Gljive
- Post n°476
Re: Gljive
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Post n°477
- Post n°478
inace potpuno isti scenario kao i prosle subote..isplaniram taj neki krug,podjem i na prvoj padini,u prva dva sata u sumi naberem gomilu lisicarki i sta da radim vratim se..
nisam obisla drugaciju sumu,staniste vrganja..nista..zeznule me lisicarke
ima svega u sumi ...samo sto je juce bila uzasna vlaga i komarci tako da je atmosfera bila blizu neizdrzljivosti...
nisam obisla drugaciju sumu,staniste vrganja..nista..zeznule me lisicarke
ima svega u sumi ...samo sto je juce bila uzasna vlaga i komarci tako da je atmosfera bila blizu neizdrzljivosti...
- Post n°479
pa lisičarke i jesu mnogo bolje pečurke /za jelo/ od precenjenih vrganja
_____
#FreeFacu
Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
- Post n°480
jesu..i vise ih volim..ali zbog zanimljivosti potrage i raznovrsnosti stanja u sumi me kopka da vidim li su izasli na poznatim stanistima...a iz nekog razloga vise volim da nadjem vrganj i da ga vidim onako crnog i bucmastog u sumi,mozda jer ga je teze uociti ...ove zute se vide sa 50m....ali ne stigoh dalje..
- Post n°481
Sveziplavaivy wrote:to suvi smrčci?
lepo,lepo..
Veci je fazon ova velika lions mane - moj muz isprzio jednu malu prosle nedelje i odusevio se ukusom, i sad smo morali da kupimo ovu od pola kile
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Post n°482
da, super je..bas je velika..pa nista tako je sveza da verovatno moze i 5-6 dana u frizideru,mozda i jos koji dan preko..pa secite na snicle i pecite
ako bas bude frka da se potrosi onda neki gulas/stir fry
kao kad smo jesenas nasli onu oogromnu puharu koju sam ja danima sekla i pekla..neverending gljiva
ako bas bude frka da se potrosi onda neki gulas/stir fry
kao kad smo jesenas nasli onu oogromnu puharu koju sam ja danima sekla i pekla..neverending gljiva
- Post n°483
jedva se ispetljah iz lisicarki...obilje je prokletstvo.
- Post n°484
plavaivy wrote:jedva se ispetljah iz lisicarki...obilje je prokletstvo.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°485
otprilike
srecom pa su zahvalne pa mogu dugo da stoje..danas sam resila one od subote..i od ponedeljka i od juce
srecom pa su zahvalne pa mogu dugo da stoje..danas sam resila one od subote..i od ponedeljka i od juce
- Post n°486
Come to think of it, nobody here is Ivy's league, except perhaps comrade Fikret.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°487
Ja sam u mladim danima bio skoro pa profi profi gljivar, i ne samo gljivar, uzimao sam novce na puževima, lipi i kupinama. Upoznao čiču koji je zapregama dovozio gljive (vrganje) na otkupnu stanicu Miladije. Pričao nam kako je pedeset dunuma šume koju je kupio, za pet godina otplatio vrganjima a da ni pritku za grah nije posjekao u njoj
Ove godine tanko, ozbiljan podbačaj nakon rekordne prošle.
Ove godine tanko, ozbiljan podbačaj nakon rekordne prošle.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°488
паће wrote:Come to think of it, nobody here is Ivy's league, except perhaps comrade Fikret.
_____
my goosebumps have goosebumps
- Post n°491
pocelo je malo da se mrda u sumi,uzbudljivi dani..ima bukove brade i poneka suncanica za tiganj a javljaju se i bukovace
nadju se i zelena pupavka i amanita citrina za zanimljivost..
i berem omiljene sampinjone na mojim nalazistima pored Dunava
ali najvece uzbudjenje je sto su moji prijatelji pronasli na Fruskoj izuzetno retku gljivu Grifola frondosa koju do sada nismo nasli...dobila sam parce da probam,jedva cekam
uspeli smo da imamo izlozbu,svasta se zanimljivo naslo..
sad cekam da malo ohladi pa da vidim hoce izaci rujnice i ostale ukusne u borovima..i lepiste nude
nadju se i zelena pupavka i amanita citrina za zanimljivost..
i berem omiljene sampinjone na mojim nalazistima pored Dunava
ali najvece uzbudjenje je sto su moji prijatelji pronasli na Fruskoj izuzetno retku gljivu Grifola frondosa koju do sada nismo nasli...dobila sam parce da probam,jedva cekam
uspeli smo da imamo izlozbu,svasta se zanimljivo naslo..
sad cekam da malo ohladi pa da vidim hoce izaci rujnice i ostale ukusne u borovima..i lepiste nude
- Post n°493
Sunčanica, 99'9%.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°494
Hvala.
Skoro sam u blizini video jos jednu sa ravnijim sesirom. Neko za tu rece da je suncanica
Skoro sam u blizini video jos jednu sa ravnijim sesirom. Neko za tu rece da je suncanica
_____
Belaj Boy
- Post n°495
katamaran wrote:Hvala.
Kad porastu, šešir im se izravna i minimum utrostruči, ova sa tvoje slike je još mlada.
_____
Međuopštinski pustolov.
Zli stolar.
- Post n°497
Је, које вести из несвести, такве сам виђао, и фоткао, у оближњем парку у тамоу.
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°498
suncanice...poludele su ovih dana.. ima ih svuda i kao pleve..
@katamaran
samo obarti paznju na saru na stabljici koja je kao zmijska sara,kao ispucala i da lepo mirisi na orahe...ostale(Chlorophyllum) koje nisu jestive imaju glatku drsku
@katamaran
samo obarti paznju na saru na stabljici koja je kao zmijska sara,kao ispucala i da lepo mirisi na orahe...ostale(Chlorophyllum) koje nisu jestive imaju glatku drsku
- Post n°499
Ja sam mislio da su sunčanice jednostavne i bezbedne, do pre nekoliko godina kad sam ih nabrao u Bojčinskoj šumi... i malo otrovao ženu, a meni ništa. Od tada imam zabranu.
Verovatno sam tada nabrao Chlorophyllum rhacodes, vrag će ga znati. Posle sam saznao da postoji više različitih macrolepiota, a ne samo ova najpoznatija macrolepiota procera.
Verovatno sam tada nabrao Chlorophyllum rhacodes, vrag će ga znati. Posle sam saznao da postoji više različitih macrolepiota, a ne samo ova najpoznatija macrolepiota procera.
- Post n°500
ooo daa..a tek Lepiota koliko ima ali one su sitnije
i Chlorophylluma ima nekoliko vrsta..
misim suncanice jesu bezbedne ako se dobro nauce karakteristike
i Chlorophylluma ima nekoliko vrsta..
misim suncanice jesu bezbedne ako se dobro nauce karakteristike