One fucker down. #wenen #vienna pic.twitter.com/JkukNSFN7o
— The house always wins (@eurassic) November 2, 2020
Svet i šire
- Guest
- Post n°501
Re: Svet i šire
- Guest
- Post n°502
Vienna, Austria Update 3:34pm EST - 7 killed, 3 attackers, targets include synagogue and kosher restaurants.
— StopAntisemitism.org (@StopAntisemites) November 2, 2020
This is a well orchestrated attack with military grade weaponry.
- Guest
- Post n°503
Several dead as a result of the attack in Vienna, according to @ORF.
— Steve Herman (@W7VOA) November 2, 2020
- Post n°504
@disclosetv
·
2 м
BREAKING - Terror attack in #Austria. All public transportation halted in #Vienna. At least 3 still active situations in the city center. Avoid the area at all costs.
- Guest
- Post n°505
- Post n°506
- Post n°507
Ferenc Puskás wrote:Šta smo ono bješe rekli jučer o nemogućnosti organiziranih terorističkih napada u Evropi u ovom trenutku?
Ja sam govorio o Francuskoj.
- Post n°508
President #Macron: "We, Frenchmen, share the shock and grief of the Austrians after an attack in Vienna. After France, it is a friendly country that is attacked. This is our Europe. Our enemies must know who they are dealing with. We will not give in to anything." https://t.co/G7bo0nQ5P4
— Disclose.tv (@disclosetv) November 2, 2020
- Post n°509
- Post n°510
Ma kažem od muke i jeda.ćaća wrote:Ferenc Puskás wrote:Šta smo ono bješe rekli jučer o nemogućnosti organiziranih terorističkih napada u Evropi u ovom trenutku?
Ja sam govorio o Francuskoj.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°511
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°512
Inace, uzas
- Guest
- Post n°513
As of 06:30 am, this is what we can confirm towards the assault in Vienna's inner city district: #0211w pic.twitter.com/AIzIovFyKh
— POLIZEI WIEN (@LPDWien) November 3, 2020
- Guest
- Post n°514
Kabul University attack: Islamic State claims responsibility after 22 people killed in Afghanistan
- Post n°515
Puška koju drži u rukama je Zastavina, municijski okvir takođe. Snabdjevači su najvjerovatnije iz regiona:tm:.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Guest
- Post n°517
2/2 Er war am Radar des Verfassungsschutzes, weil er einer von rund 90 österreichischen Islamisten war, die nach Syrien ausreisen wollten. Im Juli wurde er daran gehindert. Dass er in Wien einen Terroranschlag plant, hatte ihm die Polizei nicht zugetraut.
— Florian Klenk (@florianklenk) November 3, 2020
- Post n°519
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Guest
- Post n°520
Dvojica Turaka postali heroji Beča jer su pojurili pomoći ženi i ranjenom policajcu
Index Magazin
Prije 7 sati
DVA TURSKA MMA borca koja žive u Beču proglašena su herojima na društvenim mrežama te se piše da su spasili stariju ženu i pomogli policajcu usred smrtonosnog napada u tom gradu.
Strani mediji dvojac su identificirali kao Mikaila Ozena i Recepa Gultekina, a može ih se čuti u snimkama nastalima tijekom pucnjave. Tako se čuje kako Ozen viče "Skloni se" na turskom jeziku, kad su spas potražili iza strukture koja izgleda kao ulaz u podzemnu željeznicu, dok oko njih lete meci, piše RT. Pritom je Gultekin zadobio lakšu ozljedu noge.
Osim toga, navodno su požurili spasiti ženu, ali i ozlijeđenog policajca u tom području.
"Starica je krenula prema mjestu događaja, pješice. Kad smo je vidjeli, zaustavili smo se i sišli dolje. Odveli smo i tu ženu na sigurno mjesto", rekao je Ozen za turski Hurriyet.
"Tad smo došli do stanice metroa koja se vidi na snimkama. Tamo sam vidjeli napadača", dodao je.
Naoružani napadač bio je udaljen šest metara te je zapucao prema njima, priča Ozen koji potječe iz turskog grada Sarikaye, no sad je građanin Austrije. Tad je Gultekin ozlijeđen pa su otišli u policijsku postaju.
A ubica rođeni osterrajher.
- Guest
- Post n°521
Da li je Mohamed Dahlan i dalje naš počasni državljanin ili će se najtraženijem beguncu na poternicama Palestine i Turske oduzeti pasoš?
— Marinika Tepić (@MarinikaTepic) November 3, 2020
Da li posle masakra u Beču i mi da strahujemo zbog Vučićevih kombinacija?
Sporazuma o migrantima s Austrijom?
Premeštaja ambasade u Jerusalim? pic.twitter.com/GAxavYVOyR
- Post n°522
Među povrijeđenima u sinoćnjim terorističkim napadima u Beču je i jedna državljanka BiH, potvrdio nam je naš ambasador u Austriji Kemal Kozarić.
Za sada je poznato da se radi o Belmi Musić, rođenoj 6. jula 1991.
- Dobio sam potvrdu od austrijskih vlasti da je povrijeđena jedna bh. državljanka. Još uvijek nemam nikakvih dodatnih informacija, poput stepena povreda, iz kojeg je mjesta i slično. Potrudiću se da saznam u kakvom je stanju i ako budem mogao da je obiđem. Znam da je trenutno smještena u najvećoj bečkoj bolnici AKH, kazao je Kozarić za Oslobođenje.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°523
- Post n°524
buffalo bill wrote:Da li je Mohamed Dahlan i dalje naš počasni državljanin ili će se najtraženijem beguncu na poternicama Palestine i Turske oduzeti pasoš?
— Marinika Tepić (@MarinikaTepic) November 3, 2020
Da li posle masakra u Beču i mi da strahujemo zbog Vučićevih kombinacija?
Sporazuma o migrantima s Austrijom?
Premeštaja ambasade u Jerusalim? pic.twitter.com/GAxavYVOyR
_____
????