Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

opozicija

kondo

opozicija - Page 25 Empty Re: opozicija

Post by kondo Sun 10 Mar 2019 - 9:50

Santino wrote:
    ficfiric wrote:

Mislis na vokrijevsko pisanje po zumbulima?

sta su zumbuli? sta znaci "vokrijevsko"? fadilj vokri, onaj fudbaler?

e da to je novootkrivena ili novonapisana pesma, 30 godina kasnije

fadilj vokri po ciganima mokri

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun 10 Mar 2019 - 11:06

Đilasovo otvoreno pismo Vučiću

"Aleksandre Vučiću,

Rekao sam da neću odgovarati na bilo šta što kažeš, pošto istinu možeš reći samo slučajno i na tvoje izjave više nema smisla odgovarati. Međutim, ne mogu ćutati dok svojom politikom ponovo ugrožavaš opstanak našeg naroda i ponovo pokušavaš da izbegneš odgovornost za to.

Pre tri dana sam se vratio sa Kosova i Metohije. Razgovarao sam sa Srbima koji su tamo ostali uprkos tvojim pobedama u Briselu. Napisi tvojih tabloida nisu vredni nijedne reči, tako da se neću obazirati na to što ponovo hoćeš političke protivnike da proglasiš neprijateljima, izdajnicima i na njih svališ odgovornost za svoju nesposobnost i svoj neuspeh.

Gde god da si se ti, "Aco Srbine", kako te nazivaju tvoje ulizice, bavio nacionalnim pitanjem, tamo Srba više nema. Poslednji je trenutak da te narod i građani Srbije zaustave, jer svojom politikom proteruješ Srbe ne samo sa Kosova, već i iz cele Srbije. Svaka godine tvoje vladavine znači da nas je sto hiljada manje, da smo još više ekonomski zaostali u odnosu na evropske zemlje, da imamo manje slobode i manje života.

Na ovaj način ti se obraćam jer si rekao da "sa opozicijom nema šta da razgovaraš" i da "će Srbi saznati plan za Кosovo tek kada ga kažeš Albancima". Građani Srbije imaju pravo na odgovore, oni su vlast u ovoj zemlji, a ne ti. Šta god mislio i kako god ti se činilo. Na mnogo pitanja si dužan odgovore građanima kojima si predsednik. Predlažem ti da počneš od ovih:

1. Zbog čega su pregovori u Briselu pretvoreni iz tehničkih, koji se tiču svakodnevnih životnih pitanja, u statusne, koji se tiču statusa Kosova i granica Srbije?

2. Kako je moguće da neko u šest godina pregovaranja nakon potpisivanja Briselskog sporazuma ispuni sve tačke koje su njegovi ustupci, a ne ispuni se nijedna tačka koja je ustupak suprotne strane? Ko u pregovorima da sve, a ne dobije ništa? Kako je moguće da si potpisao da se policija sa severa Kosova i Metohije integriše u kosovsku policiju, da se sudske vlasti integrišu u pravni sistem Kosova, da si potpisao da se opštinski izbori na severu Кosova i Metohije organizuju po zakonima Kosova, a da naša strana zauzvrat nije dobila ništa? Da li su to te pobede upregovorima koje ste slavili šest godina?

3. Gde su tvoji "prijatelji"? Godinama nam govoriš kako Srbija nikad veći ugled i više prijatelja u svetu nije imala, da nemačku kancelarku zoveš u pola noći. Tonija Blera si pozvao da savetuje Vladu Srbije, a Gerharda Šredera da ti govori na stranačkom skupu na godišnjicu bombardovanja. Juče si rekao da su te svi "izdali". Nikada nisi imao prijatelje Aleksandre Vučiću, tako da ne možeš da prepoznaš da to što se neko rukuje sa tobom pošto mu stigne ček, nije prijateljstvo.

4. Zašto predstavnici Srpske liste, stranke koju si formirao na Кosovu, sede u Vladi Kosova koja nam uvodi carine, predlaže platforme i ne rešava ubistvo Olivera Ivanovića? Od njihovih glasova zavisi vladajuća većina Ramuša Haradinaja, kosovskog premijera. Zašto držiš Haradinaja na vlasti, Aleksandre Vučiću?

5. Zašto unižavaš državu Srbiju i u Minhenu na rečenicu Hašima Tačija da ne može da dozvoli Zajednicu srpskih opština pošto to nije po zakonima i ustavu entiteta koji predstavlja izgovoriš da si ti "zbog pregovora više puta prekršio svoj Ustav"? Prvo, to nije tvoj Ustav, Aleksandre Vučiću, to je Ustav Republike Srbije nad kojim si se zakleo da ćeš ga poštovati. Drugo, kršenje Ustava Republike Srbije povlači posledice. Кoliko vredi tvoja zakletva?

6. Zašto unižavaš građane Srbije i šest godina odbijaš da zakažeš sednicu Skupštine Republike Srbije na temu Kosova i Metohije? Zar građani Srbije ne zaslužuju da čuju tvoj plan za koji godinama tvrdiš da postoji? Kako je moguće da Кosovo ima platformu, ima ovlašćene pregovarače od strane njihove skupštine, ima čitav tim za lobiranje u Briselu, a mi nemamo ništa od toga? Кosovo i Metohija nije tvoje, Aleksandre Vučiću, ne možeš da pregovaraš o njemu kao da prodaješ stan. Možda baš onaj koji si dobio u toku bombardovanja naše zemlje.

Unapred znam da nećeš imati odgovor ni na jedno od ovih pitanja i da ćeš ponavljati laži o izdajnicima i lopovima. Kao što znam da nećeš odustati od promene granica Srbije iako svako pametan shvata da to nije rešenje. Ne može se rešenje praviti na nesreći onog dela srpskog naroda koji će ostati s druge strane tih tvojih granica. Rešenje je u pomirenju Srba i Albanaca, a ne u razgraničenju. Ali do pomirenja ne mogu dovesti oni koji su direktno okrvavili ruke s jedne i oni koji su huškali u rat i zločine s druge strane. Svako sa imalo stida bi podneo ostavku ili se makar povukao iz pregovora u kojima je poziciju Srbije uništio. Da ti je iole stalo do Srbije prepustio bi taj posao nekom inteligentnijem, sposobnijem, poštenijem. Ti naravno to nećeš uraditi. Tebi se žuri da što pre "rešiš Kosovo". Zašto je to tako, odgovorićeš kada za to dođe vreme. Ne meni, i ne sada.

Dragan Đilas".

Neka pitanja su dobrano zakasnela.

1 - u suštini sledi iz Briselskog sporazuma (april 2013) i pregovaračkog okvira sa EU (2014) koji ubacuje temu "sveobuhvatnog i pravno obavezujućeg sporazuma" na sto, a implicitno još od rezolucije GS UN iz septembra 2010 (

2. - sve što je urađeno sledi iz Briselskog sporazuma. Ostaje pitanje zašto nije zaživela ZSO, o kojoj je poseban sporazum potpisan u leto 2015. a radna grupa (navodno) završila izveštaj o statusu ZSO prošlog avgusta, dakle ostaje pitanje taktike u ispunjavanju obaveza.

3. - pojave Blera i Šredera u datim ulogama su takođe stare nekoliko godina, ali ok.

4. - legitimno pitanje

5. - legitimno pitanje. Ali, postoji jednostavan odgovor - ništa što AV potpiše neće pravno važiti dok prethodno u tom smislu ne promeni ustav, a kad ga promeni važiće i neće biti protivustavno.

6. legitimno

Ceo skup pitanja kao takav je OK, imajući u obzir ukupno stanje javnosti.

Post by beatakeshi Sun 10 Mar 2019 - 13:19

Meni čitav politički život u nas liči na američko profesionalno rvanje, samo je kostimografija oskudnija.
    jfchampollion

Post by jfchampollion Sun 10 Mar 2019 - 13:27

opozicija - Page 25 1143415371 Vizuelizovao sam Palmu u wrestling ringu, neprijatno.
    kapetanm

Post by kapetanm Sun 10 Mar 2019 - 13:42

beatakeshi wrote:Meni čitav politički život u nas liči na američko profesionalno rvanje, samo je kostimografija oskudnija.
    Bolje zene u cokoladi
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun 10 Mar 2019 - 14:10

Ceo set pitanja ima smisla samo u onom scenariju o kome smo pričali neki dan. Ništa ni oni ne bi mogli drugačije mnogo. Mislim, nije da nisu probali.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Sun 10 Mar 2019 - 14:35

i opet se sve vrti oko kosova, kao da sva ostala pitanja nisu bitnija
    Erős Pista

Post by Erős Pista Sun 10 Mar 2019 - 14:38

Kud god da krenem, njemu se vracam ponovo.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun 10 Mar 2019 - 15:27

Pa kažu neki "mudri" ljudi da to nikad nije rešio niti će, te će se i narednih 500 godina sve vrteti oko toga (neće, ali tako to izgleda u sumanutim umovima).
    Nektivni Ugnelj

Post by Nektivni Ugnelj Sun 10 Mar 2019 - 15:29

Ali jbg najlakša stvar za propagandu pa što i SzS da ga se ne uhvati...mislim, jbg.
    Bluberi

Post by Bluberi Mon 11 Mar 2019 - 5:55

Došao sam u posed snimka, hvala uvek budnoj Službi, sastanka opozicoje, gde se konkretizuje dalji rad na obaranju režima.

Solus_Rex

Post by Solus_Rex Mon 11 Mar 2019 - 19:44

Bogami odgledao ceo snimak veceras sa vracanjem na neke poente. Ne mogu ni zamisliti sadrzajnost diskusije sa Radinkovcevog seminaru o Seiun und Zeit-u kad je ova ovde trajala 50min.

_____
    "Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
    A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža."  - Monsier K.
    kondo

Post by kondo Mon 11 Mar 2019 - 19:51

Daj nam jos detalja o Jozef K  opozicija - Page 25 1912529702

_____
    #FreeFacu

Дакле, волео бих да се ЈСД Партизан угаси, али не и да сви (или било који) гробар умре.
    Solus_Rex

Post by Solus_Rex Mon 11 Mar 2019 - 20:06

Taman јоš da fundiram dokazni materijal u potupku ženske inkvizicije protiv #manspreading-a.

opozicija - Page 25 ?u=http%3A%2F%2Fwww.ninjamlm.com%2Fwp-content%2Fuploads%2F2014%2F02%2FLebowskilimo

_____
    "Sisaj kurac, Boomere. Spletkario si i nameštao ban pa se sad izvlačiš. Radiša je format a ti si mali iskompleksirani miš. Katastrofa za Burundi čoveče.
    A i deluje da te napustio drugar u odsudnom trenutku pa te spašavaju ova tovarka što vrv ni ne dismr na ribu, to joj se gadi, i ovaj južnjak koji o niškim kafanama čita na forumu. Prejaka šarža."  - Monsier K.
    kondo

Post by kondo Mon 11 Mar 2019 - 20:22

ne znam da li ja ili mr pink da te pita pitanje svih pitanja

_____
    #FreeFacu

disident

Post by disident Mon 11 Mar 2019 - 20:22

Kondo wrote:Daj nam jos detalja o Jozef K  opozicija - Page 25 1912529702
    Prva osoba koju sam blokirao na fb, bez da smo ikada imali ikakvu komunikaciju

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    bela maca

Post by bela maca Mon 11 Mar 2019 - 20:28

što?

_____
    most of us probably not getting better
    but not getting better together
    Solus_Rex

Post by Solus_Rex Mon 11 Mar 2019 - 20:46

disident wrote:
    Kondo wrote:Daj nam jos detalja o Jozef K  opozicija - Page 25 1912529702
    Prva osoba koju sam blokirao na fb, bez da smo ikada imali ikakvu komunikaciju

opozicija - Page 25 359476144 You sir,  are a distinguished gentleman with exceptional taste in quality of companionship.
    disident

Post by disident Mon 11 Mar 2019 - 20:53

bela maca wrote:što?
    Esencija iritantnosti

_____
    Što se ostaloga tiče, smatram da Zapad treba razoriti
    Jedini proleter Burundija
    Pristalica krvne osvete
    kondo

Post by kondo Mon 11 Mar 2019 - 21:22

Onda su sve nase oci uprte u Solusa, jel jeste ili nije

_____
    #FreeFacu

Solus_Rex

Post by Solus_Rex Mon 11 Mar 2019 - 22:35

@Kondo

_____
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Mon 11 Mar 2019 - 22:37

opa

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    bela maca

Post by bela maca Wed 13 Mar 2019 - 23:38

ja ovo tek sad vidim

kolko samozaljubljeno govno moraš da budeš pa da i pomisliš ovakvu bedu?

_____

Post by Nino Quincampoix Wed 13 Mar 2019 - 23:46

Marija Lukić se učlanila u Jeremićevu stranku.
    bela maca

Post by bela maca Wed 13 Mar 2019 - 23:54

Pre 10 dana.

_____

Post by Sponsored content

Similar topics

-

Current date/time is Fri 8 Nov 2024 - 20:35