pravi tajming!
Beograd
- Post n°751
Re: Beograd
pravi tajming!
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°753
Istok Pavlović
@istok
·
40m
ma bre, ko me zna, dobro zna da ja samo volim da kontriram. Evo sad sam se uozbiljio i napisao da podržavam
@ZaNasKe
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°755
Bas tako.
Mnogo mi je drago sto su ga nagazili.
Mnogo mi je drago sto su ga nagazili.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°757
— Nikola Silic (@NikolaSilic) August 18, 2020
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°758
fale svojevrsni kraci.
_____
I don't have pet peeves, I have major psychotic fucking hatreds.
- Post n°761
Postiji taj kontinuitet nakazne figuracije poslednjih 20 godina, kicenja nakitom gospodje nikolajevic za koji se veruje da je originalan a ona ga je odavno zalozila i zamenila kopijama sa ali ekspresa jos od onog dusana ispred palate pravde pa preko surcinskog tesle, ruske antisemitske ekstra-teritorije i princip-djindjica i raskrecenog "cesu mi se muda" pekica i bizzaro alijeva pa do ove monstruoznosti.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°762
što đinđić - pa barem strela nije figuracija
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°763
Ma govorim o onom spomeniku principu za koji pola stranaca misli da je djindjic. a sto se mrkijeve strele tice covek mora da se divi njegovom politickom uspehu da istera takve projekte u ovoj estetskoj klimi
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°764
Nista bolje nismo ni zasluzili. Ako sami ne znamo da napravimo spomenik onome za koga kao tvrdimo da je "osnivac drzave" onda i treba da nam se poseru na glavu ovim srednjovekovnim NN licem na Kalimeru od mozgovne artiljerijske granate. I jos zajebavaju nekim "baroknim" objasnjenjima duboke simbolike od koje niko ziv ne moze ni pola da upamti.
- Post n°766
Pa tu se formalna strana zamenjuje nekim priprostim alhemijskim.alegorijama i horoskopskim metaforama. Zato sto je sustinski grandomanski kic mora da se napakuje nekim recnikom.simbola.
Btw, ja mislim da vucic, na primer, ovo zaista voli i da je njemu to lepo.
Btw, ja mislim da vucic, na primer, ovo zaista voli i da je njemu to lepo.
_____
- Post n°767
Mislim, ono, ja verujem da u Turskoj nema spomenik sa razbijenim vizantijskim šlemom.
- Post n°768
beatakeshi wrote:Koje je ovo paganstvo .
hriscanstvo i jeste shvaceno kao paganstvo od strane ogromne vecine ljudi kojima su preci bivsi pagani. sistem je isti. vrhovni bog i "manji bogovi" kojima se ljudi mole, dizu im se hramovi i kipovi u antici su ekvivalent hriscanskim svecima kojima se ljudi mole, dizu im se hramovi i kipovi. sve je poprimilo nesto drugaciju formu, ali sustina je ostala ista za veliku vecinu ljudi.
Last edited by Sergen Yalçın on Wed Aug 19, 2020 12:04 pm; edited 2 times in total
_____
I don't have pet peeves, I have major psychotic fucking hatreds.
- Post n°769
boomer crook wrote:Ma govorim o onom spomeniku principu za koji pola stranaca misli da je djindjic. a sto se mrkijeve strele tice covek mora da se divi njegovom politickom uspehu da istera takve projekte u ovoj estetskoj klimi
ne mora.
_____
????
- Post n°770
Pa ja borami pocinjem. Ovo je ocigledno zadata linija i ne znam kako se on kroz to provlaci. Ili je to kost za evro-slinavce da i oni nesto glockaju
_____
- Post n°771
Talason wrote:meni nije glavno pitanje kakvi su spomenici, nego zašto bre spomenici?
Pa mora, sve je propalo pa kao nekad je bilo bolje. A to nekad je drugi kosmos u odnosu na ovo.
- Post n°772
Pa ja se slazem sa talasonom. Jedan od onih modernista kada.su ga optuzili za preteranu apstraktnost nekog od spomeniks i da doticni lici na decije igraliste a ne na nesto sto ima komemorativnu funkciju je odgovorio da je njemu cilj da u buducnosti svi spomenici budu decija igralista.
_____
- Post n°773
boomer crook wrote:Pa ja borami pocinjem. Ovo je ocigledno zadata linija i ne znam kako se on kroz to provlaci. Ili je to kost za evro-slinavce da i oni nesto glockaju
Ostalo je i mslo hrskavice i zagorelog mesa na krajevima
- Post n°774
Mmmmmm...
_____
- Post n°775
boomer crook wrote:Pa ja borami pocinjem. Ovo je ocigledno zadata linija i ne znam kako se on kroz to provlaci. Ili je to kost za evro-slinavce da i oni nesto glockaju
To, plus se Djindjic ne vidi kao nacionalni velikan, i ako ista, igra negativnu ulogu u nacionalistickom istorijskom narativu, stoga je svejedno kakav mu je spomenik.
Last edited by Erős Pista on Wed Aug 19, 2020 12:12 pm; edited 2 times in total
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije