Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Jedno sasvim novo i drugačije Presidency..

Anonymous
    Guest

Jedno sasvim novo i drugačije Presidency..   - Page 19 Empty Re: Jedno sasvim novo i drugačije Presidency..

Post by Guest Wed Nov 07, 2018 4:25 pm

Тачно се зна ко гласа за Трампару, the rust-belt, деидустријализована и девастирана унутрашњост, губитници outsourcing транзиције и последњи заточеници америчког прекинутог сна. Мало је проблем што ми имамо једну пропагандом-усађену слику о некаквој “чистој” радничкој класи (а каква ни у СФРЈ није постојала, и управо су се из тих полутанских редова касније регрутовали најгори нацоши), а у Америци то не постоји од Велике депресије наовамо. American dream је у потпуности баш о томе: како се радник обогатио и живи као мали Крез.

Скоро је Киндер стављао ону репортажу о самоубиствима маторијих белих мушкараца (Индијевих и мојих исписника) диљем Америке, лепе земље. Е, то је тај миље који у огромном проценту гласа за Трампа. То ваља разумети.
    Gargamel

Jedno sasvim novo i drugačije Presidency..   - Page 19 Empty Re: Jedno sasvim novo i drugačije Presidency..

Post by Gargamel Wed Nov 07, 2018 5:22 pm

Mr. Moonlight wrote:Mislim da su trampa podržali svi oni koji su bili u padu tokom poslednjih deceniju, dve, a najviše podrške mislim da je dobio od gubitnika...
    relativni gubitnici. https://theintercept.com/2018/11/01/the-midterms-are-days-away-what-will-drive-trump-voters-race-or-class/

JS: One of the central data sets in the book is a survey that interviewed the exact same group of people in 2011-2012, before and after the 2012 election. And also, we interviewed them again in 2016— it’s the same exact group of people.
    ...
    I’ll say that the most important thing to know about people’s views on trade is they don’t really have strong views about trade. People did once they heard Trump criticize trade, change their views about trade if they were supporters of Trump. So in some sense views of trade is a consequence of the campaign but it’s not really a causal factor.
    ...
    The operating factor here is not just a pure economic anxiety that’s just a reflection of how you see your savings account in your pocketbook right now. But it has to do with status, which I think is an important word that she used, and it has to do with a set of comparisons that you’re making — not between you and everyone else, but between your group that’s losing out — losing status and other groups that are benefiting status.
    boomer crook

Post by boomer crook Wed Nov 07, 2018 5:23 pm

da ali to nisu ljudi koji nisu imali vec oni koji se osecaju ugrozenima i zele da gurnu merdevine za sobom. uopste nisam siguran da je trampovo glasacko telo znacajno drugacije od GOP standarda poslednjih 40 godina.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    Gargamel

Post by Gargamel Wed Nov 07, 2018 5:32 pm

bruno sulak wrote:da ali to nisu ljudi koji nisu imali vec oni koji se osecaju ugrozenima i zele da gurnu merdevine za sobom. uopste nisam siguran da je trampovo glasacko telo znacajno drugacije od GOP standarda poslednjih 40 godina.
    pojenta je da to i nema neke veze sa tim koliko je ekonomija u dobrom ili lošem stanju. ako sam ja pre 10 godina zarađivao $100K godišnje, a danas zarađujem $110K... ja sam danas u relativno lošijem položaju ako je moj komšija niger skočio sa $90K na $105K.

i koga ja da krivim za to?
    zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Wed Nov 07, 2018 6:58 pm

bruno sulak wrote: uopste nisam siguran da je trampovo glasacko telo znacajno drugacije od GOP standarda poslednjih 40 godina.

ovo me podsetilo na tvit koji bruenig kaci u svakoj izbornoj noci Jedno sasvim novo i drugačije Presidency..   - Page 19 1233199462

_____
    ova zemlja to je to
    zvezda je zivot

Post by zvezda je zivot Wed Nov 07, 2018 7:59 pm

_____
    ova zemlja to je to

Post by MNE Wed Nov 07, 2018 8:05 pm

Jedno sasvim novo i drugačije Presidency..   - Page 19 3579118792 Jedno sasvim novo i drugačije Presidency..   - Page 19 3579118792
    Erős Pista

Post by Erős Pista Wed Nov 07, 2018 8:21 pm

Ja bih voleo da Hilari bude establisment kandidadtkinja, jer bi je Berni razvalio na prajmarijima. Nista ne uspeva kao uspeh, nista ne neuspeva kao neuspeh. Ali nece biti Hilari, nego Bajden, a tu je ishod vec mnogo neizvesniji.

_____
    "Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."

Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
    Zuper

Post by Zuper Wed Nov 07, 2018 9:01 pm

JEFF SESSIONS HAS RESIGNED AS ATTORNEY GENERAL

Post by MNE Wed Nov 07, 2018 10:32 pm

William Murderface wrote:Ja bih voleo da Hilari bude establisment kandidadtkinja, jer bi je Berni razvalio na prajmarijima. Nista ne uspeva kao uspeh, nista ne neuspeva kao neuspeh. Ali nece biti Hilari, nego Bajden, a tu je ishod vec mnogo neizvesniji.
    Berni je prošli put pristao da bude fejk protivkandidat kako bi kod demokrata postojao privid eto kao neke demokratije, zašto misliš da bi ovaj put bilo drugačije?!
    boomer crook

Post by boomer crook Wed Nov 07, 2018 10:40 pm

pa nisam siguran da je ista pristao osim da prizna hilarinu kandidaturu u zamenu za unutarstranacko etabliranje njegove tendencije.

ne slazem se s vilijamom. mislim da ce hilari biti kandidat ukoliko to bude zelela. mislim da se bajden nece kandidovati.

_____
    And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
    boomer crook

Post by boomer crook Wed Nov 07, 2018 10:47 pm

Gargamel wrote:
    bruno sulak wrote:da ali to nisu ljudi koji nisu imali vec oni koji se osecaju ugrozenima i zele da gurnu merdevine za sobom. uopste nisam siguran da je trampovo glasacko telo znacajno drugacije od GOP standarda poslednjih 40 godina.
    pojenta je da to i nema neke veze sa tim koliko je ekonomija u dobrom ili lošem stanju. ako sam ja pre 10 godina zarađivao $100K godišnje, a danas zarađujem $110K... ja sam danas u relativno lošijem položaju ako je moj komšija niger skočio sa $90K na $105K.

i koga ja da krivim za to?

tvoja kupovna moc je pala, svestan si da se bogatstvo gomila u rukama elite i da, sto je najgore, si zamenljiv. gop su stranka belih ograda, dad knows best amerike koja vise ne postoji ni na televiziji ali se pojavljuje poput duha. goperi danas su koalicija strelaca po skolama, rasista, klanovaca, religioznih fanatika i sirokog spektra ludana koji se pojavljuju kao nalicije diskursa manjinskih prava. to je danas ideologija bele srednje klase koja se oseca sve ugrozenije.

_____

Post by MNE Wed Nov 07, 2018 10:53 pm

bruno sulak wrote:pa nisam siguran da je ista pristao osim da prizna hilarinu kandidaturu u zamenu za unutarstranacko etabliranje njegove tendencije.

ne slazem se s vilijamom. mislim da ce hilari biti kandidat ukoliko to bude zelela. mislim da se bajden nece kandidovati.
    pa što je nije priznao unaprijed nego su palili narod onako...mnogo razočaranih Bernijevaca je glasalo Trampa
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Nov 07, 2018 11:41 pm

bruno sulak wrote:ne slazem se s vilijamom. mislim da ce hilari biti kandidat ukoliko to bude zelela. mislim da se bajden nece kandidovati.
    Ја мислим да ће тенкре да добије, и то убедљиво, било кога ови да кандидују, а ако метну Хилари - слободно могу и да откажу изборе и уштеде приличан новац и нервирање.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Wed Nov 07, 2018 11:43 pm

MNE wrote:mnogo razočaranih Bernijevaca je glasalo Trampa
    Ајде ми наведи једно шест.

Post by MNE Thu Nov 08, 2018 12:08 am

muka mi da tražim ali recimo dosta starijih korisnika po nekim US forumima (dakle ne ad hoc botovi za izbore)
    Gargamel

Post by Gargamel Thu Nov 08, 2018 12:10 am

bruno sulak wrote:tvoja kupovna moc je pala, svestan si da se bogatstvo gomila u rukama elite...
    moguće da sam nešto i propustio, ali postojeći podaci i analize ukazuju na to da Trampovim glasačima ti problemi spadaju u sporednu kategoriju.

MH: The thing is that a range of studies from political scientists, economists, pollsters published in the last two years have found that it was racial resentment and cultural anxiety on the part of white voters — rich and poor— that got Donald Trump into the Oval Office, not economic anxiety, not poverty, not inequality.
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Thu Nov 08, 2018 12:13 am

ma nece stati masina centristicka, hilari ce biti

vec sad se to nazire kad pozivaju jedne druge na saraflddnju po domovima po 'bitnim pitanjima'

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    Летећи Полип

Post by Летећи Полип Thu Nov 08, 2018 12:14 am

GOP je danas ono što je uvek i bio. Koalicija sitnosopstvenika, koji čine ogroman deo srednje klase, i koje levica autistično odbija da primeti.

_____
    Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.

~~~~~

Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
    Mr.Pink

Post by Mr.Pink Thu Nov 08, 2018 12:20 am

berni mislim da je napravio gresku sto je pristo na dil

_____
    radikalni patrijarhalni feminista

smrk kod dijane hrk
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Nov 08, 2018 12:23 am

MNE wrote:muka mi da tražim ali recimo dosta starijih korisnika po nekim US forumima (dakle ne ad hoc botovi za izbore)
    Ја бих једино теби поверовао да ми причаш како си хтео да гласаш за Бернија, па си се онда наљутио и гласао за Трампару. Ал` један си ти, плус немаш право гласа у Јуесофеј.
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Nov 08, 2018 12:26 am

No Country wrote:
    MNE wrote:muka mi da tražim ali recimo dosta starijih korisnika po nekim US forumima (dakle ne ad hoc botovi za izbore)
    Ја бих једино теби поверовао да ми причаш како си хтео да гласаш за Бернија, па си се онда наљутио и гласао за Трампару. Ал` један си ти, плус немаш право гласа у Јуесофеј.
    https://www.npr.org/2017/08/24/545812242/1-in-10-sanders-primary-voters-ended-up-supporting-trump-survey-finds
    паће

Post by паће Thu Nov 08, 2018 12:28 am

Mr.Pink wrote:berni mislim da je napravio gresku sto je pristo na dil

Можда и није. Не би имао толико својих кандидата којегде за само две године, а онда и замах стечен тим што ти кандидати беде гоповце само тако. Можда би тај замах имао и без тога, а можда је било "ајде олади, пусти бабу да се избламира и целу ту булументу да испадну глупи пред јавношћу, него де полако преузимај док се они чешу по глави".

За једно 50 година, кад отворе архиве или кад неки наредни Асанж ишчачка (лика коме је пун курац и који ће да му устовари архиве за 1 раме за плакање).

_____
       cousin for roasting the rakija
       И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
    Anonymous
    Guest

Post by Guest Thu Nov 08, 2018 12:29 am

Летећи Полип wrote:GOP je danas ono što je uvek i bio. Koalicija sitnosopstvenika, koji čine ogroman deo srednje klase, i koje levica autistično odbija da primeti.
    Republikanci su partija malih i srednjih biznisa, mom and pop shops sto ono kazu. Oni zive i umiru na pitanjima deregulacije i nizih poreza, jer im "margina profita" taman da ih ne ugase sledeci mesec. 

Demokrate su partija njujorskih banaka, holivudskih producenata, i kalifornijskih kompjuterasa i medijskih mogula. 

Radnicka partija nije niko. 
    Mr.Pink wrote:berni mislim da je napravio gresku sto je pristo na dil
    ili to ili je govno
    Gargamel

Post by Gargamel Thu Nov 08, 2018 12:30 am

Jedno sasvim novo i drugačije Presidency..   - Page 19 286371741 http://bfy.tw/Kkjh

Post by Sponsored content

Current date/time is Fri Nov 15, 2024 2:52 am