Mozda legijatan i baka praseFilipenko wrote:
Izbori 2020
- Post n°26
Re: Izbori 2020
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°27
KinderLad wrote:Nasa politicka scena nije nikad bila ovako sjebana od kad je krenulo visestranacje
Bojim se da cemo tek da vidimo hiperrijalitizovanu "scenu" u postvucicevskom vremenu.
- Post n°30
Crnomantijaški mladunac sa izvornim hadezeovskim sloganom. Pozdravljam.disident wrote:Mozda legijatan i baka praseFilipenko wrote:
- Post n°31
Poslanica Demokratske stranke (DS) Gordana Čomić koja mesecima, kao i ostali poslanici demokrata bojkotuje parlament, danas se vratila u skupštinsku salu.
Čomić je obrazložila svoje predloge zakona o izboru narodnih poslanika i lokalnim izborima, koji predviđaju da žene na izbornim listama, i republičkim i lokalnim, čine najmanje 40 odsto.
Ona je rekla da je između politike DS da bude više žena u politici i odluke stranke da se bojkotuje rad parlamenta, ona svoj izbor napravila.
- Ja sam odlučila kako sam odlučila i opet bih tako. A vas molim da podsetite svoje predsednike da mogu i oni da odluče i da zaista u subotu (kad se bude glasalo o predloženom zakonu) bude praznik demokratije i dan radosti za žene Srbije - rekla je Čomić.
Čomić je obrazložila svoje predloge zakona o izboru narodnih poslanika i lokalnim izborima, koji predviđaju da žene na izbornim listama, i republičkim i lokalnim, čine najmanje 40 odsto.
Ona je rekla da je između politike DS da bude više žena u politici i odluke stranke da se bojkotuje rad parlamenta, ona svoj izbor napravila.
- Ja sam odlučila kako sam odlučila i opet bih tako. A vas molim da podsetite svoje predsednike da mogu i oni da odluče i da zaista u subotu (kad se bude glasalo o predloženom zakonu) bude praznik demokratije i dan radosti za žene Srbije - rekla je Čomić.
_____
????
- Post n°33
Vučić: Skupštinska većina prihvatiće predlog Gordane Čomić
https://insajder.net/sr/sajt/vazno/16847/Gordana-%C4%8Comi%C4%87-(DS)-prekinula-bojkot-sednica-Skup%C5%A1tine.htm
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će većina u Skupštini Srbije prihvatiti predlog poslanice Demokratske stranke Gordane Čomić da na svakoj izbornoj listi mora biti zastupljeno bar 40 odsto žena.
On je ocenio da će usvajanjem tog predloga, Skupština Srbije biti među prvih pet parlamenata u Evropi po broju žena.
„Prihvatićemo kao većina u Skupštini da to bude zakonska obaveza. To će doprineti dodatnoj stabilizaciji političkih prilika u Srbiji jer su žene hladnokrvnije i uvek više brinu o budućnosti nego o prošlosti”, rekao je Vučić novinarima posle sastanka sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhejijem.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°34
Neke od načina kako se stvari menjaju i kako se može boriti demonstrirala je danas i @gordanacom. Njen amandman POSTAJE deo regulative. Dakle, ostaje i posle izbora i na dobro svima.
— Bojan Klačar (@BojanKlacar) February 6, 2020
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°35
bokte
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°36
Zašto ste protiv toga da bude više žena u parlamentu?
- Guest
- Post n°38
eno tanja fajon place kako su je docekali radikali u srbiji, a dosla da cestita na demokratskim promenama propisa pred izbore i da sve podrzi
- Guest
- Post n°39
ficfiric wrote:Vučić: Skupštinska većina prihvatiće predlog Gordane Čomić
https://insajder.net/sr/sajt/vazno/16847/Gordana-%C4%8Comi%C4%87-(DS)-prekinula-bojkot-sednica-Skup%C5%A1tine.htm
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će većina u Skupštini Srbije prihvatiti predlog poslanice Demokratske stranke Gordane Čomić da na svakoj izbornoj listi mora biti zastupljeno bar 40 odsto žena.
On je ocenio da će usvajanjem tog predloga, Skupština Srbije biti među prvih pet parlamenata u Evropi po broju žena.
„Prihvatićemo kao većina u Skupštini da to bude zakonska obaveza. To će doprineti dodatnoj stabilizaciji političkih prilika u Srbiji jer su žene hladnokrvnije i uvek više brinu o budućnosti nego o prošlosti”, rekao je Vučić novinarima posle sastanka sa evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhejijem.
Pa to je veći feminizam i od Nataše Bekvalac!!! Ako je to uopšte moguće.
— Zapad Todorović (@ZapadTodorovic) February 6, 2020
GČ je the face of pristojnity.
- Guest
- Post n°40
ovo je ujedno odgovor na vise puta postavljano pitanje, mislim i na ovom forumu, a koje je glasilo "sta fali gordani comic"
- Post n°41
ja sam imao licnih kontakata sa njenom porodicom i sad ne mogu da ne razmisljam o tome. Mislim cerka njena je radila sa mnom vise godina, pa onda presla na isti takav posao u drugoj firmi iz razloga koji su sad komplikovani da objasnjavam, mada malo i zanimljivi.
Glupo je malo o tome pricati, ali ja sam anoniman, niko i nista, pa i nije strasno mislim. Oni su uzasno bogati ljudi. Plata moja dakle i njena, koja je meni sluzila za ono zivot, je njoj bio dzeparac. Roditelji su pokrivai stanovanje, auto i sve drugo sto su veci i dugotrajni troskovi, a plata joj je bila ovako da trosi. To odrasloj osobi u tridesetim godinama. kasnim dvadesetim u to vreme
Mozda su bili bogati i pre politike ne znam.
Hocu ukratko reci, ne treba joj ta poslanicka plata da jede, ne razumem zasto to radi. A ne moze misliti da ce imati nekog uticaja u tom novom naprednjackom parlamentu i generalno politici.
(ako moderator misli da ovo ne sme, nek mi kaze)
Glupo je malo o tome pricati, ali ja sam anoniman, niko i nista, pa i nije strasno mislim. Oni su uzasno bogati ljudi. Plata moja dakle i njena, koja je meni sluzila za ono zivot, je njoj bio dzeparac. Roditelji su pokrivai stanovanje, auto i sve drugo sto su veci i dugotrajni troskovi, a plata joj je bila ovako da trosi. To odrasloj osobi u
Mozda su bili bogati i pre politike ne znam.
Hocu ukratko reci, ne treba joj ta poslanicka plata da jede, ne razumem zasto to radi. A ne moze misliti da ce imati nekog uticaja u tom novom naprednjackom parlamentu i generalno politici.
(ako moderator misli da ovo ne sme, nek mi kaze)
- Post n°42
Далеко било када би јој посланичка плата требала да једе, тек то не би ваљало. Нећемо ваљда бескућнике и голаће да мећемо у поштовану Народну Скупштину?
Није ”ужасно богато” имати стан и ауто од породице. 99% људи у Србији наследи или стан или ауто, или оба. Неко добије крнтију од 500 евра, неко салонац у центру, него кућу у пропалом селу која више никоме није потребна.
У крајњој линији (лат. summa summarum) нико у српској политици није ту због идеала него да направи прво за себе нешто, да заради, згрне.
Мере похлепе су разне.
Није ”ужасно богато” имати стан и ауто од породице. 99% људи у Србији наследи или стан или ауто, или оба. Неко добије крнтију од 500 евра, неко салонац у центру, него кућу у пропалом селу која више никоме није потребна.
У крајњој линији (лат. summa summarum) нико у српској политици није ту због идеала него да направи прво за себе нешто, да заради, згрне.
Мере похлепе су разне.
- Post n°43
pa sta znam, ja jedem od svoje plate, sto ne bi poslanik
_____
????
- Guest
- Post n°45
pohlepna govna. politicke pozicije na kojima se comic nalazi vec decenijama i njoj samoj omogucavaju da joj plate i ostale naknade proistekle iz politike sluze samo za dzeparac. funkcije koje je obavljala oslobadjaju od trosenja gomile licnog novca, koje svako od nas mora da trosi od svoje plate. od jedne plate se zajebava, od tri naknade za kojekakve odbore i kurce palce se kupuju evri kola i stanovi. beskorisne parazitcine.
Last edited by AZ-5 on Thu Feb 06, 2020 6:44 pm; edited 1 time in total
- Post n°46
oberem s drvetaKinderLad wrote:Ti ne moras da kupujes kulen
- Guest
- Post n°47
Luka Bozovic
@lukazb 2h
Replying to
@BojanKlacar
and
@gordanacom
Šta misliš, koje bi šanse bile da taj amandman bude usvojen da njeno prisustvo sednici nije kontra odluci bojkota institucija?
Bojan Klačar
@BojanKlacar
2h
Možda i ne toliko male jer Ženska mreža dobro ili relativno dobro radi (iako ne sporim da je dobar momenat). Ali, u politici se ne računa ni namera, ni volja, samo posledice i zato je ovo dobro.
Luka Bozovic
@lukazb
2h
Ja sam gotovo siguran da bi taj predlog prošao kao i svaki drugi
Bojan Klačar
@BojanKlacar
1h
Verovatno si u pravu ali, posledice se mere na kraju.
Luka Bozovic
@lukazb
1h
Naravno, ali je pitanje da li bi imali šta da merimo da nije ovakvog konteksta
Bojan Klačar
@BojanKlacar
1h
Verovatno ne. Ali, politika stvara kontekst, politika treba i da crpi sve iz tog konteksta.
- Post n°48
Janko Suvar wrote:oberem s drvetaKinderLad wrote:Ti ne moras da kupujes kulen
Sa drveta saznanja. Kako se to kaze na slovackom?
- Guest
- Post n°49
u ns ubacila sina da bude presdesnik omladine stranke, kao seselj svog onog nakazu
seselj comic i sl su sve isti ljudi
seselj comic i sl su sve isti ljudi
- Post n°50
Gargantua wrote:
Luka Bozovic
@lukazb 2h
Replying to
@BojanKlacar
and
@gordanacom
Šta misliš, koje bi šanse bile da taj amandman bude usvojen da njeno prisustvo sednici nije kontra odluci bojkota institucija?
Bojan Klačar
@BojanKlacar
2h
Možda i ne toliko male jer Ženska mreža dobro ili relativno dobro radi (iako ne sporim da je dobar momenat). Ali, u politici se ne računa ni namera, ni volja, samo posledice i zato je ovo dobro.
Luka Bozovic
@lukazb
2h
Ja sam gotovo siguran da bi taj predlog prošao kao i svaki drugi
Bojan Klačar
@BojanKlacar
1h
Verovatno si u pravu ali, posledice se mere na kraju.
Luka Bozovic
@lukazb
1h
Naravno, ali je pitanje da li bi imali šta da merimo da nije ovakvog konteksta
Bojan Klačar
@BojanKlacar
1h
Verovatno ne. Ali, politika stvara kontekst, politika treba i da crpi sve iz tog konteksta.
Ima jos da giljaju do diskursa. O r a k u r s u da ne pricam