme (od te tribine do danas) nije uradio nista protiv bojkota - hajd da pljujemo Cece.
Ne radi se o Pescanicku, cak ni o bojkotu, vec o tome da su oni placeni da kazu i rade ono sto sponzor napolju kaze.
To ona priznaje, moze biti izlazak na izbore ali i 100 drugih tema dok prodaju muda za bubrege kako misle na Srbiju.
Tragicno je to.
A ima pisaca ovude na tamo.
I nema ljutis kada ti se kaze da si grantovac ili placenik jer to jesi(ne ti konkretno).
- Post n°90
Sta priznaje? Ona kaze da ce donacije uopste presusiti. Svima
Inace, ako se neko nikad nije lizao ni sa jednim vlastima, nije Pescanik. Tukao je i po Djindjicu i po Tadicu
Inace, ako se neko nikad nije lizao ni sa jednim vlastima, nije Pescanik. Tukao je i po Djindjicu i po Tadicu
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°91
Hajde ficfiricu, nemoj zasmejavati. Tukao je kada su isli van agende njihovih gazda, lepo zena kaze.
Elem, da se vratimo na Sabac
http://www.politika.rs/scc/clanak/447486/Zelenovic-ostavlja-mogucnost-izlaska-na-izbore-u-Sapcu
Imas li neke informacije?
Elem, da se vratimo na Sabac
Зеленовић оставља могућност изласка на изборе у Шапцу
Градоначелник Шапца и члан Савеза за Србију (СзС) Небојша Зеленовић оставио је могућност да његова странка Заједно за Србију изађе на локалне изборе, упркос одлуци СзС да се бојкотују сви избори, на свим нивоима.
Зеленовић је данас за ТВ Н1 изјавио да још увек није донета одлука о учешћу те странке на локалним изборима у Шапцу, али да ће бити „донета убрзо”, не прецизирајући када би то могло да се деси.
Он је могућност изласка на локалне изборе образложио интересом грађана Шапца и настојањима да се власт у том граду не препусти Српској напредној странци.
„Одлука коју ћемо ми донети, биће донета убрзо, и биће добра. Ја разговарам са обичним грађанима свакодневно, као и са угледним грађанима”, навео је Зеленовић, јавља Танјуг.
Тврди и да у Шапцу, за разлику од других места у Србији, постоје услови за организовање поштених избора, јер у том граду, како каже, постоје слободни медији и институције.
Један од лидера СзС и председник Странке слободе и правде Драган Ђилас рекао је у среду да ће СзС бојкотовати предстојеће изборе на свим нивоима.
Ђилас је казао да је више пута рекао да Савез, па и његове чланице, бојкотују све изборе, укључујући и локалне, и да се тај став неће мењати.
http://www.politika.rs/scc/clanak/447486/Zelenovic-ostavlja-mogucnost-izlaska-na-izbore-u-Sapcu
Imas li neke informacije?
- Post n°92
Mora se izaci na izbore i spreciti mars mocne ekstremne desnice.
Sule ce kao bivsi ministar vojni postrojiti trupe dobra protivu zla
Sule ce kao bivsi ministar vojni postrojiti trupe dobra protivu zla
- Post n°93
i za to nas zabole kurac
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°94
Treba pratiti bitku kod 3%, nemoj da te boli polni organ.
Da li ce hrabri branioci i braniteljke uspeti da izbiju na 3.1% ispred nadirujucih hordi od 3% poteklih iz dubine magistrata i instituta sa Banje...
To se treba pratiti a Manjo Vukotic ce vec izvestiti na naslovnoj skljoca.
Ovaj, ne Manjo, on je bio prvi "urednik", nego onaj Milogorac na radu u Beogradu...
Da li ce hrabri branioci i braniteljke uspeti da izbiju na 3.1% ispred nadirujucih hordi od 3% poteklih iz dubine magistrata i instituta sa Banje...
To se treba pratiti a Manjo Vukotic ce vec izvestiti na naslovnoj skljoca.
Ovaj, ne Manjo, on je bio prvi "urednik", nego onaj Milogorac na radu u Beogradu...
- Post n°95
Koliko tek sada neću da izađem da glasam, ne mogu da opišem.
- Post n°96
Ceo thread
Jučerašnjim usvajanjem izmena Zakona o izboru narodnih poslanika je, za nekoliko nedelja, bez javne rasprave i sagledavanja efekata, u izborni sistem uneto više promena nego u poslednjih dvadeset godina. Sve ove izmene služe jednoj svrsi - ublažiti efekte bojkota.
— Vujo Ilić (@vujoilic) February 9, 2020
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°97
Fajon o poseti Srbiji: Kao da postoje paralelni svetovi, institucije i mediji
Autor: FoNet
8-10 minutes
Sloboda medija i slobodni i fer izbori su naša glavna poruka, izjavila je u intervjuu FoNetu evroposlanica i prededavajuća Delegacije Evropskog parlamenta za odnose sa Srbijom Tanja Fajon i poručila da je odgovornost za to "na vlastima, ali i na ostalim političkim akterima".
Sumirajući rezultate dvodnevne posete Srbiji, ona je u serijalu razgovora Kvaka 23 novinarki Danici Vučenić rekla da evropski posrednici "nisu bili neuspešni".
Fajon ima osećaj da "postoji ambicija da se ostvare bolji izborni uslovi i povrati poverenje građana u izborni proces".
Iznela je utisak da "priča sa opozicijom koja je najavila bojkot nije zatvorena" i da bi "čak i te partije možda mogle da promene stav, kako bi građani imali veći izbor".
"Sve je moguće, želimo da otvorimo vrata, osobito delu proevropske demokratske opozicije, jer bi neizlazak na izbore za budućnost Srbije bila velika šteta", ukazala je Fajon.
Prema njenoj oceni, na strani vlasti "postoji ambicija" da se uslovi poprave, jer znaju da "nije dobro da u parlamentu bude samo nacionalistička opozicija".
Iako svesna "svih poteškoća koje vide lideri opozicije" sa kojima je razgovarala, Fajon ima utisak da "opozicija, u kontekstu bojkota, nema jasnu strategiju" i da deluje kao da je "samu sebe uvela u neku vrstu blokade".
Prema njenom mišljenju, "bojkot nije doprinos demokratiji, možda je krajnje sredstvo, ali teško da sa tim može biti uspeha na dugi rok".
"Svesna sam da oni koji su proglasili bojkot veruju da nema uslova za izbore i da kritikuju vlast za neslobodu medija, ali zato se kao medijatori i trudimo da se situacija popravi", naglasila je Fajon.
Ona očekuje da će izbori imati legitimitet, ali napominje da će, ako parlament ostane bez jake opozicije i ne bude hram demokratije, već mesto sa kojeg će opozicija ponovo da izađe na ulicu, to za Srbiju, koja treba da bude faktor stabilnosti u regionu, biti puno izazova i u kontekstu proširenja.
Govoreći o promenama izbornih uslova, Fajon kaže da se "možda čini da je reč o kozmetičkim promenama i da se ništa ne menja, jer je kratko i vreme do izbora, naročito kada je u pitanju sloboda medija.
Ona, međutim najavljuje da je to "samo prva faza i da će dijalog biti nastavljen posle izbora kada će na dnevnom redu biti dugoročna pitanja". Ističe da je ključna "implementacija dogovorenog", kao i stvaranje međusobnog poverenja u društvu.
Upitana da li su za evropske posrednike važniji fer i pošteni izborni uslovi ili učešće opozicije na njima, Fajon je decidarano odgovorila da su "važniji demokratski i fer izborni uslovi".
To i jeste razlog medijacije evroposlanika u Srbiji", objasnila je ona, ali je poručila da bi lično želela da "opozicija učestvuje na izborima".
Za Fajon je mera uspeha evropskih posrednika da što veći broj političkih stranaka učestvuje na izborima, kao i da građani povrate poverenje u izborni proces i institucije.
Kako je precizirala, "da imaju mogućnost da na nacionalnim frekvencijama vide opoziciju i političke debate na osnovu kojih će odlučiti za koga da glasaju".
Na pitanje kojoj strani više veruje, Fajon je odgovorila "da su verovatno obe strane i u pravu i u krivu, ali i da situacija nije crno-bela". Ona misli da još ima vremena da se situacija poboljša i nada se da "neće ići u suprotnom pravcu".
Odgovarajući na pitanje da li je ponašanje vlasti doprinos demokratiji, Fajon je odgovorila da se u medijaciju i ušlo jer "nije sve u redu" i da su vlasti dale "neka obećanja" da će ispuniti ono što je potrebno kako bi se izborni uslovi popravili.
Posrednici često "predmet manipulacije sa obe strane"
Posle poseta Srbiji, ona ima osećaj kao da ovde postoje "dve paralelne zemlje, paralelni svetovi, institucije i mediji".
Zato je za svakog ko dođe sa strane potrebno da "dobro sve razume", jer je situacija "osetljiva", poručila je Fajon i ukazala da su i sami posrednici često "predmet manipulacije sa obe strane".
U nadi da će se stvari rešiti na najbolji način za građane, Fajon je konstatovala da je ipak reč o "unutrašnjoj političkoj priči" i da je najvažnije da izbori budu fer i pošteni i da birači izađu u dovoljnom broju i da imaju izbor.
Upitana na osnovu čega misli da će vlast, koja je doprinela pogoršanju izbornih uslova, sada učiniti napor da popravi to što je pokvarila, Fajon je odgovorila da je "vlast svesna da međunarodna zajednica prati sve što se dešava".
Ona smatra da zato "postoji politička spremnost da se nešto promeni", ali ponavlja da je za promene suštinski bitna implementacija napisanog i dogovorenog.
Na opasku da se njeni utisci o uslovima za izbore razlikuju od utiska komesara za susedstvo i proširenje Olivera Varheljija, koji smatra da su oni ispunjeni, Fajon je ocenila da "komesar možda nije u potpunosti bio svestan celokupne situacije".
"Možda je prebrzo reagovao", dodala je ona i protumačila da su uslovi možda ispunjeni na papiru, ali da bi "trebalo sačekati implementaciju".
"Ja se ne slažem sa izjavom da su uslovi već ispunjeni, mislim da nema svih rezultata koje želimo", poručila je Fajon.
Nivo političke kulture u Srbiji drugačiji od nivoa u EU
Osvrćući se na atmosferu u Srbiji, ona je konstatovala da je "nivo političke kulture u Srbiji drugačiji od nivoa u EU".
Evidentan je govor mržnje, ukazala je Fajon, koja smatra da su čak i u njenoj rodnoj Sloveniji "navikli na drugačiju političku komunikaciju, koja je ovde više prožeta emocijama".
Optužbe predsednika Srbije da "gaji animozitet prema SNS", ona ne doživljava lično, već to smešta u kontekst "političkog stava" koji je u funkciji "unutrašnje politike i ubiranja političkih poena".
"Šteta što za unutrašnju upotrebu koriste nas koji dolazimo iz EU i želimo da pomognemo, a naročito mi je žao što postoje političari koji žele da me predstave kao neprijatelja", naglasila je Fajon.
Ona, pri tome, ističe da je godinama podržavala Srbiju, a naročito potrebu da "vaša zemlja dobije viznu liberalizaciju".
Za Fajon je veoma važno da Srbija bude zemlja vladavine prava, poštovanja ljudskih prava, slobode i pluralnosti medija, demokratsko, napredno i otvoreno društvo, na ponos svojih građana i budućih generacija.
Upitana da li je unutrašnja kriza u Srbiji, potvrda da je politika EU stabilnost pre demokratije pala na testu, ona je odgovorila da je svesna da vladavina prava proteklih godina "nije bila visoko na agendi".
I sama EU je imala krizu i izazove koje je morala da rešava, objasnila je Fajon i podsetila da i u samoj Uniji ima zemalja koje ne poštuju vladavinu prava.
Ona je najavila da će to biti najvažniji uslov za sve zemlje Zapadnog Balkana u kontekstu priključenja EU, što je naglašeno i novom metodologijom proširenja.
Na pitanje da li je Srbija i dalje na evropskom putu, Fajon je odgovorila potvrdno, precizirajući da je ta perspektiva otvorena sa obe strane.
Smatra, ipak, da će "iskrenost i reformski put biti na testu vremena, jer će vreme pokazati koliko je Srbija u tome iskrena".
Govoreći o novoj metodologiji proširenja EU, Fajon je objasnila da je dobro da je ona predložena, jer je proces otvaranja i zatvaranja poglavlja postao neefikasan, predugačak i lišen osećaja "za napredak.
Nova metodologija, prema njenom uverenju, može da unese i novu energiju i za EU i za zemlje koje žele da se pridruže.
Kako je istakla, sektorsko otvaranje poglavlja daje mogućnost bržeg uključivanja u socijalne i ekonomske tokove EU, što bi i građani mogli konkretno da osete.
Pri tome, ona ponovo naglašava značaj vladavine prava, koja bi mogla da bude "kočnica u procesu" i poručuje da je sa obe strane potrebno više hrabrosti.
Nisam sigurna kako će to sve izgledati u praksi, rekla je Fajon i zaključila da i članice EU i njeni građani moraju imati "više jemstva da su zemlje koje treba da se priključe za to i spremne".
_____
- Post n°99
William Murderface wrote:Fajon o poseti Srbiji: Kao da postoje paralelni svetovi, institucije i mediji
(VIDEO)
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°100
Gargantua wrote:— Stole Haringa 16 do 13 (@Stole68) February 9, 2020
Ma dobro, šta hvali, bitno da će na listi imati 40 posto ženskih kostura s nemačkim šlemovima.
_____