Gljive
- Post n°76
Re: Gljive
dobila sam 400g susenog vrganja iz ove jedne ture..
- Post n°77
a nece da se pokenjaju muve na to?
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°78
pa nisam videla..
drzala sam ih jedan dan na juznom krovu i vec su posle toga bili prilicno suvi pa sam ih drzala jos jedan i po dan unutra na juznom prozoru jer sam se plasila da ih vetar ne oduva..
sada idu dva dana u zamrzivac da se pobije jos sta je slucajno ostalo pa posle jos malo da se prosuse na juznom prozoru i to je to..
inace se crvi od muve razvijaju u rekordnom roku,vec par sati posle polaganja jaja..
drzala sam ih jedan dan na juznom krovu i vec su posle toga bili prilicno suvi pa sam ih drzala jos jedan i po dan unutra na juznom prozoru jer sam se plasila da ih vetar ne oduva..
sada idu dva dana u zamrzivac da se pobije jos sta je slucajno ostalo pa posle jos malo da se prosuse na juznom prozoru i to je to..
inace se crvi od muve razvijaju u rekordnom roku,vec par sati posle polaganja jaja..
- Post n°79
danas..ali prolaze..ima jako puno starih,trulih i sa pustenim sporama...i najvise ima imoplitusa ali njih nisam brala..
- Post n°81
danas sam u sumi jedino nasla 1 mlado vucije meso (fistulina hepatica) i napravila sam karpaco/salatu i bas je dobro bilo-tanko sam ga isekla dodala po slojevima so,mulje i malo kajena..
a posto nema nista drugo u sumi trose se zalihe suvih vrganja-napravila sam sos za piletinu klasika ali dobra
a posto nema nista drugo u sumi trose se zalihe suvih vrganja-napravila sam sos za piletinu klasika ali dobra
- Post n°82
samo da javim da je sezona sumskog pileta u punom jeku,bas sam sad isla da obidjem soske vrbe
- Post n°83
juce sam prosetala psa i nabrala punu kesu okolo po Dunavu oko sela,bukvalno do 500m od kuce..na jednoj vrbi su obrali jako mlade ali nisu obisli oko drveta pa je ostala bas lepa kolicina sa drge strane a ostalo je dosta gde ne mozemo da dohvatimo..
i bas posto je u selu kreteni beru sve sto se zuti pa i jako,jako mlade gljive..bukvalno sam videla mlade blobe i reko doci cu sutra ali sutradan toga vide nije bilo
ali ok,gde berem dobro je ovo,bice za dva rucka-juce rizoto a danas cu da ispohujem klasicno..
i bas posto je u selu kreteni beru sve sto se zuti pa i jako,jako mlade gljive..bukvalno sam videla mlade blobe i reko doci cu sutra ali sutradan toga vide nije bilo
ali ok,gde berem dobro je ovo,bice za dva rucka-juce rizoto a danas cu da ispohujem klasicno..
- Post n°84
Taman da se nadovezem...
triple a insurance reviews
Sumsko 100 posto?
triple a insurance reviews
Sumsko 100 posto?
_____
Belaj Boy
- Post n°86
danas sam prvi put ubrala rujnice i mogu reci da mi se svidjaju,neobicne su..lepe,cvrste teksture i neobicne ali odlicne arome..svidjaju mi se..
a staniste na koje smo naletetli je prebogato njima!!!samo smo malko zakasnili ..
a staniste na koje smo naletetli je prebogato njima!!!samo smo malko zakasnili ..
- Post n°87
svega ima u sumi!!!
ova toplota i kisa pogoduju gljivama..ima jablanovaca,bukovaca,suncanica i lepista nuda i personata
e sad meni su poslednje dve izuzetno drage i zanimljive..manje vise zbog toga sto su predivne i ljubicaste a i jako su mi ukusne..
bas nesto ovih dana skupljam misljenja i mnogima oko mene su jablanovace ukusne,neki idu i dotle da tvrde da su im omiljene dok su meni ugl nikakve,blage su i nemaju mi nikakvu aromu...dok lepiste ne vaze za neke kvalitetne gljive a meni su bas drage i ukusne..nude sam zavolela cim sam ih proletos probala a personate jos vise kada sam i probala pre neki dan..slatkaste su i aromaticne,suptilno ali sa druge strane jablanovace su mi i previse suptilne..
ukusi..ukusi..
ali i boje
nuda:
i personata
ova toplota i kisa pogoduju gljivama..ima jablanovaca,bukovaca,suncanica i lepista nuda i personata
e sad meni su poslednje dve izuzetno drage i zanimljive..manje vise zbog toga sto su predivne i ljubicaste a i jako su mi ukusne..
bas nesto ovih dana skupljam misljenja i mnogima oko mene su jablanovace ukusne,neki idu i dotle da tvrde da su im omiljene dok su meni ugl nikakve,blage su i nemaju mi nikakvu aromu...dok lepiste ne vaze za neke kvalitetne gljive a meni su bas drage i ukusne..nude sam zavolela cim sam ih proletos probala a personate jos vise kada sam i probala pre neki dan..slatkaste su i aromaticne,suptilno ali sa druge strane jablanovace su mi i previse suptilne..
ukusi..ukusi..
ali i boje
nuda:
i personata
- Guest
- Post n°88
al su na onom skupu gljivara na vencu pre par nedelja lepo isprzili suncanie, odvalio sam se, i dobro sam radio sto sam se najeo, jer su paprikas potpuno zasrali.
- Post n°89
Moj omiljeni panj ponovo pustio jablanovace. Trebalo bi sutra da se nabere...
Ima sanse da nadjem pile u Bojcinskoj? Bio sam pre par nedelja, nista...
Ima sanse da nadjem pile u Bojcinskoj? Bio sam pre par nedelja, nista...
_____
Belaj Boy
- Guest
- Post n°92
sutra idem po suncanice na pijac, kazu da se fruska gora raspada kolko ih ima
- Post n°93
pa valjda se ide u sumu po gljive...al dobro...ajd javi posto su
- Guest
- Post n°94
najbolje da ja koji nemam pojma idem u sumu da skupljam ima taj dobar lika na limansku sto donosi, uvek ima bar 3-4 vrste.
800 din kila, znaci za 200 imas rucak za dvoje za dva dana
- Guest
- Post n°95
Kako ih pripremaš? Sad ih ovde nema ali početkom oktobra ih je bilo mrča. Ja ih do sad ili pohovao ili cicao na roštilju pa brzo dosadi. Onda sam na tamou pročitao da mogu poslužiti kao odlična podloga za picu, sad ih više nema a po glavi mi se roje desetine kaprićoza kombinacija za koje sam siguran da bi bile odlične
- Post n°96
AZ-5 wrote:najbolje da ja koji nemam pojma idem u sumu da skupljam ima taj dobar lika na limansku sto donosi, uvek ima bar 3-4 vrste.
pa naucis,nije tesko
kako spremis 250g gljive za dva dana?
@fikrete
mogu kao podloga za pizzu i odlicne su!!
a kazu ljudi da se mogu susiti pa samleti za zacin
- Guest
- Post n°97
Prenijeću drugaru to za sušenje, njemu je tad dosta sunčanica propalo, prodao je samo desetak kg. Otišli smo petog-šestog oktobra, spektakl, gljiva po kvadratnom metru a sve to na površini od otprilike pola hektara. Sad mi žao što nijednu sličicu ne napravih, nisam nikad tako nešto vidio.
- Guest
- Post n°98
najbrze kao poh, ali tek tek stavis u jaja i brasno, ne da se napravi debeli poh kao za meso. to mogu jesti dorucak rucak vecera. ivy, pa ispohovali juce i jedemo i danas.
mogu da se obare i spreme kao sos, to je odlicno uz meso, krompir, bilo sta, a moze i samo. ne znam recept mogu ti napisati, i ofc paprikas sa par vrsta.
mogu da se obare i spreme kao sos, to je odlicno uz meso, krompir, bilo sta, a moze i samo. ne znam recept mogu ti napisati, i ofc paprikas sa par vrsta.
- Post n°99
ma ok,sve znam...nego koliko je to gljiva u 250g.. to me zanima?
jesu suncanice velike a lagane pa su u tom smislu izdasne nego nikad ih nisam merila
jesu suncanice velike a lagane pa su u tom smislu izdasne nego nikad ih nisam merila
- Post n°100
Ми једном у две-три године свратимо до Блока 70 и узмемо кило сушене шитаке. Цијена ситница, пар иљада, само узмеш пешес комада, намочиш штогод да набубре и исецкаш... Иду у свашта, и у СТР "Фрај" (stir fry), и на пицу, некад у сос... ма супер. Па кад се то потроши, опет.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...