Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Na današnji dan

ćaća

Na današnji dan - Page 17 Empty Re: Na današnji dan

Post by ćaća Mon 5 Oct 2020 - 15:17

Kakva joj je ovo knjiga? Istorija Baskije?
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Mon 5 Oct 2020 - 15:22

Na današnji dan - Page 17 1399639816
    disident

Post by disident Tue 6 Oct 2020 - 0:59

[size=36]Vuk Drašković: Peti oktobar izvele Miloševićeve službe bezbednosti

AUTOR:
    Blic
    Podeli:
    [size=36]Link je kopiran[/size][/size]

Na današnji dan - Page 17 Bg-vuk-draskovic-clf-090320.17_36_01_19.Still002Izvor: N1

Naravno da ne bi došlo do onakvog 5. oktobra da nije pao SPO, jer su peti oktobar odlučujuće izvele Miloševićeve službe bezbednosti, JSO Milorada Ulemeka Legije i zemunski klan mafijaša i ubica, tvrdi u intervjuu za "Blic" predsednik Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković. Govori i o, kako kaže, "Đinđićevom paktu sa đavolom"...

Drašković kaže da se u DOS razočarao još pre petooktobarske revolucije i govori o tome da li je na neki drugi način mogao da se sruši Milošević, ko je kriv za izneverena očekivanja građana i da li se i dalje borimo s ostacima režima devedesetih.
    Na pitanje kako danas gleda na činjenicu da je DOS osnovan u prostorijama SPO-a, da je učestvovao u stvaranju koalicije i dao joj ime, Drašković kaže:
    "Danas mislim da je to moja najveća politička greška i kajem se zbog toga. Formirao sam koaliciju DOS koja je kasnije ubila SPO. To se desilo 10. januara 2000, neposredno nakon masakra na Ibarskoj magistrali, jer sam želeo da okupim sve snage za rušenje Slobodana Miloševića i njegovog terorističkog poretka. S teškom mukom prešao sam preko činjenice da nijedan lider opozicije, koje sam okupio tog 10. januara, posle četvorostrukog ubistva meni najbližih na Ibarskoj magistrali nije došao na sahranu, nije izjavio saučešće, nije me nazvao ni telefonom.
    [size=16][size=18]POVEZANE VESTI
    [/size][/size]

• Kako 5. oktobar izgleda iz perspektive mladih?

05.10.2020.

• Milivojević: Ključna je bila uloga Otpora, sad na vlasti strašila iz tog vremena

05.10.2020.

• Kesić: Ni na kraj pameti nam nije bilo da će se vratiti crveno-crna koalicija

05.10.2020.

• Švarm: Vučić dobitnik 5. oktobra

05.10.2020.

• Gosti N1: Nije slučajno da je Vučić 5. oktobra objavio mandatara nove vlade

05.10.2020.

• Bubnjar Đuričić o 6. oktobru: Ove palice uramite ili propirite vatru u furuni

05.10.2020.

• Akteri petooktobarskih promena: Šta je sve sprečilo da u Srbiju dođe 6. oktobar

05.10.2020.

[size]
    Čini mi se da su se radovali mojoj i nesreći SPO. Preživljeno iskustvo mi kazuje da sam grešio i kad sam formirao i sve druge koalicije opozicije: Depos 1, Depos 2, Zajedno. Osnaživao sam slabe, a slabio SPO, poklanjao mandate, mirio ih, vukao za sobom u borbu. Zauzvrat, vodili su neprekidnu hajku na SPO, šurovali s Udbom, odlazili na ratne Pale kao na hodočašće i optuživali me za nacionalnu izdaju. Svima njima činio sam samo dobro, ali nisam vodio računa o posledicama".
    Ističe da SPO nije napustio DOS, već da su, kako tvrdi u intervjuu za "Blic", bukvalno oterani.
    "Izmislili su spor oko podele poslaničkih mandata. Sporili smo se jedino oko predsedničkog kandidata, a to nisam bio ja. Otišao sam u Budvu da pišem tekst o ciljevima i strategiji DOS-a za savezne parlamentarne i predsedničke izbore. Miloševićevi atentatori prekinuli su me u pisanju. Ni posle tog pokušaja mog ubistva, kao ni posle Ibarske, nisu mi ni telefonirali, ni Đinđić, ni Koštunica, niko od glavnih vođa koalicije. Umesto da se jave i pitaju kako sam, pustili su priču da atentata nije ni bilo, nego sam ja pucao u sebe, da bih podigao rejting u koaliciji. Prešao sam i preko te morbidnosti, pristao da nastavimo zajedno, ali Zoran Đinđić nije hteo ni mene ni SPO u DOS-u, o čemu svedoči i bivši američki ambasador u Beogradu Vilijam Montgomeri u svojoj knjizi 'Kad utihnu ovacije'".
    On ovako gleda danas na 5. oktobar:
    "Naravno da ne bi došlo do onakvog 5. oktobra da nije pao SPO, jer su 5. oktobar odlučujuće izvele Miloševićeve službe bezbednosti, JSO Milorada Ulemeka Legije i zemunski klan mafijaša i ubica. Tako nešto bilo bi nemoguće da je SPO ostao u DOS-u. Bilo bi nemoguće da SPO prihvati savez s ubicama s Ibarske magistrale, ubicama Ivana Stambolića, Slavka Ćuruvije, sudije Nebojše Simeunovića, sa razbojnicima sa ratišta u Hrvatskoj, u BiH, na Kosovu. Zbog toga su Udba i čelnici DOS-a uklonili SPO iz koalicije. Ovo potvrđuje i izjava Đinđića data posle 5. oktobra: 'Ne znam da li je veći istorijski uspeh DOS-a pad Miloševića ili slom SPO'".
    Na pitanje da li je u tom periodu uopšte bilo moguće srušiti Miloševića bez podrške vrha državne bezbednosti, odgovara:
    "I Milošević i cela piramida državnog terorizma već su bili pred samourušavanjem. SAD, EU, ogromna većina građana Srbije, većina časnih ljudi u državnom aparatu, u vojsci i policiji, radili su na totalnom slomu diktatora i zločinačkog režima. Uplašeni od kazni koje ih čekaju, temelji državnog terora - DB, JSO, Legija, 'zemunci', u zlodela umešani generali vojske i policije - nude savez DOS-u u obaranju svog padajućeg vrhovnog komandanta. I DOS prihvata zagrljaj s njima. I ne samo to. Sve njih, posle Miloševićeve ostavke, DOS proglašava za oslobodioce i heroje petog oktobra. I prepušta im vlast nad Srbijom. Svakodnevno su ubijali koga su hteli, u Beogradu i celoj Srbiji, pljačkali, reketirali, kidnapovali bogatije ljude i njihovu decu... Priče da Milošević nije mogao biti oboren bez pomoći Legije i 'zemunaca' sramota su za sve lidere DOS-a, a pre svega za Đinđića i Koštunicu".
    Upitan kako gleda na ulogu Koštunice u padu Miloševića, a nakon toga i na vlasti, Drašković kaže da se Koštunica legitimisao "samim tim što je pristao na koaliciju sa Legijom i zemunskim klanom".
    "Dodatno se legitimisao posle petog oktobra. Bio je zaštitnik Crvenih beretki, Legije, nije dopuštao smenu Radomira Markovića, šefa Miloševićeve DB. Žestoko se protivio i izručenju Miloševića Tribunalu u Hagu".
    Drašković je ranije izjavio da je sloboda stečena 5. oktobra ličila na Legiju, zemunski klan i vrhove DB-a... Sada, na pitanje da li bi istorija Srbije bila drugačija da je Zoran Đinđić bio brži od svojih ubica i smestio ih u zatvor, odgovara:
    "Bila bi drukčija da je on bio brži od svojih ubica, ali to je bilo nemoguće. Oni su njega doveli na vlast, a on je njima, kao nagradu, predao Srbiju. Do 5. oktobra, Legija i 'zemunci' su naloge za ubistva dobijali od Miloševića. Posle 5. oktobra, pune dve i po godine, Legija i 'zemunci' naloge smrti i pljačke izdaju sebi samima, a i premijer i ministar odlaze im na noge da prime naredbe šta moraju da urade. Na zahteve SPO da se razvlaste državni teroristi i privedu pravdi, Đinđić je rekao: 'Legija je heroj 5. oktobra i neće odgovarati'. Sve je to zaboravljeno. Prekasno je Đinđić uvideo tragičnu cenu pakta koji je sklopio sa đavolom. I prekasno je odlučio da bude brži od razbojnika. Čim je to pokušao, oni su ga ubili".
    [/size]

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Tue 6 Oct 2020 - 1:21

O, pa i "plišane revolucije" su, ako tako gledamo, izveli i delovi režima "narodnih demokratija".
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue 6 Oct 2020 - 3:48

Та ти није лоша. 5. октобар заправо јесте био плишана револуција, али јако закаснела, и у тренутку када је био неопходан какав чвршћи и отпорнији материјал од плиша.

Ту и јесте главни проблем са 5-тим октобром, што су се сви понашали као да се Милошевић, 90-те и ратови нису ни десили, ајмо сада као да је тек пао зид, дај транзицију, дај да муљамо. Плишем преко крви, па докле стигнемо. И ето.
    Esterházy Márton

Post by Esterházy Márton Tue 6 Oct 2020 - 8:26

Svasta je ovde udrobio cestiti Vuk. I nigde da pomene svoje talove sa Milosevicem, ojacane ulaskom u Saveznu vladu 1998 iz koje je najuren u vreme bombi. Taj sukob sa SM i jeste doveo do Ibarske. I naravno da se Vucina megalomanski ponasao u DOS, niko ga nije podnosio. Prica o Zemuncima desavala se nakon 5.10.
    ficfiric

Post by ficfiric Fri 9 Oct 2020 - 23:35

30 godina od albuma

_____

Uprava napolje!

Sotir

Post by Sotir Sat 10 Oct 2020 - 0:14

Један од бољих метал спотова.
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Sun 18 Oct 2020 - 15:20

Na današnji dan - Page 17 121967212_10164274699050324_9203827736685130639_o.jpg?_nc_cat=102&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=-mXmKN54yOYAX-qPQaT&_nc_ht=scontent.fiev1-1

_____
    ????
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun 18 Oct 2020 - 15:27

Sahrana kralja Aleksandra?
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Sun 18 Oct 2020 - 15:30

jeste, okacio prestolonaslednik Aleksandar sliku

_____
    ????

Post by beatakeshi Sun 18 Oct 2020 - 15:32

Slikano sa Beograđanke? Na današnji dan - Page 17 2952840586
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun 18 Oct 2020 - 15:37

Raskrsnica Kneza Miloša i Nemanjine, gore levo je Min. spoljnih poslova, gore desno Vlada, dole sa dve strane delovi starog Genštaba i Vojne akademije, nijedan više ne postoji.
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Sun 18 Oct 2020 - 17:32

Na današnji dan, pre 12 godina, lideri DS-a i SPS-a, Boris Tadić i Ivica Dačić, potpisali su Deklaraciju o političkom pomirenju.

_____
    ????
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun 18 Oct 2020 - 19:23

То оно када су играли баскетицу, у кошуљама? Почетак краја или крај почетка, one of those.

Post by beatakeshi Wed 21 Oct 2020 - 22:06

1917. rođen Dizi Gilespi.
    disident

Post by disident Wed 21 Oct 2020 - 22:35

Nemačka pobila 2400 civila u Kragujevcu

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Fri 30 Oct 2020 - 9:17

Na današnji dan - Page 17 514VKXxHXUL._AC_SX385_

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    ćaća

Post by ćaća Fri 6 Nov 2020 - 11:48

##NaDanasnjiDan 6. новембар 1962. - У саобраћајној нeсрeћи код Стeпојeвца погинули Слободан Пeнeзић Крцун, прeдсeдник Извршног вeћа Србијe и Свeтолик Лазарeвић, члан ЦК СК Србијe и прeдсeдник Организационо-политичког вeћа Скупштинe СР Србијe. https://t.co/HO9GfSooTC
    fikret selimbašić

Post by fikret selimbašić Fri 6 Nov 2020 - 12:00

Na današnji dan - Page 17 126198385

_____
    Međuopštinski pustolov.

Zli stolar.
    bela maca

Post by bela maca Fri 6 Nov 2020 - 12:26

kažu titu poginuo krcun a on kaže zar je već pola pet

_____
    most of us probably not getting better
    but not getting better together
    Erős Pista

Post by Erős Pista Fri 6 Nov 2020 - 12:31

Na današnji dan - Page 17 3579118792

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Fri 6 Nov 2020 - 13:36

Pošto nisam upućen, krajnje neironično pitam. Kolike su verovatnoće da je Tito stvarno ubio Krcuna?

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Sotir

Post by Sotir Fri 6 Nov 2020 - 13:59

На онај начин никакве.
    Janko Suvar

Post by Janko Suvar Wed 11 Nov 2020 - 10:27

odrzani "izbori" za ustavotvornu skupstinu DFJ.

Na današnji dan - Page 17 124396453_10158901016264797_5015383334358165905_o.jpg?_nc_cat=108&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=ahFkeTYNQiUAX_COQs5&_nc_ht=scontent.fiev1-1

edit: zasto se samo Makedonija zvala drugacije, u odnosu na druge republike DFJ, mislim, jel iz onog razloga koji mi pada na pamet?

_____
    ????

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Mon 25 Nov 2024 - 20:31