UK - Politika i društvo
- Post n°176
Re: UK - Politika i društvo
Jedina nada da ne bude torijevska vlada je ostala na (jbg, tako je) rimejn levim liberalima koji se dvoume izmedju LAB i LD. Posto su oni (opet, jbg, tako je) politicki najpismeniji deo birackog tela izvestan broj njih ce gledati ko se, objektivno, takmici u njihovoj izbornoj jedinici i glasace takticki. Ali...premalo je to, cijenim.
- Post n°177
ja sam digo ruke odavno. cuj, ,,jedina nada,,?!? izgubljeni su oni, zelim im brz oporovak
pazi, laburisticka partija je ok kada je ne vodi neko poput korbina. kada je vodi neki blerovac, e onda moze da se radi sa njima
pazi, laburisticka partija je ok kada je ne vodi neko poput korbina. kada je vodi neki blerovac, e onda moze da se radi sa njima
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°178
ma ne, nego jednostavno torijevci diktiraju tempo
- Post n°179
pa ali je problem u tome sto je korbin, sta ja znam, ekvivalent bodzou po kao "ekstremizmu" osim sto jedan od njih ce biti premijer a taj jedan je bodzo.
mislim lazna ekvivalenca. sta treba torijevci ili uopste stranke "desnog centra" da naprave da se na njih primenjuju ista pravila politicke nauke kao na stranke "levice".
mislim lazna ekvivalenca. sta treba torijevci ili uopste stranke "desnog centra" da naprave da se na njih primenjuju ista pravila politicke nauke kao na stranke "levice".
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°180
takodje mislim da se prenebegava broj rimejnera u severnim lab uporistima. to je oko nekih 15%. nije to zanemarljivo.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°181
Da traže veće poreze.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°182
Летећи Полип wrote:Da traže veće poreze.
pa kroz urusavanje javnih usluga oni zapravo sekundarno kostaju ljude vise. osim super-bogatih.
_____
- Post n°183
Mislim da potcenjujete broj ljudi kojim, i u ovim uslovima, ide dobro. Pod pritiskom su, ali im je u suštini dobro.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°184
bruno sulak wrote:takodje mislim da se prenebegava broj rimejnera u severnim lab uporistima. to je oko nekih 15%. nije to zanemarljivo.
mislis brexitera? ne razumem...
- Post n°185
Летећи Полип wrote:Mislim da potcenjujete broj ljudi kojim, i u ovim uslovima, ide dobro. Pod pritiskom su, ali im je u suštini dobro.
Zato sto se Brexit jos nije desio, videcemo posle (ne posle Brexita, nego posle kraja prelaznog perioda) Pri tom, ja uopste ne spadam u one koji misle da ce UK zadesiti neka ekonomska katastrofa u odnosu na ovo sto imaju danas. To je bogata zemlja. Plan (torijevaca) je da pojeftini hrana. Sto hoce. Medjutim, ono sto ce se 100% desiti je pad kvaliteta zdravstvenih usluga. I, kad se jednom resi Brexit, to ce ih kostati kod starijih glasaca, a mlade nece pridobiti jer njih bas briga za hranu. I tako ce post 2020 pasti s vlasti. Osim ako ode Skotska, kao sto je vec receno. To se onda ne zna.
- Post n°186
Летећи Полип wrote:Da traže veće poreze.
tako je. tesko je kad se gleda iz srbije, ali u tom ekonomskom smislu Engleska je potpuno desno naherena (i to i na taj "glup" nacin da se ne vidi kako u stvari vise placas usled drugih stvari iako su niži porezi, ali tako je)
- Post n°187
bruno sulak wrote:pa ali je problem u tome sto je korbin, sta ja znam, ekvivalent bodzou po kao "ekstremizmu" osim sto jedan od njih ce biti premijer a taj jedan je
mislim lazna ekvivalenca. sta treba torijevci ili uopste stranke "desnog centra" da naprave da se na njih primenjuju ista pravila politicke nauke kao na stranke "
Promeniti zakon o vlasnistvu i profesionalizmu medija.
Ovakve budale, stetocine i paraziti dolaze na vlast samo tamo gde mediji kao institucija ne funkcionisu.
Nisu cak ni pare u pitanju - znaju tori glasaci i za bejlaute i za neplacanje poreza, ali, propaganda radi 24h i to jednostavno deluje na starije ljude.
Zato i ne ferma ideja o tome da ce ti torijevski glasaci kad tad izumreti - pre ili kasnije svi ostare i vecina postane laksa za manipulaciju, konzervativnija i sa manje idealizma.
Njih (levica, liberali) spasava samo brutalni obracun sa Murdokom, bracom Barkli, i Hemsvortom.
- Post n°188
KinderLad wrote:Летећи Полип wrote:Da traže veće poreze.
tako je. tesko je kad se gleda iz srbije, ali u tom ekonomskom smislu Engleska je potpuno desno naherena (i to i na taj "glup" nacin da se ne vidi kako u stvari vise placas usled drugih stvari iako su niži porezi, ali
I to je opet tako zbog medijske propagande vec 40 godina.
Nije uvek bilo tako - Britanija je 60-tih bila levlje od vecine evropskih zemalja po mnogome.
Imali su poreze do 90% i kontrole cena i to pod torijima.
- Korisnik
- Post n°189
No clue who made this but I am WEEPING pic.twitter.com/Ex9WZdLftd
— MC Tiny Stan (@himynameisaine) November 30, 2019
- Post n°191
"Absolutely certain to vote"
18-24: 60% (+11)
25-34: 61% (+8)
35-44: 62% (-)
45-54: 62% (-6)
55-64: 79% (+7)
65+: 78% (-1)
ComRes Poll 25-26 Nov
Ovo moze da bude dobro za Labour
Kao i ovo
Veceras premijera (upravo ide), trejler je na drustvenim mrezama pogledalo nekoliko miliona ljudi.
18-24: 60% (+11)
25-34: 61% (+8)
35-44: 62% (-)
45-54: 62% (-6)
55-64: 79% (+7)
65+: 78% (-1)
ComRes Poll 25-26 Nov
Ovo moze da bude dobro za Labour
Kao i ovo
"We try not to eat a lot in one day, even though most of us are really hungry."
— Channel 4 Dispatches (@C4Dispatches) December 1, 2019
Almost 1 in 3 children in the UK are now growing up poor, like Cameron and his two sisters whose family rely on a food bank to help fill the fridge. pic.twitter.com/6YPUWKdX0e
Veceras premijera (upravo ide), trejler je na drustvenim mrezama pogledalo nekoliko miliona ljudi.
- Post n°192
Videcemo. To je taj late push koji ocekuju svi koji se nadaju promeni vlasti. On je u izvesnoj meri vidljiv, ali u proseku se razlika krece oko 8-9 tzv procentnih poena, and that's a lot. Ako uspeju do dana izbora da smanje razliku na 4-5% mogu da se nadaju da ce mnogo veci procenat tactical voting-a nego prosli put da ucini da ce realna razlika biti 2-3%.
I onda ce osvanuti sa identicnim parlamentom kao sto je i sada
I onda ce osvanuti sa identicnim parlamentom kao sto je i sada
- Post n°193
Много ће их кошта да џаба крече.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°194
We asked a billionaire about our plans to slash rail fares by 33%.
— Jeremy Corbyn (@jeremycorbyn) December 2, 2019
He wasn't happy. pic.twitter.com/tZq8NOBZM0
- Guest
- Post n°196
više je za sša temu al može i ovde
Ambulance call out? $2,500. Childbirth? $30,000.
— PoliticsJOE (@PoliticsJOE_UK) December 3, 2019
Our NHS is not for sale, @realDonaldTrump pic.twitter.com/q9z4r6Ni6g
- Post n°197
Corbyn se večeras na Channel 4 izvinio britanskim Jevrejima.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°198
Ako je to tacno on je dakle priznao je antisemitizam...
- Post n°199
Jbte i NY Times je skapirao: https://www.nytimes.com/2019/11/29/opinion/britain-election-disinformation-johnson.html
Pity British voters because they are being subjected to a barrage of distortion, dissembling and disinformation without precedent in the country’s history. Long sentimentalized as the home of “fair play,” Britain is now host to the virus of lies, deception and digital skulduggery that afflicts many other countries across the world.
In this as in other respects, Mr. Johnson — a serial liar who lost his first job as a journalist for inventing quotes — resembles President Trump. And Britain, whose election is breaking down under the pressure of manipulation, increasingly looks like the United States. Truth and falsehood have become malleable concepts. Anything goes.
Pity British voters because they are being subjected to a barrage of distortion, dissembling and disinformation without precedent in the country’s history. Long sentimentalized as the home of “fair play,” Britain is now host to the virus of lies, deception and digital skulduggery that afflicts many other countries across the world.
In this as in other respects, Mr. Johnson — a serial liar who lost his first job as a journalist for inventing quotes — resembles President Trump. And Britain, whose election is breaking down under the pressure of manipulation, increasingly looks like the United States. Truth and falsehood have become malleable concepts. Anything goes.
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°200
Gargantua wrote:više je za sša temu al može i ovdeAmbulance call out? $2,500. Childbirth? $30,000.
— PoliticsJOE (@PoliticsJOE_UK) December 3, 2019
Our NHS is not for sale, @realDonaldTrump pic.twitter.com/q9z4r6Ni6g
За близаначки порођај, 100К$. Са иоле нешто компликација, 160$К.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...