Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Naprednjakluk

ficfiric

Naprednjakluk - Page 37 Empty Re: Naprednjakluk

Post by ficfiric Mon 10 May 2021, 12:48

Preminuo bivši ministar kulture Bratislav Braca Petković

Pozorišni režiser, dramaturg i nekadašnji ministar kulture u Vladi Srbije Bratislav Braca Petković preminuo je u 73. godini.

Petković je bio ministar kulture i informisanja od 2012. do 2013. godine.

Rođen 1948. godine u Beogradu, diplomirao je 1972. godine na Akademiji za pozorište, film i televiziju, na smeru pozorišne režije.

Autor je više poznatih dramskih ostvarenja, koja su igrana na beogradskim pozorišnim scenama, a od kojih su pojedina ekranizovana.

Poznat je i kao kolekcionar oldtajmera, a bio je osnivač i direktor muzeja automobila u Beogradu i vlasnik najstarije poslastičarnice u Beogradu.

Dobitnik je Nušićeve nagrade za 2000. godine i Zlatnog beočuga za doprinos kulturi za 2001. godinu.

Gojković: Veliki gubitak za našu kulturu
    Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković uputila je telegram saučešća u kome je navela da je Petković dugogodišnjim radom, iskustvom i karakterom ostavio značajan trag po kome će ga svi pamtiti.

„Sa velikom tugom primila sam vest o smrti Bratislava Brace Petkovića. U ime Ministarstva kulture i informisanja i svoje lično ime izražavam iskreno saučešće. Ovo je veliki gubitak za našu kulturu i sve koji su imali privilegiju da ga upoznaju“, navela je Gojković u telegramu.

_____

Uprava napolje!

Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Mon 10 May 2021, 15:33

koja je najstarija poslastičarnica u Beogradu?

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    rumbeando

Post by rumbeando Mon 10 May 2021, 15:42

Kažu Pelivan na Bulevaru.

https://sr.wikipedia.org/sr-el/%D0%9F%D0%BE%D1%81%D0%BB%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0_%E2%80%9E%D0%9F%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D0%B2%D0%B0%D0%BD%E2%80%9D_(%D0%91%D0%B5%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4)

https://www.bbc.com/serbian/lat/balkan-53531081
    Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Mon 10 May 2021, 17:16

Ja sam to odmah pomislio, al reko ajd da pitam. To je nekad drzao jedan Goranac.

I naravno link uopšte ne spominje Petkovića kao vlasnika. Fejk njuz što bi rekli mladi.

_____
    "Burundi je svakako sharmantno mesto cinika i knjiskih ljudi koji gledaju stvar sa svog olimpa od kartona."

“Here he was then, cruising the deserts of Mexico in my Ford Torino with my wife and my credit cards and his black-tongued dog. He had a chow dog that went everywhere with him, to the post office and ball games, and now that red beast was making free with his lion feet on my Torino seats.”
    ćaća

Post by ćaća Mon 10 May 2021, 17:27

Petkovićeva poslastičarnica je niže, kada se iz Takovske skrene ka Palilulskoj pijaci.
    ćaća

Post by ćaća Mon 10 May 2021, 17:28

Nikad nisam probao kolače tamo. A Pelivan je onako, ništa specijalno.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon 10 May 2021, 18:42

Meni se to sviđa kod Pelivana. Korektni old skul slatkiši, starinski ambijent. Ne znam, doduše, koliko se još dugo može tako raditi, bez ustupaka raw food slatkišima, francuštini, bez znatne redukcije sadržaja šećera...Mislim da niko ne nasleđuje sadašnje ljubitelje Moskva šnita, tulumbi i krempita.

Ne pišem ovo sa pozicije "nema više staaaaarih poslastičarnica" (meni je generalno svejedno, ono što volim uglavnom znam i da napravim, a takođe se i zalažem za urbanističku smrt Beograda) nego eto tako, staro nestaje a dolazi novo i to se dešava dosta ubrzano kada su u pitanju hrana i piće.

Last edited by San Saba Songbird on Mon 10 May 2021, 18:46; edited 1 time in total
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon 10 May 2021, 18:45

A ja se pitam zašto pišete o poslastičarnicama na Naprednjakluku, a ono umrla ova budaletina.
    kapetanm

Post by kapetanm Mon 10 May 2021, 18:56

Ja odrastaon Pelivanovoj bozi i sladži
    ficfiric

Post by ficfiric Mon 10 May 2021, 18:58

San Saba Songbird wrote:A ja se pitam zašto pišete o poslastičarnicama na Naprednjakluku, a ono umrla ova budaletina.

A krajnje je vreme bilo da i jedan RIP okacimo ovde

Dace bog i da slicnim povodom podignemo i radikalski topic

_____

Uprava napolje!

Vilmos Tehenészfiú

Post by Vilmos Tehenészfiú Mon 10 May 2021, 19:01

"A zasto su kod vas slike velike a tulumbe male?", upita pelivana radoznali musterija koji nije bio bas sasvim u vinklu. Slike na zidu su bile slike rukovodilaca iz onog vremena, od Tita, preko Rankovica pa nadalje. Uvek se setim te recenice (ne znam ni ko je napisao ni kada) kad se povede razgovor o poslasticarnici kod Pelivana.

_____

Korisnik
    Korisnik

Post by ontheotherhand Mon 10 May 2021, 20:12

San Saba Songbird wrote: a takođe se i zalažem za urbanističku smrt Beograda

šta bi to bilo?
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon 10 May 2021, 20:14

Sve staro ruši, sve zeleno seci, diži samo stambeno-poslovne centre.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Mon 10 May 2021, 20:15

ju kad te čuje dobrinačelnik
    kondo

Post by kondo Mon 10 May 2021, 20:59

ima šta da se pojede i u pelivanu, ne mora uvek baš šećerni seljački utovar. recimo njihovo žito je drugačije od većine beogradskih, mleli su ga na starinskoj mašini za meso na velikoj šajbni pa je krupnije - orah isto tako a sad su našli foru da postignu isti efekat na ovim modernim spravama. manje je slatko. porcija tog žita sa šlagom (iz mašine ali pravi) plus turska kafa koju sjajno kuvaju je tamo dobitna kombina. i onda uzmeš litar boze da poneseš kući. kad dođeš kući nacediš jedan limun u tu bozu da doteraš fazon.

neki ljudi vole njihove minjone, ja mislim da je to najgore slatko u istoriji kolača, kad zagrizeš zubima u onu preslatku glazuru hipofiza trokira.

imali su u sudžuk, nisam ga video skorije. poslednji otomanski ćošak u gradu. mnogo su depersonalizovaniji ovi iz prizrenske sa ispostavom u nušićevoj. oni su više novi pazar, 911 farmerke.

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    паће

Post by паће Tue 11 May 2021, 10:51

kapetanm wrote:Ja odrastaon Pelivanovoj bozi i sladži

Ето Цветановића, што је зрењанински еквивалент, посластичарница која стоји на истом месту, пред крај главног сокака, још од кад сам био клинац, а и тада је у њој било све старо и углачано, сточићи са мермерном плочом и столице оне од кривљеног куваног дрвета. Сад је ваљда већ трећи власник и није онај назив, и и даље су баклаве исте, шлаг је од млека, све право...

Marius Lăcătuș wrote:... plus turska kafa koju sjajno kuvaju ...

...кафа им је најбоља турска у целој улици (истина, и они су почели да је зову домаћом, то канда измењено декретом пре неку годину).

Осим што бозу више не умеју да направе. Каже више није онај кукуруз. Пробам сваких пет година, и није то то. Осећа се на нешто од кукуруза, али на то се осећала и Ипокова авлија, није тај мирис за у чашу. И бледуњаво је некако и једино што рези помало па то подсећа на ону бозу.

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Notxor

Post by Notxor Tue 11 May 2021, 11:07

Nesrećnom Petkoviću se u poslastičarnici pre par godina razneo lik ručnom bombom. 
    Kapiram da mu je posle toga opao promet.

_____
      Sweet and Tender Hooligan  
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Tue 11 May 2021, 12:18

San Saba Songbird wrote:Sve staro ruši, sve zeleno seci, diži samo stambeno-poslovne centre.

ništa ne priznajem bez par soltera oko pobednika, sve je ovo mlitavo
    ficfiric

Post by ficfiric Tue 11 May 2021, 12:18

Da budu pevajuci soliteri

_____

Uprava napolje!

Летећи Полип

Post by Летећи Полип Wed 12 May 2021, 00:09

Повереник СНС за Ниш Звездан Миловановић потврдио је вечерас да је поднео оставку на ту функцију „из здравствених разлога“.
    – Упутио сам молбу врху странке да ме разреши са ове функције из личних, здравствених разлога- рекао је Миловановић новинарима.
    Миловановић је био пет година повереник СНС у Нишу, а након прошлих избора незванично се говорило да ће бити градоначелник, а потом и министар у Влади, али се то није догодило. У јавности је означаван као донатор СНС и оперативац који ревносно извршава налоге врха странке.
    У нишкој СНС 11 година није било унутарстраначких избора, а странку су повремено потресали сукоби више супротстављених струја. На то је јавно указивао и председник СНС Александар Вучић, а председник ИО СНС Дарко Глишић је неколико пута долазио у Ниш како би дисциплиновао функционере и чланство.
    Миловановић је између осталог већински власник кабловске телевизије Коперникус, а брат Срђана, чија је фирма купила Телевизију Б92 и Прва, у поступку који су пратиле контроверзе.

Nešin knez posečen?

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed 12 May 2021, 00:11

Ne znam, prvi put čujem da je on Nešin čovek (ne kažem da nije, samo mi nije poznato). Rođeni burazer, Srđan, se pominjao u prvom svedočenju o Palminim žurkama.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Wed 12 May 2021, 00:13

Ma nagađam samo.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed 12 May 2021, 00:14

Ne, pa logično ti je nagađanje, samo ne mogu da potvrdim.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    ficfiric

Post by ficfiric Thu 27 May 2021, 21:32

_____

Uprava napolje!

Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu 27 May 2021, 21:37

naravno da joj je čestitao kad je to što je uradila mentalno hendikepiranim članovima stranke jeremića, u rangu njegovog lupanja banana deci na basketu

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Thu 14 Nov 2024, 23:03