Patrouille Suisse: Fighter jet display team fly-by misses town
A Swiss aerial display team has performed a fly-by over the wrong town, surprising people at a yodelling festival taking place nearby.
The Patrouille Suisse were due to fly over Langenbruck to honour the centenary of a Swiss flying pioneer.
But instead the team flew over the nearby town of Mümliswil, which was hosting the 31st Northwest Yodelling Festival.
Svet i šire
- Post n°26
Re: Svet i šire
_____
"Ne morate krenuti odavde da biste dosli tamo. Moguce je krenuti odavde i vratiti se ponovo tu, ali preko onoga tamo."
Aca Seltik, Sabrana razmisljanja o topologiji, tom cetvrti.
My Moon Che Gavara.
- Post n°28
Јебеш бибиси и Амере... они напросто не капирају село као појам. "Град" има две ипо хиљаде становника.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°30
Pa dobro, tehnički i jeste varoš.
Mislim, kad već i Šavnik može da bude "town".
Mislim, kad već i Šavnik može da bude "town".
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Guest
- Post n°31
grad se ne definiše samo brojem stanovnika. gusta naseobina sa gradskim kućama (objekti bez agrarne funkcije) u kojoj se pretežan broj ljudi bavi zanatima, industrijom i uslugama može da bude grad pa makar imala i 1.000 stanovnika, a konglomeracija seoskih domaćinstava uvek će biti selo, pa i sa 4.000 stanovnika. ali eto Paćetov jezički preskriptivizam ponovo traži prečice tamo gde ih ne može biti.
- Post n°32
+1
https://en.wikipedia.org/wiki/Town
https://en.wikipedia.org/wiki/Town
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°33
Не него што код Амера не постоје села. Било шта што има поштански број је таун. Једино место које се зове село је Гринич Вилиџ :љ.
Него нисам знао да и Енглези тако говоре.
_____
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°34
У ствари... код њих је око тога тотална збрка, нема система, у једном крају се рачуна овако у другом онако. Звучи блентаво кад се преведе, јер код нас се зна шта је село шта је град, једино су та седишта општина Вукојебинци нешто ни тамо ни овамо.
_____
- Post n°35
Eво га, пизда му стринина: https://de.wikipedia.org/wiki/M%C3%BCmliswil-Ramiswil - лепо каже дорф.
_____
- Post n°37
Vaistinu selo.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°38
Ма излуђивали су ме сто пута на разним местима са тим цртама које повлаче скроз другачије него ми... па ти де не убрљај превод. Нпр разлика између капе и шешира, или шта је воће шта је поврће, или што имају двадесет речи за разне врсте чаша а немају посебне речи за вишње и трешње, њима то исто.
_____
- Post n°39
паће wrote:Не него што код Амера не постоје села. Било шта што има поштански број је таун. Једино место које се зове село је Гринич Вилиџ :љ.
Чекај, онда му Вилиџ Пипл дођу као нека егзотична врста из непознатог места?
- Post n°40
Sotir wrote:паће wrote:Не него што код Амера не постоје села. Било шта што има поштански број је таун. Једино место које се зове село је Гринич Вилиџ :љ.
Чекај, онда му Вилиџ Пипл дођу као нека егзотична врста из непознатог места?
Нешто као грађани села Луга. Сува егзотика, не знаш дал' да их бесиш у музеј ил' да их сместиш у установу и наплаћујеш улазнице.
_____
- Post n°41
паће wrote:
код нас се зна шта је село шта је град, једино су та седишта општина Вукојебинци нешто ни тамо ни овамо.
A Perlez?
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°42
Летећи Полип wrote:паће wrote:
код нас се зна шта је село шта је град, једино су та седишта општина Вукојебинци нешто ни тамо ни овамо.
A Perlez?
Посед шпанског грофа де ла трт мрт, абрас кадабрас и Перлас? Бивше седиште општине... дакле село са овећом школом (где сам, УБР, започео радни стаж).
Нешто се не сећам која су још села била у тој општини. Книћанин, Чента и... цврц, можда Фаркаждин. После се од тога одустало па су враћени у општину Зрењанин, нема везе што је тако испала опет повелика.
_____
- Post n°43
vau
ispratio sam onako ovlas ubistvo nekog karabinjera u italiji, izbo ga neki lik 11 puta. citao sam samo naslove, preskakao °meso°
i u fazonu, o ne. zapalice one afrikance. KAD ONO MEDJUTIM! IZBO GA AMERIKANAC KOJI JE ZAVRSAVAO NESTO TIPA GUDRU, pa tu izbilo neko koskanje, pa se umesali karabinjeri u civilu i op! 11 puta ga izbo
ne znam. nekako je to skoro pa dupla pobeda
ispratio sam onako ovlas ubistvo nekog karabinjera u italiji, izbo ga neki lik 11 puta. citao sam samo naslove, preskakao °meso°
i u fazonu, o ne. zapalice one afrikance. KAD ONO MEDJUTIM! IZBO GA AMERIKANAC KOJI JE ZAVRSAVAO NESTO TIPA GUDRU, pa tu izbilo neko koskanje, pa se umesali karabinjeri u civilu i op! 11 puta ga izbo
ne znam. nekako je to skoro pa dupla pobeda
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°44
ima i nastavak
i sad jebiga dupli poraz. prve zrtve ovog trolerskog akta su bili neki profesori koji su odobravali ovakav tretman na tviteru i pozivali cak i na nasilje
drugi poraz je dabome to sto ce ameri zatraziti ekstradiciju
i sad jebiga dupli poraz. prve zrtve ovog trolerskog akta su bili neki profesori koji su odobravali ovakav tretman na tviteru i pozivali cak i na nasilje
drugi poraz je dabome to sto ce ameri zatraziti ekstradiciju
_____
smrk kod dijane hrk
- Post n°45
u parmi odbijen predlog Lega Nord da se preimenuje ulica "marsala tita", tog "krvolocnog jugoslovenskog diktatora"
_____
smrk kod dijane hrk
- Guest
- Post n°46
Indija ukinula specijalni status Kašmira i stavila ga pod direktnu upravu Delhija. lokalna rukovodstva su u kućnom pritvoru, u odsustvu lokalne vlasti zakon sprovodi vojska, mobilni internet, kablovska TV i sav telefonski saobraćaj su ukinuti, zabranjena su sva okupljanja, zatvorene su sve obrazovne ustanove. najcrnji mrak. a najgore tek sledi - čini se da hindu ludaci planiraju ogroman poduhvat demografskog inženjeringa.
- Guest
- Post n°47
pa da. već 12 sati nema nijedne vesti iz regiona, nijedan tvit se nije probio, hermetičko zatvaranje dok vojska sprovodi operativni plan integracije.
- Post n°48
Očekujem oštru reakciju kao u slučaju Rohingi...
Možda je prosto ovo bila cena koju je Indija isporučila za saradnju. Ili deo cene.
Možda je prosto ovo bila cena koju je Indija isporučila za saradnju. Ili deo cene.
- Post n°49
Znaci to stoji iza onih upozorenja indijske vlasti o mogucim teroristickim napadima na hindu svetkovine i odlaganje istih
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°50
To tesko da cemo skoro saznati. Nego je sira slika takva da mi nekako lici na onu iz koje proizilazi zasto Burma nije prakticno platila nikakvu cenu za onu mega svinjariju.