Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу града Београда најоштрије демантује писање дневног листа Политика да ће се у наредних 12 месеци почети са постављањем трамвајских шина на линији 1 која ће ићи од Славије до Калемегдана.
Жао нам је што угледан лист као што је Политика свој текст базира на “извору из Дирекције” а не на званичним изјавама које увек можете да добијете.
Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу града Београда расписала је конкурс за израду техничке документације за проширење пешачке зоне Кнез Михаилове.Предмет конкурсне документације је израда идејног решења, идејног пројекта и пројекта за извођење са планом превентивних мера за проширење пешачке зоне Кнез Михаилове.
То обухвата уређење Васине и Узун Миркове улице, дела Улице краља Петра и Академског трга. У техничку документацију ће се уградити и раније усвојено идејно решење трамваја дуж потеза Славија – Калемегдан, а уколико буде потребно, у складу са резултатима археолошких истраживања на Студентском тргу, техничка документација ће бити проширена.
Како је рок за израду ове документације 290 дана од тренутка увођења извођача у посао, то практично значи да је немогуће да радови како је Политика најавила почну за 12 месеци. Јер пре него што почну радови неопходно је завршити археолошка истраживања на Студентском тргу, прва која плаћа Београд у последњих 30 година, а потом и изградити гаражу. Поред тога, да би се пустио трамвај кроз центар града неопходно ие изградити тунел од Карађордјеве до Булевара деспота Стефана који ће смањити саобраћај у центру града за 14 одсто.
Свако ко се разуме у динамику радова зна да је, ако се све ово зна, немогуће да радови почну у краћен року од 5-7 година.
Молимо вас да се убудуће обратите Дирекцији званично када вршите процену рокова. На овај начин објављујући нетачна предвиђања дезинформишете јавност.
https://www.beoland.com/saopstenje-direkcije-povodom-pisanja-lista-politika/
Beograd
- Guest
- Post n°701
Re: Beograd
Ima i zvaničan demanti:
- Guest
- Post n°702
Pa to se vidi i iz prvog teksta, to je nekakav strateški plan za budućnost i ništa više.
No, jako je dobro što se kod nas počelo reagovati ovako brzo, u najranijim fazama planiranja.
No, jako je dobro što se kod nas počelo reagovati ovako brzo, u najranijim fazama planiranja.
- Post n°703
неопходно ие изградити тунел од Карађордјеве
Патје ие задовољан овим.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°704
Ma kakvog planiranja, izvedeno stanje Karađorđeve vs. planovi za Karađorđevu (sa okolinom) niđe veze, a to im je neki kao flagship projekat sad.
Majmuni u tenkovima, gomila nemača pojma i korumpiranih improvizatora.
Majmuni u tenkovima, gomila nemača pojma i korumpiranih improvizatora.
- Post n°705
Grad kranova
Rektorka za Nova.rs: Majstori srušili zid moje dnevne sobe
U toku radova na novoj zgradi na Paliluli, koja se nalazi odmah pored zgrade u kojoj živi rektorka Beogradskog univerziteta Ivanka Popović, danas se dogodio incident u kom je srušen zid rektorkine dnevne sobe, kaže Popović za Nova.rs.
Kako objašnjava Popović, radnici firme “Samex Group”, nalivali su beton za zid nove susedne zgrade.
“Nalili su toliko betona da se srušio zid moje dnevne sobe i uništio prostoriju”, objašnjava rektorka Beogradskog univerziteta za Nova.rs.
Ovaj nesvakidašnji incident, dogodio se danas oko 17 časova.
“Na sreću, u tom trenutku nije bilo nikog u stanu, pa niko nije ni povređen”, kaže Popović i dodaje da su je komšije pozvale i javile joj šta se dodogodilo.
Rektorka navodi da će se sutra veštačenjem utvrditi obim štete koja je, kako kaže, velika.
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°706
Mozda je mala prijateljska opomena. Srecom nema konja.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°707
Sumnjam da bi bas ovako opominjali. Sekli bi gume, provalili u stan ili nesto slicno sto vec rade
_____
★
Uprava napolje!
- Guest
- Post n°708
Đurica Lukić
8d
Ja bih spomenik Stefanu Nemanji napravio da bude duplo veći i da ima još više kosturskih lobanja oko sebe i da na crkvenoslovenskom radnim danima izgovara SMRT BUGARIMA a vikendom da iz njega svira Amadeus bend "moja je zemlja tamo gde si rođena". Takođe da mu se ugrade bacači plamena u nozdrve pa kad se neko približi da se slika da ga SAŽEŽE U OGNJU i da viče IDE GAAAS
- Post n°709
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°710
Ja bih mu i u drugu ruku stavio umesto mača veliku srebrnu viljušku
- Post n°711
_____
"Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža." - Monsier K.
- Post n°712
Ovo kinesko bar lici na ono sto imamo sacuvano od lika SN.
- Post n°713
Ma de bre. Ko neki šao lin monah. A ovo treće je baš onako ofrlje. Šta mu je onaj svitak u ruci?
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°714
Inače moram nešto da priznam. Svidelo mi se kako je SN koncipiran u Nemanjićima. Samo da je u nekoj boljoj seriji.
_____
~~~~~
- Guest
- Post n°715
Chain lightning scroll.Летећи Полип wrote:Šta mu je onaj svitak u ruci?
- Post n°716
Vala baš i deluje ko neki quest giver.
_____
~~~~~
- Post n°717
Летећи Полип wrote:Ma de bre. Ko neki šao lin monah. A ovo treće je baš onako ofrlje. Šta mu je onaj svitak u ruci?
Цепаница, да му слети соко.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°718
Meni se kinez svidja, uz malo nizi postament. Al da vidimo ovog u celini nista do tada ne razmisljam
- Guest
- Post n°719
Ne vidim šta ima da se razmišlja, to je megalomansko ruglo, smešteno u rupetini i koje će kretenski viriti preko vrhova zgrada, i nažalost će ostati sa nama par vekova.
- Post n°722
Bojim se da ce se svidjati vecini.
Jbt, kakvi spomenici su se radili pre pedeset godina a kakvi danas. Nemanje, Janosi, Tudjmani...
Jbt, kakvi spomenici su se radili pre pedeset godina a kakvi danas. Nemanje, Janosi, Tudjmani...
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°724
toliko smo iskompleksirani kao narod i to mora tako.
_____
I don't have pet peeves, I have major psychotic fucking hatreds.
- Post n°725
Postolje tj kako se ono bese zove stao mi mozak - je totalni bizar.