by Janko Suvar Thu Oct 28, 2021 6:12 pm
"Pre mesec dana zvali su me organizatori Filmskog festivala glumca iz Vinkovaca da povodom zatvaranja festivala i dodele nagrada 15. 11. održim koncert u pozorištu Joze Ivakića. Ja sam, naravno, pristao, jer Vinkovci su moj grad u kome sam odrastao i koji u mom životu imaju uvek posebno mesto i značaj. Iako je moj koncert, čim je najavljen, bio odmah i rasprodat, zbog, kako su mi organizatori rekli, velikog interesa posebno mlade publike u Vinkovcima, juče mi je javljeno da je koncert otkazan. Gradske vlasti su objasnile da se koncert otkazuje zbog osetljivosti tematskih manifestacija te nedelje u kojem se koncert trebao održati. Naravno da se ne slažem s takvom odlukom, jer je smatram čistim politikantstvom. Moje pesme propagiraju ljubav, humanizam i blagost i ne mogu nikoga i ništa vređati", kaže Rade Šerbedžija.
"O koncertu Rade Šerbedžije u sklopu 'Filmskog festivala glumca' u Vinkovcima razgovarali smo s organizatorima festivala i složili se kako navedeni datum održavanja koncerta nije odgovarajući. Organizator 'Filmskog festivala glumca' jedini je bio u direktnoj komunikaciji, niko ispred Grada Vinkovaca nije razgovarao s Radom Šerbedžijom. Koncert je planiran u nedelji kada se prisećamo najveće tragedije hrvatskog naroda u novijoj istoriji, kada u miru i s bogom odajemo počast žrtvama Vukovara i našega kraja. Smatram da zbog svih onih koji u novembru dolaze u Vukovar i našu županiju, a time i u grad Vinkovce, kako bi odali počast žrtvi herojskog grada, održavanje koncerata u tom periodu nije primereno", napisao je gradonačelnik na zvaničnom profilu na Fejsbuku.