Razno razno razno
- Guest
- Post n°626
Re: Razno razno razno
http://dematerijalizacijaumetnosti.com/svetlo-crveni-talas-jugoslovenskog-filma-krsto-skanata-ili-netipicni-junaci-u-netipicnim-situacijama/
- Guest
- Post n°627
The Times se bacio u kritiku "Balkanskog rubeža"
-------------
april 1 2019, 12:01am, the times
The Times view on Moscow’s version of Balkans history: Russia is seeking to turn states of the former Yugoslav federation against the West
An inflammatory film recounting recent Balkan history undermines regional peace
https://www.thetimes.co.uk/article/the-times-view-on-moscows-version-of-balkans-history-russia-is-seeking-to-turn-states-of-the-former-yugoslav-federation-against-the-west-sf9w5hvdm
---------
Nisam video da je preneto kod nas, ovde je ceo tekst ali u ruskom prevodu
https://inosmi.ru/politic/20190402/244861704.html
-------------
april 1 2019, 12:01am, the times
The Times view on Moscow’s version of Balkans history: Russia is seeking to turn states of the former Yugoslav federation against the West
An inflammatory film recounting recent Balkan history undermines regional peace
https://www.thetimes.co.uk/article/the-times-view-on-moscows-version-of-balkans-history-russia-is-seeking-to-turn-states-of-the-former-yugoslav-federation-against-the-west-sf9w5hvdm
---------
Nisam video da je preneto kod nas, ovde je ceo tekst ali u ruskom prevodu
https://inosmi.ru/politic/20190402/244861704.html
- Post n°628
Večeras na HRT1 22:55 Suđenje u Nirnbergu Stenlija Kramera, a pre toga 20:37
Betonski spavači (2): Uređaji emancipacije, dokumentarna serija (2/4)
Arhitektura postaje važan instrument poslijeratne obnove te se širom Jugoslavije grade multifunkcionalni centri - domovi kulture čija je ideja bila povezivati edukaciju, kulturu, zabavu i politički život. Urbanističke zamisli i akcije nastojale su transformirati provincijalne gradove u globalne metropole, a mala mjesta približiti tada suvremenim kretanjima. Posjećujemo nekadašnje Radničko sveučilište Moša Pijade u Zagrebu, domove kulture u Nikšiću i Kolašinu u Crnoj Gori te u Konjicu u BiH i bivši Dom JNA u Komiži na Visu. Je li njihov opstanak moguć ili oni ostaju tek simbol velikih ambicija? Scenaristi: Saša Ban, Maroje Mrduljaš, Nevenka Sablić Redatelj: Saša Ban Producentice: Miljenka Čogelja, Dana Budisavljević Snimatelj: Hrvoje Franjić Montažer: Vanja Siruček Skladatelj: Nenad Kovačić Produkcija: HULAHOP d.o.o. Godina proizvodnje: 2018. Urednica: Gordana Mrđen
Arhitektura postaje važan instrument poslijeratne obnove te se širom Jugoslavije grade multifunkcionalni centri - domovi kulture čija je ideja bila povezivati edukaciju, kulturu, zabavu i politički život. Urbanističke zamisli i akcije nastojale su transformirati provincijalne gradove u globalne metropole, a mala mjesta približiti tada suvremenim kretanjima. Posjećujemo nekadašnje Radničko sveučilište Moša Pijade u Zagrebu, domove kulture u Nikšiću i Kolašinu u Crnoj Gori te u Konjicu u BiH i bivši Dom JNA u Komiži na Visu. Je li njihov opstanak moguć ili oni ostaju tek simbol velikih ambicija? Scenaristi: Saša Ban, Maroje Mrduljaš, Nevenka Sablić Redatelj: Saša Ban Producentice: Miljenka Čogelja, Dana Budisavljević Snimatelj: Hrvoje Franjić Montažer: Vanja Siruček Skladatelj: Nenad Kovačić Produkcija: HULAHOP d.o.o. Godina proizvodnje: 2018. Urednica: Gordana Mrđen
- Post n°629
U, super, i emisija i film (remek-delo), ali nema HRT
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Post n°630
može se online gledati hrt
_____
most of us probably not getting better
but not getting better together
- Post n°631
hrti.hrt
najbolji medijski portal u regionu
najbolji medijski portal u regionu
- Guest
- Post n°632
beatakeshi wrote:Večeras na HRT1 22:55 Suđenje u Nirnbergu Stenlija Kramera, a pre toga 20:37
Ima nekoliko epizoda na YT, splitska mi se posebno dopala.
- Post n°633
Some A-list actors and the number of their films directed by women (excluding voice roles)
— Dean Van Nguyen (@deanvannguyen) May 12, 2019
Tom Cruise 0
Matt Damon 0
Will Smith 0
Brad Pitt 1
Robert Downey Jr 1
Hugh Jackman 1
Jim Carrey 1
Keanu Reeves 13
A bit more research:
— Dean Van Nguyen (@deanvannguyen) May 13, 2019
Ben Stiller 0
Clint Eastwood 0
Jamie Foxx 0
Ryan Gosling 0
Joaquin Phoenix 1
Leonard DiCaprio 1
premotao sam ovu temu gde su Andje'o, btakeshi, sulak i William navodili omiljene savremene reditelje. medju vise od 40 imena nije se nasla nijedna zena.
_____
ova zemlja to je to
- Post n°634
zvezda je zivot wrote:
premotao sam ovu temu gde su Andje'o, btakeshi, sulak i William navodili omiljene savremene reditelje. medju vise od 40 imena nije se nasla nijedna zena.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°635
Što se mene tiče slobodno možeš da proširiš listu na književnost, muziku i slikarstvo.
- Post n°637
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
- Guest
- Post n°638
Srsi su me podilazili na pojavu Sarite i Švarcenegera
Crtani dijelovi mi dosta slabo izgledaju.
- Post n°639
kako komentarisete to sto je tarantino, koji je nastupio sa, po sudu kritike, svojim do sada najboljim filmom, osto praznih saka na kanskom festivalu, dok je ljubimac zanrovske publike pong dzung-ho prigrabio glavnu nagradu?
_____
ova zemlja to je to
- Guest
- Post n°640
oženio se tarantino, tako da šta je uradio, uradio, nema tu dalje neke karijere
- Post n°641
pa da, on je oduvek planiro da se zaustavi nakon 10. filma. znaci osto mu jos jedan. i to je okej.
_____
ova zemlja to je to
- Post n°642
meni jedno od najboljih otvaranja rezirala zena, lina wermuler
skidam osmocasovni fazon intervju-dokumentarac od A do Z Gilles Delleuza
razmisljam se da nabavim neke eside za prvo gledanje
skidam osmocasovni fazon intervju-dokumentarac od A do Z Gilles Delleuza
razmisljam se da nabavim neke eside za prvo gledanje
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Post n°643
Ima li neki dobar Tarantinov film? Gledam mu filmografiju na IMDBu, gledao sam dosta njegovih stvari, sve govno do govneta.
- Post n°644
bas cudno. ja sam misio da ce tebi ko ljubitelju hentai animacije (ili kako se vec zovu japanski crtaci) odgovarati senzibilitet tarantinovih filmova.
_____
ova zemlja to je to
- Guest
- Post n°645
svi su dobri, manje ili više
polako, ne moraš da žuriš, prvo savladaj bukvar, posle ćemo polako dalje
polako, ne moraš da žuriš, prvo savladaj bukvar, posle ćemo polako dalje
- Korisnik
- Post n°647
Masterklas: Želimir Žilnik
Subota, 22. jun, 11.00, Studio 28
MASTERKLAS: ŽELIMIR ŽILNIK
Za polaznike radionica, ali i za sve zainteresovane, autor Želimir Žilnik govoriće o svom radu na polju filmske umetnosti, načinu odabira teme i metodološkim pristupima, filmskoj režiji, savremenim tendencijama u svetskoj kinematografiji i praktičnim radovima polaznika sa radionica AFC-a. Uz razgovor, biće prikazan i film Najlepša zemlja na svetu (2018), o grupi mladih migranata u Beču, koji se probijaju kroz administrativne lavirinte provera i sticanja statusa i boravka.
- Post n°648
zvezda je zivot wrote:Some A-list actors and the number of their films directed by women (excluding voice roles)
— Dean Van Nguyen (@deanvannguyen) May 12, 2019
Tom Cruise 0
Matt Damon 0
Will Smith 0
Brad Pitt 1
Robert Downey Jr 1
Hugh Jackman 1
Jim Carrey 1
Keanu Reeves 13A bit more research:
— Dean Van Nguyen (@deanvannguyen) May 13, 2019
Ben Stiller 0
Clint Eastwood 0
Jamie Foxx 0
Ryan Gosling 0
Joaquin Phoenix 1
Leonard DiCaprio 1
Mogla je da mi se nađe Mia Hansen Love, mada nije pošteno, ona može da uči od Asajasa, što i radi uspešno.
Zato mogu da navedem bar dve rediteljke za koje mislim da su precenjene isključivo zato što su žene.
- Post n°649
Sofija Kopola i Ketrin Bigelou?
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
- Post n°650
Летећи Полип wrote:Sofija Kopola i Ketrin Bigelou?
Ma kakvi, to su super rediteljke, nema u Americi toga. Nego Kelly Reindhart i Lucrecia Martel.