Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Crna Gora

Јанош Винету

Crna Gora - Page 27 Empty Re: Crna Gora

Post by Јанош Винету Fri Jan 03, 2020 5:02 pm

Причаш опет будалаштине. Такав исти механизам ради у Канади, Русији,  у Америци, то ради у Великој Британији. На овом нивоу то није питање шта ми као грађани можемо да урадимо против ДБа, ФСБа, Федералног истражног бироа, Централне обавештајне, Централне комуникационе управе. Можемо само да ... побегнемо у Хондурас. Шта да радиш против заједничке операције црногорске и српске обавештајне службе? Шта да радиш када комплетна медијска структура у Британији, владајућа торијевска странка, БиБиСи и државне тајне службе раде на томе да прогурају Брексит? Happened on our watch? Ма немој. 

А додатно је гадно кад лева либерална струја којој ти припадаш мобилише на помоћ једној страни у фингираном сукобу, кад твоји Чеде Јовановићи и Соње Бисерко седе са Шешељем на Пинку и праве апел који служи не да решава проблем, него да га продуби и да провоцира другу страну, да замађијa и оне који се не би дали.

Last edited by Utvara on Fri Jan 03, 2020 5:09 pm; edited 1 time in total

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 03, 2020 5:07 pm

ja sam se predomislio, moram stati iza crkve ciji sledbenici ovako promiisljaju i tumace pravoslavlje 

nedaj se spc nasa mila + princip je vazan 

Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 03, 2020 5:10 pm

Utvara wrote:Причаш опет будалаштине. Такав исти механизам ради у Канади, Русији,  у Америци, то ради у Великој Британији. То није питање шта ми као грађани можемо да урадимо против ДБа, ФСБа, Федералног истражног бироа, Централне обавештајне, Централне комуникационе управе. Можемо само да ... побегнемо у Русији или Кину.

А додатно је гадно кад лева либерална струја којој ти припадаш мобилише на помоћ једној страни у фингираном сукобу, кад твоји Чеде Јовановићи и Соње Бисерко седе са Шешељем на Пинку и праве апел који служи не да решава проблем, него да га продуби и да провоцира другу страну.
    Какав леп спој “а шта ви радите црнцима?” са “јао, само немој да случајно провоцирамо фашисте”. Кажем ја да је та ствар вирална, народ научио матрицу па сад само штанца!
    ficfiric

Post by ficfiric Fri Jan 03, 2020 5:13 pm

AZ-5 wrote:ja sam se predomislio, moram stati iza crkve ciji sledbenici ovako promiisljaju i tumace pravoslavlje 

nedaj se spc nasa mila + princip je vazan 

Krajnje je vreme bilo. Dobrodosao

_____

Uprava napolje!

Јанош Винету

Post by Јанош Винету Fri Jan 03, 2020 5:13 pm

Свако нормалан би се одазвао попу који те позове да ”браниш светиње које Мило отима”. Такав човек није фашиста.

Исто као што се ти хваташ на другу, другачију али не мање ефикасну бућку  ”великосрпски национализам који нас је увео у ратове, морамо помоћи Милу да ефикасније покраде и уведе нас у НАТО против наше воље ”.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 03, 2020 5:15 pm

Ма да, све је то (иста) бућка... 

Ал’ Миле провалио!
    Bluberi

Post by Bluberi Fri Jan 03, 2020 5:18 pm

Ponavljaš se.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 03, 2020 5:19 pm

“Свако нормалан”... јао, не могу више. Не могу.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 03, 2020 5:20 pm

Bluberi wrote:Ponavljaš se.
    Као што рекосмо, овде се ради о понављању. Али ја стварно нећу више, рекао сам шта сам имао.
    Bluberi

Post by Bluberi Fri Jan 03, 2020 5:22 pm

No Country wrote:
    Bluberi wrote:Ponavljaš se.
    Као што рекосмо, овде се ради о понављању. Али ја стварно нећу више, рекао сам шта сам имао.
    Da, ali si ti gluv za druge argumente, slep si za nove konstalacije.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 03, 2020 5:25 pm

Глух, нијем и слијеп.

Ајде понуди какву нову констелацију, плиз? Ал’ да није Беба?
    bradilko

Post by bradilko Fri Jan 03, 2020 5:26 pm

ovaj zakon nije pokrenut iz srbije nego iz podgorice i to zvanične.
    što se tiče apela sigurno ima ljudi koji stvarno veruju u to što su potpisali a vrv ima i onih koji se mnogo ne pitaju šta potpisuju nego ko im je dao da to potpišu. ima sigurno i zlonamernih. ali taj apel je u stvari ispao kontraproduktivan za milov režim.
    kad bi ispratio hronologiju događaja video bi nelogičnost u tvom pisanju. 
    sad ko se sve zakači za voz to stvarno nije problem crkve u crnoj gori. 
    čak su me amfilohije i društvo iznenadili sa koliko takta vode proteste. u početku je delovalo da ih pokreću ovi iz df-a, policija je počela po mraku da bije i privodi ali nisu izazvali nasilnu reakciju što im je kao  i uvek bio cilj.
    znamo kako se pojavio žvalavi i kome je to išlo u prilog. kao i ovo u beogradu i ovo paljenje badnjaka. crkva u mne  je oštro reagovala i odbila "asistenciju" vučića na najveću žalost mila i njegovih sendvičara. čak je i procrnogorska opozicija prokljuvila čiji je to sve dogovor. 
    jasno je da će se za ovo uhvatiti razni šovinisti i faš ološ ali to ne može niko da kontroliše. može svojim činjenjem da se distancira i to je sve. 
    ovo o čemu ti pričaš su zlonamerne mantre o tome kako znaš i osetiš velikosrbina kao zlu paru. tebi je razuman svaki revanš nad srbima gde god bio iako te začudo ne zanimaju isti ni ovi što ih ugrožavaju. po tebi je to zasluženo uvek i ko zna još koliko dugo. a znaš li da je tako razmišljao i svaki srpski šoven krajem 80-ih, tražio je revanš i to od onih koji mu nisu ništa krivi. 
    ako slediš princip onda presedan ne postoji inače bi to bila pravda rulje po simpatijama. princip je ne podržavati nasilje nad bilo kojom etničkom grupom a posebno se treba zalagati za one koji ti nisu "simpa". 
    i mani to zaokruživanje i i to su srbi zaslužili jer nisu. nije niko pa ni oni. 
    jebote zar o tome treba da se uopšte raspravlja??
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Fri Jan 03, 2020 5:30 pm

Расправљало се са њим на свим темама и на свим темама је узрок ”великосрпски национализам”.

Црна Гора и шта се тамо догађа га не занима, занима га истрага ”великосрпског национализма”.

Last edited by Utvara on Fri Jan 03, 2020 5:31 pm; edited 1 time in total

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    Bluberi

Post by Bluberi Fri Jan 03, 2020 5:31 pm

No Country wrote:Глух, нијем и слијеп.

Na primer, jedan potpisnik kaže, a to je potka apela: "Može o Vrhovnom misliti ko šta hoće, ali držim da mu je (za razliku od povelikog dela opozicije) došlo iz dupeta u glavu da se velikosrpski hegemonizam i avanturizam najviše olupa o glavu upravo Srbiji."
    Erős Pista

Post by Erős Pista Fri Jan 03, 2020 5:32 pm

No Country wrote:
    William Murderface wrote:

Evo opet, ja u klin ti u plocu. Ne mozes sve citati kroz "srbovanje", budi ekapert sto puta, ne razumes cemu ono u ovom konkretnom slucaju sluzi. Svi sagovornici su ti dobronamerno skrenuli paznju na uzrok cele stvari - a taj uzrok je Milov zakon kojim se diskrimise SPC. Na to si odmahnuo rukom i rekao - heh, diskriminacija, znam ja tu velikosrpsku pricu. Onda insistiras na tome da CG patlament ima "pravo" da donese kakav god zakon hoce. Pa ne, sori, ali nema. Nijedan nema - osim ako nisi u fazonu tiranije vecine. A posebno nema onaj koji u sustini tankom vecinom uspeva vec 20 godina da vlada podeljenom zemljom. 

Ovaj apel ti se svidja for all the wrong reasons - jer peva pesmicu koju ti najbolje obozavas - velikosrpstvo, itd. Ali upravo zato je pogresan - on sluzi tome da nesto drugo (cinicnu elitnu politiku, sto rece Utvara) zamaskira u jezik iz devedesetih i tragediju ponovi kao farsu. Bukvalno jedan covek, pomenuti Beba, upravlja i Milovom i Vucicevom propagandnom masinerijom. On stoji i iza ovog apela i iza talking heads koji se pojavljuje na Pinku i Hepiju da seru o kukavnom srpstvu ugasenom. Bukvalno prisustvujemo marionetskoj predstavi.
    По шести пут: причао сам искључиво о тзв. апелу, и још мало више о реакцијама на тзв. апел. При томе се нисам либио ни да кажем шта мислим о појединим овдашњим реакцијама, и мислим да је то твој основни проблем. А јебе ми се живо за Мила Ђукановића и његову кнежевину, а још и знатно живље за СПЦ. Јебе ми се и за Бебу Поповића, а понешто и за светоназор који политичке и друштвене процесе, и то оне сада већ поприлично дугог трајања, види као искључиво кулоарске марифетлуке и заверологију. Е, ал више није ДБ, сада је Беба, сада смо факин апдејтовали наше разумевање света?

Ствар је врло проста: Србијом је опет задувао познати ветар, па се мало развигорио и овим забаченим форумом. Та ствар има своје законитости, узроке и иконографију, и сасвим објективно представља основни друштвени проблем, управо онај који не да Србији да се коначно изглави из живог блата 90-тих, и коначно закорачи у то нешто ново. То јесте пртљаг 90-тих, а са тим се багажом не излази из рупе. Него си осуђен на вечито понављање. То је та прича, и мада јесте донекле забавно за све оптуживати емигрантски сломљени сат - ја ипак мислим да је много корисније позабавити се произвођачима дотичног ветра, дакле медијима и онима који их контролишу, затим навијачима, властима и опозицијом, итд., има то све свој ред и смисао, овде се окупљају паметни људи који познају механизам, да не идем сад у баналије. Да, ја не сумњам да је иза свега веома цинична политика изузетно мале групе људи која чини све да би продужила власт т.ј. лиценцу на пљачку - али је метод производња кризе, подјаривање национализма, дестабилизација околних држава. Дакле - 90-те. Мрднуло се није. И не зато што то мени когнитивно одговара - не одговара ми уопште, ни на који начин - него зато што никада нису били принуђени да измишљају било шта ново, ова ствар проверено ради. И ту се опет враћамо на оно што тебе заиста жуља: it works on your watch. And among your friends.

Crna Gora - Page 27 3579118792

Dobro.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 03, 2020 5:33 pm

2 Брадилко:

Јел се ти то мени обраћаш? Ко “осети великосрбина као злу пару”? Коме је разуман сваки (?) реванш (?) над Србима? Шта причаш бре ти???
    Desmond Bojčinski

Post by Desmond Bojčinski Fri Jan 03, 2020 5:33 pm

Kako smo došli dovde da je branitelj Srbstva& Jedinstva Amfilohije the Ekumenator?
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Fri Jan 03, 2020 5:40 pm

Екуменски теолошки дијалог нема везе са овом причом. Екуменски дијалог служи да се ускладе теолошки и догматски ставови између помесних православних па и католичких цркава. То није унијаћење, него јачање међуцрквене сарадње и црквене дипломатије. Нешто што нам је преко потребно, ми смо у теолошкој изолацији и запећку, не пратимо модерне црквене токове.

Та је етикета залепљена Амфилохију како би га оклеветали као недовољног националисту и као унијату, примитивно и подло замешатељство медијске сатанизације са циљем да му се смањи политички углед. Које се доста дуго задржало.

_____
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 03, 2020 5:42 pm

Bluberi wrote:
    No Country wrote:Глух, нијем и слијеп.

Na primer, jedan potpisnik kaže, a to je potka apela: "Može o Vrhovnom misliti ko šta hoće, ali držim da mu je (za razliku od povelikog dela opozicije) došlo iz dupeta u glavu da se velikosrpski hegemonizam i avanturizam najviše olupa o glavu upravo Srbiji."
    Ипак, та се банална историјска лекција још увек не учи у школама. Врховни је зна, али је не популарише. Зашто?
    Bluberi

Post by Bluberi Fri Jan 03, 2020 5:44 pm

To pitaj potpisnike.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 03, 2020 5:47 pm

Питам ево тебе.
    Јанош Винету

Post by Јанош Винету Fri Jan 03, 2020 5:50 pm

No Country wrote:“Свако нормалан”... јао, не могу више. Не могу.

Човек је епископ, владика. ”Брањење српства” је оно што га дефинише, тако се СПЦ легитимизује пред народом већ 300 година, имају тапију на ”брањење српства”. Томе служе, у овој констелацији ствари. Између осталог, на овим просторима је питање религије национална и идентитетска ствар која има одређени мобилизациони и политички потенцијал. Зато га и Мило жели уз себе.

Као што Мило има исту на ”брањење црногорства”, или ХДЗ на ”хрватства”.

Last edited by Utvara on Fri Jan 03, 2020 5:55 pm; edited 1 time in total

_____
    Bluberi

Post by Bluberi Fri Jan 03, 2020 5:53 pm

No Country wrote:Питам ево тебе.
    Pitaš me zašto radikalni naciomalista ne radi nešto što je protiv njegovog bića?
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 03, 2020 5:54 pm

2 Утвара:

Па тачно ту је проблем. Теби је све то постало нормално. Дабоме, не само теби, нити си богзна шта крив у свему томе.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Fri Jan 03, 2020 5:56 pm

Bluberi wrote:
    No Country wrote:Питам ево тебе.
    Pitaš me zašto radikalni naciomalista ne radi nešto što je protiv njegovog bića?
    Е јебеш ме, Блубери. А обећао си какву нову констелацију?

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Thu Nov 14, 2024 10:52 pm