Svet i šire
- Post n°101
Re: Svet i šire
+1
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°102
1+Utvara wrote:@Anduril
Ali ti si gori od njega, ne razumem šta se ti javljaš?
Istina je da sam previše bio oštar prema Budji, nije imao pristrasnost u reportaži iz Ekvadora.
Smecar najgori
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°103
Grešim što se bavim ličnim umesto principijelnim, praštajte.
Posle ovog upliva ličnog umesto principijelnog, moram da se malo opravdam posle ovako teških reči.
Kako vreme prolazi, čitaš jedne te iste ljude, ulaziš im u glavu pomalo. Svi su na nekom stanovištu, svi imaju predubeđenja koja je jako teško detektovati.
Andurilova pozicija je previše jasna To je neka umerena centralna socijaldemokratska pozicija sa koje se tačno se zna šta će reći, koga će prozvati.
Ta pozicija je danas dosta provaljena, to se prosto dešava. Nema više starih lekova za nove društvene bolesti. Ili je nestalo lekova, ili je bolest (tj. negativni i nepoželjni društveni fenomeni) uznapredovala.
Ne pomaže nam to puno, ali takođe ne razumem odijum prema čoveku @disident, piše neke vrlo umerene ali često slične i nerelevantne stvari.
Korektan i pristojan čovek u dobu krvožednih klovnova ubica.
Posle ovog upliva ličnog umesto principijelnog, moram da se malo opravdam posle ovako teških reči.
Kako vreme prolazi, čitaš jedne te iste ljude, ulaziš im u glavu pomalo. Svi su na nekom stanovištu, svi imaju predubeđenja koja je jako teško detektovati.
Andurilova pozicija je previše jasna To je neka umerena centralna socijaldemokratska pozicija sa koje se tačno se zna šta će reći, koga će prozvati.
Ta pozicija je danas dosta provaljena, to se prosto dešava. Nema više starih lekova za nove društvene bolesti. Ili je nestalo lekova, ili je bolest (tj. negativni i nepoželjni društveni fenomeni) uznapredovala.
Ne pomaže nam to puno, ali takođe ne razumem odijum prema čoveku @disident, piše neke vrlo umerene ali često slične i nerelevantne stvari.
Korektan i pristojan čovek u dobu krvožednih klovnova ubica.
- Guest
- Post n°104
Posle 18 godina na forumima naučio sam da svi mogu da iznenade. Osim Kinika.
- Post n°105
To plus posle tacno 20g po forumima sam naucio da ne treba uzimati nista previse ozbiljno. Ovo o mojoj centralnoj SD ideoloskoj poziciji je dobar primer ako se uzme u obzir koliko traktata sam napisao o Hajeku svojevremeno na Ekonomiji
- Post n°106
Utvara, koja li je moja pozicija, samog me zanima.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°107
Ne znam brate. Nije ti loša pozicija, šta ga znam. Leva stranka umerenog napretka u granicama zakona.
_____
Burundi is an exception among other nations because it is a country which gave God first place, a God who guards and protects from all misfortune.
Burundi... opskurno udruženje 20ak levičarskih intelektualaca, kojima je fetiš odbrana poniženih i uvredjenih.
- Post n°108
Utvara wrote:Ne znam brate. Nije ti loša pozicija, šta ga znam. Leva stranka umerenog napretka u granicama zakona.
Управо то. Мени је њкв Лујо, из угла мојих 29 година фурунашког стажа, нешто као босански професор, који се изразито труди да буде фин и ником не упути преку реч, увек се поставља педагошки и одмерено, и који уме да пођебаваРЖ методом ко разуме схватиће. У учионици тајац, само се двојица кикоћу а остали их само гледају и питају се шта то они знају што ми не знамо.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°109
Hm u granicama zaklona, a ja mislio ja jedan od onih starih revolucionara iz 1905.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°110
@Utvara vidišAnduril wrote:To plus posle tacno 20g po forumima sam naucio da ne treba uzimati nista previse ozbiljno. Ovo o mojoj centralnoj SD ideoloskoj poziciji je dobar primer ako se uzme u obzir koliko traktata sam napisao o Hajeku svojevremeno na Ekonomiji
_____
Pristalica krvne osvete
- Post n°111
Jebigadisident wrote:@Utvara vidišAnduril wrote:To plus posle tacno 20g po forumima sam naucio da ne treba uzimati nista previse ozbiljno. Ovo o mojoj centralnoj SD ideoloskoj poziciji je dobar primer ako se uzme u obzir koliko traktata sam napisao o Hajeku svojevremeno na Ekonomiji
Ja ga vadim i čupam, ubacujem među bolje (socijaldemokratsko) društvo, a on se hvali poznavanjem moralno i filozofski bankrotiranih ekstremno desnih ideologa. Trošim ovo malo kredibiliteta što imam da se zauzimam za njega, džabe sam se trudio, batal rabota.
- Post n°112
Utvara wrote:Jebigadisident wrote:
@Utvara vidiš
Ja ga vadim i čupam, ubacujem među bolje (socijaldemokratsko) društvo, a on se hvali poznavanjem moralno i filozofski bankrotiranih ekstremno desnih ideologa. Trošim ovo malo kredibiliteta što imam da se zauzimam za njega, džabe sam se trudio, batal rabota.
Nastavi ti bolje sa ovim kurjakom - niti mi treba tvoje vadjenje, niti imas pojma o Hajeku (kao kad bi Marksa nazvao staljinistom) a ocigledno jos manje sta sam pokusavao da kazem. Nisam uopste ideoloski opredeljen jer smatram da legitimne ideologije (levica, liberalizam, konzervativizam) svaka za sebe imaju neke odgovore u datom kontekstu. Nas danasnji kontekst vapi za nekom novom levicom, ali kad je Hajek pisao Road to Serfdom (1944) ili Constitution of Liberty (1960) to je sasvim druga prica - vremen totalne kontrole.
Onako sire gledano, meni su ideologije pandan naucnim hipotezema koje onda realnost/eksperiment potvrdjuje ili ne, a posto vecina hipoteza na kraju ispadne pogresna tako je i sa ideologijama i njihovim tezama, iako su one neophodne.
Ljudsko drustvo i realnost su suvise kompleksni za jednu ideologiju (btw. ovo je i Hajek tvrdio).
Ideolozi po meni zapravo nisu nista bolji od vernika - svaka diskusija je besmislena.
- Post n°113
Koliko muke na drugom topicu dal se autor moze odvojiti,odlepiti pajserom od svog dela, a ovde su se neki pucketanjem prstiju odlepili i od ideologije
_____
Pristalica krvne osvete
- Guest
- Post n°114
Јеси бре, рођаче. Виђен за Бомбашки процес, ништа не капирају ова деца.otto katz wrote:Hm u granicama zaklona, a ja mislio ja jedan od onih starih revolucionara iz 1905.
- Post n°115
No Country wrote:Јеси бре, рођаче. Виђен за Бомбашки процес, ништа не капирају ова деца.otto katz wrote:Hm u granicama zaklona, a ja mislio ja jedan od onih starih revolucionara iz 1905.
Не контам какве везе би то имало, ал' од овог тренутка ми се по глави мота "бомбашки процесор" и само се питам у какву би се машину уграђивао.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°116
https://www.npr.org/2019/10/18/771216750/massive-gun-battle-erupts-in-mexico-over-son-of-drug-kingpin-el-chapo
_____
THE space age is upon us. Rockets are leaving our globe at
speeds unheard of only a few years ago, to orbit earth, moon, and
sun. People have visited the moon, we have sent space probes to
all but one of the planets, and words like "orbit" and "satellite" are
picked up by children in the nursery.
- Guest
- Post n°117
ali ove kraljine koje snimaju ljude koji mogu da ih ubiju potpuno nekažnjeno..
- Guest
- Post n°118
За случај да иког (осим Зупера) занима канадска политика, вечерас је Трудо изгубио парламентарну већину, али ће имати сасвим комфорну мањинску владу. Мој НДП скроз проп’о. Нама ни Берни не би помог’о.
Кога занимају детаљи. Као и увек, мапа ко је (где) како гласао је језива. Овако би гласовала Југославија, да је којим чудом остала у комаду.
Кога занимају детаљи. Као и увек, мапа ко је (где) како гласао је језива. Овако би гласовала Југославија, да је којим чудом остала у комаду.
- Post n°119
Meni se cini da je prosao bolje nego sto se najavljivalo ili sto se nadao, mada sam ispratio samo selektivno
- Guest
- Post n°120
Да, много боље него што је заслужио. Но шта се у политици дешава по правди и заслузи?
- Post n°121
Jedino sto je bitno da rastu fronkofoni separatisti u Kvebeku.
Sve te izmisljene zemlje nastale iz britanskog eskplatisanja sirovina i odvodjenja robijasa, tipa te tvoje ili australisa, zasnovane na unistavanju lokalne populacije treba da nestanu.
Sve te izmisljene zemlje nastale iz britanskog eskplatisanja sirovina i odvodjenja robijasa, tipa te tvoje ili australisa, zasnovane na unistavanju lokalne populacije treba da nestanu.
- Post n°122
Čile
https://www.reuters.com/article/us-chile-protests-pinera/chilean-president-pinera-to-shake-up-cabinet-amid-protests-idUSKBN1X50CO
https://www.reuters.com/article/us-chile-protests-pinera/chilean-president-pinera-to-shake-up-cabinet-amid-protests-idUSKBN1X50CO
- Post n°123
Tako je to kad kapitalizam razrusi drzavu. Zamisli jos da su pod decenijskim sankcijama i da ih americka flota ceka na 50 km od obale sa topovima na gotovs.