boomer crook wrote:kondo wrote:deluje da je imala omanji šlog na levo oko, tipično alkoski
al slatka je
pink da je živ sad bi joj stavio kitu među sise
pink se ubio?
Уз малу помоћ шире друштвене заједнице.
boomer crook wrote:kondo wrote:deluje da je imala omanji šlog na levo oko, tipično alkoski
al slatka je
pink da je živ sad bi joj stavio kitu među sise
pink se ubio?
Cousin Billy wrote:Pade mi na um jedna stvar: odsustvo masovnog ideološkog pokreta nije nužno argument za odsustvo fašizma. Imamo masovni pokret ali u onlajn sferi. Razuđen je ali je jednako efikasan kao sredstvo mobilizacije i propagandno-ideološkog uslovljavanja. Shitposteri i trolovi su nove smeđe košulje.
Erős Pista wrote:Cousin Billy wrote:Pade mi na um jedna stvar: odsustvo masovnog ideološkog pokreta nije nužno argument za odsustvo fašizma. Imamo masovni pokret ali u onlajn sferi. Razuđen je ali je jednako efikasan kao sredstvo mobilizacije i propagandno-ideološkog uslovljavanja. Shitposteri i trolovi su nove smeđe košulje.
E ovde se apsolutno slazem, to jeste fasizam.
Ali, evo u cemu je fora, to zapravo nije fasizam kao rezim, nego fasizam kao slobodnolebdeca ideologija u cijem se sredistu nalazi fantazija o Putinu i Z-u.
Cousin Billy wrote:Nuking the world to own the libs.
Da sumiram svoje misli, a izvinjavam se zbog niza postova, ja jednostavno nemam poverenja u evroazijstvo kao delatnu ideologiju, i uopšte ne verujem da se ruski novi imperijalizam doživljava preterano ozbiljno i kod radikalnih predstavnika te ideje. To su nihilističke poštapalice kojima se prikriva prava ideologija, a ona je zapravo anti-ideologija: protivljenje ideji liberalizma koji se shvata kao odsustvo odsustva slobode kao idealno-tipskog stanja društva. Novi fašizam se definiše isključivo kroz apofatičke deklaracije i nihilizam, dakle kroz otpor napretku i društvenom liberalizmu, bez sadržaja koji bi to nadomestio. To je, a sad idem u doubling down jer sam tako u mogućnosti, groteksni simptom idejne istrošenosti jedne cele civilizacije.
Cousin Billy wrote:Pade mi na um jedna stvar: odsustvo masovnog ideološkog pokreta nije nužno argument za odsustvo fašizma. Imamo masovni pokret ali u onlajn sferi. Razuđen je ali je jednako efikasan kao sredstvo mobilizacije i propagandno-ideološkog uslovljavanja. Shitposteri i trolovi su nove smeđe košulje.