Dogodine u Salzbriju!
Svet i šire
- Post n°76
Re: Svet i šire
Dogodine u Salzbriju!
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Guest
- Post n°77
Umro je Mugabe.
To je zvaničan kraj Titove ere.
To je poslednji svetski državnik koji je imao veze s Titom: naime SFRJ mu je prodala teško naoružanje, čime je ubrzan pad aparthejda i pobeda oslobodilačkih snaga. Mugabe se ugledao na Tiletai brzo je eliminisao Džošuu Nkoma i vladao bez suparnika oko 40 godina.
Liberalne demokrate će govoriti da je bio siledžija, diktator i da je osiromašio Zimbabve, da je kršio ljudska prava i sve to, a antiglobalisti i levičari će govoriti da je očuvao nacionalni suverenitet uprkos pritiscima MMF-a i SAD.
To je poslednji svetski državnik koji je imao veze s Titom: naime SFRJ mu je prodala teško naoružanje, čime je ubrzan pad aparthejda i pobeda oslobodilačkih snaga. Mugabe se ugledao na Tiletai brzo je eliminisao Džošuu Nkoma i vladao bez suparnika oko 40 godina.
Liberalne demokrate će govoriti da je bio siledžija, diktator i da je osiromašio Zimbabve, da je kršio ljudska prava i sve to, a antiglobalisti i levičari će govoriti da je očuvao nacionalni suverenitet uprkos pritiscima MMF-a i SAD.
Last edited by kud_genijalci on Fri Sep 06, 2019 6:43 pm; edited 1 time in total
- Post n°78
kud_genijalci wrote:Umro je Mugabe.
To je poslednji svetski državnik koji je imao veze s Titom
_____
~~~~~
- Guest
- Post n°81
Danas čeprkam malo o frci u JAR-u i napadima na bijele farmere. Pomenuše da nisu samo bjelci i poneki Azijat ugroženi, žestoki i nasilni protesti su bili i prije devet godina zbog tri miliona imigranata koji su se u to vrijeme iz Zimbabvea spustili u JAR. To je otprilike četvrtina stanovništva.
- Post n°82
Creepy Uncle wrote:Bog otac. Oslobodio zemlju, izgradio naciju i potom je uništio.
Nećemo sad o ustavu iz '74.
_____
~~~~~
- Guest
- Post n°84
Primjerenija je usporedba sa današnjim svoji na svome državama.
Procenat emigracije je tu negdje sa Mugaebovim Zimbabveom.
Procenat emigracije je tu negdje sa Mugaebovim Zimbabveom.
- Post n°85
fikret selimbašić wrote:Primjerenija je usporedba sa današnjim svoji na svome državama.
Кад год чујем ту фразу сетим се оног вица кад Ђетић угази у говно.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
- Post n°86
After moving to strip 1.9 million people of citizenship in Assam (mostly Muslims), the Indian government reportedly has begun "building mass detention camps." https://t.co/zHM1aKskyb pic.twitter.com/eiV8wYNi7l
— Kenneth Roth (@KenRoth) September 11, 2019
- Post n°87
Pa će tu lepo smestiti evropske kompanije i izdavati im jeftinu radnu snagu ko Kinezi što rade
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Guest
- Post n°88
Ima svašta
https://www.ipsos.com/ipsos-mori/en-uk/global-study-nativist-populist-broken-society-britain
https://www.ipsos.com/ipsos-mori/en-uk/global-study-nativist-populist-broken-society-britain
- Post n°89
https://www.theguardian.com/commentisfree/2019/sep/19/life-earth-wealth-megarich-spending-power-environmental-damage
Dzordz postaje zeleni komunista - i meni se sve vise cini da nece nejednakost pokrenuti jednu novu veliku ideolosku borbu, nego ekologija, nestasica resursa i demografski + migrantski pritisak.
Dzordz postaje zeleni komunista - i meni se sve vise cini da nece nejednakost pokrenuti jednu novu veliku ideolosku borbu, nego ekologija, nestasica resursa i demografski + migrantski pritisak.
- Post n°90
Pitanje je samo da li ce ta borba biti ideoloska. Mada bi trebalo
- Post n°91
Borba uvijek nađe odgovarujuću ideologiju.KinderLad wrote:Pitanje je samo da li ce ta borba biti ideoloska. Mada bi trebalo
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°92
otto katz wrote:Borba uvijek nađe odgovarujuću ideologiju.KinderLad wrote:Pitanje je samo da li ce ta borba biti ideoloska. Mada bi trebalo
Apsolutno. Samo koju
- Post n°93
U Šved...Ekvadoru, problemi
https://www.theguardian.com/world/2019/oct/07/ecuador-anti-austerity-protests
https://www.theguardian.com/world/2019/oct/07/ecuador-anti-austerity-protests
- Post n°95
On je toliko ostrašćen da mu ja više ne verujem ništa. On je jebeni DJBovac, i to nepokajani.
Sva njegova zapažanja i stavove uzimati sa zrnom soli a čak i jednostavne činjenice i tvrdnje proveriti iz drugih izvora.
Sva njegova zapažanja i stavove uzimati sa zrnom soli a čak i jednostavne činjenice i tvrdnje proveriti iz drugih izvora.
- Guest
- Post n°96
BREAKING: 35-mins of head-mounted camera footage of #Halle #Germany shooting was posted on video game site, showing first-person footage of his ammo and the shooting similar to that of NZ attack. Shooter says in English prior to shooting: The “root of all problems are the Jews.” pic.twitter.com/d1QZyAqBD4
— Rita Katz (@Rita_Katz) October 9, 2019
- Post n°99
@Anduril
Ali ti si gori od njega, ne razumem šta se ti javljaš?
Istina je da sam previše bio oštar prema Budji, nije imao pristrasnost u reportaži iz Ekvadora.
Ali ti si gori od njega, ne razumem šta se ti javljaš?
Istina je da sam previše bio oštar prema Budji, nije imao pristrasnost u reportaži iz Ekvadora.
- Guest
- Post n°100
Utvara wrote:
+1