Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Beograd

Nektivni Ugnelj

Beograd - Page 19 Empty Re: Beograd

Post by Nektivni Ugnelj Tue Jul 28, 2020 9:04 pm

Vasa wrote:Fontanu bre
    Beograd - Page 19 3579118792
    Sotir

Post by Sotir Tue Jul 28, 2020 9:04 pm

Аман, хоће ли људи напокон да схвате разлику између атентата и терористичке чина.

Post by beatakeshi Tue Jul 28, 2020 9:07 pm

Vesićara nas je majstorski istrolovao.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Jul 28, 2020 9:09 pm

Vasa wrote:Verovatno je pisao i brisao sto puta i nije uspeo da izbegne klopku.
    Jebi ga druže mora se više i čitati i pisati da bi umeo da kritikuješ ovo imenovanje a da ne ispadneš ustaša.
    Ма да, то је сада најважније да те дежурни шовинисти не назову усташом.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Jul 28, 2020 9:12 pm

No Country wrote:
    Vasa wrote:Verovatno je pisao i brisao sto puta i nije uspeo da izbegne klopku.
    Jebi ga druže mora se više i čitati i pisati da bi umeo da kritikuješ ovo imenovanje a da ne ispadneš ustaša.

Uvek je važno biti precizan u izražavanju, recimo, pored drugih razloga, da ne bi davao municiju oponentima.
    disident

Post by disident Tue Jul 28, 2020 9:16 pm

Sotir wrote:Аман, хоће ли људи напокон да схвате разлику између атентата и терористичке чина.
    https://www.dw.com/hr/spomenik-stolaru-koji-je-htio-ubiti-hitlera/a-15515723

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Jul 28, 2020 9:18 pm

Vasa wrote:
    No Country wrote:

Uvek je važno biti precizan u izražavanju, recimo, pored drugih razloga, da ne bi davao municiju oponentima.
    То је тачно. Но да будем сасвим прецизан: овај страх од дотичне етикете има сасвим дугачији смисао, није то страх од неразумевања, него од тога да не будеш одбачен и обележен. Тај страх је основни механизам стада.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Jul 28, 2020 9:20 pm

Ovo je sad vec lupetanje.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    disident

Post by disident Tue Jul 28, 2020 9:22 pm

No Country wrote:
    Vasa wrote:

То је тачно. Но да будем сасвим прецизан: овај страх од дотичне етикете има сасвим дугачији смисао, није то страх од неразумевања, него од тога да не будеш одбачен и обележен. Тај страх је основни механизам стада.
    Kad bi samo olenik imao milje kome bi mogao da pripada....

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Jul 28, 2020 9:23 pm

Erős Pista wrote:Ovo je sad vec lupetanje.
    Ако ти је тако лакше...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Jul 28, 2020 9:25 pm

No Country wrote:
    Vasa wrote:

Zbunio si me ovim non sequitur momentom.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Jul 28, 2020 9:30 pm

Тешко. Но ако сам те заиста збунио - погледај Пиштино "није сад време да кажем оно што заиста мислим" и малу расправу која се из тога изродила, пре пар страна.

Страх постоји.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Jul 28, 2020 9:34 pm

Pogledao i Pišta je to ipak rekao malo drugačije i mislivši na nešto drugo. A ideja da bi se Pišta na takav način plašio suda gomile mi je urnebesna, iz mnogo razloga, od kojih većina pripada RL svetu.
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Jul 28, 2020 9:36 pm

@NC

Da li shvatas da javni govor ima i neku drugu svrhu osim virtue signaling-a i zasto ne?

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Јанош Винету

Post by Јанош Винету Tue Jul 28, 2020 9:37 pm

Па ваљда и треба да постоји неки страх и стид? За све постоји неки хабитус, што је дозвољено једном, није другом. Професионални политичар мора да зна како се хода по јајима, иначе ће разбити све.

_____
    Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
    Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Jul 28, 2020 9:38 pm

Vasa wrote:Pogledao i Pišta je to ipak rekao malo drugačije i mislivši na nešto drugo. A ideja da bi se Pišta na takav način plašio suda gomile mi je urnebesna, iz mnogo razloga, od kojih većina pripada RL svetu.
    Аха. Јер је тако гласовала Низоземска.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Jul 28, 2020 9:41 pm

Beograd - Page 19 903208043
    Nije ni bitno, na kraju - ovde imamo samo svoje reči.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Jul 28, 2020 9:44 pm

Erős Pista wrote:@NC

Da li shvatas da javni govor ima i neku drugu svrhu osim virtue signaling-a i zasto ne?
    Хе, сам си рекао: "рекао бих још нешто, али није атмосфера". Дабоме да није, када се форумом шеткају доказани ловци на усташе, а са којим ти желиш да останеш другар. Али чак је и у једној бенигнијој конотацији довољно лоше: ти заиста мислиш да је то што је Дубравка С. рекла неумесно. Можда је добрим делом истина, али је та истина, у овом политичком тренутку, штетна и непријатна. Ти си бре побеђен човек.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Jul 28, 2020 9:47 pm

Uznemirujuce je jako sto je problem s tobom No Country slican problemu sa Zuperom - ne umes da razgovaras bez ulazenja u licno, u licne motive, u ucitavanja, u licne kvalifikacije.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Jul 28, 2020 9:53 pm

ja sam ovih dana gledao one što kupuju i renoviraju kuće, odu da kupe pločice i kao ima neke jeftine za 200 usd, a ove fine su 500

i onda kao ruše zid i uzmu čekić
    Erős Pista

Post by Erős Pista Tue Jul 28, 2020 10:05 pm

No Country wrote:
    Erős Pista wrote:@NC

Хе, сам си рекао: "рекао бих још нешто, али није атмосфера". Дабоме да није, када се форумом шеткају доказани ловци на усташе, а са којим ти желиш да останеш другар. Али чак је и у једној бенигнијој конотацији довољно лоше: ти заиста мислиш да је то што је Дубравка С. рекла неумесно. Можда је добрим делом истина, али је та истина, у овом политичком тренутку, штетна и непријатна. Ти си бре побеђен човек.

SNS je naprosto postavio mamac i Dubravka se upecala. Ali sto se ona upecala ni po muke, problem je sto ce oni to koristiti onako kako im se prohte i time obojiti ceo dogadjaj. Da li razumes da se javnost u Srbiji potpuno iskrivljena i da se svaki lapsus amplifikuje hiljadu puta? Ovi mamci sluze da bi se sa svojim kriticarima tukli na terenu po svom izboru. Ne treba im to omoguciti, a Dubravka im je omogucila.

Pritom ona nije bas sasvim ni u pravu (tema nije jednostavna), a Olenik je skoro sasvim u krivu.

Ali ako ti je lakse da sve objasnjavas mojim psiholoskim stanjem samo izvoli.

_____

Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Jul 28, 2020 10:40 pm

Mór Thököly wrote:Uznemirujuce je jako sto je problem s tobom No Country slican problemu sa Zuperom - ne umes da razgovaras bez ulazenja u licno, u licne motive, u ucitavanja, u licne kvalifikacije.
    Па банујте ме ко Зупера, и мирна Босна. А такође би било са твоје стране јако лепо када би мало погледао ко је овде први кренуо ад хоминем, но ја не очекујем немогуће.
    Sotir

Post by Sotir Tue Jul 28, 2020 10:42 pm

Talason wrote:ja sam ovih dana gledao one što kupuju i renoviraju kuće, odu da kupe pločice i kao ima neke jeftine za 200 usd, a ove fine su 500

i onda kao ruše zid i uzmu čekić
    Супруга то гледа годинама, а ја живим тако
    Остало нам је још неких сома и по евра и пар месеци рада да завршимо поткровље од 90квм.
    Прилично сам задовољан изолацијом крова, нисмо ниједном помислили да би нам требала клима.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue Jul 28, 2020 10:47 pm

Erős Pista wrote:
    No Country wrote:

SNS je naprosto postavio mamac i Dubravka se upecala. Ali sto se ona upecala ni po muke, problem je sto ce oni to koristiti onako kako im se prohte i time obojiti ceo dogadjaj. Da li razumes da se javnost u Srbiji potpuno iskrivljena i da se svaki lapsus amplifikuje hiljadu puta? Ovi mamci sluze da bi se sa svojim kriticarima tukli na terenu po svom izboru. Ne treba im to omoguciti, a Dubravka im je omogucila.

Pritom ona nije bas sasvim ni u pravu (tema nije jednostavna), a Olenik je skoro sasvim u krivu.

Ali ako ti je lakse da sve objasnjavas mojim psiholoskim stanjem samo izvoli.
    Дубравка се није “упецала”, него се усудила да дигне глас у једној мочвари, а у којој људи попут тебе бирају да ћуте. Зато и јесте мочвара. А знала је Дубравка, макар једнако добро колико и ти, на какав ће одијум да наиђе.

It’s really not personal. I do hold you to a bit higher standard, but in itself that’s a compliment. 

Није, понављам, у питању никакав “мамац”. Они ће људи стварно да дају улицу овој будали, и вероватно и какав филм/ серију да сниме. То је сада просто мера тога у чему живиш. А то што знаш да ћеш најебати ако против те ствари дигнеш свој слаби и усамљени глас... то је такође део водостаја.
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue Jul 28, 2020 10:55 pm

No Country wrote:
    Mór Thököly wrote:Uznemirujuce je jako sto je problem s tobom No Country slican problemu sa Zuperom - ne umes da razgovaras bez ulazenja u licno, u licne motive, u ucitavanja, u licne kvalifikacije.
    Па банујте ме ко Зупера, и мирна Босна. А такође би било са твоје стране јако лепо када би мало погледао ко је овде први кренуо ад хоминем, но ја не очекујем немогуће.

Pogledao sam, i Pišta nije. Ali jedno je nešto tipa "ne jedi govna", a drugo je "znam ja zapravo zašto ti to tako pišeš". Ovo drugo je gore i već sam ti jednom bio napisao da probaš to da pišeš na engleskom prvo jer bi u tom procesu verovatno video da ni sa kim tu gde si ne bi tako razgovarao. A taj tu standard komunikacije je meni inače mnogo draži. A takav standard - bez učitavanja - nije bolji jer pristoynity, nego je bolji zato što uvek ostavlja sebi prostora da možda baš i nisam 100% u pravu. Dakle, samo primeni te tu standarde komunikacije biće sve pet. A ne, ko neki, čim u Frankfurtu presednu odmah skidaju cipele i kaiš.

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 12:24 pm