Na današnji dan
- Post n°601
Re: Na današnji dan
Ne znam, meni je taj citat dobar svakog dana.
- Post n°602
I mene zanima sta se desilo na danasnji danMór Thököly wrote:Na koji god dogadjaj od 29. maja (a bilo ih je...) da se odnosi citat, svejedno mi je nejasno
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°603
Recimo, pobijeni su Obrenovici. Svojevremeno samo Mihailo, a potom i Aleksandar sa jos 127 clanova kraljevskog doma.
Sto bi Dinkicev mali Cedomir Antic rekao, bozija volja
- Post n°604
Al to po starom kalendaruFilipenko wrote:Recimo, pobijeni su Obrenovici. Svojevremeno samo Mihailo, a potom i Aleksandar sa jos 127 clanova kraljevskog doma.
_____
Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
Jedini proleter Burundija
Pristalica krvne osvete
- Post n°605
Pao Konstantinopolj, Zvezda postala prvak Evrope...
- Post n°606
Mór Thököly wrote:Pao Konstantinopolj, Zvezda postala prvak Evrope...
Cak ni ja ne mislim da mozemo Nemce kriviti za bas svaku posast covecanstva.
- Post n°608
To je Arkanova operacija, sudije su krive.
- Post n°609
Jedino finale koje niko ne pamti u sportskoj javnosti i medju novinarima. Bilo neko glasanje za najdosadniji meč za pehar. I šampion je.. Zna se ko
- Post n°610
finale za zaborav u svakom slučaju, samo ga grobari pamte
_____
ja se rukovodim logikom gvozdenih determinizama
- Post n°611
Ih, što bi ga pamtili sećam se samo kad je Pixi ušao i pomislih najebali su sad.
Od Zvezdinih dobrih medj utakmica pamtim gol Duleta Savića protiv Arsenala
Od Zvezdinih dobrih medj utakmica pamtim gol Duleta Savića protiv Arsenala
- Post n°612
CZ je uzela titulu tako sto te godine nisu nastupali predstavnici Engleske i Holandije, aktuelni prvak je izbacen sluzbenim rezultatom i svi klubovi su imali max dva stranca, osim Zvezde, koja je u timu imala bar pola stranaca
_____
★
Uprava napolje!
- Post n°613
idi bre plevi njivu, umesto što plakky ovde
nećeš imati šta da jedeš na zimu
nećeš imati šta da jedeš na zimu
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°614
Na današnji dan pre 30 godina, 30. maja 1992. Savet bezbednosti UN usvojio je rezoluciju 757 kojom su tadašnjoj SR Jugoslaviji, kao glavnom krivcu za rat u BiH, uvedene sankcije bez presedana u istoriji svetske organizacije.
Za uvođenje potpune ekonomske blokade i prekid svih naučnih, kulturnih i sportskih veza sveta sa SRJ, koju su činile Srbija i Crna Gora, glasalo je 13 članica Saveta bezbednosti UN, niko nije bio protiv, a Kina i Zimbabve su bili uzdržani.
Za uvođenje potpune ekonomske blokade i prekid svih naučnih, kulturnih i sportskih veza sveta sa SRJ, koju su činile Srbija i Crna Gora, glasalo je 13 članica Saveta bezbednosti UN, niko nije bio protiv, a Kina i Zimbabve su bili uzdržani.
- Post n°615
ja mislim da je majski prevrat, ako sam omasio datum onda nista. Stoji svaki dan sto kaze FilipenkoMór Thököly wrote:Koje tacno "germanofilske elite"?
Ovo je topik "dogodilo se na danasnji dan"
- Post n°616
U Srbiji ima dve elite (mada to "elite"...) Nijedna nije germanofilska.
- Post n°619
#NaDanasnjiDan 13. јун 1917. – Извршeна смртна казна над Драгутином Димитријeвићeм Аписом, Љубомиром Вуловићeм и Радeтом Малобабићeм, док јe другима казна прeиначeна. Тимe јe завршeна 14 година дуга борба цивилних власти против завeрeника из 1903. годинe. pic.twitter.com/fRaMRuKsNo
— Istorijski arhiv Beograda (@IA_Beograda) June 13, 2022
Slava im. Ovima koji su ga/ih pobili.
- Post n°620
Нису их довољно.
_____
the more you drink, the W.C.
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°621
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°622
паће wrote:Нису их довољно.
Nisu ih uopste. Zaverenici iz 1903. su postali ministri, nacelnici uprava, komandanti i adjutanti, a ne Apis, koji je dobio da komanduje konjickim eskadronom u Vranju 1906.
Sto razjasnjava zasto ih nisu uopste. Pa nece sami sebe, nego ce sve da svale na neke tamo nize oficire, a onda ih u istorijskim knjigama njihovi placenici, odnosno kojekakvi Kovici i Milani St. Protici onog doba, oznace glavnim i jedinim krivcima.
- Post n°623
Objektivno, nisu realno smeli drasticno da se obracunavaju. Bilo je potrebno rat, slom, potpuno 1 skoro nepravna situacija da bi se obracunali. Ta ekipa je bila rak-rana "zlatnog doba srpske demokratije" i solidno su doprineli, ako ne i odlucujuce (to je visa matematika...) da se desi atentat u Sarajevu. 1 nesreca.
- Post n°624
O kojoj ekipi pricas? Govorimo li o politickom vodjstvu zavere, o vojnom vodjstvu zavere ili o prasinarima koji su bili zaludjeni da svrgavaju tiranina? Evo sta je vodjstvo dobilo, po nekoliko civilnih i vojnih vodja zavere, onako po secanju:
Djordje Gencic - privremeni prvi predsednik revolucionarne vlade, potom Ministar Narodne Privrede
Stojan Protic (poznatiji kao "St." iz srpske sintagme za politicku prostitutku "Milan St. Protic") - ministar policije
Jovan Avakumovic - premijer
Djordje Vajfert, jedan od glavnih finansijera - dobio je sve sto se moglo dobiti kada je kinta u ovoj zemlji u pitanju
Jakov Nenadovic - (p)ostao licni sekretar tzv. kralja Petra
djeneral Jovan Atanackovic - sef kabineta novog tzv. kralja Petra
pukovnik Aleksandar Masin - ministar gradjevine, potom nacelnik djeneralstaba
pukovnik Damjan Popovic - prvi adjutant novog tzv. kralja Petra
potpukovnik Petar Misic - nacelnik opstevojnog odeljenja ministarstva vojnog i djeneralni inspektor pesadije
pukovnik Leonid Solarevic - Ministar vojni, pa upravnik Vojne akademije
Jedan od glavnih podstrekaca, bez koga pobuna nikad ne bi dobila razmere koje je dobila, i koji je dao amin za majsko-junske pokolje je Petar Karadjordjevic koji je, jelte, dobio polozaj tzv. kralja.
Sad me zivo zanima sa kime to oni "nisu smeli" da se obracunaju i kakvu su to demokratiju ove ubice htele da uvedu...
P.S. da jos jednom podsetim da je strasni Apis sa kime se nisu smeli obracunati dobio konjicki eskadron u Vranju, i to kad se oporavio od rana, 1906.
Djordje Gencic - privremeni prvi predsednik revolucionarne vlade, potom Ministar Narodne Privrede
Stojan Protic (poznatiji kao "St." iz srpske sintagme za politicku prostitutku "Milan St. Protic") - ministar policije
Jovan Avakumovic - premijer
Djordje Vajfert, jedan od glavnih finansijera - dobio je sve sto se moglo dobiti kada je kinta u ovoj zemlji u pitanju
Jakov Nenadovic - (p)ostao licni sekretar tzv. kralja Petra
djeneral Jovan Atanackovic - sef kabineta novog tzv. kralja Petra
pukovnik Aleksandar Masin - ministar gradjevine, potom nacelnik djeneralstaba
pukovnik Damjan Popovic - prvi adjutant novog tzv. kralja Petra
potpukovnik Petar Misic - nacelnik opstevojnog odeljenja ministarstva vojnog i djeneralni inspektor pesadije
pukovnik Leonid Solarevic - Ministar vojni, pa upravnik Vojne akademije
Jedan od glavnih podstrekaca, bez koga pobuna nikad ne bi dobila razmere koje je dobila, i koji je dao amin za majsko-junske pokolje je Petar Karadjordjevic koji je, jelte, dobio polozaj tzv. kralja.
Sad me zivo zanima sa kime to oni "nisu smeli" da se obracunaju i kakvu su to demokratiju ove ubice htele da uvedu...
P.S. da jos jednom podsetim da je strasni Apis sa kime se nisu smeli obracunati dobio konjicki eskadron u Vranju, i to kad se oporavio od rana, 1906.
- Post n°625
Filipenko wrote:Stojan Protic (poznatiji kao "St." iz srpske sintagme za politicku prostitutku "Milan St. Protic") - ministar policije
Њет, Ст је од Стојана - спортског новинара Политике Експрес.