Скоро је Киндер стављао ону репортажу о самоубиствима маторијих белих мушкараца (Индијевих и мојих исписника) диљем Америке, лепе земље. Е, то је тај миље који у огромном проценту гласа за Трампа. То ваља разумети.
Jedno sasvim novo i drugačije Presidency..
- Guest
Тачно се зна ко гласа за Трампару, the rust-belt, деидустријализована и девастирана унутрашњост, губитници outsourcing транзиције и последњи заточеници америчког прекинутог сна. Мало је проблем што ми имамо једну пропагандом-усађену слику о некаквој “чистој” радничкој класи (а каква ни у СФРЈ није постојала, и управо су се из тих полутанских редова касније регрутовали најгори нацоши), а у Америци то не постоји од Велике депресије наовамо. American dream је у потпуности баш о томе: како се радник обогатио и живи као мали Крез.
Скоро је Киндер стављао ону репортажу о самоубиствима маторијих белих мушкараца (Индијевих и мојих исписника) диљем Америке, лепе земље. Е, то је тај миље који у огромном проценту гласа за Трампа. То ваља разумети.
relativni gubitnici. https://theintercept.com/2018/11/01/the-midterms-are-days-away-what-will-drive-trump-voters-race-or-class/Mr. Moonlight wrote:Mislim da su trampa podržali svi oni koji su bili u padu tokom poslednjih deceniju, dve, a najviše podrške mislim da je dobio od gubitnika...
JS: One of the central data sets in the book is a survey that interviewed the exact same group of people in 2011-2012, before and after the 2012 election. And also, we interviewed them again in 2016— it’s the same exact group of people.
...
I’ll say that the most important thing to know about people’s views on trade is they don’t really have strong views about trade. People did once they heard Trump criticize trade, change their views about trade if they were supporters of Trump. So in some sense views of trade is a consequence of the campaign but it’s not really a causal factor.
...
The operating factor here is not just a pure economic anxiety that’s just a reflection of how you see your savings account in your pocketbook right now. But it has to do with status, which I think is an important word that she used, and it has to do with a set of comparisons that you’re making — not between you and everyone else, but between your group that’s losing out — losing status and other groups that are benefiting status.
da ali to nisu ljudi koji nisu imali vec oni koji se osecaju ugrozenima i zele da gurnu merdevine za sobom. uopste nisam siguran da je trampovo glasacko telo znacajno drugacije od GOP standarda poslednjih 40 godina.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
pojenta je da to i nema neke veze sa tim koliko je ekonomija u dobrom ili lošem stanju. ako sam ja pre 10 godina zarađivao $100K godišnje, a danas zarađujem $110K... ja sam danas u relativno lošijem položaju ako je moj komšija niger skočio sa $90K na $105K.bruno sulak wrote:da ali to nisu ljudi koji nisu imali vec oni koji se osecaju ugrozenima i zele da gurnu merdevine za sobom. uopste nisam siguran da je trampovo glasacko telo znacajno drugacije od GOP standarda poslednjih 40 godina.
i koga ja da krivim za to?
bruno sulak wrote: uopste nisam siguran da je trampovo glasacko telo znacajno drugacije od GOP standarda poslednjih 40 godina.
ovo me podsetilo na tvit koji bruenig kaci u svakoj izbornoj noci
Interesting tidbit from the exit polls: women and people of color made up the majority of GOP voters.
— Matt Bruenig (@MattBruenig) November 7, 2018
_____
ova zemlja to je to
The full exchange between Jim Acosta and Trump.pic.twitter.com/Ngdnq59zOU
— Greg Hogben (@MyDaughtersArmy) November 7, 2018
_____
ova zemlja to je to
Ja bih voleo da Hilari bude establisment kandidadtkinja, jer bi je Berni razvalio na prajmarijima. Nista ne uspeva kao uspeh, nista ne neuspeva kao neuspeh. Ali nece biti Hilari, nego Bajden, a tu je ishod vec mnogo neizvesniji.
_____
"Oni kroz mene gledaju u vas! Oni kroz njega gledaju u vas! Oni kroz vas gledaju u mene... i u sve nas."
Dragoslav Bokan, Novi putevi oftalmologije
JEFF SESSIONS HAS RESIGNED AS ATTORNEY GENERAL
Berni je prošli put pristao da bude fejk protivkandidat kako bi kod demokrata postojao privid eto kao neke demokratije, zašto misliš da bi ovaj put bilo drugačije?!William Murderface wrote:Ja bih voleo da Hilari bude establisment kandidadtkinja, jer bi je Berni razvalio na prajmarijima. Nista ne uspeva kao uspeh, nista ne neuspeva kao neuspeh. Ali nece biti Hilari, nego Bajden, a tu je ishod vec mnogo neizvesniji.
pa nisam siguran da je ista pristao osim da prizna hilarinu kandidaturu u zamenu za unutarstranacko etabliranje njegove tendencije.
ne slazem se s vilijamom. mislim da ce hilari biti kandidat ukoliko to bude zelela. mislim da se bajden nece kandidovati.
ne slazem se s vilijamom. mislim da ce hilari biti kandidat ukoliko to bude zelela. mislim da se bajden nece kandidovati.
_____
And Will's father stood up, stuffed his pipe with tobacco, rummaged his pockets for matches, brought out a battered harmonica, a penknife, a cigarette lighter that wouldn't work, and a memo pad he had always meant to write some great thoughts down on but never got around to, and lined up these weapons for a pygmy war that could be lost before it even started
Gargamel wrote:pojenta je da to i nema neke veze sa tim koliko je ekonomija u dobrom ili lošem stanju. ako sam ja pre 10 godina zarađivao $100K godišnje, a danas zarađujem $110K... ja sam danas u relativno lošijem položaju ako je moj komšija niger skočio sa $90K na $105K.bruno sulak wrote:da ali to nisu ljudi koji nisu imali vec oni koji se osecaju ugrozenima i zele da gurnu merdevine za sobom. uopste nisam siguran da je trampovo glasacko telo znacajno drugacije od GOP standarda poslednjih 40 godina.
i koga ja da krivim za to?
tvoja kupovna moc je pala, svestan si da se bogatstvo gomila u rukama elite i da, sto je najgore, si zamenljiv. gop su stranka belih ograda, dad knows best amerike koja vise ne postoji ni na televiziji ali se pojavljuje poput duha. goperi danas su koalicija strelaca po skolama, rasista, klanovaca, religioznih fanatika i sirokog spektra ludana koji se pojavljuju kao nalicije diskursa manjinskih prava. to je danas ideologija bele srednje klase koja se oseca sve ugrozenije.
_____
pa što je nije priznao unaprijed nego su palili narod onako...mnogo razočaranih Bernijevaca je glasalo Trampabruno sulak wrote:pa nisam siguran da je ista pristao osim da prizna hilarinu kandidaturu u zamenu za unutarstranacko etabliranje njegove tendencije.
- Guest
Ја мислим да ће тенкре да добије, и то убедљиво, било кога ови да кандидују, а ако метну Хилари - слободно могу и да откажу изборе и уштеде приличан новац и нервирање.bruno sulak wrote:ne slazem se s vilijamom. mislim da ce hilari biti kandidat ukoliko to bude zelela. mislim da se bajden nece kandidovati.
- Guest
Ајде ми наведи једно шест.MNE wrote:mnogo razočaranih Bernijevaca je glasalo Trampa
muka mi da tražim ali recimo dosta starijih korisnika po nekim US forumima (dakle ne ad hoc botovi za izbore)
moguće da sam nešto i propustio, ali postojeći podaci i analize ukazuju na to da Trampovim glasačima ti problemi spadaju u sporednu kategoriju.bruno sulak wrote:tvoja kupovna moc je pala, svestan si da se bogatstvo gomila u rukama elite...
MH: The thing is that a range of studies from political scientists, economists, pollsters published in the last two years have found that it was racial resentment and cultural anxiety on the part of white voters — rich and poor— that got Donald Trump into the Oval Office, not economic anxiety, not poverty, not inequality.
ma nece stati masina centristicka, hilari ce biti
vec sad se to nazire kad pozivaju jedne druge na saraflddnju po domovima po 'bitnim pitanjima'
vec sad se to nazire kad pozivaju jedne druge na saraflddnju po domovima po 'bitnim pitanjima'
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
GOP je danas ono što je uvek i bio. Koalicija sitnosopstvenika, koji čine ogroman deo srednje klase, i koje levica autistično odbija da primeti.
_____
Sve čega ima na filmu, rekao sam, ima i na Zlatiboru.
~~~~~
Ne dajte da vas prevare! Sačuvajte svoje pojene!
berni mislim da je napravio gresku sto je pristo na dil
_____
radikalni patrijarhalni feminista
smrk kod dijane hrk
- Guest
Ја бих једино теби поверовао да ми причаш како си хтео да гласаш за Бернија, па си се онда наљутио и гласао за Трампару. Ал` један си ти, плус немаш право гласа у Јуесофеј.MNE wrote:muka mi da tražim ali recimo dosta starijih korisnika po nekim US forumima (dakle ne ad hoc botovi za izbore)
- Guest
https://www.npr.org/2017/08/24/545812242/1-in-10-sanders-primary-voters-ended-up-supporting-trump-survey-findsNo Country wrote:Ја бих једино теби поверовао да ми причаш како си хтео да гласаш за Бернија, па си се онда наљутио и гласао за Трампару. Ал` један си ти, плус немаш право гласа у Јуесофеј.MNE wrote:muka mi da tražim ali recimo dosta starijih korisnika po nekim US forumima (dakle ne ad hoc botovi za izbore)
Mr.Pink wrote:berni mislim da je napravio gresku sto je pristo na dil
Можда и није. Не би имао толико својих кандидата којегде за само две године, а онда и замах стечен тим што ти кандидати беде гоповце само тако. Можда би тај замах имао и без тога, а можда је било "ајде олади, пусти бабу да се избламира и целу ту булументу да испадну глупи пред јавношћу, него де полако преузимај док се они чешу по глави".
За једно 50 година, кад отворе архиве или кад неки наредни Асанж ишчачка (лика коме је пун курац и који ће да му устовари архиве за 1 раме за плакање).
_____
cousin for roasting the rakija
И кажем себи у сну, еј бре коњу па ти ни немаш озвучење, имаш оне две кутијице око монитора, видећеш кад се пробудиш...
- Guest
Republikanci su partija malih i srednjih biznisa, mom and pop shops sto ono kazu. Oni zive i umiru na pitanjima deregulacije i nizih poreza, jer im "margina profita" taman da ih ne ugase sledeci mesec.Летећи Полип wrote:GOP je danas ono što je uvek i bio. Koalicija sitnosopstvenika, koji čine ogroman deo srednje klase, i koje levica autistično odbija da primeti.
Demokrate su partija njujorskih banaka, holivudskih producenata, i kalifornijskih kompjuterasa i medijskih mogula.
Radnicka partija nije niko.
ili to ili je govnoMr.Pink wrote:berni mislim da je napravio gresku sto je pristo na dil
http://bfy.tw/KkjhMNE wrote:muka mi da tražim ali recimo dosta starijih korisnika po nekim US forumima (dakle ne ad hoc botovi za izbore)