Razno razno razno
- Post n°76
Re: Razno razno razno
_____
i would like to talk here about The Last of Us on HBO... and yeah, yeah i know.. the world is burning but lets just all sit and talk about television. again - what else are we doing with ourselves ? we are not creating any militias. but my god we still have the content. appraising content is the american modus vivendi.. that's why we are here for. to absorb the content and then render some sort of a judgment on content. because there is a buried hope that if enough people have the right opinion about the content - the content will get better which will then flow to our structures and make the world a better place
- Post n°77
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°78
шумидер-модер wrote:Objasni ako te ne mrzi, ne kapiram bas ovo oko Markovica i poslednjeg posta.
Inace, mislim da pocinjem da prepoznajem novu nacionalisticku matricu: trazi se srpska zamena za Tita, surogat i propusnica za malo levo, prikljucak takoreci, tek da se nadje, da se popuni i ta praznina.
Ima i u trejleru koji si linkovao jedna recenica 'Koča je otvarao Titu ovo pa ono...'
Rankovic je previše UDBA, Popović je taman, ko dupe na nošu: gradjansko poreklo, Sorbona, svi stereotipi su tu, oprostice mu se sto je malo mladalački crveneo...
A cincarsko poreklo?
- Post n°79
sada ozbiljno: time je vucic opsednut. ili makar bio. cincarima uopste to jest. to je jos pokojni dragos pricao naokolo (u fazonu 'mali je cudan').
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°80
jel ovaj topik sluzi i kao "poslednji film koji ste gledali" ili je to negde drugde?
ja sam konacno, nakon nekoliko meseci cekanja, odgledala Sambu. Na ruskom. trazila i trazila verziju s prevodom - nema. ok, moze i ruski dub...
ja nisam strucna da ocenim ovaj film, iz prostog razloga sto bih ja Omara mogla da gledam netremice i da ga 120min snimaju kako popravlja radijator, i verovatno cu ici i u bioskop da gledam ovo, ili kupiti dvd/itunes. ali, rekla bih da je ovo osetno slabije od The Untouchables (i da to nije do ruskog).
ja sam konacno, nakon nekoliko meseci cekanja, odgledala Sambu. Na ruskom. trazila i trazila verziju s prevodom - nema. ok, moze i ruski dub...
ja nisam strucna da ocenim ovaj film, iz prostog razloga sto bih ja Omara mogla da gledam netremice i da ga 120min snimaju kako popravlja radijator, i verovatno cu ici i u bioskop da gledam ovo, ili kupiti dvd/itunes. ali, rekla bih da je ovo osetno slabije od The Untouchables (i da to nije do ruskog).
- Post n°81
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
- Post n°82
lalinea wrote:jel ovaj topik sluzi i kao "poslednji film koji ste gledali" ili je to negde drugde?
Синхронизовано на руски уопште није лоше. Под један, звук се нормално чује и на 2.0 звучницима и на слушкама, док је код доста оригинала шум толико нагуран преко гласа да се ваљда ваљано чује само на 3.1 или 5.1 или јачим комбинацијама. Под два, не морам да се патим са једва разумљивим жаргонима типа гутања сугласника, маниром мојих бивших тамнијих комшија које сам тешко разумео и са пола метра (па ти сконтај да аујудуин треба да буде "how [are] you doing?"). Под три, Руси одлично преводе сву савремену фразеологију, која онда руском пристаје ко магарцу кашика и баш штрчи, као што би требало да је штрчала и на оригиналу ама ми навикли па не примећујемо. Тако да некако руска синхронизација огољава суштину. Погледао сам два-три филма тако, и некако ми дође као да сам истовремено прочитао и десетак критика .
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°83
Fore jesu ok prevedene, ne zalim se. Ali opet bi to Omar bolje u originalu . Tj, imala sam nekoliko puta osecaj da sliku o njegovom liku sticem iz onog sto je receno, ne kako je receno. Mimika i gestikulacija su tu, ali izgovaranje skripte odskace nekako. Manje mi je to smetalo kod glavne zenske uloge, delovalo dosta uskladjenije.
_____
you cannot simply trust a language model when it tells you how it feels
- Guest
- Post n°84
http://variety.com/2015/film/news/ryan-gosling-to-star-in-blade-runner-sequel-1201474022/
Postao sam jedan od onih matorih ljudi, koji se plase nastavak, rimejkova i slicno, jer ce ljudi sve pokvariti..
Postao sam jedan od onih matorih ljudi, koji se plase nastavak, rimejkova i slicno, jer ce ljudi sve pokvariti..
- Post n°85
Rajan Gosling , posle Harisona Forda.
( )
( )
- Post n°86
Šuvar i varivo wrote:
А, не, овде су сви одреда већ закључили да је сама идеја да се прави наставак већ покварила и оригинал. Јер је постојање наставка већ одговор на нека питања из оригинала, за које се закључило да је управо најмудрије што су била остављена без одговора.
Тј није било само питање "шта је било после", него и "да ли је било после". Ако је било, онда је то већ само по себи убило пола мистерије, џаба сте кречили оне силне списе где сте расправљали о томе, ево решења. Као да је на петнаестој страни написао ко је убица.
Можда ћу погледати и ово, а онда сачекати годину две па поново гледати оригинал.
_____
electric pencil sharpener is useless, electric pencils don't need to be sharpened at all
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Post n°87
Ja sam se prilino zagrejao za Mad Max nastavak, jer je to film koji to može da istrpi. Ali Blade Runner-a stvarno ne znam kako mogu da nastave a da ne pokvare. Još ako Ridli Skot bude radio, nakon onog Prometeja, ko zna šta će da ispadne.
_____
- Post n°88
Прометеја сам гледао на прескок... кад год је наишла нека будалаштина, мало бих прескочио... и не знам да ли ми је саставио три фртаља сата.
_____
- Post n°89
ostap bender wrote:sada ozbiljno: time je vucic opsednut. ili makar bio. cincarima uopste to jest. to je jos pokojni dragos pricao naokolo (u fazonu 'mali je cudan').
Daj neki detalj, zvuči zanimljivo, morbidno ali možda i poučno.
Može i na pm.
- Post n°91
Between 1970 and 1983, DEREK JARMAN made over 80 individual Super 8 films which have recently been restored by the LUMA Foundation. On May 4, we will be screening a selection of those films, presented by James Mackay, initiator of the conservation project and author of the book “Derek Jarman Super 8”.
wooohooo, jedva cekam da se ovo izda <3
- Guest
- Post n°92
Kako inovativna tema i pristup, ko bi reko da ce Vudi Alen da pravi film o lepoj mladoj zeni koja se zaljubljuje u sredovecnog mizantropa intelektualca...
- Post n°93
Prestao sam gledat Woodyja prije nekih pedesetak posljednjih filmova.
Uh lažem, gledao sam 1 u kojem on igra valjda nekakvog detektiva, ne sjećam se najbolje, i gle zaljubljuje se u njega nekakva starija šiparica. A on već starac Fočo od 100 ljeta, negdje u godinama druga Tite, slabo artikulira, otromboljio se k'o vreća, ma jezivo. Možda je to Tajna zelenog škorpiona, ili tako nešto, mrsko mi provjeravati.
Uh lažem, gledao sam 1 u kojem on igra valjda nekakvog detektiva, ne sjećam se najbolje, i gle zaljubljuje se u njega nekakva starija šiparica. A on već starac Fočo od 100 ljeta, negdje u godinama druga Tite, slabo artikulira, otromboljio se k'o vreća, ma jezivo. Možda je to Tajna zelenog škorpiona, ili tako nešto, mrsko mi provjeravati.
_____
Ha rendelkezésre áll a szükséges pénz, a vége általában jó.
- Post n°94
Imao je on baš dobrih filmova u međuvremenu, i nisu svi o mladim devojkama koji se zaljubljuju u sreovečne intelektualce sa egzistencijalnom krizom
Ovako of the top off the top my head, preporučujem Anything Else.
Ovako of the top off the top my head, preporučujem Anything Else.
_____
- Guest
- Post n°95
i Sweet and Lowdown je dobar ... Midnight in Paris je bio sarmantan... Osecaj je skoro uvek, da nesto fali, nesto tu nije to.. ne bih znao tacno sta...
Imam osecaj da ce serija biti katastrofa- hejtvoc kao takav
Imam osecaj da ce serija biti katastrofa- hejtvoc kao takav
- Post n°96
viki kristina je meni bio bas legao. narocito zato sto su oni koji vole dubinu bili u fazonu da je povrsan.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
- Post n°98
Otkad se bolest osuđuje?
Meni dobar http://en.wikipedia.org/wiki/Match_Point, nikad ne bih rekao da je njegov film.
I ono ludilo Sweet and Lowdown.
Meni dobar http://en.wikipedia.org/wiki/Match_Point, nikad ne bih rekao da je njegov film.
I ono ludilo Sweet and Lowdown.
- Post n°99
E, da Match Point je odličan - ali nije baš da nije alenovski, zapravo liči na ono "drugu" polovinu Crimes and Misdemeanors. Zaboravljamo ponekad na tu Alenovu egzistecijalističko-moralističku stranu.
Janke, ako aludiraš na pedofiliju, meni one optužbe nisu zvučale naročito ubedljivo. Kako god u načeu bio spremniji da verujem žrtvi u takvim slučajevima, ovde mi je to bilo jako teško, da ne kažem nemoguće.
Janke, ako aludiraš na pedofiliju, meni one optužbe nisu zvučale naročito ubedljivo. Kako god u načeu bio spremniji da verujem žrtvi u takvim slučajevima, ovde mi je to bilo jako teško, da ne kažem nemoguće.
_____
- Guest
- Post n°100
Pa nesto se cudno desavalo u toj kuci...Ne bih znao da kazem (a i nije na nama nego na tuziocu) da li nesto kriminalno, ali nesto zabrinjavajuce svakako...
Ne kazem da ne treba gledati filmove- gledam i ja , i serija me jako zanima kakva ce da bude..
Ne kazem da ne treba gledati filmove- gledam i ja , i serija me jako zanima kakva ce da bude..