Zezam se, meni deluje kao da rade na izbacivanju DS iz SzS, ili bar da drndaju Lutovca. Bosko malo kadruje po DS-u, pa se izvinjava ali nastavlja da kadruje po SzS, pa izbacuje ovakve tekstove. Kada pogledam Djilasov Direktno, lupa packe svima sem Boskicu.
Pa to bi bilo odlicno. Mislim, koga briga sta hoce neka opozicija nastala prekjuce. Mislim, bukvalno ako bi DS izasao iz SzS, onda SzS moze da postoji, ne postoji, radi sta hoce, no one cares
Pa sad, i meni se vise svidja opcija gde DS napusta SzS i pravi svoj savez sa PSG, GF, itd ali ne znam koliko je to u praksi izvodljivo, pocev od para pa do toga sta ce uopste ostati od DS ako pocne busenje i sa druge strane
Bojkot na stranu. Gledam po ljudima oko sebe - SzS se po sirem uticaju u drustvu pretvara u organizaciju koja cini solidnu stetu. Bukvalno prevodi jasno prodemokratsko (i proevropsko) biracko telo na desnicu. Nek bojkotuju boli me ona stvar (qrac) ali idealno je da se posle toga potpuno prekomponuje politicka scena. To je grupa ljudi koja nista nije naucila iz lekcije 2011/2012. Bukvalno nista
ficfiric wrote:Pa sad, i meni se vise svidja opcija gde DS napusta SzS i pravi svoj savez sa PSG, GF, itd ali ne znam koliko je to u praksi izvodljivo, pocev od para pa do toga sta ce uopste ostati od DS ako pocne busenje i sa druge strane
za slucaj da nisi primetio, vec ih ohoho buse sa druge strane
Papa Lazarou wrote:bukvalno ko mi od sada pomene opoziciju i am going full Gari.
Ostroski, prvo udomi par tih migranata i pokazi na svom primeru ovim ljudima,
Nisi nijednom pomenuo seriju kriminalnih postupaka doticnih u poslednjih mesec dana. Mislite da se gurnu u najsiromasnije oblasti Srbije, na obode gradova po Obrenovcu...da se oni medjusbono kolju na dnu, daleko do ociju, a da vi glumite humanitarce. Idemo na Savski venac, Stari grad, Novi Beograd, Vracar sa migrnatima da svima bude bolje.
Očaj migranata, Srbija kao tampon-zona
„Dnevno se stotine migranata ponekad i nasilno potiskuju u Srbiju iz Mađarske, Rumunije i Hrvatske. Bez ikakvog bilateralnog sporazuma“, rekao je Đurović. Dodaje da dnevno u Srbiju sa juga uđe stotinak migranata.„Dnevno se stotine migranata ponekad i nasilno potiskuju u Srbiju iz Mađarske, Rumunije i Hrvatske. Bez ikakvog bilateralnog sporazuma“, rekao je Đurović. Dodaje da dnevno u Srbiju sa juga uđe stotinak migranata.
Dnevni list Prese piše da je u Srbiji trenutno između 6.500 i 7.000 migranata smešteno u izbegličke centra otvorenog tipa. Stvarni broj je veći jer se mnogi migranti ne zadržavaju u centrima.
Naučili su da su liberalni glasači malobrojni i da su sasvim nedovoljni da dovedu do promene vlasti, te da je za to potrebno em izvući neke nove ili sporadične glasače em odlomiti komad od SRN.
A onda će liberali (i ostali iz šarene "koalicije") biti suočeni sa izborom - ili SRN ili nekakav prelom i otvaranje nove podele karata, sa šansama i rizicima koje to nosi.
KinderLad wrote: ali idealno je da se posle toga potpuno prekomponuje politicka scena.
SzS polako postaje Dveri+Djilas i bilo bi dobro kada bi se na drugoj strani pojavio blok ali da ne ratuju otvoreno medju sobom.
Evo, Boskic je najavio da nema mesta u SzS za Zelenovica i Paunovica ako izadju na izbore, pa cemo videti sta ce se desiti. Kada su njih dvojica krsili bojkot skupstina, SzS se nije bunio a sada prete izbacivanjem.
ficfiric wrote:Pa sad, i meni se vise svidja opcija gde DS napusta SzS i pravi svoj savez sa PSG, GF, itd ali ne znam koliko je to u praksi izvodljivo, pocev od para pa do toga sta ce uopste ostati od DS ako pocne busenje i sa druge strane
I meni se svidja ali pitanje je sta ce ostati od ds kada svi predju u sns i izadju sada na izbore. Eto npr i ti sa svojom lokalnom samoupravom.
Gargantua wrote:Naučili su da su liberalni glasači malobrojni i da su sasvim nedovoljni da dovedu do promene vlasti, te da je za to potrebno em izvući neke nove ili sporadične glasače em odlomiti komad od SRN.
A onda će liberali (i ostali iz šarene "koalicije") biti suočeni sa izborom - ili SRN ili nekakav prelom i otvaranje nove podele karata, sa šansama i rizicima koje to nosi.
Nisu liberali tako malobrojni. Da jesu, ne bi onda uvek njihov kandidat bio sa najvise glasova. Drugo...nije sve u pukom broju.
Oni ne razumeju da NIKADA nece u ocima prosecnog Mileta biti veci patriote od Vucica. Savrseno nebitno sta on potpise ili uradi. Ako to do sada nisu shvatili onda nista nisu shvatili.
KinderLad wrote: ali idealno je da se posle toga potpuno prekomponuje politicka scena.
SzS polako postaje Dveri+Djilas i bilo bi dobro kada bi se na drugoj strani pojavio blok ali da ne ratuju otvoreno medju sobom.
Evo, Boskic je najavio da nema mesta u SzS za Zelenovica i Paunovica ako izadju na izbore, pa cemo videti sta ce se desiti. Kada su njih dvojica krsili bojkot skupstina, SzS se nije bunio a sada prete izbacivanjem.
Radi guza za posao kao opstinski cata i bot. Do juce si napadao svakoga ko nijje za bojkot a sada moze i izlazak i sto nas napadaju. Inace vas najvise napada Jeremic a ne Djilas i Bosko zbog izlaska.
DS gubi na vidljivosti ako izađe iz SZS, da ne kažem na relevantnosti (ne znam za interne finansije i da li tu postoje neki dilovi koji drže priču). Lutovac nije posebno poznato lice, sem ovih par poslanika koji će ionako otići u ovo S21 uz podršku AV pa i ostalih medija, imaće gužvu na putu. Ne vidim da za DS ima jasno dobrih drugih opcija od toga da pregrmi bar kratkoročno naredni period tu gde su. Štaviše, koji će im "ujedinjenje" sa Botom i ostalima, pa to je najdirektniji povratak na 2012.
Gargantua wrote:Naučili su da su liberalni glasači malobrojni i da su sasvim nedovoljni da dovedu do promene vlasti, te da je za to potrebno em izvući neke nove ili sporadične glasače em odlomiti komad od SRN.
Nisu liberali tako malobrojni. Da jesu, ne bi onda uvek njihov kandidat bio sa najvise glasova. Drugo...nije sve u pukom broju.
Oni ne razumeju da NIKADA nece u ocima prosecnog Mileta biti veci patriote od Vucica. Savrseno nebitno sta on potpise ili uradi. Ako to do sada nisu shvatili onda nista nisu shvatili.
Ali ne bira se između Evrope i patriotizma, to više nije to.
Svako ko podrzava ovakav divlji i nekontrolisani vid imigracije u Srbiju radi za vlast(sto direktno, sto preko stranih grantova koji podrzavaju tu vlast da to radi) jer ovo je samo kriminal i nista drugo. Ovako pustati ljude da ulaze u zemlju bez ikakave kontrole, bez ikakvog plana...dok se ne zna broj migranta koji idu po Srbiji i tu i tamo razbiju glavu nekog radnika u pekari, napadnu maloletnu devojcicu...moze samo tesko pokvaren covek jer to niti je pomoc migrantima a jos manje lokalcima. I suprotno od zelje da tim migrantima bude bolje vec izaziva kontra reakcije. Ali za novce OSF i i malo vlasti sve ce da se rad.
Last edited by Zuper on Fri Feb 14, 2020 10:46 am; edited 1 time in total
Gargantua wrote:DS gubi na vidljivosti ako izađe iz SZS, da ne kažem na relevantnosti (ne znam za interne finansije i da li tu postoje neki dilovi koji drže priču). Lutovac nije posebno poznato lice
Istina, u DS vise nije ostao niko za koga sira javnost zna. Ostao je samo nadimak "zuti lopovi".
Gargantua wrote:koji će ionako otići u ovo S21 uz podršku AV pa i ostalih medija
Sto se tice Suleta, Micuna, Jesica, itd. ne bih rekao da je AV iza njih. Da su hteli da udju u kombinacije sa njim, to su mogli raditi davnih dana. Mislim da njih potpaljuje mozda neki ambasador, Antonijevic - tako ta ekipa.
Gargantua wrote:Ne vidim da za DS ima jasno dobrih drugih opcija od toga da pregrmi bar kratkoročno naredni period tu gde su. Štaviše, koji će im "ujedinjenje" sa Botom i ostalima, pa to je najdirektniji povratak na 2012.
Ma, bolje je da budu sa Botom, Zivkarom i slicnim likovima, nego da se budu ovako iscepkani. Neko ima prostorije, nadje se i poneko prihvatljiv poput Ivanovica...
KinderLad wrote:Bojkot na stranu. Gledam po ljudima oko sebe - SzS se po sirem uticaju u drustvu pretvara u organizaciju koja cini solidnu stetu. Bukvalno prevodi jasno prodemokratsko (i proevropsko) biracko telo na desnicu. Nek bojkotuju boli me ona stvar (qrac) ali idealno je da se posle toga potpuno prekomponuje politicka scena. To je grupa ljudi koja nista nije naucila iz lekcije 2011/2012. Bukvalno nista
To čini Zapad, pružajući podršku snagama koje su neskriveno rešene da klasno unište to prodemokratsko biračko telo.
_____ Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
nisam siguran da je taj aspekt nestao. niti cak da nije dominantan. jer - da je nestao ili nebitan ne bi se vucic toliko trudio da pokrije i jedno i drugo. komplikovano je (as you know). ali, osnovno je - milosevic je izgubio kosovo. djindjic je vratio KZB. Za prosecnog Mileta uvek ce Milosevic biti veci patriota od Djindjica. To nije karta na koju se igra. To sve i da ne pominjem spoljni faktor.
KinderLad wrote:Bojkot na stranu. Gledam po ljudima oko sebe - SzS se po sirem uticaju u drustvu pretvara u organizaciju koja cini solidnu stetu. Bukvalno prevodi jasno prodemokratsko (i proevropsko) biracko telo na desnicu. Nek bojkotuju boli me ona stvar (qrac) ali idealno je da se posle toga potpuno prekomponuje politicka scena. To je grupa ljudi koja nista nije naucila iz lekcije 2011/2012. Bukvalno nista
To čini Zapad, pružajući podršku snagama koje su neskriveno rešene da klasno unište to prodemokratsko biračko telo.
Tesko da je to prodemokratsko biracko telo teze pogodjeno od SNS glasaca. Govorim objektivno, ne subjektivno.
Gargantua wrote:DS gubi na vidljivosti ako izađe iz SZS, da ne kažem na relevantnosti (ne znam za interne finansije i da li tu postoje neki dilovi koji drže priču). Lutovac nije posebno poznato lice
Istina, u DS vise nije ostao niko za koga sira javnost zna. Ostao je samo nadimak "zuti lopovi".
Gargantua wrote:koji će ionako otići u ovo S21 uz podršku AV pa i ostalih medija
Sto se tice Suleta, Micuna, Jesica, itd. ne bih rekao da je AV iza njih. Da su hteli da udju u kombinacije sa njim, to su mogli raditi davnih dana. Mislim da njih potpaljuje mozda neki ambasador, Antonijevic - tako ta ekipa.
Gargantua wrote:Ne vidim da za DS ima jasno dobrih drugih opcija od toga da pregrmi bar kratkoročno naredni period tu gde su. Štaviše, koji će im "ujedinjenje" sa Botom i ostalima, pa to je najdirektniji povratak na 2012.
Ma, bolje je da budu sa Botom, Zivkarom i slicnim likovima, nego da se budu ovako iscepkani. Neko ima prostorije, nadje se i poneko prihvatljiv poput Ivanovica...
Slažem se - sa * - za Šuleta, Mićuna i ostale, kod tih stvari rade najpre lične kalkulacije, shvatanje svog ličnog položaja i prestiža itd.
Ovde partijske strukture na opoziciji još uvek kaskaju sa događajima. Nemam neki konkretak lek za pobrojane. Rekoh ranije, bojkot daje i određeni kredibilitet da nisi u politici zbog pukih privilegija, videćemo šta će Lutovac uraditi s tim.
nisam siguran da je taj aspekt nestao. niti cak da nije dominantan. jer - da je nestao ili nebitan ne bi se vucic toliko trudio da pokrije i jedno i drugo. komplikovano je (as you know). ali, osnovno je - milosevic je izgubio kosovo. djindjic je vratio KZB. Za prosecnog Mileta uvek ce Milosevic biti veci patriota od Djindjica. To nije karta na koju se igra. To sve i da ne pominjem spoljni faktor.
Ne mislim da se izgubio ali mislim da nije dominantan. Ni mi ni Evropa (ni liberalizam) nismo isti kao pre 10-15 godina. To jedno, a drugo i za nas važnije je što je Vučićevo prolazno vreme takvo da je on relativno uspešno pomirio nacionalizam i ukopljenost u evropske interese (ne kažem u idealistički shvaćene vrednosti), otklanjajući manihejstvo DOS-SRN ili DS-DSS na koje smo bili navikli posle 5.10.
Prosečni Mile ne glasa za AV zato što je patriota (i Mile i AV) nego zato što je u sebi pohranio shvatanje da je Vučićev patriotizam neosporan i kao takav više nije tema; tema su fabrike, autoputevi itd itd.