KinderLad wrote:beatakeshi wrote:I gde turi te pare, da prostiš?
Pa sebi. Rusija ulaze u svoju firmu
Ne moze bas svako da ulaze u Srbiju kao nato
KinderLad wrote:beatakeshi wrote:I gde turi te pare, da prostiš?
Zuper wrote:Samo polako...
https://media.nis.eu/prerada/#
Nije lako i brzo moguce obnoviti ono sto je unistavao nato i razne vlasti.
Zuper wrote:KinderLad wrote:
KinderLad wrote:Zuper wrote:
To je drugo. Oni su "neprijatelji", ovo su "braca". Pri tom proveri koliko su "neprijatelji" ulozili od 2000 do danas.
Moze ta vest i drugacije da se cita. Do sada su investirali 300m godisnje u proseku. Od sada pa do 2025 ce 200 u proseku.
Drugo je pitanje zasto Srbija mora da im pezi za investiranja za koje oni cimaju okolne Nato zemlje da rade kod njih.
KinderLad wrote:Zuper wrote:
To je drugo. Oni su "neprijatelji", ovo su "braca". Pri tom proveri koliko su "neprijatelji" ulozili od 2000 do danas.
Moze ta vest i drugacije da se cita. Do sada su investirali 300m godisnje u proseku. Od sada pa do 2025 ce 200 u proseku.
Drugo je pitanje zasto Srbija mora da im pezi za investiranja za koje oni cimaju okolne Nato zemlje da rade kod njih.
Mislis da su vise ulozili od stete samo napravljene 1999 van Kosova?
Tesko.
Ti samo racunas da Rusi ulazu u NIS. Ulazu oni i van NIS-a. Inace je Rusija jedna od najvecih ulagaca u Srbiju pojedinacno kada se gleda poslednja dekada.
Da nije bilo njih uspeh zapadnih MMF kadrova na celu ekonomije i finansija Srbije bi bio jos gori a i ovako je los.
Nisam razumeo ovo poslednje posto znam da su hrvati molili Rosnjeft da uzme INA-u nakon sto je INA privatizovana od strane jedne kompanije iz EU.
Doduse to su im Ameri i/ili Nemci blokirali. Ipak su im drzavu oni stvorili nece da moze da mogu bez pitanja da bilo sta urade.
Pa mi nije jasno o cemu pricas.
Tesko.
Ti samo racunas da Rusi ulazu u NIS. Ulazu oni i van NIS-a. Inace je Rusija jedna od najvecih ulagaca u Srbiju pojedinacno kada se gleda poslednja dekada.
Da nije bilo njih uspeh zapadnih MMF kadrova na celu ekonomije i finansija Srbije bi bio jos gori a i ovako je los.
Nisam razumeo ovo poslednje posto znam da su hrvati molili Rosnjeft da uzme INA-u nakon sto je INA privatizovana od strane jedne kompanije iz EU.
Doduse to su im Ameri i/ili Nemci blokirali. Ipak su im drzavu oni stvorili nece da moze da mogu bez pitanja da bilo sta urade.
Bungee jump wrote:Zuper wrote:
Tesko.
Zupo, jesi ti pazljivo slusao Putina danas? Prodavace nam oruzje, gurace Turski tok (jer mu je bitan severni pravac, a ne mi) i bice malo ulaganja u zeleznici. To bi bilo to. Spoljnotrgovinski deficit sa Majcicom bice jos gori ( u 2018 bio je 1mlrd dolara izvoz i 2,1 mlrd dolara uvoz), tek cemo da im placamo gasovod koji grade itd. Generalno, nasi bilansi sa Kinom i Rusijom su vrlo losi, i bice jos gori. Sa EU su bilansi daleko veci i deficiti su uravnotezeniji, a u zemlje ex YU izvozimo pet puta vise nego u Majcicu.
Србија ће се понашати у складу са препоруком ЕУ и неће давати никакве додатне субвенције за извоз на руско тржиште, јер су евроинтеграције наш циљ, али неће ни уводити никакве санкције Русији”, рекао је јуче премијер Александар Вучић, поводом упозорења које му је уручено из ЕУ.
„Турски ток” спасилац привредног раста
Раст бруто домаћег производа у трећем кварталу 4,8 одсто, а највећи је допринос грађевинарства с растом од 34,7 одсто
Zuper wrote:E sada ja bih voleo da pocnemo da pricamo kako to zapad ulaze u Srbiju.
Zuper wrote:
Trgovinski deficit sa Rusijom je posledica i toga sto mi sami sebe ogranicavamo u trgovini sa Rusijom zbog EU.
Србија ће се понашати у складу са препоруком ЕУ и неће давати никакве додатне субвенције за извоз на руско тржиште, јер су евроинтеграције наш циљ
Zuper wrote:
Trgovinski deficit sa Rusijom je posledica i toga sto mi sami sebe ogranicavamo u trgovini sa Rusijom zbog EU.