Beograd
- Post n°276
Re: Beograd
a kad su posekli zavetni hrast na koridoru 11 ?
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°277
Bože moj, ljudi hoće da žive u centru, infrastruktura se prilagođava tome. I ne, nisu svi naprednjaci.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Guest
- Post n°278
Tačno. No, ipak bi tu trebalo da postoji nekakva procedura a ne da se siluju zakoni da bi se porušila zgrada koja pripada zaštićenoj ambijentalnoj celini Vračara. Bilans silovanja zakona i urbanističkih normi je grad u kome je neudobno živeti.
Dodaću i da je dvorište te zgrade bilo tačno ono što jedan grad čini zanimljivim: pedeset metara od prometne raskrsnice, direktno sa ulice ulaziš u izrazito mirnu, lepo dizajniranu dvorišnu baštu koja izgleda kao da si prošao u drugi svet, da si otkrio neku malu tajnu. Ali eto, baš tih 500 kvadrata moralo se prilagoditi težnjama kapitala i nije moglo apsolutno nikako drugačije.
Dodaću i da je dvorište te zgrade bilo tačno ono što jedan grad čini zanimljivim: pedeset metara od prometne raskrsnice, direktno sa ulice ulaziš u izrazito mirnu, lepo dizajniranu dvorišnu baštu koja izgleda kao da si prošao u drugi svet, da si otkrio neku malu tajnu. Ali eto, baš tih 500 kvadrata moralo se prilagoditi težnjama kapitala i nije moglo apsolutno nikako drugačije.
Last edited by Vasa Čokrljan on Sat Jun 20, 2020 11:14 am; edited 1 time in total
- Guest
- Post n°279
stare zgrade su loše i ako ih ruše
ja bih sve porušio
problem je što nove zgrade grade loše
ja bih sve porušio
problem je što nove zgrade grade loše
- Post n°280
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°281
prilicno sam zadovoljan sto zgrada u kojoj zivim iz 1938. ima 4 sprata i 17 stanova pa je po postojecim zakonima nemoguce izgraditi isplativno novogradnju namesto nje
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°282
Mozda ce i tu novu da projektuje neki dobar arhitekta, jbg ode jos jedna zgrada s crnom oljustenom fasadom kulturno dobro u Vračaru, pačvorku stilova i leglu kiča.
I ta je zgrada verovatno nikla na lešu nekog kućerka uz dogovor mafije s nadleštvom
Beograd je ceo nastao na takav način, ovo je samo nastavak istorije, baš šteta što prolaznik neće moći da odmara pogled pre nego naiđe na slavijsku fontanu
I ta je zgrada verovatno nikla na lešu nekog kućerka uz dogovor mafije s nadleštvom
Beograd je ceo nastao na takav način, ovo je samo nastavak istorije, baš šteta što prolaznik neće moći da odmara pogled pre nego naiđe na slavijsku fontanu
- Post n°284
Marius Lăcătuș wrote:prilicno sam zadovoljan sto zgrada u kojoj zivim iz 1938. ima 4 sprata i 17 stanova pa je po postojecim zakonima nemoguce izgraditi isplativno novogradnju namesto nje
Slicno.
Ali kad su ovima zakoni bili neki problem...
- Post n°285
ZVANIČNO POTVRĐENO: TROLA 28 SE VRAĆA NA STARU TRASU DO 6. JULA! pic.twitter.com/YMUo9HPk49
— Vratimo Trolu 28 (@VratimoTrolu28) June 29, 2020
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°286
Konačno.
Jebem im mater.
Jebem im mater.
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°287
А куда ће после шестог?
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°288
ficfiric wrote:ZVANIČNO POTVRĐENO: TROLA 28 SE VRAĆA NA STARU TRASU DO 6. JULA! pic.twitter.com/YMUo9HPk49
- Post n°289
E, to! Bravo.ficfiric wrote:ZVANIČNO POTVRĐENO: TROLA 28 SE VRAĆA NA STARU TRASU DO 6. JULA! pic.twitter.com/YMUo9HPk49
- Guest
- Post n°291
tu sam išao da slikam gromove. pasaž je bio fantastična urbanistička intervencija, otvarala je ceo taj pravac oko Zrmanjske prema Novom Beogradu, spajao je vizuelno ta dva kraja.
- Post n°293
ficfiric wrote:Grad kranova
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°294
ljeska, ne zrmanjska....Vasa Čokrljan wrote:tu sam išao da slikam gromove. pasaž je bio fantastična urbanistička intervencija, otvarala je ceo taj pravac oko Zrmanjske prema Novom Beogradu, spajao je vizuelno ta dva kraja.
kad bi ovo video, arhitekta bi se ubio, da se vec nije ubio
_____
....al zavoleh devojku iz stada
- Post n°296
Steta sto nije otkupio sve parcele ka NBGD da mu ne smetaju
- Post n°297
Ode Kosutnjak pod noz tj motornu testeru
https://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:873601-Avala-film-bi-u-Kosutnjaku-da-zida-Umesto-sume-stambeni-i-poslovni-kompleks-moguc-i-hotel-mesto-za-zivot-8000-ljudi?fbclid=IwAR1pPAPcA1vO6ef_GNIPJdTq944oOj36ADVWPAXOHMONsTSpTlUfRxHwwfg
https://www.novosti.rs/vesti/beograd.74.html:873601-Avala-film-bi-u-Kosutnjaku-da-zida-Umesto-sume-stambeni-i-poslovni-kompleks-moguc-i-hotel-mesto-za-zivot-8000-ljudi?fbclid=IwAR1pPAPcA1vO6ef_GNIPJdTq944oOj36ADVWPAXOHMONsTSpTlUfRxHwwfg
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°298
[url=http://mapa.urbel.com/publish/PDR za kompleks Avala filma/01_TEKST/01_tekst.pdf]http://mapa.urbel.com/publish/PDR%20za%20kompleks%20Avala%20filma/01_TEKST/01_tekst.pdf[/url]
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°299
Seci, boli me kurac. Prodali firmu budzašto na aukciji koja je trajala 20 sekundi, nepoznatim vlasnicima, sa nekakvim taksistima i plejbojima da im služe kao front, i gotovo cela javnost je ćutala.
Neka iščupaju sve do poslednjeg drveta što se mene tiče.
Neka iščupaju sve do poslednjeg drveta što se mene tiče.
- Post n°300
Mrtvo zelenilo. Neka se spremi Avala, ali ne firma. Ako ovi ostanu na vlasti jos 10 godina, otici ce i VRO, mmw.